Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

to zapraszam :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Któraś z Was pytała o higienę brodawek po ściąganiu laktatorem - ja przemywam wodą z mydłem lub normalnie żelem do kąpieli - nic nie zostaje :)
tymi rotawirusami to mozna sie od kogos zarazic?
chodzicie z waszymi dzieciaczkami po sklepach?ja nie i chyba długo nie bede chodzic.
chce oficjalnie sie przyznac ze od dzis jestem na super diecie i chce schudnac 15 kg,moze ktos jest chetny wirtualnie ze mna sie poodchudzac????????????:)
Mała ciężarówko, espumisan jest bez recepty, ja płaciłam 25zł
Trzymam kciuki, za mała.
Ja przyłączam sie do diety, bo jestem na niej. Małej daję swoje jedzonko, więc siłą rzeczy prawie nic mi jeść nie wolno
KAsiu to znaczy ze ty juz chudniesz?ile ci sie udało?bo mi waga spadła dwa tyg po porodzie 11 kg i stoi od tamtej pory.brzuch masakra.ja nie karmie wiec jade ostro-jabłka,kawa,jogurt,płatki i wsio !
dziewczyny mieszkajace na orunii górnej albo gdzie w poblizu nie macie do sprzedania kombinezonu dla dziewuszki na 62??
rotawirusem nie koniecznie musisz się zarazić od kogoś, wirusy rota tak jak każde inne wirusy latają sobie frywolnie w powietrzu i szukają kogoś kto jest na nie podatny, jak znajdą to atakują, oczywiście w rodzinie przenoszą się szybko ale też nie koniecznie na wszystkich, od sąsiada albo babci nie mieszkającej z rodziną zarazić się można dużo trudniej

ja chodzę z Emi po sklepach i nie tylko od kiedy skończyła 2 tygodnie, sytuacja to na mnie wymusiła, nie mam z kim zostawić małej więc muszę ja wszędzie ze sobą zabierać,
tylko jak byliśmy u moich rodziców to mogłam spokojnie pójść na zakupy, do kina czy do knajpy ze znajomymi

też powinnam zabrać się za dietę ale mi się nie chce :/ po ciąży zeszły mi wszystkie kilogramy, ale jestem zwyczajnie gruba i powinnam coś z tym zrobić

kupiłam na allegro matę, dziś mąż jedzie na Ochotę to odbierze osobiście - zaoszczędzę 40 zł za kuriera, swoja drogą jakieś koszmarne opłaty ma ten DHL, albo sprzedawca dorabia na zawyżonych opłatach :/ w każdym razie za matę dałam tylko 200 zł, to jest dużo taniej niż w innych sklepach
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
M.Ciężarówko, obecnie zrzuciłam wszystkie kg które przybrałam w ciąży, ale jeszcze mam do zrzucenie z 6 bo pół roku przed zajściem rzuciłam papierosy i przytyło mi się :)

Teraz nie wiem ile ważę, dziś będę u rodziców, więc z ciekawości odważę się stanąć na wagę. Jednak nawet, że kg nie mam dużo, to w nic nie wchodzę, brzuch mam okropny i wiele pracy, wyrzeczeń przede mną :/ Na razie mam motywację, bo Mała na cycku ;)

Do sklepów też chodzimy od momentu jak Mała skończyła 2 tyg.
W sumie mamy z kim ją zostawić, ale ja jestem z tych mamusiek które wolą same się zajmować dzieckiem i zabierać je ze sobą ;)
Wczoraj z mężem byliśmy w kinie, to Mała została na 3h z przyszłą chrzestna i nie powiem, żebym wyluzowana siedziała w kinie ;)

hehe Kasia powiem Ci że się wcale nie dziwię, ja bym z przyszłą chrzestną nie zostawiła młodej nawet na 15 min, jedynie z moją mamą mogę spokojnie zostawić Emi i nie dzwonić co chwila, tylko że moja mama daleko :(
a na czym byliście w kinie ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja też małą rzadko zostawiam, bo jest bezproblemowa głównie śpi, częściej starszego podrzucamy. Mi niestety zostały nadprogramowe 2kg i coś nie rusza się nic...
Kasia31 - Ty chcesz chudnąć?? Przecież Cię widziałam!!! :-))
Ja przytyłam 18kg w ciąży i teraz mi zostały jeszcze 2kg, ale jest dobrze, bo już we wszystko wchodzę, i w sumie może tak zostać, bo przed ciążą trochę za chuda byłam (48kg), tyle że ta skóra na brzuchu mnie tylko wkurza :////
A co to za wirtualna dieta????

Mała Ciężarówko - ja będę wystawiała 2 kombinezony ale one są do 62cm (jeden napisane nawet 50-56 ale to totalna bzdura bo jest teraz dla Jaśka jeszcze luźny, ale to taki worek z dziurką na pasy) - mój Jasiek w nie wchodzi i ma luz jeszcze a nosi teraz ubranka na 62cm, ale mam 5 kombinezonów, więc trochę za dużo (prezenty :-))

Właśnie produkuję pisemka do pracowawcy o urlopy itp :/
A od jutra zostaję sama na kilka dni :/ Mój Jaś w nicy dzisiaj non stop prawie chciał jeść i oczy mi się kleją :/
Bogosiaa, dzięki, ale jest co gubić :) Może bardziej tak jak piszesz, że u Ciebie skóra na brzuchu to u mnie to samo :/
Natomiast Amelka, tak od kilku dni wciąż tylko chce jeść w nocy. Już nie łapię o której ją karmiłam :/ chodzę przemęczona na maxa

Salambo, ja też tylko spokojnie zostawię Małą mojej mamie, ale że moja córka starsza ma anginę która wylazła jej akurat u mojej mamy, to babcia zajęła się starszą wnusią do czasu wyzdrowienia, bo boimy się, żeby Amelka się nie zaraziła, a młodszą zostawiliśmy u chrzestnej ( narzeczona mojego brata, tak więc w sumie to jemu zostawiłam ;) a on bardzo odpowiedzialny ) :)

Gorzej jest z myślą o powrocie do pracy, a niestety będę musiała wrócić :( bo mamy spory kredyt na mieszkanie.
Nie mam pojęcia z kim zostawię Amelkę, a raczej co zrobię jak będę musiała już wrócić, bo tylko mojej mamie zostawię Małą, a ona natomiast opiekuje się moją babcią która ma 87lat i nie chcę jej na głowę zrzucac jeszcze małego dziecka :(
Ech... nie jest łatwo, tym bardziej, że moje teściowa bardzo chce się zająć wnusią, a ja w ogóle sobie tego nie wyobrażam. To kochana kobieta, wiem, że Amelka by miała u niej jak u Pana Boga za piecem, ale teściowa to starsza osoba ( 70 lat ) i nie wyobrażam sobie pozostawienie Małej u niej :(

Normalnie jak to wszystko wezmę do kupy i zacznę myśleć o pracy itd. to łapię niezłego doła :/

ja również przyłączę się do diety;) minęły dwa m-ce a u mnie nadal + 6kg... nie jem słodyczy, piję dużo wody (nie karmię), nie jem po 18-tej, a waga ani drgnie;(
chodzę dwa razy w tyg na aerobik, raz w tygodniu na narty, chcę włączyć łyżwy na Placu Zebrań.. nie mam już pomysłu. ja w pasie nie mam już , ale w uda mi weszło i wchodzę tylko w jedne spodnie, bo ja szczupła byłam i mam wszystkie wąskie i dopasowane... więc chodzę teraz tylko w jednych;(

mój mąż wziął w piątek wolne, żebym mogła do kosmetyczki pójść;) porobiłam przy okazji badania i nadal mam anemię... a żelazo w tabl łykam trzeci miesiąc.
w sobotę pojechałam rano na saunę i do domu wróciłam około 15.... a wczoraj dał mi trzeci dzień wychodnego i pojechałam z koleżankami na narty. była piękna pogoda a ja uwielbiam wszelkie sporty...
w końcu wypoczełam i odreagowałam, bo z dwójką dzieci jest ciężko... mam super mężą o tatę dla naszych dzieci;) piecze ciasta i super gotuje. czasem nawet trzy obiady , bo każde z nas ma ochotę na coś innego;)

ale dziś rano zaspałam i przeze mnie Kornelka nie pojechała do przedszkola (zawozi ją koleżanka obok z bloku, bo razem do grupy dzieci chodzą, a mój mąż maluchy odbiera)

oglądałam w weekend film Dzieci Ireny Sendlerowej.. prawie cały przepłakałam. nie wiem czy byłabym w stanie oddać swoje dzieci i mieć świadomość, że mogę już nigdy ich nie zobaczyć.... serce mi pękało...

m.ciężarówko, masz jakąś konkretną tą dietę? ja kiedyś zapisałam się do Klubu Zdrowego Odchudzania, dostałam książeczkę ze spisem , co i w jakich ilościam mam zjadać. byłotego strasznie dużo, mój mąż się śmiał, że od zjada połowę tego co ja miałam podane.. (miałam ogrom jedzenia do wyboru, tylko ilości podane w gramach i wszystko musiałam na początrku ważyć, później już wiedziałam co ile ma bez ważenia). ja schudłam 6 kg w 2 m-ce, moja koleżanka w pół roku 10 kg, a sąsiadka 22. ale ona mega otyła była.
cała dieta polega na tym, żeby organizm przyzwyczaił się do tego , że ma zawsze jedzonko i nie gromadził go w zapasach (tak jak to dziewczyny robią przy głodówkach. jak nie dostarczasz jedzenia do organizmu, to on robi zapasy i jak jednego dnia zjesz więcej, to on więcej w zapas weźmie) dla mnie to logiczne było. i najważniejsze , że się chudło. każdy miał określone inne ilości jedzenia w zależności od wzrostu i swojej wagi. ustalał do dietetyk. ale klub jest z Włocławka , ja chodziłam w Toruniu. mają swoją stronę i napisałam do nich, czy mają spotkania w Trójmieście, ale jeszcze nie odpowiedzieli...

ale się rozpisałam;)

a Kasjan jakoś gawożyć nie chce... tylko uśmiecha się jak długo do niego mówię i rozbawiam się. bo tak sam- to nie chce.... i ta głowa taaaka ciężka....

pisałyście jakiś czas tego, że wasze maluszki zjadają np 120 ml w 20 min. - do 40. a mój zdjadał 150 w niecałe 2 minuty... okazało się, że smoczek troszkę pęknięty był i in nie ciągnął tylko połykał szybko, bo tak leciało, dlatego połknął te 150 i dalej głodny był;) zmieniłam smoczek, troszkę wściekał się, ale już jest dobrzei teraz czasem nie zjada 120.... bo taki zmęczony jest;)
dziękujemy za wsparcie :)

tak rotawirusy objawiają się wymiotami i biegunką, są wszędzie ,w powietrzu. Po sklepach chodzimy, ale najrzadziej jak się tylko da. Czasami niestety muszę, bo zakupy trzeba zrobić a małego nie mam z kim zostawić.

Do kina chętnie byśmy się wybrali, tak ostatnio naszła mnie ochota właśnie na jakiś wypad do restauracji i do kina, no ale nie mamy komu małego podrzucić.

Mała C a co to za dietka? Ja karmię piersią więc i tak mam dietę
Zapomniałam napisać, byliśmy w kinie na avatar :) 2,5 h film ma fajne efekty, ale jak masz siedzieć czytać, oglądać i mysleć o dziecku, co u niej, nie wspominając o pisaniu smsów jak Malutka to doszłam do wniosku, że kolejnym razem albo zostawiam Małą u swojej mamy, albo nie idę ;)
Ja też byłam w sobotę w kinie. Mała została z teściowa a ja sie wyluzowałam i chyba nie mam problemu zostawić mała ani z teściową ani z moja mamą.
my jak byliśmy w Gdańsku, to też poszliśmy na Avatara, ale że mała została z moją mamą to byłam mega wyluzowana, żadnego smsa nie napisałam i ani razu nie zadzwoniłam :)

wczoraj wpadła do nas ciocia-babcia Emi (siostra nieżyjącej mamy mojego męża) i przyniosła mega pakę naszych ulubionych huggies'ów, pieluchy to jest to co zawsze się przydaje :)
szkoda tylko, że 3 nie mają tych uroczych wzorów z Kubusiem Puchatkiem
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Hej dziewczyny!

Mam pytanie czy orientujecie się czy w Mopsie w Gdańsku przez tel udzielą mi info czemu jeszcze nie otrzymałam kasy za becikowe? kurcze miałam mieć na koncie do 25 stycznia, mamy już luty a kasy nie widać!

Lecę czytać wszystkie zaległości, bo nieźle lecicie z wątkami!

Pozdrawiam :-)
dorota ja też jeszcze kazy nie dostałam. a decyzja przyszła już dwa tygodnie temu. i tab napisali, że do końca miesiąca wypłacą...
Hej kobitki, ja też byłam na Avatarze, w piątek. Na 3D, i podobało mi się :) Małą zostawiłam z Mamą i tak jak Salambo - bez stresu.

Ale muszę się Wam trochę pożalić..

Moja mała jak widzi Tatę to się tak uśmiecha, cieszy, macha rączkami.. a na mój widok w ogóle.. nawet czasem odwraca wzrok. Ehh może to nic takiego ale mi smutno z tego powodu. Ja ją próbuję zabawiać, masuje stópki, robię miny i czasem tylko mi pośle mini uśmieszek.. buu
moja dieta polega na tym ze jem sniadanko malutkie i potem juz nic..........jabłka jedynie czy cos...no zobaczymy

bogosia wyslij mi na meila foto te co masz na sprzedaz,moze akurat a do ciebie mam blisko.sylvia1981@wp.pl.dziekuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry