Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.58 (19)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lidio mam nadzieję, że do pawilonów się doczłapię :) oczywiście wiem gdzie jest parking, więc możemy się tam spotkać
która godzina by Ci pasowała ?
i jeszcze mi powiedz ciuszki mniej więcej w jakiej cenie, bo ja nie jestem w najlepszej kondycji finansowej niestety :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Salambo - a co z tym kartonikiem po mleczu? dasz rade odebrac przed wyjazdem?
Saro najprawdopodobniej podjechałbym do Ciebie jak będę jechać odebrać wózek w Rumi, ale najpierw muszę coś ustalić, a później się jakoś umówimy :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Mala c.moja Miska w sumie nie przespala jeszcze ani jednej calej nocy, w dzien spi dwa razy po jakies 40min do 1hg,wiec moze nie powinnam sie wypowidac:) ale moze faktycznie powinna miec mniej drzemek w dzien?zeby na noc byla bardziej zmeczona

Sara.nasza Miska tez mi spadla z lozka,tylko ze ja jakos do niej doskoczylam i AZ tak mocno sie nie uderzyla,w sumie dlugo nie plakala,nawet guza sobie nie nabila,a tu dziewczyny pisaly,zeby obserwowac i tyle,chyba ze widzisz,ze cos jest nie tak to wtedy do lekarza.

Dziewczyny mam pytanie,chcialabbym kupic Misce jezdzik ale zupelnie nie wiem jaki,czy Wy juz macie,czy poczekac jeszcze troche?
pochwale sie Majka od kilku dni "pełza " "czołga sie" nie wiem jak to określic :)
Oczywiscie jak zwykle sie spoznilam z zyczeniami dla Waszych dzieciaczkow:/wszystkiego naj naj dla Krystianka,Marcelinki i dla Amelki:)
ja też dołączam się do życzeń

mój krystian tez żeby to raz spadł z łóżka i dwa razy ze sachodów. niby pilnowaliśmy ale wiadomo. W końcu zamontowalismy bramkę. Niby nie wchodził ale jednago dnia poprostu my na dole a nasze dziecko już prawie u góry schodów i woła "a kuku" . Tak to jest jak sie przeprowadza wszystko sie kupuje i myśli,ze się upilnuje ale to się nie da. Ewcia jeszcze nie zaliczyła żadnego upadku takiego porządnego ale teraz to nie bardzo ma jak bo wszystko po starszym zabezpieczone już.
Salambo - oki w takim razie daj znac jak juz cos bedziesz wiedziała :-)

Zabulka - ponoć jeździki można używać, chodziki nie, my mamy taki

image
no i juz kilka razy mała w nim była przed blokiem ale jeszcze sie nie odpycha takze mysle ze z zakupem akurat u mojej moglismy poczeakc, ale to tez zalezy od rozwoju motorycznego dziecka :-)

Aha i maz mi dzis pow że mała wylądowała na brzuchu po tym upadku z łóżka wiec na szczescie bo jakby na plecach to by chyba mocniej głową uderzyła... no ale wszystko z nią ok :-)

Kasia - byłam dzis w HM i jakaś nowa dostawa była i były sukienki Hello Kitty takie różowe ale nowa wersja z koroną nie wiem czy już widziałaś ale pisze żebys miała świeże info :-) ja kupilam za te karty podarunkowe :-) a na allegro widze nieźle przycinają...
o taka:

image

Kamila - no to gratulacje dla Majeczki , moja dzis wpełzła między kaloryfer a komode i wyleźć nie mogła bo ona tylko do tyłu pełza więc ugrzęzła tam :-)

Betrisa - no właśnie moja mała wczoraj pierwszy raz zaliczyła upadek a do tej pory jakoś mi się udawało dopilnować jednak wiem że łatwo nie będzie....
ja szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z tym szałem na hello kitty. W ogóle nie wiem co to za bajka:) a mój synek niespełna 4 letni zaczyna o tym mówić, chce różowe lizaki jeść hello kitty i w ogóle. Troszkę niemeskie to;)
Sara, dzięki za info musze w tygodniu iść luknąć co mają :) Po ile ta sukieneczka ?
Moja tak samo jak Twoja tylko do tyłu się czołga :) Ostatnio wlazła pod stół i zatrzymała się, bo noga od stołu znalazła się między jej nóżkami :) ale się wściekała, że nie może dalej "iść"
Jeździdła my jeszcze żadnego nie mamy, ale nasza Ami z tych dzieci co wolniej się rozwijają, więc pewnie za miesiąc dwa pomyślimy o kupnie :)

M. ciężarówko. Ja też bym Liwii nie dała tyle spać. Moja też się budzi w nocy, ale tylko raz. Najgorsze, że domaga się jedzenia ;/ a mi to się nie podoba, że jeszcze w nocy je.

Salambo, będziesz miała chłopca ?? :)
Mam kilka rzeczy dla chłopczyka, jak chcesz mogę Ci sprezentować :) bo u mnie leżą
Betrisa, u mnie to hopla na punkcie hello kitty mam ja i moja 12sto letnia córka :) Lubię te ciuszki, podobają mi się :) no i w ogóle ubrania z H&M lubię dla dzieci :)
czesc dziewczyny, nie zagladałam tu od zeszłego piatku, jakoś czasu nie było specjalnie, teraz też nie mogę poczytać co u Was, zaległości nadrobię w tygodniu...
dzis mieliśmy chrzest mojej bratanicy, fajna rodzinna niedziela :)
a powiem Wam tylko co mnie zaskoczyło.. ona ma niecałe 3,5 miesiąca a już ma dwa dolne ząbki, i to takie już wyrośnięte!!!! i już górne idą!! szok! mój Maks ma dwie jedynki (wyrosły jak miał 7,5 mies) i dalej nic :))) a ta Mała go już wyprzedza, hihih
ale też jest news taki, że mój Mały ładnie sam stoi przy meblach, a za cholerkę nie chce raczkować, tylko pełza po całym mieszkaniu, już nie ma żadnych przeszkód dla niego, nawet schodek do łazienki (taki wysoki próg), nawet poduchy na łóżku go nie zatrzymają.. wczoraj znów nam spadł z łózka, ale nawet już nie płakał, tylko był zdziwiony że nagle znalazł się na ziemi (raczej się zsunął powoli na tyłek, bo był buzią do góry)
to tyle, nie mam czasu na neta ostatnio, czasem przez 3 dni nie włączam kompa...
Lidka, pozdrawiam!! fajnie było się poznać przypadkiem w H&M'ie - masz super dzieciaczki, Kasjanek fakt duży (w porównaniu do mojego Malca), ale może będzie kiedyś znanym siatkarzem?? albo windsurferem, i będzie za 20 lat na igrzyskach olimpijskich pomykał na RS:X - a tam potrzeba dużych silnych facetów :)))
no to jej nie dałam spac,.spała ok 1,5 w dzien.ona ma za duzo energii,powaznie.jest w 15 stu miejscach w pare minut,jest bardzo zywa,za bardzo bo nawet 1 minuty nie umie siedziec,powinna byc zmeczona a tu nic,wciaz jej mało.zaczeła sama wstawac bez podparcia ,chodzi juz z pchaczem po calym mieszkaniu,a dzisiaj rzucala sobie pilke i gonila za nia.cos mi sie za szybko rozwija.czekamy na pierwsze kroki,jak na nia patrze to sadze ze miesiac maks.i wcale sie nie ciesze,boje sie ze bedzie miala krzywe nozki czy cos.

polozylam ja do lozka i jak superniania z tvn.przychodzilam jak mocno plakała,kladłam,pogłaskałam i wychodziłam,po 30 minutach udało sie wiec bede trenowac ja dalej zeby maks 21 spała juz.

mamy taki jezdzik,juz sie powoli odpychamy i jedziemyhttp://allegro.pl/jezdzik-buzka-kotek-i-tygrysek-szybka-wysylka-i1192181869.html
dzisiaj w tesko kupilam pare bodziaków na dlugi rekawek z 12 na 8 zł,były w koszu,calkiem fajne
Kasia - sukieneczka w HM po 59,90 wiec jak widze na allegro po 73,90 to już przegięcie, no ale jak mają zbyt niech handlują :-)
a zastanawiałs sie nad tą białą futerkową kurteczko - bluzą z kitty?
bo nie wiem czy będzie hmm jak to nazwac "przydatna" .. po pierwsze biel a po drugie raczej nie na deszcz i takie tam...

wogole też pani mówiła że codzien mają dostawy i raz na jakis czas jest nowość także warto zaglądać
no i jeszcze mają fajne piżamki :

image

NataliaR - no proszę fajnie że już sam stoi musi to super wyglądać jak te nasze maluszki nagle stoją, chodzą itd :-)

Małac - ja zazdroszczę że Liwia potrafi się tak bawić - moja to sama za dlugo nie potrafi zaraz się ogląda czy ktoś koło niej jest... no i tylko pełza i turla do czworakow jej nie spieszno a co dopiero do chodzenia czy wstawania
fajowe te tygryski:)
Betrisa, jeszcze raz dziękuję za miłe popołudnie;) mąż mega zadowolony, mówi, że rozjaśniło mu się trochę- a to fajnie. i o to chodziło! w drodze powrotnej otworzyłam okno od pasażera i zacięło się... nakle wjechaliśmy w ścianę deszczu, trzymałam koc w pustym oknie, żeby na maluchy z tyłu nie wiało i nie padało;) i jakiś wariat w kałużę wjechał i mnie ochlapał!!! dobrze, że ten koc trzymałam, bo bym miała ta twarzy niezłe błoto! pod blokiem mąż naprawił, okazało się, że szyba się przesunęła i nie mieściła się przy zamykaniu, jakaś jazda!
Betrisa, miałam w samochodzie katon ciuszków dla dziewczynki r.74/80i zapomniałam ci pokazać;)

Natalka, my również pozdrawiamy! wiecie, śmiesznie było. prosiłam kornelkę, żeby przypilnowala Kasjana i Natalka po tym mnie poznała;) ale było moje zdziwienie! ale fakt, tylko chyba ja mam Kornelię i Kasjana;);)

wy też jesteście takie zmęczone co rano? ja ledwo wstaję i cały dzień śnięta jestem. jak sprawdzam ciśnienie rano to mam 87/58... a miałam wcześniej książkowo 120/80. skąd taka zmiana?

a mały zaczyna być nerwusem! jak czegoś mu nie pozwalam (jeść ziemii z kwiatów) to się wścieka i bije ręką w podłogę;) trochę raczkuje, trochę pełza.
LidiaM no szkoda,że nie pokazałaś ciuszków. Też mi było miło cię poznać:) a przygody z szybą nie zazdroszczę..
a ja jakoś ostatnio mega niewyspana jestem :(
niby okres senności ciążowej już minął ale chyba nie u mnie, póki jestem u mamy nie jest źle, ale niestety w piątek wracam do siebie,

Kasiu jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec, mam nadzieję że dowiemy się we czwartek bo idziemy na usg połówkowe, niby poprzednio lekarz nam zasugerował że może to być synek, ale sam przyznał że jeszcze za wcześnie żeby wyrokować cokolwiek :) jeżeli jednak będzie chłopczyk to bardzo chętnie wezmę co Ci zbywa, bo kondycja finansowa nasza nie najlepsza, a do tego przeraża mnie fakt że trzeba na zimę węgla kupić - tona kosztuje 800 zł :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to widze za was tez dopadaja koszmary z kasa,masakra

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry