Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mar-chew czujesz kopniaczki na całym brzuchu? bo ja tylko w dole brzucha i od 3 dni. Tak jakby pekały duże bąbelki powietrza pod skórką :) chyba małej się to bardzo spodobało bo kopie kilka razy dziennie hihihi
Ja mam dokładnie te same odczucia czyli tak jak napisała Justa tak jakby pękały bąbelki :)
Aaaa zapomniałam Wam napisać, że ja też już czuję! ;-). Od paru dni. Ja czuję jakby rybka mi pływała w dole brzucha i smyrała mnie ogonkiem ;-)). Czasem to też jakby pękały bąbelki. I czuję po jedzeniu najbardziej. Na razie niezbyt często, ale czuję. Fajowe to jest ;-).
dokładnie - jakby pękały bąbelki :)
Ja już coś czułam w 16 tygodniu teraz 18 i mało co czuje ale czasami tak właśnie jakby rybka pływała:)
Cieszę się chociaż że już mi brzusio troszkę wyskoczył i troszkę go widać, bo jeszcze w zeszłym tygodniu nic nie było płaściutki a teraz tak odrobinkę a jak się wypnę do przodu to bardziej :p Wy też macie takie malutkie brzuszki?
Ja mam już dość pokaźny brzuszek, którego już nie da się nie zauważyć, ale podobno przy drugiej ciąży widać go dużo wcześniej:)
ja w brzuszku mam obecnie tyle samo co w biuście... ale biust nie za duży - chociaż urósł - ale bez szału ;P
Ja w pierwszej ciąży, a brzuch widać ;-). Nie da się ukryć, że w ciąży jestem. Każda inaczej ma...
U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek wyskoczył dopiero ok 6 miesiąca, więc teraz w porównaniu z poprzednią to mam wieeelki brzuchol :-D
mi od polowy 3 miesiaca tak wywalilo brzuch ze moja bratowa myslala ze jestem conajmniej w piatym miesiacu. teraz jkby sie zatrymal w miejscu ni tak za szybko nie rosnie ale i tak juz zaczynam wygladac jak maly slonik :) z tabelki i z moich przeczuc wychodzi chlopak zobaczymy co powie usg juz sie nie moge doczekac, a jutro idziemy do lekarza mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Ja czuje bąbelkowanie od paru dni.

Co do LUxmedu- pewnie tak z tym USG jest, tylko w określonych tygodniach:przecież w gabinecie nie mają sprzętu, sama konsultacja i badanie;/

Lipka, bo prywatnie zawsze jest usg, na każdej wizycie.

Przy 1 ciązy,to już w ogóle chce się codziennie widzieć maluszka, a tu trzy razy tylko.

Będę za tydzień, spytam dokładnie o to.
tylko trzy razy USG w czasie ciąży ?

ja chodzę na NFZ i mam na każdej wizycie USG
To masz dobrą placówke NFZ:)
Ja jak chodziłam w 2008 roku na "dwa fronty", to też na NFZ tylko 3 razy mi zrobił.Niby taki limit jest.

Mi styknie trzy razy,i tak na 3d pójde i zobaczę dzidzię dokładniej:)
Ja muszę przyznać że jakbym nie widziała chociaz na chwilę maleństwa na każdej wizycie to byłoby mi smutno , już się nie mogę doczekać az zobacze kruszynke 12 lipca :)
:)
Tez tak miałam.
w UK robią tylko dwa razy... chyba, że ma się wskazania na częściej...
Jak byłam w UK to położna nie mogła się nadziwić że w Polsce usg wykonuje się tak często:) No ale to inna historia bo u nich wszystkie badania wyglądają dość dziwnie, np krew pobiera się w skrajnych przypadkach a tak badania są robione tylko z moczu. Badanie ginekologiczne tylko w szpitalu, co najwyżej położna zrobi tylko cytologię i na tym koniec. Także co jak co ale w Polsce opieka nad ciężarną jest uważam bardzo dobra:)
Ja już po wizycie był ponad godzinny poślizg ale z mauchem wszystko ok i to najważniejsze :)

Tak się obawiałam, że lekarz będzie mi coś mówił, że chodzę też do lux medu i tak trochę na dwa fronty ale nawet nie skomentował. Ja to zawsze jakiś film sobie wkręcę...
jeśli chodzi o krew to pobierają chyba dwa razy... może zależy od regionu - albo coś zmienili...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry