Widok
Hej niestety musiałam dzisiaj odwiedzić mojego gina zaatakowała mnie grzybica,dostałam gyno-femidazol i dostałam też antybiotyk Augmentin. No i jestem zmuszona to brać,lekarz stwierdził że lepiej brać niż nie brać i że dzidzia już wykształciła najważniejsze narządy i że te leki są bezpieczne.Boję się ale muszę.Przy okazji zrobił mi usg moja dzidzia ma2,20cm.To już 9tydz ciąży.
Sylwia80 jeżeli masz grzybicę pochwy to weź te tabletki dopochwowe Gyno-femidazol ale bez sensu jest branie równocześnie Augmentinu!Bo to jest antybiotyk,który zabija bakterie nawet te dobre w pochwie.A jak nie ma tych dobrych bakteri w pochwie to do głosu doichodzi grzybica,której elementy naturalnie bytuja w pochwie ale w minimalnych ilościach.Więc moim zdaniem augmentin tylko przeszkodzi w leczeniu.Twój wybór.moim zdaniem powinno się wziąść ten gyno-femidazol,a po skończeniu opakowania kup sobie Lactovaginal takie globułki dopochwowe.Zawierają kwas mlekowy i odbudowują prawidłową florę bakteryjną pochwy.
Misica gyno femidazol na grzybicę a ten nieszczęsny antybiotyk na inne bakterie które też mam na klebsiella pneumonia(mam w układzie moczowym) i na gronkowca ujemnego(jest w pochwie).Już wcześniej wiedziałam o tych bakteriach robiłam posiewy ale wcześniej lekarz nie chciał dać antybiotyku mówił żeby czekać,aż rozwiną się najważniejsze narządy.Czy wy też robiłyście posiewy?Niektóre bakterie są bezobjawowe i niebezpieczne i trzeba leczyć by nie zaszkodziły dzidzi.
To zmienia postać rzeczy!Bo jeżeli miałabyś problem z samą grzybicą to Augmentin mija się z celem,ale jesli są też inne bakterie to nie masz wyjścia niestety....musisz wyleczyć te infekcje!Niestety z tybi bakteriami to jest tak,że niby bytują w naszym organizmie i nam nie szkodzą,ale mogą negatywnie wpływać na rozwój płodu,więc trzeba z nimi walczyć...Życzę powodzenia...
dziewczyny, sama w grudniu rodzilam w UK, i mialam badania krwi przy pierwszej wizycie u poloznej, bylo to w 9tc, pozniej w 12, pozniej testy na glukoze w 16tc, pozniej w 26, a pozniej w 30, i w 34 i w 36, cisnienie za kazdym razem itp....
ja wymusilabym extra usg po 36tc, aby okreslic wielkosc dziecka, bo ja mialam za duze aby rodzic naturalnie...
ps. jak masz juz ksiazke ciazowa, tam jest caly przebieg opisany ciazy , co kiedy itp.aha jakikolwiek problem do swojego GP, ktory mogl zwolnienie wypisac, choc ja nie korzystalam...
acha Mar-chew, bierz epidural od razu, uwazama, ze to powinno byc w standardzie opieki itp...choc u ciebie to daleka droga
ps.w tej ksiazce masz opisy, co badaja ci itp...np.w krwi
ja wymusilabym extra usg po 36tc, aby okreslic wielkosc dziecka, bo ja mialam za duze aby rodzic naturalnie...
ps. jak masz juz ksiazke ciazowa, tam jest caly przebieg opisany ciazy , co kiedy itp.aha jakikolwiek problem do swojego GP, ktory mogl zwolnienie wypisac, choc ja nie korzystalam...
acha Mar-chew, bierz epidural od razu, uwazama, ze to powinno byc w standardzie opieki itp...choc u ciebie to daleka droga
ps.w tej ksiazce masz opisy, co badaja ci itp...np.w krwi
nie nie slyszalam, dopiero w 12tc, choc u mnie bylo strasznie trudno to uslyszec, na polowkowym juz nie mogli zznalezc, ale brali wtedy z pepowiny, nawet nie wiedzialam , ze task mozna hihi
choc moze Tobie zrobia nawet usg, bo opowiesz swoja cala historie medyczna itp i pytaja o wczesniejsze ciaze , starania...a jak nie to zaznacz to itp...
a idziesz z mezem?ja bylam sama, ale byly inne babki same i bylo milo hihi
choc moze Tobie zrobia nawet usg, bo opowiesz swoja cala historie medyczna itp i pytaja o wczesniejsze ciaze , starania...a jak nie to zaznacz to itp...
a idziesz z mezem?ja bylam sama, ale byly inne babki same i bylo milo hihi
Hej dziewczyny ja za to strasnzie sie czuje ciagle bym spala wczoraj dopiero z lozka wstalam o 21 cos zjesc... dzisiaj za to jak z rana wstalam zobaczylam na wkladce krew.. i tak przez caly dzien po troszeczku lecialo.. teraz nadodatek zaczal mnei bolec brzuch tak jakby skurcz zoladka.. myslicie ze to cos powaznego czy raczej nie?? jestem pierwszy raz w ciazy i troche sie obawiam bo mialam problem z zajsciem a nie mam kogo sie zapytac:(