Widok
Wpisuję pierwszą rozpakowaną mamę:
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Małgosia, szpital Wejherowo
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 neissi - synek
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - kobietka ;)
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
Rozpakowane:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Małgosia, szpital Wejherowo
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 neissi - synek
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - kobietka ;)
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
Rozpakowane:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
Majowa Gratulacje!
Wspaniale, że Twoja córeczka jest tak silna i dzielna! Skoro jak dotąd pokazała swoją odwagę i wytrwałość, to z pewnością te dwa tygodnie to pikuś i już niedługo razem wrócicie do domku i do nowego życia :)
Wszystkiego najlepszego na dobry początek!
PS. o ile żadna z nas nie chciałaby być w Twojej sytuacji do tej pory, tak teraz zapewne każda zazdrości Ci takiego krótkiego i w dodatku naturalnego porodu :)
W moich oczach masz medal!
Wspaniale, że Twoja córeczka jest tak silna i dzielna! Skoro jak dotąd pokazała swoją odwagę i wytrwałość, to z pewnością te dwa tygodnie to pikuś i już niedługo razem wrócicie do domku i do nowego życia :)
Wszystkiego najlepszego na dobry początek!
PS. o ile żadna z nas nie chciałaby być w Twojej sytuacji do tej pory, tak teraz zapewne każda zazdrości Ci takiego krótkiego i w dodatku naturalnego porodu :)
W moich oczach masz medal!
KOCHANE MAJÓWKI!:)
wczoraj, tj. 15.03.2010r. wraz z pięknymi promieniami słoneczka, o godzinie 16:52 przyszla na świat Nasza Księżniczka. Majeczka waży 1760 gr i mierzy 41 cm, jest sliczniutka i maleńka, ma cały czarny łepek z mnóstwem włosków i jest slicznym klonem swojego dziadka (mojego taty). Otrzymała 9 na 10 punktów, jak na wczeswniaczka to pododbno bardzo dobrze. Na razie przebywa na oddziale wcześniaczków w inkubatorku dla utrzymania temperatury ciała, oddycha samodzielnie, dostaje antybiotyk na infekcje (podwyższone CRP) ale wszyscy lekarze mową że jej stan jest bardzo dobry.. Majeczka przyszła na świat siłami natury, w niespełna godzinę i 25 min, ni z tegfo ni z owego, przyszła do nas z pustymi raczkami i pełnym serduszkiem. Na razie jestesmy oddzielone od siebie, choc mogę do niej chodzić kiedy chcę, walczę o rozbudzenie laktacji dla jej chudziutkiego ciałka. Jestesmy bardzo szczęśliwi, że udało się donosic Majczkę do tak dobrego stanu i juz nie możemy się doczekać kiedy będziemy mogli wziąć ja na ręcę (na razie możemy jedynie posmerac ją po nóżce, rączce). Jesli mała bedzie zdrowa i będzie dobrze przybierać, prawdopodobnie zostaniemy w szpitalu dwa tygodnie, ale jeszcze za wczesnie by mówic cos dokładniej.
Ściskamy mocno wszytkie Majowe Mamusie!:)
Ps. Ola mój mail: lis.katarzyna@wp.pl, Agag_agag - to widzisz obie sie nie zgrałysmy co do dyspozycyjności poniedziałkowej:):)
wczoraj, tj. 15.03.2010r. wraz z pięknymi promieniami słoneczka, o godzinie 16:52 przyszla na świat Nasza Księżniczka. Majeczka waży 1760 gr i mierzy 41 cm, jest sliczniutka i maleńka, ma cały czarny łepek z mnóstwem włosków i jest slicznym klonem swojego dziadka (mojego taty). Otrzymała 9 na 10 punktów, jak na wczeswniaczka to pododbno bardzo dobrze. Na razie przebywa na oddziale wcześniaczków w inkubatorku dla utrzymania temperatury ciała, oddycha samodzielnie, dostaje antybiotyk na infekcje (podwyższone CRP) ale wszyscy lekarze mową że jej stan jest bardzo dobry.. Majeczka przyszła na świat siłami natury, w niespełna godzinę i 25 min, ni z tegfo ni z owego, przyszła do nas z pustymi raczkami i pełnym serduszkiem. Na razie jestesmy oddzielone od siebie, choc mogę do niej chodzić kiedy chcę, walczę o rozbudzenie laktacji dla jej chudziutkiego ciałka. Jestesmy bardzo szczęśliwi, że udało się donosic Majczkę do tak dobrego stanu i juz nie możemy się doczekać kiedy będziemy mogli wziąć ja na ręcę (na razie możemy jedynie posmerac ją po nóżce, rączce). Jesli mała bedzie zdrowa i będzie dobrze przybierać, prawdopodobnie zostaniemy w szpitalu dwa tygodnie, ale jeszcze za wczesnie by mówic cos dokładniej.
Ściskamy mocno wszytkie Majowe Mamusie!:)
Ps. Ola mój mail: lis.katarzyna@wp.pl, Agag_agag - to widzisz obie sie nie zgrałysmy co do dyspozycyjności poniedziałkowej:):)
Mimii alez skad, tym bardziej mi milo, ze tak Ci sie podoba, ze postanowilas takowa kupic. Mysle, ze bedziesz zadowolona, kolderka ma rozmiar 100x135 wiec posluzy dluzej.
Dzis na szkole rodzenia polozna podjela temat znieczulen. Teraz bardziej sie orientuje, choc jesli chodzi o zzo nic nowego sie nie dowiedzialam.
Jedna rzecz zapadla mi w pamiec i zastanawialam sie jak to wyglada w praktyce w szpitalu. Otoz kazda z nas jako pacjentka ma prawo powiedziec "nie mam juz sily, nie dam rady urodzic, chce miec ciecie cesarskie". Podobno mamy prawo tak powiedziec a lekarz powinien sie "dostosowac". Tylko trzeba podpisac jakies papiery, ze nie zgadzamy sie na porod silami natury i jestesmy swiadome konsekwencji cc.
Dzis na szkole rodzenia polozna podjela temat znieczulen. Teraz bardziej sie orientuje, choc jesli chodzi o zzo nic nowego sie nie dowiedzialam.
Jedna rzecz zapadla mi w pamiec i zastanawialam sie jak to wyglada w praktyce w szpitalu. Otoz kazda z nas jako pacjentka ma prawo powiedziec "nie mam juz sily, nie dam rady urodzic, chce miec ciecie cesarskie". Podobno mamy prawo tak powiedziec a lekarz powinien sie "dostosowac". Tylko trzeba podpisac jakies papiery, ze nie zgadzamy sie na porod silami natury i jestesmy swiadome konsekwencji cc.