(12 lat temu) 29 września 2013 o 22:35
ja mam wciąż 5 czy 6 kg na plusie, dawno się nie ważyłam.. lustra mi nie przeszkadzają :D
a jeśli chodzi o samopoczucie, to już daaawno zauważyłam, że robi mi to różnicę, czy jestem umalowana, czy nie :) maluję się prawie codziennie, ale delikatnie, tylko żeby wyrównać cerę, bo nigdy ładnej nie miałam, plus rzęsy :) z tym, że czasem maluję się dopiero popołudniu, przed powrotem Męża z pracy :D
Madzik - ja myślę, że może sobie odpuścić jedno karmienie, spory jest przecież :) ilość kupek będzie się zmieniać wraz z postępem rozwoju układów pokarmowego i wydalniczego :)
mój Julek przez 3 noce z rzędu przesypiał nawet do 8h bez karmienia (!!!!!) - ped powiedziała, żeby Mu pozwolić, bo ma zapasy (10 tyg i jakieś 6300g)
spoko, nie załamujcie się, to był jakiś wybryk, chyba nabierał siły przed skokiem, bo już znów są dwa karmienia w nocy :P
a dziś to był tak aktywny, że szok! rączkami wymachiwał, nogami kopał, czekałam tylko, kiedy wyczerpią Mu się bateryjki i nic :D padł dopiero o 21wszej (w dzień 3 drzemki po 45 minut max)
ja dziś doszłam do wniosku i nawet głośno to mojej Mamie powiedziałam, że jestem mega zakochana w.. STARSZAKU! :) On jest taki słodki.. :) 2,5 roku to super wiek :) wiadomo, że w Julku też, ale Starszak.. no miodzio :) a czasem to na kolana powali, taki jest kochany, zabawny, pomysłowy :)
nie mówię, że jest cały czas idealnie grzeczny, co to to nie, ale nie mam co marudzić :)
ze sklepami to jest u nas tak, że z galerii to byłam chyba 2 razy w klifie i 1 raz w ikea, w realu to kilka razy, bardzo często w biedrze lub lidlu.
śpiworek i my mamy, po Starszaku. Sprawdził się bardzo dobrze.
jeśli chodzi o takie uniwersalne, to pozwólcie, że się uzewnętrznię :) przymierzaliśmy jeden taki do naszego wózka (te dwa lata temu) i się okazało, że jak na uniwersalny, to jest mało uniwersalny, bo do naszego wózka nie pasował. Był za długi i zwisał. był za szeroki - jakby w nim dziecko zapiąć, to i tak trzeba by do środka napchać sporo koca, żeby mu tam wiatr nie hulał, tyle miejsca naokoło, jak w namiocie. No i na koniec - nie pasowały nawet otwory na pasy - trzeba by robić samodzielnie dziury, żeby było ok.
także uczulam na te uniwersalne - najlepiej przymierzyć do wózka i kupić przez net, jeśli taniej, ale sprawdzony.
a miesiączka wraca chyba najczęściej przy redukowaniu karmień czyli przy wprowadzaniu pokarmów stałych, które zastępują karmienie piersią.
asski - ile zrzuciłaś przez te dwa tygodnie? a co dalej? znów wizyta u dietetyka?
0
0