Widok
witamy Mamuske z kwietnia :))
masz racje do nas Ci zdecydowanie bliżej niz do mam z lutego
myśl pozytywnie Wszytko bedzie dobrze!!!!
mi lekarz na pierwszej wizycie (jak jeszcze nie było widac zarodka ) podał termin 05.05.2010, ale na drugiej jak juz był widoczny zarodek i serduszko , to po wielkości malenstwa skorygowa termin i w karcie ciązy wpisał mi 07.05.2010
wiec uaktualniłam suwaczek:)
masz racje do nas Ci zdecydowanie bliżej niz do mam z lutego
myśl pozytywnie Wszytko bedzie dobrze!!!!
mi lekarz na pierwszej wizycie (jak jeszcze nie było widac zarodka ) podał termin 05.05.2010, ale na drugiej jak juz był widoczny zarodek i serduszko , to po wielkości malenstwa skorygowa termin i w karcie ciązy wpisał mi 07.05.2010
wiec uaktualniłam suwaczek:)
Czesc dziewczyny! Chyba sie do Was dolacze, bo co prawda mam termin na 29 kwietnia, ale watek mam lutowo-marcowo-kwietniowych jakos mi nie odpowiaqda na za duza rozpietosc terminow :) Predzej mi chyba do Was niz do mam lutowych czy marcowych ;) Zatem - witajcie :) Jestem juz w 10 tc i kazdego dnia boje sie o moja kruszynke, bo porzednia stracilismy w 8 tc ale jak na razie wszystko jest ok, jestem na wszelki wypadek na duphastonie i nospie. Duzo strachu ale powoli zaczynamy wierzyc w powodzenie tej misji :) Tydzien temu bylam na drugim usg i maluszek mial juz 3 cm dlugosci i peiknie machal raczkami i nozkami! :) Czy ktoras z Was ma juz takze takie piekne przezycia z pierwszego filmu waszej istotki?:)
Cześć dziewczyny widzę że jest nas coraz więcej :) Byłam dziś na kolejnej wizycie u mojej gin, nasze maleństwo ma się dobrze, znów widziałam jego serduszko :) Dostałam dalsze zwolnienie lekarskie i teraz kolejna wizyta za miesiąc. Dziś czuję sie okropnie :( Już 2 razy lewdo zdązyłam do łazienki, a najgorsze jest to że jutro idę do szkoły i nie wiem jak tam wytrzymam :(
Witamy coraz to nowe mamusie majowe, za jakis czas mozemy sie pokusic o zrobienie listy jak juz bedziecie znaly daty porodow.
Ja wlasnie zaliczylam poranne wiaderkowe przygody i czekam bo ide dzis oddac troche krwii i wykonac pierwsze zlecone badania. Na razie w laboratorium jest kolejka wiec musze tam byc dopiero kolo 9, tylko jak tu wytrzymac bez sniadania i z mdlosciami, ktore przechodza troszke po pierwszym posilku. Ech nie ma rady, musze sie dzis troche przemeczyc.
Do tego moje zwolnienie dobiega dzis konca i od poniedzialku wracam do pracy. Mysle, ze dam rade, mam lazienke zaraz obok mojej klasy :)
Ja wlasnie zaliczylam poranne wiaderkowe przygody i czekam bo ide dzis oddac troche krwii i wykonac pierwsze zlecone badania. Na razie w laboratorium jest kolejka wiec musze tam byc dopiero kolo 9, tylko jak tu wytrzymac bez sniadania i z mdlosciami, ktore przechodza troszke po pierwszym posilku. Ech nie ma rady, musze sie dzis troche przemeczyc.
Do tego moje zwolnienie dobiega dzis konca i od poniedzialku wracam do pracy. Mysle, ze dam rade, mam lazienke zaraz obok mojej klasy :)
Witam wszystkie Majowe 2010 mamuśki :) Miło dołączyc do Waszej gromadki. Ja terminu jeszcze nie znam. Dzis bylam u lekarza, stwierdził 5 tydzień ciąży. 6.10 mam kolejną wizytę na której bedę miała kolejne usg i założenie karty ciaży jak bedzie wszystko ok:) Mam nadzieję.... Mam też problem z wyborem lekarza, bo mieszkam w 3mieście od niedawna. Mieszkam w okolicy Auchan i chciałabym ciąże prowadzić w ramach NFZ. Byłam u dr Salmacha na Jasieniu na pierwsze oko wydaje sie ok, ale poczytałam opinie na jego temat i mam obawy :(Doradzcie coś, bo sama już nie wiem co robić i komu powieżyć moja" Fasolkę". Pozdrawiam was goraco :)
Witam.
Też się do Was przyłącze...ja tez na przełomie kwietnia i maja zostane po raz drugi mamusią!
Pierwszy synek ma 11 miesięcy ;-))
Mielismy podejrzenie bliżniaków!!
Na pierwszym usg były 2 zarodki,ale wczoraj był już tylko 1.
