Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to gratulki dla Oscarka,

ja tez podziwiam, my z mezem tez troszke zylisy tak na odleglosc przez 5 lat, ale ot byl max, po studiach ja zladowalam w Londynie, a jest ciezko, my na skypie jak da sie to siedzimy, ja tez juz p rzyszlym tygodniu powrot...tylko, ze moj mama i moja sis bardzo mi pomagaja wiec jest mi dosc lekko...
Zabulka zapewne masz racje,ze jak bylab glodna to by plakala,niestety w dzien tez za duzo mi nie spi ale moze taka jej natura,kto wie moze kiedys sie doczekam przespanej calej nocki ,wtedy pewnie nie bede spala bo znow bede sparwdzala czy na pewno oddycha .

Co do okresu to pomimo karmienia piersia ja juz go niestety tez mam jak malutka miala okolo 2,5 m-ca :-(

Wszystkiego najlepszego dla dzidzi Malos25 i o czywiscie na te 7 m-cy dla Oskarka biedronki24 :-)
meldujemy sie w nowym watku

mam pytanie - jak w taka pogode spia wasze maluszki - tzn w sumie jak ubrane?

no i drugie pytanie - moze takie bardziej osobiste - ale czy badacie u lekarza swoje piersi? bo ja nigdy nie miałam takiego badania, a wczoraj na wizycie u lekarza (badania okresowe z pracy) pan dr sie spytal czy mialam badane piersi, wiec szybko zaskoczyłam i powiedziałam ze tak u ginekologa - bo nie chcialam miec tego badania na tej wizycie
ale pozniej wrocilam do domu i tak sie głowie ze chyba powinnam zapisac sie na takie badanie

co do nocek to moja rewelacyjnei przesypia - ale moze dlatego ze jest na butli, mala teraz je ok 19-20 i spi do 23 pozniej rano budzi sie ok 8-9
aha no i juz znacznie mniej przybiera - przez ostatnie 2 tyg przybrala 100 gram a nie 400 :-)

gani - ty sie pytalas o parasolke? wiec juz jestem po 2 dniach uzytkowania i co do mechanizmu rozkladania i tych "szprych" to jest rewelacyjnei wytrzymala, tzn w mama i ja byly tez no name ale jakies bardziej badziewiaskie natomiast mam problem z mocowaniem tzn jak juz mi sie uda zamocowac na rame to po jakims czasie jej przestawiania (bo slonce roznie pada i krece ta parasolka) ona i spada :-( czy tez tak macie?

my dzis od 11 na spacerku do 12 potem zakupy w GB (musialam kupic jakies cienkie sukieneczki i tuniki) i po południu znowu spacerek nad morzem :-) az sama dzis sie wymeczylam

Małgoś - wszystkiego naj dla córeczki :-)

Biedronka - dla Oskarka również wszystkiego najlepszego!!!

Bogosia - kupilam dzis te ciasteczka Hippa bo juz mi sie manny odechciewa gotowac wiec zgapię twoj sposób :-)
Saro, no ja robie usg teraz co roku, a wczesniej co 6 miesiecy...ale ja mialam guzy w piersiach, pozniej usuwany guz z nadgarska, do tego mam zespol PCOS, czyli cysty na jajnikach i mam moja Blaneczke hihi, ale zalecam ci usg piersi itp jak wszystko wyjdzie ok, to raz do roku, ja zawsze guzy w piersiach sama wyczuwalam i w nadgarstku tez, ale sa/byly zupelnie inne jesli chodzi o histopatologie...

moja spi tylko w bodziaku, a moja robi takie wywijasy w nocy i uderza sie i to ja przebudza i ustawiam ja z powrotem, a ona spi, zasypia ok.20 do 5-6 przespi, ale roznie, czasami juz o 4 chce butle...i musze dawac jej w dzien jedzenie na przemian, 5 rano butla, ok.9 butla, 12 deserek, 14 butla, 17 obiadek i 20 butla, bo troszke odmawia mi mleczka...czasami...
Sto lat dla dzieciaczków :)
Moja Majka śpi w bodziaku z długim rękawem i skarpetkach :)
Oscar dziękuje za życzenia :).

Bąbel też śpi tylko w bodziakach z krótkim rękawkiem i przykrywam go tylko pościelą (bez kołderki), bo tutaj nie mamy śpiworka lub samą pieluszką.
Cześć dziewczyny. Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków.

Sara, moja parasolka też spada, jak ją za często przestawiam :)
Dziś przykręciłam ją nie da metalu tylko do metalu obitego materiałem, może będzie się lepiej trzymać.

Natomiast co do badania piersi, mój gin nie bada, ale też uważam, ze powinnam się zapisać na takie badanie.

Natomiast moja śpi w śpioszkach bawełnianych ( takich bez nóżek ) i przykrywam ją kocykiem bawełnianym.
witam się :)
wszystkiego naj dla dzisiejszych jubilatów :)
mój śpi w bodziaku na długi i wtedy pod kołderką, albo w pełnym pajacu i bez przykrycia (albo same nóżki) bo zauważyłam że poci się cały w nocy jak jest przykryty..
jakoś wydaje mi się że na krótki bodziak jeszcze za wcześnie, tzn. noce jeszcze dość zimne..
dziś poznałyśmy się z Kamilą i jej Majką, bardzo miło mi było Was poznać, Majusia jest przeurocza :)) do zoba po weekendzie na spacerku!! ;)))
a jutro na wieś znów jadę z Bąblem i z moją mamą, lepiej spędzać ten upał z dala od miasta!!!
my tez sie witamy:)
wiecie, na Vht leci o 8 rano taki program muzyczny "rock your baby" i Lena taaak go lubi, to jest lista przebojów muzycznych dla dzieci, jest tam np. "puszek okruszek" czy "ogórek" fasolek :P no Lena słucha i patrzy niesamowicie, a jak tylko sie konczy i puszczaja "zwykly" teledysk, nie dla dzieci, to juz nie patrz!
lezy sobie z gola pupa, bo akurat to nasz czas wietrzenia, daleko od telewizora, ale tak luka na niego, nic innego ja przez ten czas nie interesuje, ja sa reklamy to tez nie patrzy:)
Wszystkiego najlepszego dla urodzinowych dzieciaczków:)

Moniall a co jest Nikosiowi????????????????????????????????

U nas przez te upały Liwia jest strasznie marudna ,u nas jest mało cienia i małej wole nie wystawiac na takie słonce,uwazam ze dziecko nie powinno wogóle na sloncu przebywac.Juz nosek ma brązowy,mimo smarowania.Mało je a za to pije butelke za butelką herbatki i soczki.

Wczoraj mielismy rocznice slubu-czwartą,ale jestesmy zaganiani bo chrzciny w niedziele wiec prawie o tym zapomnielismy
Hej,

wszystkim dziekujemy za zyczonka i slemy dla Oskarka zyczonka rowniez:-))

Mala ciezarowko wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.

Moja jeszcze spi w pajacu, ale wczoraj bylo w pokoju tak goraco i juz mialam zamiar Mala przebierac tylko,ze akurat zasnela. Poodpinalam jej kilka zatrzaskow i przykrylam tylko pieluszka. Dzisiaj pewnie zaloze jej body z dlugim rekawkiem a na nozki narzuce kocyk.

Co do badania piersi, to moj gin ze dwa razy je badal i wszystko gra. Ostatnio dal mi instrukcje jak samej badac i tyle.

Mam pytanko: kupilam cukinie i macie pomysl jak ja przyrzadzic? Czy ja sie gotuje tak normalnie ze skorka? Chce zrobic jakas zupke jarzynowa - mam marchewke,ziemniaczka i pietruszke.
ja chodze na usg piersi co rok,mam czesto torbiele i wloczogr.wiec pilnuje

a liwia spi w body na krotki rekawek ,po domu czase w samym pampersie i na dwoe body albo rampers ,bez skarpetek,chustka na glowe
My już u teściowej na wsi.
Ogólna masakra!!!!
Upał taki, że oddychać nie można w cieniu 34 stopnie !!!!!
Ja z małą siedzę w domu bo tu najchłodniej.
Mała siedzi w bodziakach bez rękawów ale i tak jej gorąco i straaasznie spocona jest!!!

Przy powrocie do domu znowu będziemy mieli problem bo mała będzie do wykręcania. W tą stronę mto przebiera łam ją dwa razy :(
pomimo tego, że wyjechaliśmy z domu koło 17.
Sama nie wiem w co ja ubrac jak będziemy wracać :(

sorrki za błędy ale ta klawiatura jakaś dzika jest!
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Wszystkiego naj dla maluszka Malgos25 i Oskarka!

I oczywiscie wszystkiego dobrego dla Malej ciezarowki na kolejne 4 lata i dluzej:)

A moja Miska spi w rampersie na ramiaczka i pod kocykiem a w dzien u nas jest tak gorrraco(mieszkamy na ostatnim pietrze i od dachu nam grzeje),ze chodzi tylko w pampersie,zreszta my wszyscy prawie nago od wczoraj chodzimy;)

Mogloby sie delikatnie chlodniej zrobic bo nawet na dwor dzis nie wyjdziemy taki skwar u nas,zero cienia tylko slonce wszedzie,i wydaje mi sie ze to nawet nie przyjemnosc dla malucha byc teraz na dworze.Zreszta w domu nie lepiej,bo tez goraco i ciezko jest sie jej nawet zdrzemnac,bidulka:/
bogosiaa Ty masz doświadczenie jak ubierać małego do samochodu bo ostatnio byłaś na mazurach, może Ty mi doradzisz jak mam małą ubrać w drogę powrotną??
Zastanawiamy się nad ty, żeby wracać w nocy.
Teraz wyszliśmy na dwór w cieniu siedzimy bo w domu chyba z 50 stopni jest :(
gdybym wiedziała, że taka będzie pogoda nigdy w życiu bym w tem weekend nigdzie się z domu nie ruszła :(
No ale niestety człowiek uczy się na własnej głupocier :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Wszystkiego naj dla wszystkich!
Ojjka, ,my od wczoraj na mazurach znow. Wczoraj Jasiek jechał w samym rampersie, tyle że my klimę włączamy bo mi lekarka powiedziała, że lepiej klima niż takie zapocenie i w ogóle. No i było ok. Dopiero jak wyszliśmy z samochodu to była masakra.
A teraz tutaj 32 stopnie i zero chmurki, szok.
no właśnie :( \
Z tym, że my niestety nie mamy klimy i pozostaje tylko nawiew :(
tutaj też jest straszna sauna (my dokładnie jesteśmy między Ciechanowem i Mławą) do tego stopnia, że mój M chodzi w samych gatkach :)
u nas skwar taki że nie można wysiedzieć, w słońcu mamy 60 stopni !
Emi lata na golaska, nawet pampersa jej zdjęłam bo pod gumką zrobiły się jej potówki :/ co 2 h przemywam ją chłodną wodą bo jest cała spocona,
gorzej że u nas jest masa komarów, normalnie takie chmury latają, pogryzły mi małą na buźce - jestem wściekła, nie chciałam używać żadnych preparatów chemicznych ale nie mam wyjścia, bo mi dziecko zeżrą te krwiopijce
my jak jedziemy samochodem to Emi jest tylko w bodziaku, ale i tak biedulce gorąco :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
witam

Wszystkiego naj naj naj dla Maluszków!

u mnie dzis na Mierzei też skwar. Filipek jest na golaska, bo od pieluszki pupa czerwona, co godz wsadzałam Go do miski z letnia wodą. Jeśc nie chce tylko deserki i picie.

Mały spi w rampersie na krótki rękawek lub body. Jak gdzieś jedziemy to w aucie włączamy klimę, a Filipa mamy w body lub rampersie.

Marzę o burzy!
Wszystkiego naj dla urodzinkowych dzieciaczkow:)

Ja Konradka klade spac w takich luznych bawelnianych spioszkach a w domu to ostatnio na samych bodziakach krotkich bo cieplo(chociaz w porownaniu z dworem to mamy tutaj przyjemny chlod:))dzisiaj bylismy na dworku 2.5godz malutki spal w cieniu i chyba nie bylo mu zbyt cieplo bo ladnie spal:)

A teraz u mnie ciemno jak nie wiem co i sie straszna burza zerwala:/ leje i wiatr szaleje;

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry