Widok
maju nie przejmuj sie a mezykowi powiedz, ze dzidzi nic nie grozi bo jak mowia lekarze ono i tak korzysta z Twoich zapasow. Pomysl, ze niektore kobiety wogole tylko wymiotuja. Ja przez dwa tygodnie jadlam pol bulki na sniadanie, drugie pol na kolacje a na obiad kilka lyzek zupki. Nie bylam w stanie nic przelknac.
Hej Mamusie! :D
Normalnie tak się rozpisałyście, że nie wiem od czego zacząć :o Zacznę więc od powitania nowych mam. Witajcie dziewczyny! Trzymam kciuki za Wasze maluszki :D
Pocieszyłyście mnie strasznie pisząc o tej miłości do ziemniaków i fastfoodów :) Ja zawsze wolałam ryż od ziemniaków, frytki jadłam chyba raz w roku, a teraz wolę ziemniaki, a za frytki bym zabiła :D Natomiast będąc u teściowej zjadłam chyba pół tony sałatki warzywnej na majonezie taką miałam na nią ochotę, a potem stała się rzecz niesłychana - wciągnęłam pierogi z kapustą i grzybami kupione w garmażu. A jeszcze wcześniej zjadłam niemal całą pizzę taką gotową do upieczenia. Czyli wszystko to, od czego trzymałam się z daleka. Zawsze piekłam mięso w folii, bo zdrowiej, a teraz wolę schaboszczaka z patelni.
No ale dość o jedzeniu. Miałam dziś cudowną wizytę u ginekologa! :D Jeszcze się rozpływam :D Wszystko było jak należy i nawet nie musiałam czekać. Mam już kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania bez łaski, a nawet dostałam wydruk USG i to nie taki badziewny, tylko dwa razy większy :D Ciąża jest wręcz książkowa :) Maluszek ma już 34mm i jesteśmy w 10 tygodniu 2 dniu. Poród 9 maja 2010 :) Lekarz był wspaniały. Pokazał mi naszego maluszka z każdej strony :D Kruszynka skacze tam jak szalona :D I nawet mi pomachała!!! :D I widziałam bijące serduszko :) Normalnie się rozpłynęłam :D
Teraz muszę się jeszcze umówić na usg genetyczne do InVicty, bo powiedział, że tam robią najlepiej. Następną wizytę mam za 3 tygodnie.
A i muszę się Wam pochwalić, że udało mi się kupić stanik :D Okazało się, że nie mam 70F, tylko 65G. Byliśmy z mężem w sklepie "Lingeria" w Gdyni. I tam szczęka mi opadła. Nie dość, że mieli mój rozmiar to jeszcze z każdego modelu. A jaka wspaniała obsługa i przymierzalnia! Wymierzyłam tam 10 staników. Wybór był ciężki i ceny też nie najmniejsze, ale wreszcie mam dobry stanik. Pierwszy raz w życiu mam odpowiedni rozmiar! Od teraz kupuję tylko tam :D
O rany która to już godzina! Kończę, bo przegięłam! PA! :D
Normalnie tak się rozpisałyście, że nie wiem od czego zacząć :o Zacznę więc od powitania nowych mam. Witajcie dziewczyny! Trzymam kciuki za Wasze maluszki :D
Pocieszyłyście mnie strasznie pisząc o tej miłości do ziemniaków i fastfoodów :) Ja zawsze wolałam ryż od ziemniaków, frytki jadłam chyba raz w roku, a teraz wolę ziemniaki, a za frytki bym zabiła :D Natomiast będąc u teściowej zjadłam chyba pół tony sałatki warzywnej na majonezie taką miałam na nią ochotę, a potem stała się rzecz niesłychana - wciągnęłam pierogi z kapustą i grzybami kupione w garmażu. A jeszcze wcześniej zjadłam niemal całą pizzę taką gotową do upieczenia. Czyli wszystko to, od czego trzymałam się z daleka. Zawsze piekłam mięso w folii, bo zdrowiej, a teraz wolę schaboszczaka z patelni.
No ale dość o jedzeniu. Miałam dziś cudowną wizytę u ginekologa! :D Jeszcze się rozpływam :D Wszystko było jak należy i nawet nie musiałam czekać. Mam już kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania bez łaski, a nawet dostałam wydruk USG i to nie taki badziewny, tylko dwa razy większy :D Ciąża jest wręcz książkowa :) Maluszek ma już 34mm i jesteśmy w 10 tygodniu 2 dniu. Poród 9 maja 2010 :) Lekarz był wspaniały. Pokazał mi naszego maluszka z każdej strony :D Kruszynka skacze tam jak szalona :D I nawet mi pomachała!!! :D I widziałam bijące serduszko :) Normalnie się rozpłynęłam :D
Teraz muszę się jeszcze umówić na usg genetyczne do InVicty, bo powiedział, że tam robią najlepiej. Następną wizytę mam za 3 tygodnie.
A i muszę się Wam pochwalić, że udało mi się kupić stanik :D Okazało się, że nie mam 70F, tylko 65G. Byliśmy z mężem w sklepie "Lingeria" w Gdyni. I tam szczęka mi opadła. Nie dość, że mieli mój rozmiar to jeszcze z każdego modelu. A jaka wspaniała obsługa i przymierzalnia! Wymierzyłam tam 10 staników. Wybór był ciężki i ceny też nie najmniejsze, ale wreszcie mam dobry stanik. Pierwszy raz w życiu mam odpowiedni rozmiar! Od teraz kupuję tylko tam :D
O rany która to już godzina! Kończę, bo przegięłam! PA! :D
U mnie podobnie :) Kiedyś na obiad uwielbiałam ryż z warzywami, gotowny kalfior, marchewka... a teraz najchętniej jadłabym ziemniaki z sosem z kurczaka, albo frytki ale nie takie domowe tylko te z kfc lub mc donalda,a przed ciążą w ogóle nie jadałam w takich miejscach. Jak na razie byłam na takich frytkach 2 razy i już uprzedziłam mojego męża że choćbym go błagała to już tam nie pójdziemy przynajmniej przez najbliższy miesiąc - dwa, bo nie chcę potem mieć do zrzucania więcej kg niż to konieczne a mam niestety duże skłonności do tycia.
Wczoraj naszło mnie na krokiety z kapustą, więc kupiłam aż 3 główki kapusty i narobię na zapas i zamroże :) Mniam :)
Wczoraj naszło mnie na krokiety z kapustą, więc kupiłam aż 3 główki kapusty i narobię na zapas i zamroże :) Mniam :)
Smakowity a zarazem szybki i ulubiony mojego meza to "socysty kurczak"
on uwielbia kurczaka robionego w tym woreczku, dosypuje 'pomysl na...' kurczaka w ziolach i papryce (probowalam ziola z czosnkiem i nie polecam- caly dom "pachnie")
do tego przy pieczeniu robi sie pyszny sos, do ziemniakow :))) jak znalazl.
on uwielbia kurczaka robionego w tym woreczku, dosypuje 'pomysl na...' kurczaka w ziolach i papryce (probowalam ziola z czosnkiem i nie polecam- caly dom "pachnie")
do tego przy pieczeniu robi sie pyszny sos, do ziemniakow :))) jak znalazl.
Dem:) z odzywianiem mam tak samo. Wczesniej obiad to bylo meso i surowka, wymiennie warzywa smazone, gotowane. Teraz obiad bez ziemniakowto nie obiad a na widok czegos zdrowego mnie mdli.
W internecie jakis czas temu znalalzlam artykul, w ktorym lekarz mowil aby sie nie przejmowac, ze nagle mamy wiekszy apetyt na ... ziemniaki wlasnie. Bylam w szoku :) I jeszcze powiedzial, ze dzidzia na poczatku korzysta z zapasow mamy wiec ja na razie odpuszczam zdrowe jedzenie bo to jedyna zywnosc na widok,ktorej mam jeszcze wieksze mdlosci
W internecie jakis czas temu znalalzlam artykul, w ktorym lekarz mowil aby sie nie przejmowac, ze nagle mamy wiekszy apetyt na ... ziemniaki wlasnie. Bylam w szoku :) I jeszcze powiedzial, ze dzidzia na poczatku korzysta z zapasow mamy wiec ja na razie odpuszczam zdrowe jedzenie bo to jedyna zywnosc na widok,ktorej mam jeszcze wieksze mdlosci
Jeśli chodzi o moje odżywianie to ... nie mogę patrzeć na zdrowe rzeczy ;-(((Przed ciążą miałam "fioła" na punkcie zdrowego odżywiania a teraz mam ochotę na ziemniaki, pierogi, naleśniki, słodycze. Czyli wszystko czego wcześniej nie jadłam :-(((Dziś ze strachem weszłam na wagę po 4 tyg i o dziwo waże mniej o 2 kg!Od jutra spróbuje odżywiać się jak kiedyś .... Szok że tak to się w ciąży przewraca do góry nogami ;-)))
A co do USG to ja też siedzę jak na szpilkach ........ 22-go mam nadzieję że zobaczę śliczne 12 tyg maleństwo.
Monia L. trzymam kciuki. Daj znać :-)))
A co do USG to ja też siedzę jak na szpilkach ........ 22-go mam nadzieję że zobaczę śliczne 12 tyg maleństwo.
Monia L. trzymam kciuki. Daj znać :-)))
hejka! a ja już siedze jak na szpilkach;-) w czwartek mamy usg!!!(teraz leci 9tc), pierwsze!! mam nadziej ze założa mi karte ciązy, mój mąż chodzi ze mna na wszytski wizyty, nie odpuszcza zobaczymy jak będzie po tym ;-)modle sie zeby było wszytko ok w końcu bede mogła obwiescic !!! troche bardziej spokojnie, mnie po rzaczach jak bardzo lubie boli zołądek i sie zastanawiam czy to nasze małe nie lubi tego co ja?:(( jem praktycznie i zdrowe co jem zawsze i czasem cos niezdrowego i nie moge wyczaić oprócz tego ze napewno szkodzą mu rzeczy powodujące wzdęcia, jak tam u was z jadlospisem??pozdrowionka!!
Co powiecie na pierwsza liste :) w razie zmian lub bledow poprawiajcie:
29.04 HaniaB
kwiecień/maj anias
02.05 petra
03.05 Slonko69
07.05 Ola08
07.05 anik21
08.05 izaqueen
08.05 Demi:)
09.05 Aniusia
15.05 karolinkaku
20.05 Monia L.
Forumki, których terminow nie znalazłam: (dziewczyny dopisujcie)
neissi
MamaMarty
29.04 HaniaB
kwiecień/maj anias
02.05 petra
03.05 Slonko69
07.05 Ola08
07.05 anik21
08.05 izaqueen
08.05 Demi:)
09.05 Aniusia
15.05 karolinkaku
20.05 Monia L.
Forumki, których terminow nie znalazłam: (dziewczyny dopisujcie)
neissi
MamaMarty
Mimii nie opuszczaj nas, w zeszlym roku mamusie majowe i czerwcowe mialy wspolny watek wiec moze i my w tym roku sie polaczymy? Co wy na to?
Ja od dzis mam nakaz lezenia przez 3 dni bo mam plamienia, ale to nie jest swieza krew. Na USG z dzidza wszystko dobrze tylko zrobil mi sie jakis krwiaczek i musze lezec. Do tego biore wieksza dawke luteiny niz wczesniej.
Ja od dzis mam nakaz lezenia przez 3 dni bo mam plamienia, ale to nie jest swieza krew. Na USG z dzidza wszystko dobrze tylko zrobil mi sie jakis krwiaczek i musze lezec. Do tego biore wieksza dawke luteiny niz wczesniej.