Następna wizyta 7.10.2009
Pierwsza ciąża zupełnie inna,niż ta druga...
Też się do Was przyłącze...ja tez na przełomie kwietnia i maja zostane po raz drugi mamusią!
Pierwszy synek ma 11 miesięcy ;-))
Mielismy podejrzenie bliżniaków!!
Na pierwszym usg były 2 zarodki,ale wczoraj był już tylko 1.
Następna wizyta 7.10.2009
Pierwsza ciąża zupełnie inna,niż ta druga...
Ojej to ja tez niedlugo zobacze bijace serduszko :D Nie moge sie doczekac :)
Udało mi się wbić na NFZ do tego samego lekarza, bo drugi (ktorego mialam w zapasie) jest na urlopie. Polozna troche mnie uspokoila, bo powiedziala, ze oni zawsze zakladaja karte na drugiej wizycie. Pojde i jesli dalej nie bedzie mi ten lekarz odpowiadal to wybiore sie do innego.
Wczoraj bylam juz u endokrynolog ustalic leki, bo jestem po radiojodzie i musze brac codziennie hormony. Naiwnie myslalam, ze nie bede musiala robic ponownie obciazenia glukoza, bo wlasnie je zrobilam nie wiedzac, ze jestem juz w ciazy i wynik jest dobry. Niestety czeka to nas wszystkie w 20 tygodniu bez wzgledu na poprzednie wyniki. Polecam Wam wybrac sie na to badanie do jakiegos zacisznego laboratorium, bo picie glukozy na czas to katorga. Nawet cytryna nie czyni cudow.
Musze tez wybrac sie do okulisty ze wzgledu na mozliwosc odklejenia siatkowek w obu oczach w efekcie porodu naturalnego. Lekarz ma mi konkretnie napisac, ze nie zgadza sie na taki porod, bo inaczej nikt nie bedzie sie przejmowal mimo placzu i blagania. No i jeszcze neurolog mnie czeka.
A mi sie tak nie chce nigdzie ruszac. Wczoraj jechalam 1,5 godziny z Kartuz do Gdanska i to jeszcze na kole. Nigdy nie mialam choroby lokomocyjnej, ale jak sie tak wlukl to myslalam, ze wysiade i dalej pojde pieszo :( I to samo w drodze powrotnej :((( W sklepie zrobilo mi sie jeszcze strasznie slabo i popedzalam biednego meza zeby jak najszybciej wyjsc i gdzies usiasc. On sie tak stara, a ja sie na niego wydzieram :(
Zycze Wam wszystkim dobrego samopoczucia!
Udało mi się wbić na NFZ do tego samego lekarza, bo drugi (ktorego mialam w zapasie) jest na urlopie. Polozna troche mnie uspokoila, bo powiedziala, ze oni zawsze zakladaja karte na drugiej wizycie. Pojde i jesli dalej nie bedzie mi ten lekarz odpowiadal to wybiore sie do innego.
Wczoraj bylam juz u endokrynolog ustalic leki, bo jestem po radiojodzie i musze brac codziennie hormony. Naiwnie myslalam, ze nie bede musiala robic ponownie obciazenia glukoza, bo wlasnie je zrobilam nie wiedzac, ze jestem juz w ciazy i wynik jest dobry. Niestety czeka to nas wszystkie w 20 tygodniu bez wzgledu na poprzednie wyniki. Polecam Wam wybrac sie na to badanie do jakiegos zacisznego laboratorium, bo picie glukozy na czas to katorga. Nawet cytryna nie czyni cudow.
Musze tez wybrac sie do okulisty ze wzgledu na mozliwosc odklejenia siatkowek w obu oczach w efekcie porodu naturalnego. Lekarz ma mi konkretnie napisac, ze nie zgadza sie na taki porod, bo inaczej nikt nie bedzie sie przejmowal mimo placzu i blagania. No i jeszcze neurolog mnie czeka.
A mi sie tak nie chce nigdzie ruszac. Wczoraj jechalam 1,5 godziny z Kartuz do Gdanska i to jeszcze na kole. Nigdy nie mialam choroby lokomocyjnej, ale jak sie tak wlukl to myslalam, ze wysiade i dalej pojde pieszo :( I to samo w drodze powrotnej :((( W sklepie zrobilo mi sie jeszcze strasznie slabo i popedzalam biednego meza zeby jak najszybciej wyjsc i gdzies usiasc. On sie tak stara, a ja sie na niego wydzieram :(
Zycze Wam wszystkim dobrego samopoczucia!
Ja tez juz mam zalozona karte ciazy a bylam na wizycie pod koniec 7 tygodnia, zreszta pamietajcie, aby nalezalo wam sie becikowe trzeba bedzie udokumentowac, ze prowadzi sie ciaze od 10 tygodnia, czyli przed 10 tygodniem trzeba isc na pierwsza wizyte a najlepszym dokumentem chyba bedzie zalozona karta ciazy.