Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Matylda
04.05 MajowaMaja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś :)))
07.05 anik21
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - chyba chłopczyk :)
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

Wesołych Świąt mamusie :)
Moje maleństwo szalało w brzuchu gdy słuchaliśmy kolęd :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=141617&c=1&k=16
zakładam nowy wątek ;)
Jagoda uzupelniam Twoją Zuzie :) i dodaje naszego Filipka :D

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
28.04 Mimadam
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
27.05 Aniami - synek Mikołaj albo Wiktorek
Oryginalne imie :)

Znalazłam dla Ciebie znaczenie:

Oznaczające osobę, która ma zdobywać sławę lub z racji swej niezwykłej siły ma cieszyć się sławą niedźwiedzia.

Mężczyzna o tym imieniu jest chorobliwie żądny władzy, mimo to można na nich polegać gdyż są słowni i sprawiedliwi. Skorzy do pomocy . Są zwolennikami surowego wychowywania dzieci, nie tolerują pewnych odchyleń od norm, którymi kierują sie w swym życiu.

Pochodzenie:słowiańskie

Zdrobnienia:Mietek
co sadzicie o imieniu MIESZKO? nie wiem jeszcze kogo sie spodziewac, ale po glowie chodzi mi to imie. nie moge znalesc znaczenia tego imienia. moze ktoras z Was kogos zna o tym imieniu i napisze po czesci co to za charakterek?
Dziewczyny będziemy mieć córeczkę Zuzię
p.s. prosze o uaktualnienie listy :)

18.maj Zuzia, szpital Kliniczna

asiontus-podaj termin porodu to uzupełnimy listę i już chyba pora zacząć nowy wątek:-)
asiontus nic sie nie martw mówi się ze powinno sie poczuć ruchy dziecka do 22 tyg ale jeżeli to twoja pierwsza ciąża to lekarze mówią ze nawet do 25 tyg
ja tez się bałam i panikowałam ze nie czuje a zaczęłam czuć w najmniej spodziewanym momencie :)
polecam leżenie na plecach albo na lewym boku tak najlepiej czuje :)
pozdrawiam i nic sie nie martw :)

p.s. napisze wam wieczorkiem jak było na usg a teraz uciekam :D

Dziękuję Petra. Nie ma to jak pociecha od doswiadczonej mamy:)
Idę teraz na gimnastykę dla "ciężarówek" może to ożywi dzidziusia? :) Mój mąż śpiewa do brzuszka żeby go/ ją pobudzić :)
nic się nie martw,nawet jeśli do wizyty nic nie poczujesz.To bardzo indywidualna sprawa,a 20 tc to jeszcze wcześnie. Zobaczysz za tydzień na usg (jeśli będziesz miała robione),że maluch fika tam jak zwariowany i to aż dziwne,że nic nie czujesz(przynajmniej ja miałam takie odczucia); ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy i to bardzo delikatne ok.22tc, teraz wcześniej,ale drugi synek jest wyraźnie bardziej aktywny.Także spokojnie czekaj :-)
Cześć dziewczęta :) Jestem w 20 tyg ciąży (od jutra 21). Trochę sie martwię, że nie czuję jeszce mojego dzidziusia a Wy wszystkie majowe mamy już czujecie i tatusiowie niektórzy też. BU.... :(. Rodzina mnie uspakaja, że to może taki filozof, spokojne dziecię. Lekarza mam dopiero za tydzień. W internecie piszą różnie, ze pierwsze ruchy w pierwszej ciąży pojawiaja sie albo 16-20 tyg lub 18-22. Więc może to nie tragedia. A może Wy macie jakieś informacje na ten temat?
Mimii dzieki za wsparcie! Mój mąż też mówi, że musi byc dobrze i że i neta wyłączy jak dalej będę czytała te wszystkie fora i inne strony o konsekwencjach boleriozy, więc obiecałam juz mu że od dziś nie będę już czytała nic na ten temat tylko myślę pozytywnie.
Przed chwileczką przeczytałam w wątku mam lutowo-kwietniowych, że kolejna przyszła mama dowiedziała się że nie będzie miała córeczki tylko synka :) Mam nadzieję, że nasza Maja nie zrobi nam takiego psikusa, bo po ostatnim usg kupiłam juz kilka różowych ciuszków.
my idziemy od 26 lutego :)
Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
28.04 Mimadam
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
08.05 Demi:) - synek
09.05 Aniusia
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna (Franek albo Zuzia)
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
27.05 Aniami - synek Mikołaj albo Wiktorek

Byłam wczoraj u mojej ginki, ale się okazało, że dostali nowy sprzęt do usg, który nie jest dokładny i muszę jechać na usg połówkowe we wtorek do Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej na Zaspę. Obejrzała Maleństwo tylko tak ogólnie i powiedziała, że dobrze się rozwija i wszystko ok. Waży ok. 380 g, czyli tyle ile powinien, mimo mojej niezmiennej wagi. Orientujecie się ile kosztuje w tym centrum usg połówkowe, czy robią 3d, 4d?

Od 19.01 (24.tydzień) zamierzamy chodzić do szkoły rodzenia w Redłowie przy szpitalu. Mimo, iż tak naprawdę nie będziemy rodzić razem z mężem (nie chcę go zmuszać, a on nie czuje się na siłach), uważam że pomoże nam to w pielęgnacji dzieciątka i oswoi z sytuacją:) A Wy kiedy się wybieracie?
JA JUZ SPOKOJNIEJSZA; wlasnie wrocilam od doca,z dzidzia jest ok , lekarz mowil ze macica moze sie powiekszac a czasami moze sie tez kurczyc, dlatego moze sie czasem sie tez brzuch twardy robic, dostalam magnez i mam nadzieje ze bedzie lepiej. no i mozecie opisac kolejnego Filipka :)
Słonko69 trzymam kciuki za was. Nie myśl o najgorszym bo to nie jest dobre dla dzidzi, musisz wierzyć ze bedzie wszystko ok. Teraz na każdej wizycie rob usg i monitoruj dzidzie, skoro się dobrze rozwija do tej pory znaczy ze jest silna:) I niech tak zostanie !!!!! Panmiętaj że bobo już odczuwa wszystkie twoje emocje, wiec się nie denerwuj !!!
Jetsesmy z Tobą , pamietaj :)

Buziakolki
My chcemy rodzić razem ale z pewnymi zasadami które ustaliliśmy tzn. mój mąż ma siedzieć przy mojej głowie, nie wolno mu "tam" zaglądać i nie będze przecinał pępowiny, bo ja tego nie chcę. Z resztą jak powiedziałam mu o tym to widziałam że mu ulżyło, że nie musi tego robić.
A ja mam strasznego doła i bardzo martwię się o naszą córeczkę :( Byliśmy w przych. zakaźnej z tym moim podejrzeniem boleriozy i okazało się że rzeczywiście miałam jakby początki boleriozy, ale po wynikach widać że organizm się broni i lekarz powiedził że najchętniej dałby mi jeszcze jedną dawkę antybiotyku, ale ze względu na ciąże nie może tego zrobić, bo to mogłoby już małej zaszkodzić i że musimy czekać do rozwiązania i wtedy dopiero dostanę kolejną dawkę antybiotyku,a do tego czasu mam się tylko obserwować i pozostaje mi tylko nadzieja że nic nie wyjdzie przez najbliższe 4 miesiące. Strasznie się martwię żeby nie miało to wpływu na naszą córeczkę, bo konsekwemcje boleriozy są straszne. Pocieszam się tylko tym, że gin mówi że z mała dobrze się rozwija, a to chyba oznacza że nic jej nie jest. Ale w nocy nie mogę spać bo ciągle o tym myśle, mam koszmary i chce mi się ciągle płakać jak o tym pomyślę, a tu jeszcze tyle czekania.
Anik ja tez mialam te bole, pisalam o nich wczesniej. Duzo lez, staraj sie nie chodzic. Za te czynnosci-znaczy ich brak ;) pochwalil mnie moj gin, bo wtedy nalezy duuzo odpoczywac.

Jesli o porod rodzinny chodzi to ja odpadam, moze wezme sobie do pomocy moja bliska kolezanke ale nie chce-ani on- z tatusiem rodzic. Za duzo moich znajomych mialo potem proiblem z mezem, bo tamci dostali z tego wszyskiego depresji i przez 2 m-ce ie mogli patrzec ani na zony ani na dzieci. Wiem ze nie kazdy przypadek jest taki ale akurat u moich kolezanek mialo to miejsce...Ale jak Wysie zdecydujecie to wasza sprawa:)

U mnie brzusio coraz wiekszy, maly tez kopie, dzis tez tate skopal ;)
A niech ma :))
Hej
ja jestem w 21 tygodniu i też miała bóle brzucha po prawej stronie, byłam nawet u gastrologa, miałam usg jamy brzusznej ale nic no spa pomaga a bóle to przez zmiany jakie zachodzą w Twoim ciele wiem że się boisz na pewno ja też strasznie się bałam
Anik dobrze, ze idziesz do lekarza, ale nie nakrecaj sie na wyrostek. To podobno tak mocny bol, a ciagniecie to czesto normalny objaw. Pamietaj, ze macica tez sie rozciaga, pomysl sobie jaka byla mala na poczatku i ile musi sie rozciagnac. Pewnie bedziesz musiala wiecej lezec i tyle.
Glowa do gory

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry