Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to i ja się dołączam do tych co zęby w ścianę :(
boogosia ja też raz się tak nacięłam na allegro i teraz za nim coś kupię to najpierw proszę o konkretne wymiary, i porównuję z ubrankami które mam w domu,
tak właśnie zrobiłam z komplecikiem na chrzciny, który odkupiłam od jednej z forumek, a teraz i z płaszczykiem który do tego kompletu upodobałam sobie na allegro
zdecydowaliśmy się na chrzciny 25 kwietnia, jeszcze tylko muszę o tym księdza powiadomić ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
bogosia to na czkawke mozna cos podawac?? u nas tez jest czesto i mala sie wkurza.i tez czasem ciezko oddycha jakby jej cos przeszkadzalo w nosie ale pediatra nic nie mowila po badaniu.a co do tych chorób to wlasnie dorsli nawet czesto tak maja ze zapalenie pluc przebiega bezobjawowo.
jeszcze raz dzwonilam do tej ginki i 150 z usg i cyt....czemu to tak jest w tym kraju ...nie masz kasy...giń.bogoosia my tez kredyt mamy i niewiem co bedzie po macierzynskim.zeby w sciane!!
Jak Mala ma czkawke to podaje troszke wody lub herbatki do popicia. Zawsze dziala.
Paula - do lekarstw są też takie małe buteleczki, ale przypomniało mi się że Ty piersią karmisz, więc pewnie lepiej strzykaweczką.
Mój ten katarek wczoraj i to charczenie to po całym dniu płaczu. To jest jak nic płacz na zasypianie, nie może zasnąć a chce i ryczy aż się trzęsie cały i zanosi trochę :( Dzisiaj też miałam jedną taką akcję, ale na szczęście nie aż tak mocno i krótko. Znowu mi przesikuje pieluszki :/ Dzisiaj już 2 zmiany ubranek.
Wiecie co, zmówiłam z miesiąc temu ciuszki na allegro nowe rozmiar 62, no bo wszystkie jakie kupuje w sklepach na 62 są ok, no i przyszły i są ledwo ledwo, że pewnie za 2 tyg już Jasiek w nie nie wejdzie :/ A wydałam ponad 100zł :/

Paula - trzymam kciuki żeby antybiotyk szybko zadziałał i malutka się nie męczyła. Mleczko zakupię jak tylko się z domu ruszę, mam Bomi niedaleko :)

A dzisiaj mam robotę od 15-22 :( Przyjdzie gość którego nie trawię a muszę z nim pracować :/ Nie wiem jak wysiedzę w pokoju obok jeśli Jasiek będzie płakał z Tatą w drugim pokoju :(
Dlaczego teraz są takie głupie czasy że przez kredyty trzeba flaki sobie wypruwać żeby normalnie żyć? :(

Co podajecie na czkawkę?Bo mojego często męczy i on strasznie tego nie lubi.
Podałam pierwszą dawkę antybiotyku, na szczęście na razie bez "zwrotu". Dałam Zosi przez małą strzykawkę 2,5 ml, łatwo się dawkuje.
Lidka, u Kornelki też bez objawów.. kurcze trzeba mega uważać, jak tylko się coś małego pojawi, dla spokoju od razu do lekarza. Małgoś, może też się wybierz.. właśnie czytałam, że jak dziecko ciężko oddycha to zapalenie oskrzeli może być, to co u mojej.
Czesc,

kurcze teraz mnie przestraszylyscie z tymi chorobami. Ja mialam katar ostatnio i robilam wszystko, zeby malej nie zarazic. A teraz wydaje mi sie, ze mala troszke ciezej oddycha i czasami tak jakby charczala, ale nie duzo. Niby kataru nie ma, nie leci z noska, chociaz zawsze rano jakies gilki wyciagne. Goraczki brak, w nocy ladnie spi, takze nie wiem.
Paula, teraz często zapalenia przebiegają bezobiawowo. latem Kornelka rano wstała i tak zakaszlała jak szczek pieska. aż się zdziwiłam, ale nie podobało mi się to i podjechaliśmy do lekarza. po południu mieliśmy jechać do Torunia. a lekarz zbadał i stwierdził: prawostronne zapalenie płuc. kaszlu nie było, gorączki też nie, aż oczy zrobiłam i nie chciało mi się wierzyć... takie są teraz choroby...
olszewscy na urlopie niestety,to gdzie teraz chodzi sie do gina?w mojej przychodni na kwiecien termin.paranoja. a w invicta 100 zl wizyta plus 100 zl usg.....za glowe sie zlapalam
Bogosiaa, dzieki.. mala miala goraczke, ale szybko jej przeszla, potem katar i kaszel. Teraz zostal sam kaszel. Troche boje sie podawac antybiotyk, ponoc dzieci czesto po nim wymiotuja, mala sie bedzie meczyc :(
Ja tez frida wyciagalam katar, i najpierw wpsikiwalam sterimar. Od razu po wpsiknieciu wyciagalam i zawsze sie cos w nosku znalazlo, robilam na wpol siedzaco, albo na lezaco Chyba, ze nosek pusty to nic nie lecialo, ale mala nie lubi i sie mega wiercila.
Bogosiaa, moze u Jasia katar jest gesty, sprobuj dac ciut wiecej wody morskiej i wtedy wciagaj, albo moze jednak nosek jest pusty i te charczenie to w pluckach, tak jak u Zosi.. to wtedy lec sprawdzic do pediatry.
Aha, wlasnie czytam jeszcze o tych mlekach, to mozna kupic w tesco, realach, auchanach, carefourach.
Paula, daj spokój. Jesteś dobrą matką, skąd miałaś wiedzieć. Jakie malutka miała objawy? Nie martw się, na pewno po lekarstwach szybko jej przejdzie. Czasami lepiej dać lekarstwa, nawet antybiotyk, żeby dziecko się nie męczyło. Trzymam kciuki i dzięki za info o mleczkach.

Dziewczyny odnośnie sterimaru/merimaru do noska, wczoraj pierwsz raz wkropiliśmy i nie wiem czy dobrze. Czy musi być odpowiednia pozycja? Czy od razu jk się wkropi to fridą wyciągać? Bo nasz od tego płaczu miał nosek zawalony, ale po wkropleniu fridą nic się nie dało wyciągnąć. Nic też nie wypływało. A jak go nosiliśmy to słychać było jak mu się coś przelewa w nosku, w gardle, nie wiem co :/
mała ciężarówko, w Swissmedzie wizyta kosztuje 100zł., ale bez USG.
crazy- kciuki siuę przydały;) trzymamy dalej...

a mojemu małemu chyba ząbek idzie na dole... ma od kilku dni białą kropeczkę, jak dotykam, to jest ostra i kłująca... to dlatego tak nerwowo zjada mlesio, geyzie smoka i cuda wyczynia zanim zje;)

a na buźce na krostki;( duuużżo krostek .... boję się, że to trądzik. Kornelka miała do 3-go roku życia. nie było fajnie, drogie maści, kremy, te ciągłe pytania rodziny, znajomych i obcych na ulicy...
najwięcej ma na policzkach i na brodzie. aż taki stan zapalny (zaczerwieniowy) i w brwiach , na czole też ma....
czasem wycierałam mu buźkę chusteczkami Bambino, może to być od nich? albo od płynu w którym wypłukałam z przyzwyczajenia ostatnie prania... (pomyślałam, że już może nic mu nie będzie) ale tylko na buźce by miał? ciałko ma czyściutkie, bez jednej krostki...

ja na kontrolnej bylam u dr Olszewskiej, 120zł w tym samolot, usg dopoch, i cytologia, bardzo mila:) ma gabinet na przeciwko manhattanu
Z takim maluchem jednak, nawet jak są słabe objawy, trzeba iść do lekarza i sprawdzić. Uważajcie na swoje pociechy.
Bogosiaa, odnośnie mleka jeszcze, to szukaj na stanowiskach ze zdrową żywnością.

Crazy gratulacje, trzeba twardym być, to przynosi skutki :)

Dziewczyny mam doła :( właśnie wróciłam od pediatry i stwierdziła u małej zapalenie oskrzeli. Dala antybiotyk i dla preparaty do inhalacji. Nie chciałam jej dawać antybiotyku ale co zrobić.
Lekarka sama była zdziwiona, że oprócz zanikającego kaszlu nic jej nie jest. Ładnie śpi, je, śmieje się... ale mam wyrzuty sumienia, że może powinnam była wcześniej iść do lekarza.. jestem zła matka :(
za wizyte,mam nadzieje ze z usg
mała ciężarówko nie znam , ale za co 150 zł za wizytę???????????
mała ciężarówko spytaj się AgusiGda bo ona chyyba do niej chodziła.do królikowskiej - ciecieląg. To chyba ta sama.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
byla ktoras z was u gin krolikowskiej w medisonie??zapisalam sie na wizyte,a nawet nie zapytalam co wchodzi w sklad,bo drogo 150 zl.........
Crazy gratulacje :) Trzymam kciuki.

Aga - my robiliśmy badania w grudniu w akademii medycznej bo nas skierowali, później mieliśmy mieć 18 stycznia też a akademii ale tam nie poszlismy bo sensu nie ma, jakas młoda lekarka tylko go obejrzała i nic szczególnego nie powiedziała, nie zleciła ni nie zrobiła, tyle że badania były bezpłatne, ale wolę zapłacić i nie spędzać tam połowy dnia, masakra jakaś. Więc pewnie w marcu zrobimy kolejne badanie.

Nam Jaś dał popalić wczoraj, nie wiem co się dzieje, ale ostatnio jak ma zasnać i strasznie walczy, bo chce zasnąć a nie może, no i do tego się tak rozkręca, że płacze, wyje po prostu, aż cały chodzi :( i tak samo jest jak długo na jedzenie czeka :( już nie wiem co robić, wczoraj cały dzień tak było prawie 10 razy taka histeria do 22, gdzie padł ze zmęczenia, chwilkę pospał i wtedy zjadł. Bo jak się wydziera to nie ma bata, nawet jak jest głodny to nie chce zjeść :( i takie kółko się zamyka, załamana jestem :(
Teraz śpi, spał wczoraj od 22-6:30 i dopiero jedzonko, zjadł 170 i teraz śpi, ale już widzę że się budzi, więc jedzonko mam przygotowane żeby za długo nie czekał. Normalnie boję się swojego dziecka, jego reakcji i w ogóle :(((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry