Widok
Hej Mamuśki :)
Dzięki za wsparcie :D Wrócił mi już optymizm. We wtorek wizyta, a jak dalej nie wypali to mam jeszcze umówioną wizytę u Wydry w Gdańsku i trzymam ją na czarną godzinę (bierze bagatela 200zł ale to super-specjalista). Rozmawiałam z siostrą, a mama totalnie mnie zaskoczyła w pozytywny sposób, więc atmosfera jest przyjazna. Nie wiem co w nią wstąpiło. Pyta jak się czuję, zaproponowała żeby tata zawiózł mnie na badania, a nawet poczęstowała mnie obiadem. Zaczynam się zastanawiać czy nie podmienili jej jak była w lesie ;)
Ja apetytu ostatnio coś nie mam. Wcześniej miałam małe zachcianki, a teraz jakoś nic mi nie przychodzi do głowy i do niczego mnie nie ciągnie. Ale jem, bo inaczej... :( A waga spadła mi o kilogram w 7 tygodniu i tak stoi. Ruszy pewnie w 12 tc.
Jutro czeka mnie przeprawa do Rumi. wybieramy się do teściowej, a potem na urodziny chrześniaczki. Obym przeżyła tę podróż PKSem. Nie chce mi się i jestem totalnie rozglejdana, a umiejętności planowania poszły sobie na spacer przy obecnym poziomie intelektualnym, ale muszę pojechać chociażby żeby kupić stanik. Pojedziemy przez Wejherowo, a jak tam nie znajdę to pójdę do tego w Gdyni z dużymi rozmiarami. Wam też urósł tak biust?
Lecę pomóc mężowi, bo kładziemy sufit w pokoju. Do usłyszenia i miłego samopoczucia! :)
Dzięki za wsparcie :D Wrócił mi już optymizm. We wtorek wizyta, a jak dalej nie wypali to mam jeszcze umówioną wizytę u Wydry w Gdańsku i trzymam ją na czarną godzinę (bierze bagatela 200zł ale to super-specjalista). Rozmawiałam z siostrą, a mama totalnie mnie zaskoczyła w pozytywny sposób, więc atmosfera jest przyjazna. Nie wiem co w nią wstąpiło. Pyta jak się czuję, zaproponowała żeby tata zawiózł mnie na badania, a nawet poczęstowała mnie obiadem. Zaczynam się zastanawiać czy nie podmienili jej jak była w lesie ;)
Ja apetytu ostatnio coś nie mam. Wcześniej miałam małe zachcianki, a teraz jakoś nic mi nie przychodzi do głowy i do niczego mnie nie ciągnie. Ale jem, bo inaczej... :( A waga spadła mi o kilogram w 7 tygodniu i tak stoi. Ruszy pewnie w 12 tc.
Jutro czeka mnie przeprawa do Rumi. wybieramy się do teściowej, a potem na urodziny chrześniaczki. Obym przeżyła tę podróż PKSem. Nie chce mi się i jestem totalnie rozglejdana, a umiejętności planowania poszły sobie na spacer przy obecnym poziomie intelektualnym, ale muszę pojechać chociażby żeby kupić stanik. Pojedziemy przez Wejherowo, a jak tam nie znajdę to pójdę do tego w Gdyni z dużymi rozmiarami. Wam też urósł tak biust?
Lecę pomóc mężowi, bo kładziemy sufit w pokoju. Do usłyszenia i miłego samopoczucia! :)
Witaj Demi:)
ja tez mam termin na 8 maja i tez za 2 tygodnie USG :)
Z maluszkiem napewno wszystko dobrze, zreszta zobaczysz za 2 tygodnie.
Ja tez chcialabym sie o tym przekonac, ale wciaz czuje podbrzusze, takie lekkie klucie. We wtorek mialam maly wypadek w domu. Wyciagnelam ciasto z piekarnika i chcialam wyjsc z nim z kuchni i nie trafilam w drzwi tylko czesciowo w sciane i rog blachy wbil mi sie w brzuch w okolicy pempka. Boli do tej pory, musialam niezle sobie stluc w srodku jakis narzad. Pocieszam sie, ze dziecko w 9-10 tygodniu jest jeszcze nisko i chyba nie trafilam w dzidziola.
Takze ja tym bardziej czekam na to USG.
ja tez mam termin na 8 maja i tez za 2 tygodnie USG :)
Z maluszkiem napewno wszystko dobrze, zreszta zobaczysz za 2 tygodnie.
Ja tez chcialabym sie o tym przekonac, ale wciaz czuje podbrzusze, takie lekkie klucie. We wtorek mialam maly wypadek w domu. Wyciagnelam ciasto z piekarnika i chcialam wyjsc z nim z kuchni i nie trafilam w drzwi tylko czesciowo w sciane i rog blachy wbil mi sie w brzuch w okolicy pempka. Boli do tej pory, musialam niezle sobie stluc w srodku jakis narzad. Pocieszam sie, ze dziecko w 9-10 tygodniu jest jeszcze nisko i chyba nie trafilam w dzidziola.
Takze ja tym bardziej czekam na to USG.
Cześć kochane :)
Miałam wizytę we czwartek. Dzieciaczki się róznie ułożyły i mają różną wielkość- 29 i 26 mm.
Oby chodziło o ułozenie bo na zespół podkradania jeszcze za wcześnie...
No i czeka mnie usg genetyczne...
Ale fotki z usg przepiękne :)
Mnie na szczęście nie mdli i wszystko jest ok.
Buźka :*
Miałam wizytę we czwartek. Dzieciaczki się róznie ułożyły i mają różną wielkość- 29 i 26 mm.
Oby chodziło o ułozenie bo na zespół podkradania jeszcze za wcześnie...
No i czeka mnie usg genetyczne...
Ale fotki z usg przepiękne :)
Mnie na szczęście nie mdli i wszystko jest ok.
Buźka :*
Ja wczoraj byłam na usg genetycznym i Bogu dzieki maluszek ma super przeziernosc karku - 1,1 co przy wielkosci 5,6cm jest idealne. Testu PAPPA jednak robic nie bedziemy, bo biore duphaston a on czesto falszuje wyniki tego testu i mozna sie tylko najesc strachu bez zadnych podstaw. Najwazniejsze ze przeriernosc karku wskazuje, ze zaden zespol wad genetycznych nam nie grozi. Kosci nosowej nie moglismy potwierdzic bo maluszek zawstydzil sie i zakryl lapka. Ale w sumie z poprzedniego usg wyszedl ladny profil z noskiem wiec mysle, ze jak bede w 16tc to wszystko sie potwierdzi :) Ah, dziewczyny...tym razem wzielam meza...o maly wlos sie nie oplakal na widok ruszajacego sie malenstwa...a jak uslyszelismy serduszko bijace az 170razy na minute, to po prostu....czlowiek zaczyna byc swiadomy cudu, ktory sie w nim rozwija...Choc nadal sie boje, zeby ten czar nie prysl... :)
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że się wtrącam :)
Mimi, ja chodziłam do Salwacha, szkoda czasu na niego. ew. chodzic tylko dla skierowań, a do drugiego prywatnie.
Byłam u niego na USG w 24TC, ale Pan doktor twierdził, że ciąża jest jeszcze mała, i mam przyjść za 3 tyg ;)
O reszcie pisać nie będę, ale nie polecam tego lekarza.
Życzę Wam spokojnie przebiegajacej ciąży i dużo zdrówka
Przepraszam, że się wtrącam :)
Mimi, ja chodziłam do Salwacha, szkoda czasu na niego. ew. chodzic tylko dla skierowań, a do drugiego prywatnie.
Byłam u niego na USG w 24TC, ale Pan doktor twierdził, że ciąża jest jeszcze mała, i mam przyjść za 3 tyg ;)
O reszcie pisać nie będę, ale nie polecam tego lekarza.
Życzę Wam spokojnie przebiegajacej ciąży i dużo zdrówka
Myślę, że nie masz się czym martwić. Mnie co prawda mdłości nie minęły ale to kwestia indywidualna. Wiem, że ok. 11 tygodnia objawy mogą zacząć mijać, bo od tej pory swoją pracę podejmuje łożysko i od 14 tygodnia fukncję podtrzymania ciąży już tylko ono pełni. Od II trymestru objawy mogą zupełnie minąć i możesz dostać zastrzyk mega energii - ja na niego czekam bo już ledwo ciągnę :)
Kasiu31 ja tez tak stwierdzila po tym jak w 8 tc nie zrobil mi usg- n a poprzednim nie bylo widac zarodka i mowil ze nast razem zrobimy usg- nie zrobilismy ;/ Po tej wizycie stwierdziłam, że jednak muszę znalezc innego lekarza i znalazłam, poszperałam w necie- bo w Gd mieszkam od niedawna i cos mnie tkneło na dr Mielcarka i tez do niego idę w pn :) Ten lekarz więcej mnie zapytał w przeciagu 3min rozmowy niż dr Salwach na 2 wizytach ;> Mam nadzieje, że dobrego dokonałam wyboru i ten lekarz szczęśliwie doprowadzi nas do rozwiązania, choć to jeszcze daleko :)
Jeśli chodzi o moje mdłości to powiem szczerze że odjakiś 3 dni mam je tylko wieczorami, do tej pory nie opuszczały mnie nawet na chcwilkę :( Także lepiej się czuję i nawet czasem obiadek zrobię :)
Trzymajcie się cieplutko MAMUŚKI bo temperatura za oknem niska :(Pozdrawiam :)
Jeśli chodzi o moje mdłości to powiem szczerze że odjakiś 3 dni mam je tylko wieczorami, do tej pory nie opuszczały mnie nawet na chcwilkę :( Także lepiej się czuję i nawet czasem obiadek zrobię :)
Trzymajcie się cieplutko MAMUŚKI bo temperatura za oknem niska :(Pozdrawiam :)
Hej,przyłączam się do majowych mamuś-termin mam na 02.05.Mimi dr Mielcarek to naprawdę bardzo dobry specjalista,nie spotkałam się jeszcze ze złą opinią o nim i ufam mu w 100%,a do położnika zaufanie to podstawa. Ja chodzę do niego "od zawsze", w 2008 prowadził moją pierwszą ciążę,a teraz pomoże bezpiecznie przyjść na świat mojemu drugiemu szczęściu.Aha,ja chodzę do niego i na NFZ w Baltimedzie na Górnej Oruni i czasem prywatnie (na termin pierwszej wizyty w przychodni jeszcze czekam,a prywatnie już 2 razy widziałam moją kruszynę:-)i w podejściu doktora do pacjentki nie ma żadnej różnicy.pozdrawiam wszystkie majowe mamusie :-)
Mimii nie opuszczaj nas, w zeszlym roku mamusie majowe i czerwcowe mialy wspolny watek wiec moze i my w tym roku sie polaczymy? Co wy na to?
Ja od dzis mam nakaz lezenia przez 3 dni bo mam plamienia, ale to nie jest swieza krew. Na USG z dzidza wszystko dobrze tylko zrobil mi sie jakis krwiaczek i musze lezec. Do tego biore wieksza dawke luteiny niz wczesniej.
Ja od dzis mam nakaz lezenia przez 3 dni bo mam plamienia, ale to nie jest swieza krew. Na USG z dzidza wszystko dobrze tylko zrobil mi sie jakis krwiaczek i musze lezec. Do tego biore wieksza dawke luteiny niz wczesniej.
Co powiecie na pierwsza liste :) w razie zmian lub bledow poprawiajcie:
29.04 HaniaB
kwiecień/maj anias
02.05 petra
03.05 Slonko69
07.05 Ola08
07.05 anik21
08.05 izaqueen
08.05 Demi:)
09.05 Aniusia
15.05 karolinkaku
20.05 Monia L.
Forumki, których terminow nie znalazłam: (dziewczyny dopisujcie)
neissi
MamaMarty
29.04 HaniaB
kwiecień/maj anias
02.05 petra
03.05 Slonko69
07.05 Ola08
07.05 anik21
08.05 izaqueen
08.05 Demi:)
09.05 Aniusia
15.05 karolinkaku
20.05 Monia L.
Forumki, których terminow nie znalazłam: (dziewczyny dopisujcie)
neissi
MamaMarty
hejka! a ja już siedze jak na szpilkach;-) w czwartek mamy usg!!!(teraz leci 9tc), pierwsze!! mam nadziej ze założa mi karte ciązy, mój mąż chodzi ze mna na wszytski wizyty, nie odpuszcza zobaczymy jak będzie po tym ;-)modle sie zeby było wszytko ok w końcu bede mogła obwiescic !!! troche bardziej spokojnie, mnie po rzaczach jak bardzo lubie boli zołądek i sie zastanawiam czy to nasze małe nie lubi tego co ja?:(( jem praktycznie i zdrowe co jem zawsze i czasem cos niezdrowego i nie moge wyczaić oprócz tego ze napewno szkodzą mu rzeczy powodujące wzdęcia, jak tam u was z jadlospisem??pozdrowionka!!
Jeśli chodzi o moje odżywianie to ... nie mogę patrzeć na zdrowe rzeczy ;-(((Przed ciążą miałam "fioła" na punkcie zdrowego odżywiania a teraz mam ochotę na ziemniaki, pierogi, naleśniki, słodycze. Czyli wszystko czego wcześniej nie jadłam :-(((Dziś ze strachem weszłam na wagę po 4 tyg i o dziwo waże mniej o 2 kg!Od jutra spróbuje odżywiać się jak kiedyś .... Szok że tak to się w ciąży przewraca do góry nogami ;-)))
A co do USG to ja też siedzę jak na szpilkach ........ 22-go mam nadzieję że zobaczę śliczne 12 tyg maleństwo.
Monia L. trzymam kciuki. Daj znać :-)))
A co do USG to ja też siedzę jak na szpilkach ........ 22-go mam nadzieję że zobaczę śliczne 12 tyg maleństwo.
Monia L. trzymam kciuki. Daj znać :-)))
Dem:) z odzywianiem mam tak samo. Wczesniej obiad to bylo meso i surowka, wymiennie warzywa smazone, gotowane. Teraz obiad bez ziemniakowto nie obiad a na widok czegos zdrowego mnie mdli.
W internecie jakis czas temu znalalzlam artykul, w ktorym lekarz mowil aby sie nie przejmowac, ze nagle mamy wiekszy apetyt na ... ziemniaki wlasnie. Bylam w szoku :) I jeszcze powiedzial, ze dzidzia na poczatku korzysta z zapasow mamy wiec ja na razie odpuszczam zdrowe jedzenie bo to jedyna zywnosc na widok,ktorej mam jeszcze wieksze mdlosci
W internecie jakis czas temu znalalzlam artykul, w ktorym lekarz mowil aby sie nie przejmowac, ze nagle mamy wiekszy apetyt na ... ziemniaki wlasnie. Bylam w szoku :) I jeszcze powiedzial, ze dzidzia na poczatku korzysta z zapasow mamy wiec ja na razie odpuszczam zdrowe jedzenie bo to jedyna zywnosc na widok,ktorej mam jeszcze wieksze mdlosci