Widok

MAJOWE Mamy 2010 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zastanawiam sie, czy sa na forum mamy z Maja 2010?

Ja wyliczyłam sobie , że powinnam urodzić około 6-8 .05.2010
u lekarza jeszcze nie byłam, zobaczymy jaki termin lekarz wyliczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie stety za granica ...ale fajnie popisac i sie duzo nowych info podowiadywac :)
hop chcialam zobaczyc czy suwaczek dziala :)
działa :p
dziewczynki jak tam samopczucie....mnie dzis strasznie brzuch bolal i cale nogi, i oczywiscie spanikowalam i polecialam do lekarza , co sie okazalo, wszystko rosnie w brzuszku, a na skorcze dostalam magnez...
panikara ze mnie hehe
Ja czuję się tak sobie chociaz do 25 września jestem na zwolnieniu, ze względu na to jednorazowe plamienie. Nadal mam mdłości ale zauważyłam że odkąd biorę codziennie zestw witamin dla kobiet w ciąży troszkę ustąpiły. Ale i tak cały czas boję się o moją dzidzię i nie mogę doczekać kolejnego USG, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Bardzo się boję.
Byłam ostatnio w hurtowni i kupiłam śliczne śpioszki :) Wiem że to jeszcze za wcześnie ale miały napisz "Kocham moją mamę" i niemogłam się powstrzymać ;P
Cześć kochane :)

Właśnie wróciłam od gina......... tzn jakies 2 h temu ale zahaczyłam o zakupki :)

No i...........

Zostanę mamusią bliźniaków dwujajowych !!!

Szoka ale jestem przeszczęśliwa :)

Buziole :*
nooo to serdeczne gratulacje!!!!!
moj mąż też by chciał bliźniaki :)
to gratulacje!!!
podwójne szczeście :))
moja babcia była z bliżniaków - ale poki co w rodzinie sie jeszcze nie powtórzyły, a całe kuzynostwo ( z tych którzy mogliby miec bliźniaki) juz "dzieciate' i nikt nie ma, wiec wszyscy mówią ze moze my..
no ale na pewno nie teraz ,bo lekarz powiedział, ze ciąza pojedyncza :)
gratuluje dziewczyny...

zobaczycie, ze przejda te uroki ciazowe, ale 3 trymestr jest najgorszy...

Slonko, bedziesz sie martwic cala ciaze, szczegolnie, ze tez staralas sie, taki urok i nawet jak zajdzie sie, to na poczatku nie dochodzilo do mnie w ogole plus balam sie cieszyc...na szczescie, ja juz jestem w okresie takim, ze jakby co juz dzidize mozna ratowac...
MamaMarty serdecznie gratuluje blizniakow, tez bym chciala :)
Mam wstretne mdlosci i wymioty z rana.
Mecze sie i jestem na zwolnieniu do dzis, ale zaraz ide po kolejne bo nie dam rady na razie wrocic do pracy.
W srode widzialam bijace serduszko na USGi to byl super widok.
Hej Dziewczyny! Wielkie gratulacje!!! Ja jestem z okolic Sierakowic i też będę majową mamusią :D

I niestety chyba tylko tyle teraz wiem. Byłam u ginekologa 16 września i powiedział, że to 7 tydzień, a wg kalkulatora wychodzi 5. Nie podał mi żadnej daty porodu ani nie założył karty ciąży. Powiedział, że do 13 tygodnia wszystko się może stać i nie można jeszcze oficjalnie mówić o ciąży. My oczywiście nie wytrzymaliśmy i się już wszystkim pochwaliliśmy :)

Nie wiem co sądzić o tym ginekologu. Nie dał mi żadnych rad, a to moja pierwsza ciąża. Czy któraś z Was też chodzi do dr Raszczyk?

Jeśli chodzi o samopoczucie to czułość na zapachy już mi minęła, a mdłości nawet jeśli miałam to niezbyt zauważalne. Jestem tylko strasznym śpiochem i potwornie mi słabo. Spacer z psem to dla mnie wyzwanie. Biust miałam D, a teraz to chyba mam E, bo stanik pęka w szwach. Pobolewają mnie też jajniki. I nie mam jakichś specjalnych zachcianek jedzeniowych.

Mamy już pierwsze zdjęcie naszego dzieciątka :D
Kochana naprawdę nie masz się czym martwic :)

Przy pierwszej wizycie -nawet jeśli jest to pierwsza ciąża- jeśli odbywa się ona w 6-8 tyg lekarz nie założy Ci karty ciąży. Ja za pierwszym razem też byłam zdziwiona :)

Jajniki będą pobolewać bo maleństwo się zagnieżdża :)

Przepraszam dziewczyny,że się tak wtrącam;-) ale to dziwne, bo ja byłam u lekarza w 6/7 tyg i od razu założył mi kartę ciąży. Teraz czekam na 3 wizytę i już się nie mogę doczekać;-) A jestem z Kartuz, więc niedaleko Sierakowic. Pozdrawiam.
ja byłam w piatym tygodniu i tez od razu lekarz mi założył karte ciązy, a jutro ide na druga wizyte.
Ja tez juz mam zalozona karte ciazy a bylam na wizycie pod koniec 7 tygodnia, zreszta pamietajcie, aby nalezalo wam sie becikowe trzeba bedzie udokumentowac, ze prowadzi sie ciaze od 10 tygodnia, czyli przed 10 tygodniem trzeba isc na pierwsza wizyte a najlepszym dokumentem chyba bedzie zalozona karta ciazy.
Dlatego się dziwię. Jakbym była w 4 tygodniu to bym się nie martwiła. Moja następna wizyta wypada akurat w 10 tygodniu. Jutro zadzwonię do ośrodka i pogadam z położną. A propos położnej, macie już wybraną? Na jakiej zasadzie się ją wybiera? Według miejsca zamieszkania czy jak?
właśnie wrociłam od lekarza :)))
widziałam bijące serduszko mojego maleństwa :)))) dzidzia ma 11 mm
lekarz założył mi karte ciązy, następna wizyta za 3 tygodnie
ja tez właśnie wróciłam od lekarza i tez widziałam bijące serduszko :), następna wizyta za miesiąc bo powiedział ze nie ma co sie spieszyc chyba ze bedzie cos nie tak
Ojej to ja tez niedlugo zobacze bijace serduszko :D Nie moge sie doczekac :)

Udało mi się wbić na NFZ do tego samego lekarza, bo drugi (ktorego mialam w zapasie) jest na urlopie. Polozna troche mnie uspokoila, bo powiedziala, ze oni zawsze zakladaja karte na drugiej wizycie. Pojde i jesli dalej nie bedzie mi ten lekarz odpowiadal to wybiore sie do innego.

Wczoraj bylam juz u endokrynolog ustalic leki, bo jestem po radiojodzie i musze brac codziennie hormony. Naiwnie myslalam, ze nie bede musiala robic ponownie obciazenia glukoza, bo wlasnie je zrobilam nie wiedzac, ze jestem juz w ciazy i wynik jest dobry. Niestety czeka to nas wszystkie w 20 tygodniu bez wzgledu na poprzednie wyniki. Polecam Wam wybrac sie na to badanie do jakiegos zacisznego laboratorium, bo picie glukozy na czas to katorga. Nawet cytryna nie czyni cudow.

Musze tez wybrac sie do okulisty ze wzgledu na mozliwosc odklejenia siatkowek w obu oczach w efekcie porodu naturalnego. Lekarz ma mi konkretnie napisac, ze nie zgadza sie na taki porod, bo inaczej nikt nie bedzie sie przejmowal mimo placzu i blagania. No i jeszcze neurolog mnie czeka.

A mi sie tak nie chce nigdzie ruszac. Wczoraj jechalam 1,5 godziny z Kartuz do Gdanska i to jeszcze na kole. Nigdy nie mialam choroby lokomocyjnej, ale jak sie tak wlukl to myslalam, ze wysiade i dalej pojde pieszo :( I to samo w drodze powrotnej :((( W sklepie zrobilo mi sie jeszcze strasznie slabo i popedzalam biednego meza zeby jak najszybciej wyjsc i gdzies usiasc. On sie tak stara, a ja sie na niego wydzieram :(

Zycze Wam wszystkim dobrego samopoczucia!
Mam coś dla Was :)

Część pierwsza: http://www.clipser.com/watch_video/256343
Część druga: http://www.clipser.com/watch_video/256420

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry