Widok

MAJOWE Mamy 2010 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zastanawiam sie, czy sa na forum mamy z Maja 2010?

Ja wyliczyłam sobie , że powinnam urodzić około 6-8 .05.2010
u lekarza jeszcze nie byłam, zobaczymy jaki termin lekarz wyliczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kochana naprawdę nie masz się czym martwic :)

Przy pierwszej wizycie -nawet jeśli jest to pierwsza ciąża- jeśli odbywa się ona w 6-8 tyg lekarz nie założy Ci karty ciąży. Ja za pierwszym razem też byłam zdziwiona :)

Jajniki będą pobolewać bo maleństwo się zagnieżdża :)

Hej Dziewczyny! Wielkie gratulacje!!! Ja jestem z okolic Sierakowic i też będę majową mamusią :D

I niestety chyba tylko tyle teraz wiem. Byłam u ginekologa 16 września i powiedział, że to 7 tydzień, a wg kalkulatora wychodzi 5. Nie podał mi żadnej daty porodu ani nie założył karty ciąży. Powiedział, że do 13 tygodnia wszystko się może stać i nie można jeszcze oficjalnie mówić o ciąży. My oczywiście nie wytrzymaliśmy i się już wszystkim pochwaliliśmy :)

Nie wiem co sądzić o tym ginekologu. Nie dał mi żadnych rad, a to moja pierwsza ciąża. Czy któraś z Was też chodzi do dr Raszczyk?

Jeśli chodzi o samopoczucie to czułość na zapachy już mi minęła, a mdłości nawet jeśli miałam to niezbyt zauważalne. Jestem tylko strasznym śpiochem i potwornie mi słabo. Spacer z psem to dla mnie wyzwanie. Biust miałam D, a teraz to chyba mam E, bo stanik pęka w szwach. Pobolewają mnie też jajniki. I nie mam jakichś specjalnych zachcianek jedzeniowych.

Mamy już pierwsze zdjęcie naszego dzieciątka :D
MamaMarty serdecznie gratuluje blizniakow, tez bym chciala :)
Mam wstretne mdlosci i wymioty z rana.
Mecze sie i jestem na zwolnieniu do dzis, ale zaraz ide po kolejne bo nie dam rady na razie wrocic do pracy.
W srode widzialam bijace serduszko na USGi to byl super widok.
gratuluje dziewczyny...

zobaczycie, ze przejda te uroki ciazowe, ale 3 trymestr jest najgorszy...

Slonko, bedziesz sie martwic cala ciaze, szczegolnie, ze tez staralas sie, taki urok i nawet jak zajdzie sie, to na poczatku nie dochodzilo do mnie w ogole plus balam sie cieszyc...na szczescie, ja juz jestem w okresie takim, ze jakby co juz dzidize mozna ratowac...
to gratulacje!!!
podwójne szczeście :))
moja babcia była z bliżniaków - ale poki co w rodzinie sie jeszcze nie powtórzyły, a całe kuzynostwo ( z tych którzy mogliby miec bliźniaki) juz "dzieciate' i nikt nie ma, wiec wszyscy mówią ze moze my..
no ale na pewno nie teraz ,bo lekarz powiedział, ze ciąza pojedyncza :)
nooo to serdeczne gratulacje!!!!!
moj mąż też by chciał bliźniaki :)
Cześć kochane :)

Właśnie wróciłam od gina......... tzn jakies 2 h temu ale zahaczyłam o zakupki :)

No i...........

Zostanę mamusią bliźniaków dwujajowych !!!

Szoka ale jestem przeszczęśliwa :)

Buziole :*
Ja czuję się tak sobie chociaz do 25 września jestem na zwolnieniu, ze względu na to jednorazowe plamienie. Nadal mam mdłości ale zauważyłam że odkąd biorę codziennie zestw witamin dla kobiet w ciąży troszkę ustąpiły. Ale i tak cały czas boję się o moją dzidzię i nie mogę doczekać kolejnego USG, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Bardzo się boję.
Byłam ostatnio w hurtowni i kupiłam śliczne śpioszki :) Wiem że to jeszcze za wcześnie ale miały napisz "Kocham moją mamę" i niemogłam się powstrzymać ;P
dziewczynki jak tam samopczucie....mnie dzis strasznie brzuch bolal i cale nogi, i oczywiscie spanikowalam i polecialam do lekarza , co sie okazalo, wszystko rosnie w brzuszku, a na skorcze dostalam magnez...
panikara ze mnie hehe
działa :p
hop chcialam zobaczyc czy suwaczek dziala :)
ja nie stety za granica ...ale fajnie popisac i sie duzo nowych info podowiadywac :)
Ja jestem z Rumi i na 100% w Wejherowie będę rodzić. Poprzedni poród też tam się odbył i mimo tych 20 godzin to opieka przed, w trakcie i po porodzie była świetna.

We czwartek jadę do gina. Narazie wybieram do prowadzenia ciąży dr. Foltmana. Zobaczymy jak dalej.
ja jestem z gdańska i mysle ze bede rodzic w gdansku w szpitalu wojewodzkim, tym bardziej ze ciaze bede prowadzic i dr Fiutowskiego
ja jestem z Gdyni, zastanawiam sie gdzie rodzić
Najbliżej mi do Redłowa- ale te niepochlebne opinie....
wiec jeszcze biore pod uwage Wejherowo
Ja jestem z Lęborka
A jesli rodzic to nie u nas, nasluchalam sie roznych historii a niby szpital odznaczony tytulem "przyjazny matce i dziecku"
Nie wiem, mam duuzo czasu na zastanowienie.
A skąd jesteście dziewczyny?
ja jak narazie mam ranne mlodosci i wymioty :( kolo lozka leza juz paluszki slone i suchary :)
To moja druga ciąża i czuję się w sumie tak samo jak w pierwszej czyli nic się nie dzieje.

No może oprócz tego że tak jak wcześniej momentalnie urosły mi cycki z C do D :) No ale nad tym nie ubolewam.
No i oczywiście zażeram się pomidorami i cytrynami namiętnie :)

We czwartek wizyta u gina.

Są tu jakieś mamuśki majówki z małego trójmiasta albo takie które będą rodziły w Wejherowie?

Buziole
Witam sie i ja, rowniez majowa przyszla mamusia. Termin na razie wyliczony z kalkulatorow na 8 maja. W piatek 18.09 wizyta u lekarza.
Raz juz bylam bo brzuch mnie kul ciagle i wciaz po tej samej stronie, na USG zobaczylam pecherzyk ciazowy, ale na razie nie bylo widac zarodka. To bylo 1 wrzesnia. Teraz mam nadzieje zobaczyc wiecej.
Od kilku dni mam mdlosci, ale takie delikatne, najgorsze z rana do pierwszego kesa. Lodowke otwieram na kilka sekund i tylko z wstrzymanym powietrzem. Smierdzi strasznie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry