Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.58 (19)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Krystianek fajny chłopiec :)) na zdjęciu nie wygląda na takiego dużego.. ale faktem jest że Twój chyba największy a mój chyba najmniejszy z chłopaków w naszym wątku ;))

aaa! jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj byłam w końcu pierwszy raz z Maksem na basenie, poszłyśmy z koleżanką do hotelu Posejdon, bo tam mało ludzi i płytki brodzik, Maksiowi się bardzo podobało :))
my od wczoraj mamy nocnik i już pierwsze siusiu też było :)
Super Wasze dzieciaczki :-))

Myślałam,że mój ma pełno włosów ale Jasiek przebija wszystkich hahahaha. Jakie ma piękne duże brązowe oczy.
Ja byłam pewna, że mój synek też będzie miał po mnie brązowe oczy a tu niespodzianka...ma niebieskie...z mężem się śmiejemy że nie wiadomo po kim bo on ma zielone hihihihihi. Jejku faktycznie zmian pieluszki to jakiś koszmar i nie lada wyczyn!!!
Teraz to się dopiero zaczyna...raczkowanie do miejsc gdzie nie można, wstawanie i tak jak piszecie ,,szlifowanie'' charakterku :-)))
Co dzien tu zagladam ale jakos nie mam sily pisac.
Miska od zeszlego tyg raczkuje i z dnia na dzien szybciej.Wszystko wyciaga,kabelki,trzacha lampka,masakra.Dzis wlasnie moj maz stwierdzil,ze lepiej bylo jak Miska tylko lezala;)

My mamy na razie ma dwa dolne zabki i jak juz skonczy jesc to zaczyna sie bawic i mnie wtedy podgryza pipolka jedna;)ale poki co przechodzi lagodnie wychodzenie zabkow,zobaczymy jak bedzie pozniej

Kurcze ja chyba tez przejde sie z Miska na wazenie bo ostatnio bylysmy 2 m-ce temu:/

Sliczne te Wasze dzieciaczki:)
My już jesteśmy w Polsce. Dziadki widzieli jak Oscar raczkuje :).Wasze dzieciaczki są super. I jakie długie włoski mają.
Właśnie czym myjecie włoski maluchów? Ja jeszcze myje mydełkiem, ale się zastanawiam nad szamponem.
hej ja tez was czytam ale nie mam sily pisac.......Liwka daje mi w kosc,w dzien doslownie klei mi si do nogi,a jak nie to musze jej pilnowac bo zaczyna sie puszczac mebli i pchacza i robi bęcki...w nocy tez czasem jazde ma.generlanie lipa.nawet do lazienki leci za mną i pilnuje,wiec moj prysznic rano trwa 30 sekund:/jestem wykonczona,do tego jeszcze jakos dziwnie zaczynam czasami puchnac.
od poczatku biedronko szamponem do włosów bubchena akurat a wczesniej nivea
m.c. jak to puchnąć???
no niewiem,po prostu puchna mi troche dlonie nogi,brzuch ,sama niewiem.
Może to poprostu od tego ciepła!
Dziekujemy za miles slowa i porady co do zoltka.

Bogoosia tak sie zastanawiam czy ty nie powinnas byc fotografem,bo to ostatnie zdjecie Jaska to wyglada jak z jakiejs sesji ,poprostu bomba,a jakie on ma sliczne suze oczka az sie napatrzec nie moge.

Basiab twoj maluszek tez rewalycjy a ja sie ladnie usmiecha.Zawsze chcialam zrobic mojej Oliwce takie zdjecie ale jak tylko widzi aparat zaraz robi powazna mine,mala paskuda.

Moja mala teraz dopiero zaczyna raczkowac,smiesznie to wyglada jest jeszcze taka nieporadna.Nie raczkuje,ale za to jak ja wsadze do lozeczka to tylko sie wspina po tych szczebelkach,no i w chodziku zasuwa niemilosiernie i dzieki niemu jest zaraz przy mnie a i ja moge teraz wiecej zrobic w domu.
Niestey nadal spi ze mna w lozku,codziennie wieczorem mowie sobie ze od dzisiaj zaczym przyzwyczajac do zasypiania w lozeczku ,ale ze dopiero probuje ja odstawic od piersi i zamiast piersi dostaje w nocy herbatke to postanowilam ze jeszcze ze mna pospi choc wiem,ze to nie dobrze bo im dluzej to tym ciezej bedzie mi ja przyzwyczaic do spania samej w lozeczku
A Filip chyba strasznie za nami tęskni. Mąż wyjechal w niedzielę do pracy za granicę, ja raniutko wychodzę do pracy i wracam o 17 a Filipek zostaje albo z moja mamą albo babcią. Wczoraj dał tak popalic mojej maie, że była wykończona. Nie dał zdjąć się z rąk, był płaczliwy, marudny. Nawet siku szła z nim na rękach, a jak ja wróciłam od razu inne dziecko. Sam się bawił na podłodze, uśmiechnięty i grzeczny. Mama była zdumiona. Stwierdziła, że tęskni maluszek za nami. Ja myślałam, że może idą ząbki, bo od 3 dni mam też luźne kupki. Ale mama twierdzi, że przeszło mu jak tylko weszłam do domu. Nic nie mogła zrobić, nawet obiadu. Poprzednio całe dnie był z moim mężem.
Wydawało mi się, że taki Maluszek nie tęskni :(((( ale we wtorek idę do gin. po zwolnienie. Będe siedziała z moim synusiem w domu. To już 11 tydz !!! rety a wydaje mi się, ze dopiero zaszłam w ciążę :)))))

Wasze pociechy sa przecudne. Ale to już duże bobasy :)))) Jaśko śliczny, będzie czarował panny. Sama chciałabym takiego zięcia- może 2 będzie dziewczyna, to juz "zaklepuję" sobie kawalera :)))))) Mogę ?????

Nasz też łobuzuje :) kabelki, piloty, laptop - to ciągnie Go najbardziej :)
Robi śmieszne minki :) np marszczy nosek i "dmucha" nim powietrze. tak jakby chciał noskiem zdmuchnąc świeczkę :) Wygląda prześmiesznie :))))
Kręci głową na nie, jak Go pytam czy jest łobuziakiem. Zakłada sobie pieluszke na głowę i robi a ku ku.
Czasami puchnę ze śmiechu.
mała c. a może jesteś w ciąży ;)
ja też puchnę ale u mnie to akurat objaw normalny w tym tc. :)

kobitki mam pytanie, czy któraś karmi malucha zwykłym bebilonem ? potrzebuję ze 2-3 puste puszki

dzieciaki śliczne a i bardzo rozumne, bardziej niż nam się zdaje
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
o nie ................nie planuje wiecej dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny, jak uczycie siadania na nocnik? Po prostu sadzacie i wsio? Mam niedługo urlop i chciałabym poćwiczyć z Amelią.

Agusia, Bogosia, Basia śliczne dzieciaczki. Też się muszę zmobilizować i trochę zdjęć popstrykać.

Biedronko, ja dostałam kiedyś do proszku Dzidziuś szampon tej samej firmy. Bardzo ładnie pachnie. Myjemy włoski raz, dwa razy w tygodniu. Tylko, że Mela ma na razie mało włosków.

Amelia pełza jak szalona. Trochę się martwię bo zamiast raczkować "pływa" żabką po podłodze. Jak ma gdzieś blisko to przeraczkuje, ale już dalej przepełznie. No i wszędzie wstaje. Nie można jej spuścić ani na chwilę z oka. Jak się obudzi to też od razu, pół śpiąco wstaje w łóżeczku. Już raz nabiła sobie guza.

Niedawno się chwaliłam, że już nie karmię w nocy i co? Znów karmimy. Już trzecią noc z rzędu:( Wszystko się popsuło jak mała nabawiła się kataru. Ech, chodzę jak zombie.
Dzieciaki przecudne:):):)

Moj maly szkrabek to sie nauczyl wyciagac szczebelek z lozeczka:) spryciaz maly wie dokladnie ktory jest luzny do wyciagania, kreci sobie nim i przyciska na dol i juz wyjety:) troche sie boje ze wypadnie mi z lozeczka kiedys jak nie zauwaze ze wyjal szczebel;

Na nocnik ja juz od dawna sadzam malego poprostu posadze na nocnik i go trzymam lekko (bo inaczej by mi uciekl:):):)) mowie zeby zrobil e e i moje molenstwo tak smiesznie za mna powtarza e e :) i juz kupka gotowa:) zadko kiedy zdarza sie zeby zrobil w pampersa bo zawsze pilnuje jakby chcial sie zalatwic:0
A my byliśmy dzisiaj na plaży w Gdańsku. Jak było super. W końcu normalny piasek, a nie te okropne kamienie w Brighton :/.

Dziękuje za odpowiedź odnośnie szamponów.

Co do nocnika, to też w końcu muszę kupić młodemu i uczyć Go.
czesc,

biedronko, super, dlatego my jezdzimy w okolice norfolk czy cos takiego, bo mamy biale piaski, ale polecam Kornwalie i Poole, Bournmouth juz nie, ale od Londku to 3h...

ja nocnika tez jeszcze nie uzywam, wiecie ja jestem z tych, co boje sie, ze Blanka wystraszy sie, a jak ja go postawie, to usiedziec nie usiedzi, i tylko jesc bedzie go hih...

a w ogole dzis bedac na spacerze z blanka, patrze, a nasz plac zabaw odgrodzony i policji pelno, okazalo sie, ze zamordowona , kobiete jej matke i podpalono ich dom, wszystko zrobil maz tej kobiety, ktory sam dzgnal sie...i byli z europy wsch, mam nadzieje, ze z litwy, bo mieszkam w takiej litewskiej dzielnicy...och co sie dzieje na tym swiecie, a moje osiedlowe gimnazjum jak dzieci koncza szkole, to policja jest codziennie, kilka radiowozow stoi na wyjsciu i obserwuja, choc wiem, ze mnie nie zaczepia hihi, ale corki tam nie posle...
dziewczyny pilnie potrzebuje takiego obrazka aniola stroza balbiny takie jak sa na alegro czy moze wiecie czy mozna gdzies kupic?z grawerem tz z napisem własnym
mała c. podobne obrazki widziałam na jarmarku, ale nie pamiętam w którym miejscu :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry