Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć babeczki a mnie bierze jakieś przeziębienie nos pełen kataru ból gardła i lekka gorączka.Idę leżeć do łóżka mam nadzieję że obejdzie się bez lekarza.
właśnie przeczytałam, że od 15 tygodnia można określić płeć. Ciekawa jestem czy się uda przy najbliższej wizycie:) ale w sumie ważniejsze dla mnie jest czy z dzidzią wszystko ok, no i co z tą moją szyjką...
image
image
Ja mam jutro usg prenatalne, wierzę, że wszystko będzie dobrze, ciekawi mnie czy w takim szczegółowym usg będzie widac płeć.
image
Myślę,ze jak twój lekarz ma dobre usg no i dzidziuś przyjmie dogodną pozycję to byc może juz dziś poznasz płeć swego dzidziusia!
Oczywiście że wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności czytania z niego lekarza a nie od tygodni ciąży fakt im dalszy tydzień ciąży tym łatwiej rozpoznać płeć.Chodz niektórym wydawało się to niewiarygodne ja płeć mojego dziecka poznałam w 11tyg.Gdy byłam w 13 potwierdził że to chłopczyk mam uwiecznionego siusiaka na zdjęciu.To moje pierwsze dziecko i płeć nie była mi aż tak bardzo istotna ale cieszę się że już wiem.
TO prawda płec jest ważna ale nie najważniejsza,choć fajnie wiedzieć kto tam w brzuszku mieszka!Ja idę na usg 14 .06 i mam nadzieję,że dowiem się że wszystko ok i kto tam mieszka:-)
ja też idę 14 czerwca i też chciałabym wiedzieć kto u mnie w brzuszku pomieszkuje :)
więc jeszcze tydzień i być może się dowiemy!
Ja idę na usg 15, u mnie najważniejsze czy wszystko ok, bo ostatnio byłam w 5 tyg, płeć będzie sprawą drugoplanową:)
image
image

image
Hej dziewczyny, ja też już w 14tyg.ciąży, czuję się wyśmienicie, żadnych obiawów ciążowych, tylko martwi minie w moczu glukoza, tsh co kolejny wynik to coraz niższy, mówią że może być niski tylko że u mnie już jest 0,09, zobaczymy co dalej, a w usg mam jakąś taśmę owodniową, także nie zawsze jest tak wesoło, ale Wam życzę aby każde wyniki były rewelacyjne.
Anka masz rację prawie każda z nas ma jakieś problemy które martwią.U mnie są to nawracające infekcje pochwy i ta nieszczęsna niedokrwistość lekarz przepisał mi specjalny preparat i zawsze w każdym przypadku trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.I za nas wszystkie trzymam kciuki aby nasze dzidzie urodziły się zdrowe.
Hej Babeczki! Jak tam się czujecie? Czy już ogarnął Was szał zakupów? Ja jeszcze nic nie kupiłam - ani jednej rzeczy, jakoś tak myślę żeby jeszcze z tym zaczekać, a Wy jak postępujecie? Ja już z trudem się hamuję - tyle pięknych ciuszków dla bejbików w sklepach :) Miłego dnia Forumki, dużo zdrówka!
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
a ja właśnie spisałam sobie listę co mam kupić i jak znajde coś ciekawego w atrakcyjnej cenie to będe juz kupowała zeby pozniej nie miec jednorazowego wydatku
Ja juz kupiłam parę rzeczy:-) no i babcie tez zasilają maleńką szafę co chwilę!tylko nie wiem jeszcze kto tam mieszka więc kupuję narazie uniwersalne:-)
Cześć mamuśki!
Ja za tydzień mam wizytę u dr ;-). Nie mogę się doczekać.
Muszę w tym tygodniu zrobić badania.

Czuję się ok. Raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie jest w porządku.

Nie mogę doczekac się ruchów synka. Przyciskać brzucha nie chce - boję się, że coś uszkodzę.

A zakupów jeszcze nie robię. Kupiłam tylko fajny dresik z Cubusa bo była mega przecena i grzechem byłoby nie kupić.
ja wpadnę w szał zakupów po 25 tygodniu...
image
image
Ja też jeszcze nic nie kupuję nie kupiłam ani jednej rzeczy myślę że trochę pózniej zacznę szał zakupowy może we wrześniu.Z drugiej strony czasem warto trochę się pośpieszyć bo póżniej może być za pózno różnie może się zdarzyć,może dzidzia zechce trochę wcześniej zawitać:)
Hej Dziewczynki jeżeli pozwolicie to do Was dołącze :) Wątek podczytuje od samego początku ale wcześniej jakoś nie chciałam zapeszać ciąża zagrożona /wcześniej poronienie/, leki podtrzymujące itp. Ale teraz to już 14. tydzień i wierzę, że będzie wszystko dobrze :)
Termin mam na 3 grudnia :) dzisiaj byłam u lekarza i mały fikał tak że szok.
pozdrawiam wszystkie grudnióweczki
Witaj aniak wśród grudniowych mamusiek masz termin jak mój z usg ale wpisany mam 4 grudzień i niech tak zostanie.
witam kolejną przyszłą mamusię :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

do góry