Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.58 (19)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i kolejna sesja małej - kurcze jak widzi aparat to sie tylko chichra śmieszek...

image

image
Sara gdzie kupiłaś tą pierwszą czapkę ?? marzę o takiej i nigdzie nie widziałam :)
ja mam nocki ostatnio nieciekawe, Emi budzi się często, popłakuje, kręci się, marudzi przynajmniej 2 razy muszę do niej wstać
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
te czapki z hello kitty widziałam w H&M po 19,90;) nawet ktoś założył taki wątek. chciałam tę największą wcisnąć kornelce na głowę, ale niestety rozmiar 86 to nie 122;) hihihihi
Sara Paulinka cudna! jakie ząbeczki ma sliczne! ja tez chce! i rowniez pytam o czape,od razu jade kupic jak nam napiszerz:)

co do tego sprzatania to ja odkurzam 2 razy dziennie,bo u nas niewiem dlaczego jest pelno kurzu,zmywam raz dziennie podlogi.mamy aneks kuchenny i zawsze w kuchni jakis bałaganik,okruszki wiec nosi sie wszedzie.ja kocham porzadek natomiast jestem bałaganiara,mój mąż tez.paradoks co?Tak czy siak sprzatam codzienni i codziennie mam bałagan.
w ktorym h&m?bede w wekend w manhatania albo galerii to zajrze.musimy taka miec:)i cena rewelacja
Hej dziewczyny baaaaaardzooooo dlugo tu nie zagladalam ale szczerze wam powiem ze przy tym malym lobuziaku to naprawde niemam na nic czasu. Czasami sobie zagladam i czytam jak tam wasze maluchy sie rozwijaja jestem dumna z tych maluszkow co juz na nocniczek robia moj to jest uparciuch siedzi i siedzi na nocniku a jak tylko go zdejme to nasika na podloge ale za to musze wam sie pochwalic ze juz od 3 dni CHODZI. Niestety jeszcze zabkow niewidac a juz tyle nocy nieprzespanych a cos zaden nie chce sie przebic. Pozdrawiam i obiecuje czesciej zagladac
Lidia - rozumiem że próbowałaś spr na Kornelce rozm ja myślę że też tak będę robić a nóż się uda hihihi

Salambo - dokładnie czapa kupiona w hm za 19,90 (ale wczoraj w GB zostały same 2-4 mce jednak mysle ze dołożą) i za zakupy za 80 zł dostałam karte podarunkowa z 20 zł do wykorzystania przy następnych zakupach

Mała c. - a ja myslałam że bałaganiarze nie lubią porządku do przesady a jednak :-)
udało mi się dzisiaj dorwać tą czapkę w alfie :) wcześniej byłam w kilku h&m i tych czapek nigdzie nie było więc nie wpadłam na to że to ich kolekcja, no ale udało się :)
do tego babcia kupiła ten śliczny dresik fioletowy i ja jeszcze fioletowe body w kropeczki z kołnierzykiem i jestem w pełni usatysfakcjonowana ;) i to już raczej koniec z zakupami na jesień bo wcześniej kupiłam i sztruksy i bluzę polarową, oraz masę innych ciuszków skutkiem tego mój portfel jest całkiem pusty :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

acha a kartę dają do jakiegokolwiek zakupu z działu dziecięcego
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja podczytuję ale ostatnio mam kongo i jeszcze mój krystian chory, biegaliśmy trochę po lekarzach i biedak ma i jakieś brzuszkowe problemy plus angina ropna.
Ewcia ma się dobrze ale charakterek to już u niej wychodzi. Gdzie mój spokojny aniołek? Dziecko mi sie podmieniło. Coraz cieżej mi pracować, bo ona albo gdzieś sie wspina, albo leci do kabli albo na mnie się wspina i płacze,że chce na rączki.
super dzieciaczki, ja nawet nie mam kiedy zrobić jakieś fajne zdjęcia dzieciakom., bo aparaty leżą "w biurze" i zwykle nie chce mi się wdrapywać po nie i składać jak siedzę z małą na dole. Ostatnio babcia przysyła zdjęcia jak dzieciaki są u nich w weekendy, więc dobre i to:) ale trzeba sie zebrać bo też krzyczą,ze chcą jakieś zdjęcia do ramek a my tylko na to, tak tak zrobimy.... bardzo sie dzieciaczki zmieniają jak tak patrzę na wasze fotki i są oczywiście coraz śliczniejsze:)
Pisałam i mi wcięło :/ :-)

Betrisa, tak z ciekawości pytam, bo Wy profesjonalnie się tym zajmujecie, a ja tylko amatorsko - co ile zmieniacie korpus? bo np w canonie standardowo migawka żyje dopóki nie klaśnie 40tys klatek, a jak jest u Was? Zarabiają na siebie? :)

Sara - Paulinka cuuuudna jak zwykle, a czapy dla dziewczynek po prostu przebojowe :)

Ola - gratulacje dla synka, pierwszy z naszych bobasów na nogi ruszył :)

My jutro na wesele - teściowa pierwszy raz na noc zostaje sama z Jaśkiem, mam stracha, bo on ostatnio 10 x bardziej nieznośny niż zwykle, chyba przez ząbki. A wesele w Elblągu ;)
Raczej bym nie wymieniła d700 jedynie migawkę:) Mamy 4 aparaty to oczywiście bywały już serwisowane ale jakoś się trzymają. Nie wymieniamy korpusów raczej dokupujemy. Szczerze mówiąc nie zapisuje ile idzie, a licznik się zeruje i liczy od nowa. W każdym razie nikonki są dość wytrzymałe ale chyba więcej, choć nam to się rozkłada na aparaty, nie powiem dokładnie.
Kilka dni tu nie zagladalam bo mala ma straszne nocki,pobodki co rusz a wdzien to spi tylko na spacerze ,ewentualnie w domu jakies 30 min,tak wiec juz padam i nie wiem w co ma rece wlozyc.

Lidia - tak 16 mialam druga rocznice slubu,no ale niestety spedzilam ja sama bo maz na wyjezdzie i wraca dopiero za 3 m-ce :-(

Sara - super smieje sie twoja malutka,sama zawsze chcialam mojej Oliwi zrobic takie usmiechniete zdjecie,tyle ze ona w przeciwienstwie do twoje corci robi powazne minki jak gdyby pozowala hihi.A pierwsza czapa rewelacja.

Bogoosia - zycze jutro udanej zabawy,az ci zazdroszcze bo juz nie pamietam kiedy sma sie pstatnio bawila na weselu,chyba dwa l;ata temu na swoim hihi
Agusia, podziwiam Cię że wytrzymujesz 3 mce -ja po tygodniu wariuję :/

Betrisa, d700 - zazdroszczę :) faktycznie wytrzymałość kilka razy więcej niż canony, chyba kiedyś w testach czytałam że do 150tys :) mój faworyt w miarę rozsądnym budżecie to pentax k7, ale to za chwilę odleglejszą :) Na moje potrzeby wystarczy mi w zupełności :)
Lidka, ja niestety na plaże nie przyjdę do Ciebie, bo nie ma na to czasu, bo o 9 mamy zgłoszenia zawodników w klubie katamaranów koło Hestii, o 10 wychodzimy pontonami na wodę a wracamy dopiero koło 17, z tym że jutro akurat mamy jeszcze dodatkowo grilla dla wszystkich uczestników, więc w tych godzinach co Ty pływasz i opalasz się to ja na środku zatoki siedzę :))

Sara, fajnie Paulka się chichra na fotkach czapkowych ;))

mi się nie chce odkurzacza wyciągać z szafki na balkonie i składać tej rury, więc codziennie nie odkurzam, ale powiedzmy że 2-3 razy w tyg się zmuszam... a mopować podłóg też nie lubię, ale od kiedy Mały mi pełza to też częściej się zmuszam do tego..

Olka1987, gratuluję chodzenia, a żabki pewnie tez lada dzień się pojawią, zresztą nie masz sie do czego śpieszyć, im dłużej będzie bezzębny tym niej kłopotu.. ja np. wiem że powinnam myc Małemu ząbki jakimś gazikiem lub szczoteczką na noc, ale tego nie robię, bo Mały mi zawsze zasypia przy butli lub przy piersi, więc jak mu potem umyć ząbki?

Sara, a co to za promocja w HM że dostałaś karte podarunkową przy zakupach?? fajnie!! wcześniej nie dawali chyba, ja nigdy nic nie dostałam...

Kamila, widziałam wczoraj na facebooku że miałaś urodziny - wszystkiego najlepszego!!! widzę że długo tu nie zaglądałaś, ale pewnie kiedyś odczytasz, hehehe

a ja jutro rano odprawiam moich chłopaków na dwa dni, jadą sobie z moim tatą na wieś... to będzie pierwsza noc od porodu bez mojego szkraba, nie wiem jak bedę spać, są dwa wyjścia: albo sie nareszcie wyśpię całą noc bez pobudki, albo będe bardziej niespokojna i będę się właśnie częściej budzić, hehehhe :) ciekawe czy sobie dadzą radę, bez żadnego guza, bez głodu i chłodu... ;)
a mi się marzy d3s ahhh no cóż można pomarzyć:)
Betrisa, weź mnie nie wkurzaj ;P ;-)))

Natalia, nocna na pewno będzie dobra - wyśpisz się i już! :)
Ale wiem jak to jest, u mnie też pierwsza właściwie. Byliśmy jakiś miesiąc temu na imprezie do 6 rano od 21, ale Misiek zostawał z moimi rodzicami, a oni o wiele więcej się nim zajmowali niż teściowa, więc nawet ani razu nie zadzwoniliśmy sprawdzić czy ok :) a teraz się boje :/
bogosiaa apetyt rośnie w miarę jedzenia. Kiedyś byłam zacjhwycona 300:)

moje dzieci to zostają od małego na całe noce i dnie i jest ok. Nie ma płaczu,ze mama jedzie tylko papa i tyle. Dzieci to mniej przezywają niż my, zwłaszcza jak zostają z babcią, to przecież swój człowiek:)
Betrisa, dokładnie :) wkurza mnie to, że pieniądze tak nam ograniczają realizowanie pasji :/ ale co sie dziwić, taki kraj :/

Kiedyś teściowa została z jaśkiem już któryś raz sama, ale na parę godzin w dzień, wróciliśmy a on ryczy i ona z nim. Tak wył, że ona nie wiedziała co jest i ryczała z nim z bezradności :) Ale to było gdzieś w marcu, a teraz już można się z nim w miarę dogadać ;)

Dziewczyny, czy pasuje bordowy lakier do paznokci do fioletowej kiecki? bo już zgłupiałam ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry