Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 19

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-18-t165499,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry mamuśki :)
Witam :)

Ale sie dzisiaj wyspalam :) oczywiscie w nocy budzilam sie ale nie bylo zle bo nie za duzo i wygodnie mi bylo:) Moze ten dzien bedzie dobry :)

image
Dzień doberek!!

A ja dzisiaj w nocy zaliczyłam 3 wycieczki do kibelka! Nie wiem czy to tylko po arbuzie i truskawkach czy może młoda już tak mi na pęcherz naciska:)))

Ale wieje dzisiaj!
Wieje wieje ... idealna pogoda na pranie ;)) biorę się za kocyki, prześcieradła itp
Stopkrotka może to nie jest zły pomysł z tym praniem:) Chyba też jakieś wrzucę.
mi mąż zamontował w końcu suszarkę do ubrań, taką z prawdziwego zdarzenia, na dworze, mam nadzieję, że nie będzie padało, bo mam zamiar dzisiaj kilka pralek zaliczyć :D
Podobno dzisiaj będzie sucho, pogodę zawsze sprawdzam na new.meteo.pl i w 95% się sprawdza :)
ja też zawsze na tej stronce sprawdzam :) U nas dzisiaj też niby sucho, ale chmury deszczowe wiszą nad moim Luzinem :) Jutro za to ma padać :( A ja mam tyle spraw do załatwiania na mieście.
czesc Laski! Eh czuje sie dzis do niczego - cisnienie mi od paru tygodni strasznie spadlo i nie moge znalezc energii na NIC! A tak dobrze mi szlo do tej pory. Tak sie odgrazalam, ze bede pracowac do konca, a juz mnie moja ginekolog straszy zwolnieniem do konca ciazy. No zobaczymy, w przyszlym tygodniu mam kontrole...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ostola teraz już tak będzie. Jednego dnia ma się mega energię a następnego człowiek czuje się do niczego. Przynajmniej ja tak mam. Choć teraz jak jest taka piękna pogoda i chyba dlatego że to już końcówka, dostałam zastrzyk energii i wykorzystuje czynnie cały dzień:)) Jakoś więcej mi się chce.

Lece do położnej posłuchać tętna małej:)
a juz to pisałam Ci kiedyś Ostola ze to z zaskoku bierze...czujes sie mega....a tu nagle z dnia na dzień...robi się z człowieczka taki flaczek:) takie uroki ciąży....:))

image
Przy ostatniej wizycie u lekarza mialam cisnienie 90/40. Normalnie byla w szoku ze dalam rade do niej przyjechac... Ale to chyba skacze - nie mierze cisnienia regularnie, ale mam dni, ze tryskam energia, a mam i takie ze mam takie zawroty glowy mdlosci i zero poczucia rownowagi, ze nie daje rady wstac z lozka... I zdarzylo mi sie pare razy zemdlec. Przy czym zaslabniecia zdarzaja mi sie zupelnie znienacka (nie tylko jak za szybko wstane itp.) Raz zdarzylo mi sie ze poczulam ze zaraz zemdleje w drodze do pracy - dodam tylko ze do pracy jezdze autostrada, wiec i predkosc i warunki nie sprzyjaja awaryjnemu zatrzymaniu sie. Przestraszylam sie nie na zarty...
Tez tak macie? Dodam ze wszystkie wyniki mam idealne.
czesc dziewczyny :) :) mam chwilke czasu wiec napisze co u nas :) :) dzis jade na wizyte do lekarza na usg, zobacze wiec ile wazy i jak duzy jest moj maluch. Jestem wlasnie w trakcie wykanczania pokoju dla malego... calkiem fajniutko wyglada :) aaa i kupilam ten przewijak z "ikea" ten za 99zł do tego materacyk i pojemniki ktore mozna powiesic z boku :) fajna sprawa...ale nie ukrywam, ze zajmuje duuzo miejsca..dzis zaraz po wizycie jade po lozeczko i baldachim...moja kolyska jeszcze nie przyszla ale moja mama uparla sie, ze lozeczko i tak musi byc... ja chcialam kupic pozniej jak maly z kolyski wyrosnie ale jakos tak mi pusto w tym pokoju wiec juz je kupie dla świetego spokoju :):) dzis mam tez w planach podjechac do Wrzeszcza popatrzec na wozki, bo sama juz nie wiem co wybrac :( a tak z wyprawki to chyba juz wszystko mam...zostaly mi tylko kosmetyki i papmersy..dzieciatko moje dzieki mojej mamie jest ubrane na caly rok razem z 3 kombinezonami na zime :D :D

a co do samopoczucie... czuje sie calkiem niezle...tak jak na poczatku bylo okej tak teraz tez nie jest zle...fakt, ze zaczely mi puchnac nogi...i czasem tez mam dni, ze mi sie nic nie chce...ale wtedy szukam sobie jakiegos zajecia i juz nie mysle o zmeczeniu :)
Ostola piszesz o tym, ze Ci sie slabo robi..ja tak mialam 3 razy jak jeszcze do pracy busem jezdzilam..ale od dluzszego czasu nie mialam i nie chce zapeszyc :):) pan doktor kazal mi na sotatniej wizycie zrobic badanie crp... no i wyszlo mi, ze mam 9,4 a norma jest do 5.0 dzis sie dowiem co jest grane.. a crp to stan zapalny w organizmie...ale ja tam zadnego zapalenia nie czuje hahaha :)
Oooo karollla - dlugo Cie nie bylo. Daj znac co to jest to CRP jak juz bedziesz po wizycie. ja mam kontrole w przyszlym tygodniu to moze sie upomne o dodatkowe badanie... Bede miala robiona glukoze. Brrrrrr.... Tu sie nie podaje do picia glukozy tylko taki napoj energetyczny - jest dosc oblesny...
oj tak, nie bylo mnie 2 tygodnie...ale mam wrazenie , ze minela wiecznosc :) jestem juz na zwolnieniu i mam dostep do kompa tylko jak mezus wraca z pracy albo zapomina komputera :)
Ostatnie 2 tygodnie byly koszmarne bo jak wspominalam mialam meza w szpitalu z podejrzeniem chroby crohna :( ale jest juz w domku wiec jestem duzo spokojniejsza :)

a co do tego badania crp...to lekarz mi je zlecil bo bardzo wzrosla mi liczba leukocytow w ostatnich badaiach a to swiadczy o stanie zapalnym. Crp to cos takiego jak ob, ale jak masz wyniki w normie to nie ma powodu do niepokoju.
Ja wlasnie dzisiaj robilam glukoze, poprzednim razem zwymiotowalam, ale dzis sie udalo:) Wyniki mam w normie wiec sie ciesze:) Mi rzadko jest slabo ale za to czesto mam takie dni ze nie chce mi sie po prostu nic:P Ale kurcze chyba mam problem i musze cwiczyc zwieracze bo dzisiaj jak kichnelam to az odrobine popuscilam siusiu:P Tez tak macie?
Ania też tak mam ;/

A moje samopoczucie odpukać póki co rewelacyjne, energi mam tyle co nigdy, aż mąż ma mnie dośc bo ciągle mnie nosi aby coś robić :))) ale z tego co widze to czeka mnie niedługo spowolnienie hehe

Byłam wczoraj zapisać się na SR na Zaspie, zaczynam od przyszłego tygodnia. I mam pytanie do osób które tam chodzą. Wam też babka powiedziała że maż może na wykłady nie chodzić bo jest dużo ludzi i może nie byc miejsca???? a na ćwiczenia tez lepiej by nie chodził?? a zawsze bedąś uprzedzać jak mąż ma przyjśc?????????? to co ja mam sama na SR chodzić??
cześć dziewczyny :)

Madziulka, to dziwne podejście z tą szkołą rodzenia, przecież mężczyzn tak samo ten temat dotyczy, a tak to uskuteczniają promowanie starych idei, że zajmowanie się dzieckiem leży tylko po stronie kobiet.
U mnie jest śmiesznie, bo faceci zawsze się bardziej udzielają od kobiet i mają mnóstwo pytań, ja niestety chodzę w kratkę raz z mężem, raz sama, ze względu na jego pracę.
Madziulka mi tez tak powiedzieli. Ale jak chodzę to widze ze na wykładach jest dużo facetów. czasami sie zdarzy że nie ma juz krzeseł i wtedy będzie musiał stać ale to nie jest taki problem.
na ćwiczeniach to zależy na którą godzinę pójdziesz. Ja chodzę na 17 i spokojnie mogłabym z mężem chodzić bo miejsca są. Natomiast na 16 jest chyba więcej osób i tam może być ciasno.
Ja tam w końcu i tak chodzę sama a potem przepisuję wykłady i cw. i daję mężowi do poczytania i mu opowiadam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry