Widok
Witajcie to ja chyba też grudniowa:), ostatnia miesiączka - pierwszy dzień 02.03.2010.Ja ogólnie się dobrze czuję, nawet nie czuję się spiąca, martwi mnie jedynie jakiś ucisk powiązany z odytem jakis skurcze i to zawsze w nocy, biorę nospę na noc. Jutro idę na usg, a w środę do lek.z wynikami. Gdybym tak się czuła jak teraz to byłoby super. mam pytanie czy jakoś specjalnie się odzywiacie, więcj owoców, soków?jakies balsamy do ciała specjalne?
ja się smaruję oliwką - ale w sumie od dawna jej używam... właśnie póki co jakoś za specjalnie nie zmieniłam trybu odżywiania (piję tylko więcej mleka) bo podobno jest bardzo ważne na początku... mi wszyscy mówią, że jestem bardzo blada (w sumie zawsze byłam - taka uroda) ale tak na wszelki wypadek sprawdzę sobie morfologię krwi... no i witam nową mamę:)
podobno zmiana ciśnienia może spowodować poronienie... wiem, że dużo też kobiet lata w ciąży i nic im się nie dzieje... ale strach jest... tak samo jak nie powinno się podróżować za długo samochodem (a ja już mam za sobą dwie ponad 24 - godzinne podróże) - o ciąży dowiedziałam się praktycznie na chwilę przed wyjazdem...
a dla koleżanek, które męczą mdłości mam taki przepis
Wypróbuj go – w każdym razie mi pomogło, gdy nudności nie opuszczały mnie przez 7 tygodni. Woda imbirowa: obierz dwucentymetrowy kawałek świeżego korzenia imbirowego i drobno pokrój. Do ¾ litra wody dodaj pokrojony imbir, skórkę z 1 cytryny i ew. 1 łyżeczkę anyżu. Gotuj przez10 minut. Przecedź, osłodź miodem. Schłodzony napój popijaj przez cały dzień. z rodzice.pl
a dla koleżanek, które męczą mdłości mam taki przepis
Wypróbuj go – w każdym razie mi pomogło, gdy nudności nie opuszczały mnie przez 7 tygodni. Woda imbirowa: obierz dwucentymetrowy kawałek świeżego korzenia imbirowego i drobno pokrój. Do ¾ litra wody dodaj pokrojony imbir, skórkę z 1 cytryny i ew. 1 łyżeczkę anyżu. Gotuj przez10 minut. Przecedź, osłodź miodem. Schłodzony napój popijaj przez cały dzień. z rodzice.pl
ale mam sentyment hihi,
Mar-chew , Michalowa, grudniowe dzidzie sa supci i pomyslcie swieta BN i babies beda z wami , jak fajnie, choc ja 3 tyg po porodzie wtedy bylMam, i ledwo oczy otwieralam, ale na sylwestra bylo juz oki...
no a torszke podrozowalam i nic u mnie nie stalo sie, ja podchodzilam , ze jak ma sie cos zlego stac, to i tak stanie sie, Marchew uwazaj w pracy, nie przesilaj sie, bo sama musialam pracowac tak dlugo itp, choc ja chcialam akurat...
Mar-chew , Michalowa, grudniowe dzidzie sa supci i pomyslcie swieta BN i babies beda z wami , jak fajnie, choc ja 3 tyg po porodzie wtedy bylMam, i ledwo oczy otwieralam, ale na sylwestra bylo juz oki...
no a torszke podrozowalam i nic u mnie nie stalo sie, ja podchodzilam , ze jak ma sie cos zlego stac, to i tak stanie sie, Marchew uwazaj w pracy, nie przesilaj sie, bo sama musialam pracowac tak dlugo itp, choc ja chcialam akurat...