Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Matylda
04.05 MajowaMaja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś :)))
07.05 anik21
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - chyba chłopczyk :)
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

Wesołych Świąt mamusie :)
Moje maleństwo szalało w brzuchu gdy słuchaliśmy kolęd :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mimii ciezko cos doradzic bo nie wiem jaki rodzaj bolu odczuwasz, pamietasz zapewne jak mnie zlapalo niedawno w weekend, ale ja czulam taki dosc silny bol tak jak na okres, to byly skurcze. Mowisz, ze czujesz ciagniecie no nie wiem mysle, ze poczekaj, poobserwuj sie. Bardzo dobrze, ze lezysz.
Jakby co to mozesz zaczac brac magnez w tabletkach, kobiety w ciazy moga brac magnezinum 500mg. Oczywiscie proponuje zasiegnac rady lekarza jakby sie utrzymywal ten bol/ciagniecie.
Magnez uspokaja miesnie, macice i jest zalecany na lekkie skurcze wlasnie. Jakbys chciala brac to musisz pamietac, ze minimum to 3x1

I sie nie przejmuj, najgorsza rzecz to nerwy.

No i chcialam sie pochwalic, ze nasz maly znowu zaczal kopac, chyba tak jak tatus niezbyt polubil swieta bo siedzial cichutko caly okres swiateczny heheh
Emi ja też nic złego nie miałam na myśli :)
Dla mnie obecność męża będzie bardzo ważna i na to będę jak najbardziej zwracała uwagę.

Mąż mnie chce wyciąć na Avatar ale nie wiem czy to film dla mnie ;)Choć Twoja recenzja mnie nie co przekonała :)

Filip właśnie kopie i Was pozdrawia :)
Hej!!
Widzę ze chłopaczki przewazają :)) Ciekawe jak statystyki wypadną w maju ;) Co do szpitali to każdy ma opinie zarówno pozytywne jak i negatywne. Kolezanka oja rodzila tydz temu w wojewodzkim, byla zadowolona i mowi,że jakby miala rodzic raz jeszcze to tez by sie zdecydowala. Zastanawiam sie czy byla tak"szczegolnie" traktowana bo wreczyla dr 2 tys czy wszytskie rodzace tak maja tam dobrze;>
Ja zdecydowalam sie na kliniczną i raczej zdania nie zmienie. Kazdy porod jest inny i w kazdym szpitalu jest fajna i gorsza zaloga. Zależy na kogo sie trafi :)
Ja na glukoze pewnie dostane skierowanie na wizycie ktora mam 4 stycznia, bleee podobno slodkie to strasznie i nezbyt smaczne ;> Mam nadzieje,że bedzie ok.

Od 2 dni jakos ciagnie mnie w podbrzuszu, troszke sie martwie ym ale duzo leżę odpoczywam wiec mam nadzieję, że te bóle spowodowane są tym iż Borys fika koziolki i jest bardzo aktywny. Mysle, że to wszystko w srodku jest ponaciagane od jego wybrykow. Czy Wy tez to moze mialyscie badz macie?? Czy owinno mnie to zaniepokoic bardziej??

Wczoraj bylismy w kinie na Avatar. Super film, polecam!!! My pszlismy na zwykle kino, bo w 3 D bilety drogie:] ale zalowalismy...ten film warto obejrzec w 3D :)) Dawno tak dobrego filmu nie widzialam:)

Pozdrawiam Was wszystkie:))
Chcialabym tak powiedziec o szpitalu leborskim, ale slysze tak skrajne opinie.
Moja mama chce mi zalatwic prywatna polozna do porodu, ale niby jak? Przeciez takich praktyk w szpitalach juz nie uprawiaja. Ja nie chce bo nie lubie kombinacji.
Do tego chcialam rodzic w wejherowie, ale ostatnio naprawde wiele negatywnych opinii sie pojawilo, wiec po co jechac ponad 30 km jak mozna na miejscu rodzic.

**emi przepraszam jesli odebralas moja opinie o wojewodzkim jako atak, nie chcialam aby tak wyszlo :) buziolce mamusie
ja rodziłam w wojewódzkim dwa razy, oba porody naturalne, na nic nie moge narzekac a wręcz przeciwnie z czystym sumieniem moge ten szpital polecic :)

opieka z kazdej strony super :) polozne, lekarze, nawet panie salowe . wszystcy ok :)

aha....... za nic nie placilam.
dla mnie nie ma sprawy :) tak jak mówiłam ile ludzi tylko opinii, mam nadzieje ze każda nas bez względu na to gdzie będzie rodzic będzie zadowolona :)
dziewczyny nie chodzilo mi o cala rodzine tylko meza. moze rzeczywiscie w tym czasie byl zakaz odgorny. do niczego nie namawiam, chcialam podzielic sie tylko mala informacja ;)
USG u Prisa to 300 zł (w tym płyta z nagraniem). USg było bardzo szczegółowe i myślę że pod tym względem warto. Ja za prv wizytę u mojego ginekologa płacę 200 zł a nigdy tak szczegółowo nie sprawdził maleństwa. Z pewnością w dużej mierze jest to kwestia samego sprzętu USG. Popieram IZaqueen punkt 3 nie jest istotny. A co do wizyt ....dla mnie najważniejsze jest aby był mąż a z resztą rodziny mogę się spotkać w domu. Nawet bym tak wolala.
**emi wydaje mi sie, ze pkt. 3 nie powinien byc brany pod uwage przy wyborze szpitala bo wyprawka (lub jej brak) nie swiadczy o dobrym personelu/szpitalu
pkt.2 to jak kto na to patrzy, na razie nie ma odwiedzin bo jest zakaz z powodu swinskiej grypy ale normalnie mozna zobaczyc dziecko przez szybke a z mama spotkac sie w pokoju odwiedzin. No i tak jak powiedzialam, dla jednych jest to plus bo bakterie sa wnoszone itp. a inni wala tlumami do szpitala w odwiedziny jak tylko dziecko sie urodzi- dla tych jest to zdecydowany minus.

ile kosztuje usg u dr Preisa?
a chciałam sie zapytac kiedy i czy w ogole wybieracie sie do szkoły rodzenia??
ja chce rodzic w wojewodzkim bo mam najblizej i chodze do dr Fiutowskiego, ktróry tam jest. W mojej rodzinie jest sporo lekarzy i miedzy innymi jednym z nich jest moja siostra, która z "zaplecza" lekarskiego tez mi poleca ten szpital pomimo iz nie jest teraz w ogole w gdańsku Wydaje mi sie ze tyle ile ludzi tak o kazdym szpitalu lub innym miejscu beda opinie (zarówno pozytywne jak i te negatywne) ale ja postanowiłam sie nie sugerowac i posłuchac siostry.
zapomniałam Wam napisać o moich pierwszych zakupach :)Śliczny kocyk dwustronny i 5 sztuk body z krótkim rękawkiem (kupiłam na 62/68)> Wczoraj byliśmy na USG u Prisa i mój mężuś jest zachwycony swoim synem :)Zdjęcie ma na pulpicie w pracy :)A ja w domku :)Badanie bardzo szczegółowe. Sprzęt rewelacyjny. Widzieliśmy każdą komore, przegrode, słuchaliśmy serca, przepływu krwi.
dziewczyny nie rodzccie w wojewodzkim szpitalu, ostatnio rodzila tam szwagierka i nie jest zadowolona z tego miejsca
po 1 - miala cesarke i nie pokazali pozniej dziecka ojcu, chociaz bylo ocenione na 10pkt
po 2 - nie ma tam podobno odwiedzin.
po 3 - nie dostala zadnej wyprawki od szpitala (tak jak jest to na klinicznej)
u nas też na 99 % Filip :)
i ja uzupełnie liste o naszego Filipka, dopiero zauwazyłam ze jeszcze nie jest wpisany.

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21
08.05 Demi:) - synek
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami
Hej Dziewczyny!

no cieszę sie, że takie zacne grono kawalerów dla naszej Majeczki rośnie:):)
U nas sie uspokoiło, tzn z dzidzia wszystko ok, parcie na macice sie skończyło, wiec moge juz sobie nawet na miasto wyskoczyc (nawet nie wiezialam, że będzie mi tak dziwnie siedziec w domu, a jeszcze miesiąc temu dałabym sie pokroic za kilka dni wolnego:)), niestety po tescie obciązenia glukozą 75 wyszło, że mam cukrzycę ciążową, lekarz spanikował i powiedział, że jak nie dostane się do poradni diabetologicznej do końca roku to mnie wysle jeszcze w tym roku do szpitala, wiec zaczełam latać (on skierował mnie od arzu an zaspe, ale tam nie ma rejestracji, siedzi sie kilka godzin na izbie przyjec, a przyjecia sa tylko raz w tygodniu, najblizesz 30.12) ale poszperalam troszke w necie i znalazłam u siebie w Gdyni, wczoraj mialam wizytę, bardzo miłe piguły i lekarka, wytlumaczyły co jesc, czego nie, jak mierzyc cukier (dostałam glikometr, trzeba mierzyc ok 6 razy dziennie, troszke upierdliwe), ale byly zadowolone z moich wczorajszych wyników. Cukrzyca ci,ązowa wiąże sie z wieloma zagrozeniami dla dzidziusia (nie bede o nich pisac, bo nie ma sensu straszyc) nie mniej jesli przestrzega sie diety, cukier utrzymuje sie na poziomie jak u zdrowej osoby, i to jest fajne, ze jesli dieta jest prowadzona, a glukometr pozwala mierzyc czy dany posilek tez byl dobry, wszytko jest ok i dzidzi nic nie grozi.
Ja juz w srode poczytalam w necie, i niesty swieta mialam dietowe, i tak jak czytam o tym ze sie objadlyscie to ja w swieta chodzialm parawie caly czas glodna, bo ze swiatecznego stolu prawie wszytko zakazane, ale juz jest po i tez zyje:):)

Oczywiscie zadnej z was nie zyczę takiej przygody, ale jesli któras z was w przyszloscie potrzebowałaby rady, to oczyscie słuze pomocą, namierem na placowki poza Zaspą.

Dodatkowo diabetolog skierowała mnie na Kliniczną, oni tam specjalizuja sie w cukrzycy ciązowej, bo zaniepokoiłą ja ze jak wogóle nie przybieram na wadze i to ze juuz dzidzia zrobiła nam w 5 m-cu takiego psikusa z chęcia wczesniejszego wyjscia. Tam niestety termin dopiero na 18 stycznia bo także przyjmuja arz w tyg, ale mozna pojechac i sie zapisac lub zadzownic, nie trzeba godzinami siedziec jak na zaspie.

Nasza dzidzia wzmorzyła ponownie sowja aktywnosc, ostnio miala dwa tyg takie spokojne i martwilam sie oczywiscie jak niektore z was, czasem byly dni ze wydawalo mi sie ze wogole sie nie rusza, rozmawialam o tym z lakrzem, i on powiedzial ze na tym etapie ciazy nie ma to zadnego znaczenia i zeby sie tym nie stresowac, coddzienne ruchy sa wazne dopiero po 28 tyg, tak wiec dziewczyny, nie zamartwiajcie za bardzo.
A majeczka kopie tak, ze jak maż kladzie ręke to czuje jej kopniaczki, wogole jak bylismy na polowkowym i 4 d to sie cos w nim przelamalo, chyba jak wyraznie zobaczyl a nie jakas tam kropeczke, to oszalal:):)

Ponizej wklejam, nasza liste uzupelniona o nasza Majeczkę (planowalismy rodzic w Wejherowie - ale naczytalam sie ostnio niezbyt pochlebnych opinii, wiec rozwazamy Redłowo, ale tak naprawde 18 stycznia na KLienicznej dowm sie czy z cukrzycą ciążową wskazane jest wybranie jakiegos szpitala).

Pozdrawiam was serdecznie, slonecznie (a jakw czoraj takie wielkie platki sniegu padały to było tak romantycznie - to pewnie hormony ciążowe:))

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
07.05 anik21
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

hehe same chlopy tu sie pokazuja :) ciekawe kiedy nasze malenstwo sie pokaze:)
Czesc dziewczyny!
Tez juz moge podzielic sie z Wami nowinkami. Rosnie nam zdrowy i usmiechniety chlopak! na 100% :) Wczoraj bylismy na USG, maluszek troszke sie z nami droczyl i nie chcial pokazac buzki, ale po chwili odwrocil sie do nas z pieknym szerolim usmiechem na twarzy! Niesamowity widok, zauroczyl mnie! :) A co najwazniejsze rozwija sie prawidlowo, ma prawie 16 cm i wazy juz 250g (18ty tydzien). I nareszcie mamy dokladniejsza date porodu, 27 maj. Tak wiec Olusia rodzimy razem!:)
99% chłopak, 1 % baba z jajami :D

Kwiecień 2010r.
22.04 HaniaB
kwiecień/maj anias

Maj 2010r.
03.05 Slonko69
04.05 MajowaMaja
07.05 anik21
09.05 Aniusia
10.05 neissi
10.05 Agnieszka1303
15.05 karolinkaku
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia
29.05 hanka102

Maj/czerwiec Aniami

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry