Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zosia i Jasiek super :))) strój kąpielowy rewelacja!!!

wczoraj z Maksiem byliśmy (bo Art wziął wolne) prawie cały dzień (od 11 do 17.30) w Sopocie na molo i w klubie żeglarskim (bo ja te regaty katamaranów sędziuje), na początku super słońce, gorąco tak, że Małego z gołym tylkiem wietrzyłam na molo ;)))) a w ciągu kilku minut taki wiatr się zerwał że w wózku opatulony kocem, w ciepłej bluzie i pod folią przeciwdeszczową siedział.. dla Małego miałam ubranka a sama w bluzce na ramiączkach stałam w tym wietrze, zmarłam że ho-ho..
dziś już byłam na jachcie, także było cieplej :))) a Maksio od 9 rano w podróży z tatą (jeszcze nie wrócili), pojechali na chrzciny kuzyna do Kwidzyna, pierwszy raz spędziłam dzień bez mojego Szkraba i tak się stęskniłam że ciągle sobie wymyślam jakies zajęcia żeby nie mysleć.... niech oni już wracają!!!!
jutro jeszcze mam wyścigi, jakby któraś z Was była w Sopocie przy morzu to obserwujcie kolorowe katamarany :))) ja siedzę na statku komisji sędziowskiej gdzieś na środku zatoki :)))

Krystian-demolka ;))) heheheh super zabawa!!!

Kamila, fajnie że Majka już się przekręca :] Kasiu, Twoja Amelka też fajnie że się obraca :))

Iza, ale masz cudnego kasowniczka!!!

Bogosia, dzięki za tyle linków, nawet nie wiedziałam że Leroy Merlin ma tyle dziecięcych produktów! :))

ooo, wrócił mój Mały chłopak!!!!!! spadam z tąd, muszę go wycałować za cały dzień, papa (ale mam uciesz!!!! :)))))) )
Sara Filipem będzie na zmianę opiekowała sie moja mama i siostra... ale tak mnie boli serce, że szok. Muszę wrócić, bo umowa mi się kończy... wychowawcze nie wchodzi w gre, ze względów finansowych... musze dac radę, nie ja pierwsza....
Aga - no to jak masz takie swietne opiekunki to super :-) trzymam kciuki za ten twoj pierwszy dzien w pracy.
Natalia, super spędzony dzień w Sopocie :)
Sara, ja mam to samo. Jesli zostawię Amelię z opiekunkę to nie opłaca mi się wrócić do pracy, bo paliwo, opiekunka i mogę wyjść na czysto, szczególnie, że u mnie w pracy na paliwo wydaje się kupe kasy :/

Aga, trzymaj się. Zostawiasz Małego z siostrą lub mamą więc o tyle lepiej, bo jednak co mama to mama.
Ja miałam zostawić Ami z teściową, ale po ostatnich info jak to teściowa się wywróciła, albo jak zostawiła gaz włączony nie zostawię Amelii, i sama nie wiem co zrobię :(
Kasia - no własnie pewnie sporo z nas tak ma, ze srednio ten powrot do pracy sie kalkuluje finansowo, zobacze jak psychicznie bede sie trzymac w domu, bo czasami warto wrocic dla swojej satysfakcji, no ale na razie nie narzekam na całe dnie spedzane z mała :-)
widzialam ze sie przenioslyscie ze styczniowych, jak bedzie jakis spacerek do zoo to daj znac - jak mi bedzi etermin odp to sie wybiore :-)
dziękuje dziewczyny za słowa , ale i tak mnie serce boli.... szkoda mi tych godzin, które spędze bez synka :((((
dlatego mysle o 2 dzidzi....
sara, przez przypadek znalazłam ten wątek http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=121529&c=1&k=130#fs i czy my mozemy pracować w tym samym zakładzie pracy????? czy to tylko zbieg okoliczności :))) mamy ten sam pakiet ubezpiecz. :))) ja pracuje blisko ch alfa :)
Sara, wstepnie wtorek jest ustalany co do zoo, ale dam znać jak coś smskiem o której i czy na pewno wtorek :)
basiab nie karmie piersia...
pleśnaiwki u Filipka to biały osad na wew. stronie warg i na czubku języka
Kasia - to juz ten tydz? kurcze bo we wt mamy cw w OWI na 14 wiec jak tak pozostanie to nie damy rady znowu :-( a na ktora sie umawiacie? kurcze ale na godz do zoo to sie nie oplaca...
w sr to jedziemy do tescia na dzien ojca i czw mamy logopede w OWI
Sara, nie mam pojęcia na którą, bo nawet jeszcze nie wiem czy to wypali.
Dam Ci znać jak ustalą co i jak :) Fajnie by było gdybys dała radę.
Miałam się Ciebie pytać, jak często ćwiczycie w OWI ?
Basiab , ja nic z tym nie robiłam,
Aga 111, Życzę powodzenia! Napisz jak ten pierwszy dzień. Ja wracam po wakacjach, niestety. Na dodatek synka będę wozić , bo mama blisko pracy. Na jesięń jeszcze jakoś to widzę, ale zimą, budzić go, ubierać. Och że tak musi być, pocieszam się też tym powiedzeniem ,nie ja pierwsza nie ostatnia.
Kasia - ja tez bym w koncu chciala dac rade ale zawsze cos :) niby mama na urlopie a czasu brak :-) no a co do OWI to u logopedy jestesmy raz w mcu , na cwiczeniach 3x w mcu, u psychologa bylismy raz w sumie nie wiem co miala na celu ta wizyta, za tydz idziemy 2 raz i jestem ciekawa czy juz jest jakis konkretny jej cel...
ok, ide spac milej nocki dla was
To też malusio chodzicie :( My też 3 razy w miesiącu mamy zapisaną rehabilitację :/
Do psychologa też nam kazano iść, ale jeszcze się nie umówiła, bo słyszałam, że to strata czasu, a ja jak mam jechac specjalnie na Przymorze to może w ogóle się nie umówię i tyle :)
a jak to jest z logopedą, bo również chciałabym iść. Czy ktoś z OWI musi mnie skierować, czy mogę sama się zapisać ??

Jest jeszcze ktoś w OWI, kogo warto "odwiedzić" ??
fajnie ze macie z kim zostawic dzieci,ja nie mam takiej osoby i wlasnie wykorzystuje urlop i koniec umowy:(
Kasia - ja sama skorzystalam, tzn w pierwszy dzien na spotkaniu pani poinf. mnie z czego moge skorzystac, wiec wyprobowałam wszystko :-) ja to taka jestem :-) czyli jak masz skierowanie do OWI to wystarczy ze zadzw i umowisz sie do logopedy, co do psychologa to nawet wy jako rodzice mozecie skorzystac, tzn nie sugeruje nic oczywiscie :-) tylko pisze co mi powiedziano :-) mysle ze to w przypadku gdy dziecko jest bardziej "chore" i rodzice np sobie z tym nie radza, ale moim zdaniem fajnie ze nawet o rodzicach mysla
logopede polecam, tzn nie jest to jakos bardzo konieczne ale ja sie sporo dowiedzialam :-) na poczatku pani zerkala jakich uzywamy smoczkow, butelek itd pozniej byl czas na karmienie łyzeczka a za tydz mam przyniesc kubeczek i Paulinka bedzie sie uczyła pic z niego (bo zdaniem pani logopedy kubek niekapek jest zbedny tzn naszym celem jest picie z kubka a nie z niekapka, no ale ja i tak kupilam niekapek wczesniej ale mysle ze czasami sa sytuacje gdzie ten niekapek bedzie potrzebny.. no ale zobaczymy w praktyce
Ojjka jak oko??poprawiło się??

ja ostatnio wysłałam cv do dwóch firm i zrobiłam to z wielkim bólem ;) bo jak pomyślę że miałabym zostawić Krystianka to mi smutno. Ale wiem że jak wróce do pracy to mały będzie pod dobrą opieką,bo zostanie z moją mamą.
Basiab byłam w szpitalu szkół wyższych itak jak przewidywałam jęczmień i jeszcze stan zapalny rogówki :(
dostałam krople mam nadzieję, że pomogą :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
dobrze że jednak pojechałaś do tego szpitala,oby szybko przeszło

a wiecie że ostatnio trafiły nam się jakieś dziwne pampersy, małemu zaczęły przemakać w nocy i do tego jakieś takie ciasne były. Myślałam że może czas przejść na 6! bo używa 5. Pampersy kupiłam jak była promocja w Carrefour 111szt za 79 zł, pakowane w karton. Dwie paczki były ok, ale ta trzecia jakaś dziwna. Koleżanka mi przywiozła pampki jubmopack 5 i okazało się że te 5tki są większe od tych co ja miałam,no szok!!!Podejrzewam że to były tak na prawdę 4
bASIU, MOŻE TO RACJA ŻE TE "SUPER PROMOCJE" TO JAKIEŚ TRAFNE? BO JA TEZ KUPIŁAM KIEDYS W lECLERCU jUMBOPACK ZA 79, ALE TRÓJKI... I TEZ JAKIEŚ CIASNE NA mAKSIU... WBIJAJĄ MU SIĘ W UDKA.. A PRZECIEŻ POWINNY BYC JESZCZE DOBRE, BO ON MA DOPERIO 7 KG A ONE SĄ DO 9KG???
(upss, Caps Lock..)

dziś miałam ostatni dzień regat, na zatoce zimno jak diabli... Maksio spędził kolejny dzień z tatą, pierwszy raz od porodu spędzili tyle czasu razem :)) dotarli się trochę :))
ale powiem szczerze to wczoraj jak przyjechali wieczorem to byłam wkurzona na mojego Arta, bo to co spakowałam Maksiowi do jedzenia i do zabawy, to albo niewykorzystane albo zgubione... (ściągałam mleko 160ml, ciężko mi się tyle ściągało, bo już mniej w piersiach.. a on nie zauważył całej butelki mleka, tylko zrobił mu sztuczne z proszku, które dałam na zapas jakby coś się działo, a oba te mleka były w jednej małej torbie... no szlag mnie trafił, bo tamto mleko oczywiście już było niedobre i musiałam wylać!!!! moje mleczko w zlewie!! a buuu... :(( o zgubionej zabawce i smoczku nie wspomnę... ach ci faceci, czasem się zastanawiam jak to jest, że jeszcze głowy nie zgubił!!)
na szczescie Mały wesoły i spokojny był, a poznał tam na chrzcinach ponoć wiele małych dzieci z rodziny kuzyna Arta...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry