Widok
ja wstaję tylko raz ;-)
Ale zaczynam się martwić. Kurcze, tak sobie pomyślałam, że mój lekarz robi mi tylko usg, nie badał mnie ginekologicznie. Nie wiem dziewczyny czy wy badałyscie sobie szyjkę macicy. Mnie wczoraj coś podkusiło i sprawdziłam sobie jak to teraz tam jest. No i się przeraziłam bo mam bardzo nisko szyjkę macicy - ok 2 cm. od wejścia do pochwy. No i szukam info na necie i nic nie widzę. Nie wiem teraz czy to normalne, czy jest coś nie tak. Echhh
Ale zaczynam się martwić. Kurcze, tak sobie pomyślałam, że mój lekarz robi mi tylko usg, nie badał mnie ginekologicznie. Nie wiem dziewczyny czy wy badałyscie sobie szyjkę macicy. Mnie wczoraj coś podkusiło i sprawdziłam sobie jak to teraz tam jest. No i się przeraziłam bo mam bardzo nisko szyjkę macicy - ok 2 cm. od wejścia do pochwy. No i szukam info na necie i nic nie widzę. Nie wiem teraz czy to normalne, czy jest coś nie tak. Echhh
A ja w nocy na ranie nie wstaje wcale, może dlatego że od tygodnia nic prawie nie jem a i pić też muszę na siłę, wiem że powinnam :( Co do szyjki to ja do swojej dojść nie mogę więc już dalej nie próbuję bo podobno częste gmeranie przy szyjce nie jest wskazane. Ale wiem, że kiedy parę miesięcy temu wpoiłam sobie ciążę szukałam stron na temat wyglądu szyjki i powiem Wam, że znalazłam różne, często sprzeczne ze sobą informacje, także chyba to zależy od kobiety:)
Cześć dziewczyny czy będziecie robić takie badania jak toksoplazma i cytomegalia? Mi lekarz powiedział że teraz gdy się jest w ciąży to nie ma sensu gdyż nawet jeśli się to ma w ciąży to już nic nie pomoże.Można w jakiś sposób zaleczyć ale się nie wyleczy a płód będzie rozwijał się nieprawidłowo. I takie badania najlepiej zrobić przed planowaną ciążą. Przyznam że 3lata temu toxo było ok a cytomegalii nigdy nie robiłam.A jak wygląda to u was?
ja nie robiłam przed ciąża ani tego ani tego zobaczymy co lekarz powie , moze skieruje mnie na jakies badania nie wiem ale jak lekarz mowi ze nie warto to moze tak jest a to ze nawet cos bedzie to nie znaczy ze trzeba sie martwic ze cos jest nie tak z dzieckiem , w zyciu rownie bywa , ja szczerze mowiac juz dawno sie nie badalam przed ciaza wiem ze tak nie powinno byc ale zawsze jakos czasu dla siebie brakuje ale mam nadzieje ze wszystko jest ok i ciaza przebiegnie prawidlowo