Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 19

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-18-t165499,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale duchota:/ faktycznie teraz jak brzuszek już dośc spory to taka temperatura nie jest za fajna, na dodatek jeszcze puchną mi stopy i jest problem założyć jakiekolwiek obuwie:/

Tydzień temu miałam usg i wykazywało, że mój synek waży już 2700g :) Doktor powiedział, że mogę urodzić nawet 25 czerwca bo maluch jest jak najbardziej odpowiedni jak na swój tydzień:) cieszę się, bardzo bym chciała urodzić jeszcze w czerwcu i nie czekać już do lipca:)
Wreszcie zakupiliśmy już w pełni całą wyprawkę dla malucha, pozostało mi teraz tylko pranie całej pościeli i pieluch. Ubranka na szczęście już poprane i poprasowane. Torba do szpitala też już spakowana:)
Tak więc mogę już psychicznie powoli się nastawiać na poród:)

Pozdrawiam
Sprawdziłam sobie ile moja mała może ważyć.
Długość jej kości udowej to 70 mm czyli waży gdzieś koło 2500 gram:))) Pięknie.
DZIEWCZYNY, CZY KTORAS Z WAS JEST TEZ UNIERUCHOMIONA W DOMU?
CHCIALABYM SOBIE POPRAWIC HUMOREK JAKIMS FRYZJEREM I KOSMETYCZKA- MACIE DO POLECENIA KOGOS, KTO PRZYJECHAŁBY I ZROBIŁ NA BÓSTWO WIELORYBKA? :-)
Na mnie jajka też najlepiej działają więc chyba do końca ciąży codziennie na śniadanie będę jadła omlety:)
Ja na czczo mam super cukier. Najgorzej jest po śniadaniu - no chyba że zjem omleta. Nawet któregoś dnia zjadłam 2 zwykłe bułki na lunch i cukier miałam w granicach 100.
No nie wiem idę w poniedziałek na Kliniczną. Zobaczymy co mi powie.

Idę się pobawić wózkiem to zapomnę o tym cukrze:)
HEJ, TO JA W GÓW...NYM TEMACIE
KUPILAM ENEME, NIE WIEM, CZY BEDE ROBIC ALE ZAMIAR JEST- WAZNE JEST, ZEBY PRZED AKCJA WYJAC SITKO, BO WTEDY LEPIEJ LECI, MIALAM KIEDYS PRZED OPERACJA ROBIONA I NIE JEST TO JAKIES TRAUMATYCZNE PRZEZYCIE, DLA MNIE 100 RAZY GORSZE BYLO ZAKLADANIE CEWNIKA.
strasznie spodobał mi sie ten fotelik :)) http://cgi.ebay.pl/BabyGo-Traveller-Babyschale-Auto-5-Farben-NEU-OVP-/170475737219?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item27b1255083
zna któraś z Was niemiecki ? znalazłam na eBay foteliki nowe maxi cosi za 233zl...w ogóle maja tam jakoś tanio niektóre rzeczy...http://cgi.ebay.pl/Maxi-Cosi-Citi-SPS-Design-MOONLIGHT-2010-NEU-OVP-/370393939664?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item563d32fed0
ja to fajnie było w te chłodniejsze dni :))) ale podobno w osobte popoludniu ma juz byc 10 stopni mniej i nie powiem czekam na to!!!! tez mam zamiar kupic sobie jakiś wentylator bo mozna splonąc w domu :))
po dzisiejszym dniu nie sądziłam ze to powiem ale tęsknie za chłodnymi dniami ;)))
przyszła mama ja dziś cały dzień przy wentylatorze:) tak sie ciesze ze kiedyś go kupilismy...stał w piwnicy a teraz jest jak moja prawa reka:)

image
myslałam nyzosiu że tez masz ogarniety cukier i tylko takie pojedyncze wyskoki....

mi raczej tez sie ustabilizował...ja mam taki sposób zeby po jedzeniu iść na spacer albo poćwiczyć...wtedy cukier szybko spada...

no a czy któras z Was robi sama w domu tą eneme? ja z poczatku tak chciałam...ale słyszałam ze lepiej by pielegniarka juz na miejscu zrobiła "profesjonalnie"

image
a i mój gin powiedział w poniedziałek ze gdybym miała codziennie cukier powyżej 100 na czczo to wtedy jest powód do zmartwienia...ja miałam dwa razy jak się najadłam na noc ;/
głównie jem jajka;) ale np w weekend zjadłam 2 gałki loda i zapiekankę i po 2h miałam prawie 200, następnego dnia loda nesqik i czekoladę i 2 kanapki i miałam poniżej 100, dziwne trochę jak dla mnie...jedyne co mi pomaga to mój zestaw całodzienny czyli : 2 kanapki z wędlina w stylu piersi z kurczaka, ta jest najbardziej delikatna do tego pomidor i ogórek świeży i mam ok 90 po 1h, dużo wody, zero herbaty, dużo jogurtów naturalnych i jajka to generalnie mój zestaw na co dzień no i owoce owoce i jeszcze raz owoce ;) aha a jak wypiłam niecałe pól szklaneczki coli to była masakra !
Przyszła mama a jak Ci się ustabilizował? Tzn wiesz już po czym Ci skacze i tego nie jesz czy masz jakiś inny sposób??
Nyzosia lepiej uważaj z tym cukrem i maszeruj na kliniczna !:) mi póki co się ustabilizował, trzymam kciuki za Ciebie !:)
o lewatywę tez poproszę, by obyło sie bez niespodzianek ;)
nyzosia, bardzo mi przykro, że tak Cię zjechał :/ ale najważniejsze, że z małą wszystko ok
co do wielkości dzieci, to nie sądzę, żeby było to podstawą do wcześniejszego porodu, w czerwcowych, czy w majowych mamach na świat przyszedł chłopczyk z wagą 5200 :D a i była dziewczynka 1900 i urodzona tylko 2tyg przed planowanym terminem, więc nigdy nic nie wiadomo ;-)
Aaa a odnośnie ciekawego tematu lewatywy to ja miałam już robioną przy okazji operacji - da się przeżyć. No i ja na pewno poproszę o lewatywę w szpitalu przed porodem bo po pierwsze nie chce nakupciać podczas porodu a po drugie położna mówiła że lepiej mieć czyste jelita itp bo łatwiej będzie maluchowi wydostać się na świat:)))
Ło matko ale jesteście aktywne dzisiaj!!!

Co do wizyty to się załamałam. Pan dr normalnie mnie opieprzył!!! Oczywiście chodzi o mój cukier. Ja chodziłam na kontrole do diabetologa w Lux Medzie. Byłam też na wizycie na klinicznej i generalnie babki powiedziały mi to samo więc stwierdziłam że mogę chodzić tylko do tej w Lux Medzie skoro i tak mam abonament. Na co pan dr jak zobaczył moje wyniki to nakrzyczał na mnie że to nie są żarty i że nie można chodzić do pierwszego lepszego diabetologa tylko mam maszerować na Kliniczną - najlepiej to już na patologie się położyć. Nie będę pisać co mi powiedział czym grozi ta moja cukrzyca powiem tylko że jak od niego wyszłam to się poryczałam. Suma summarum zadzwonił do tej dr diabetolog z Klinicznej i mam się u niej stawić w poniedziałek. I ona będzie decydować co dalej ze mną będzie.

Z tego wszystkiego to nawet nie wiem ile moja mała waży. Wiem tylko że puki co wszystko jest z nią ok. Jest o tydzień większa niż powinna. Więc jak tak dalej pójdzie to się szybciej rozpakuje:))

Caril mam do Ciebie pytanie o murę. Czy Twoja gondolka też tak lata - tzn. nie trzyma się maksymalnie sztywno na zamocowaniu tylko jak ją dotkniesz to ma taki luz? Ja właśnie rozpakowuje mój wózek i mam wrażenie że coś jest nie tak z tym mocowaniem gondoli.
zamiast poduszki poporodowej polozna polecila kupic kolko dmuchane (wiecie, takie do plywania) :)
ja ta poduszkę z dziura kupiłam, tak na wszelki wypadek;)

umieram z gorąca !!!:)) pojadę dziś do sklepu to chyba kupie jakiś dobry wentylator bo nie wytrzymam

tak sobie pomyślałam ze może zrobimy tzn napiszemy listę co mamy dla dziecka ? ja właśnie przeglądałam rzeczy i cały czas wrażenie ze czegoś mi brakuje ;/

staniki gdzie i jakie kupujecie ? ja mierzyłam te z canpolu ale są beznadziejne bo się nie rozciągają ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry