Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 19

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-18-t165499,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziulka,
ja mam na rozpisce 8 ćwiczeń ( w tym 3ćwiczenia podwójne które trwają ok 1,5 godziny, wiec normalnie byłoby 11 cwiczen chyba) + zwiedzanie traktu porodowego.
ok dzięki ;)

puchną Wam może stopy i rece??? siedze w pracy i zdjelam sobie buty chce założyc a tam tak ciasno :(( można coś z tym robić czy trzeba to po prostu przetrwac???
ja do niedawna cieszyłam się, że nie pucną, ale od weekendu niestety....zaczeły :(
ja mam taki krem Perfecta mama, ale czy skuteczny chyba raczej nie- przynajmniej ja nie odczuwam jakiejs poprawy- jedyne co to daje mile uczucie chlodzenia bo ma mentol.
mi ulge przynosi moczenie stóp w chłodnej wodzie- ale to tez tylko do czasu kiedy stopy są zamoczone :))
Mi puchna, ginekolozka zapisala mi detralex i pomaga, oprocz tego zalecila ograniczenie spozycia soli, jedzenie duzo arbuzow i trzymanie nog w gorze:)
Ostola mysle, ze nie ma co sie za bardzo martwic cisnieniem u mnie od poczatku ciazy utrzymuje sie na poziomie 90/50 lub 90/60. W sumie przed ciaza tez mialam zawsze niskie, no ale wtedy kilka kawek dziennie i dochodzilo do normy, a teraz kawy nie pije wiec troche bardziej je odczuwam. Moja gin nigdy nie powiedziala nic na niskie cisnienie, mysle ze z dwojga zlego lepiej miec za niskie niz za wysokie... Oczywiscie juz pamietam, zeby nie wstawac od razu z lozka itp., bo wtedy zawroty glowy czy zaslabniecie sa niemal pewne, ale da sie z tym zyc. No gorzej jak zdarzaja sie jak Tobie w trasie...

Ogolnie pomimo niskiego cisnienia przez caly II trymestr mialam duzo energii, teraz troche to sie zmienilo i wrocila nieodparta potrzeba spania, jak na poczatku ciazy. Dzis wzielam urlop, by przygotowac sie do egzaminu, pol dnia nie bylo pradu, wiec nie bylo nic co by mnie rozpraszalo, no a ja oczywiscie zasnelam nad moimi materialami... Teraz wpadlam nadrobic watek i wracam do nauki... Milego popoludnia mamusie :)
Ja caly dzien gdzies zalatana. Godzinke temu wrocilam to odrazu oagrnelam odkurzylam i wstawilam pralke z Filipka rzeczami :) juz nie duzo zostalo. Tylko kocyki reczniczki i posciele.-to ostatnie to na sam koniec zeby mial swiezutkie:) Dzis wybieramy sie do gin to powie mi co z tymi hemoroidami i zobaczymy ile maly juz wazy:) wiec dam znac wieczorem............

image
Ja byłam wczoraj u lekarza niestety mój był na urlopie i poszłam do innego a raczej innej bo do kobiety.. Strasznie nie miła kobieta robiła mi usg i nic nie mówiła z łaską mi powiedziała ile malutka waży... Czego to nie trzeba przejść w tej ciąży...

A z samopoczuciem to powiem wam że coraz cięższa się czuje mimo że przytyłam dopiero 4,5 kg to jednak brzuszek da się odczuć ;p
Ale jeszcze tylko trochę nam zostało ;D

Ostatnio kupiłam sobie taką dużą piłkę do ćwiczeń i się na niej gimnastykuję ;p trzeba dbać o formę
Weronika 4,5kg ???? wow ... zazdroszczę :)
U mnie ostatnio apetyt wzrósł dwukrotnie, a już wcześniej nie mogłam narzekać ;) do tego zachcianki - intensywniejsze niż na początku ciąży ;) Coś czuję, że skończę jako wielki słoń, ale nie szkodzi - zrzucę. Byle się przemęczyć do końca i nie pokazywać za często znajomym :)

U mnie dziś dzień prania, chyba 5te się robi, ale schnie błyskawicznie :)
nyzosia głodzic to sie napewno nie głodzę, wręcz przeciwnie ;-), a cukrzycy nie mam, więc juz sama nie wiem...

Kiciuchna te ćwiczenia z porodu rodzinnego polegają na tym, że panowie ucza sie jak nas masować i jak przytrzymac podczas parcia itp.Ja bylam na nich sama i cwiczylam z druga samotną dziewczyną i było ok, wiec niezbedni faceci nie są.Babki sobie zawsze rade dadza ;-)
weronika tylko 4,5 kg wow, ja juz mam 5kg na plusie ;/ dzis mam usg ciekawe jak malusia sie rozwija, az mnie stres łapie :/
ja mam 13 na plusie :D martwiłam się, że będę gruba, a teraz się zastanawiam jak za dużo nie schudnąć po porodzie, bo się okazało, że mężowi się bardziej podobam :P ogólnie wszyscy mi mówią, że wyglądam lepiej niż przed ciążą. Byłam strasznym chudzielcem, a teraz nawet mam kawałek tyłka ;D
Ja mam dalej 8 kg na plusie. Od miesiąca waga stoi ale to pewnie zasługa tej cukrzycowej diety:)
Czuje się super - jeżeli chodzi o wygląd. Dzisiaj mama się ze nie śmiała że mój brzuch wygląda ja doklejony. Ja nawet talie mam:) Wszystko poszło tylko w brzusio.
Wreszcie coś miłego od losu dostałam - ładnie wyglądam w ciąży:)
Przed ciążą nie należałam do osób chudych no i nie było wskazane abym w ciąży przytyła zbyt dużo.

Na początku ciąży apetyt mi nie dopisywał zresztą teraz też niezbyt, nie myślcie że nic nie jem poprostu zmieniłam sposób żywienia na zdrowszy ;D Malutka rośnie zdrowa i duża a to najważniejsze;D
weronika my z tych samych terenow do kogo chodzisz do gina no i u jakiej babki bylas?? Super wynik ja mam 10 na plusie ale chudzielec jestem wiec i dobrze.
image
Heh, czytałam sobie dzisiaj, że puchną Wam stopy i co? patrzę pół godziny temu, a tam w dole dwa baloniki ;) heh, aż mnie to rozśmieszyło, bo zawsze miałam pełno widocznych żył na stopach, a teraz nie widać ani jednej.
Ja ketonow mialam zawsze slad,a od 33 tygodnia mam własnie 15 ale lekarki mowili ze to sie miesci w granicach sladowych wiec wszystko jest ok;)
My juz od lekarza :) Ja mam na plusie 10,5kg a maly wazy juz 2400g :) wszystko jak zwykle wzorowo:) a te hemoroidy niestety moga pojawic sie w czasie porodu przy parciu:( no cos bedzie trzeba wytrzymac. Podobno maly nie ma miejsca i naciska na macice dlatego tez wyszly ale naszczescie juz sie schowaly :) Maly ulozony jest juz do porodu:) ale glowke ma jeszcze wysoko wiec teraz tak szybko nie urodze:P A nastepna wizyte mamy na 1 lipca gdzie bedzie to chyba 38 tydzien!!!!! ale to wyglada :P

image
Mi na razie nic nie puchnie, ale zmęczenie odczuwam konkretne. Dzisiaj łaziłam z Tośką przez 5 godzin i załatwiłyśmy miliard spraw (drugi miliard na jutro...). Ale nie znalazłam karnisza do pokoju dzieciaków :(

Już mam dooooooość ciąży, czuję się taka wielka, paskudna i tak ciężko się biega za Tośką. Do tego ona chyba przeczuwa, co się święci, i non stop chce się tulasić, na ręce, łazi za mną wszędzie, gdzie się da. Wcześniej tak nie było, była bardzo samodzielna.

Buuuu, mam takiego dola :(
jestem i ja :) juz po wizycie :) moj maluch rozwija sie prawidlowo, wszystkie parametry w normie tylko pan doktor sie smial, ze bedzie wysoki bo wzrost ma na 34 tc a ja mam dopiero 32 :) takze po tatusiu po tatusiu :):) jeszcze 3 tygodnie i jade na oddzial ustalic wszystko i rozpoczac kwalifikacje... :) co do badania cpr, o ktorym pisalam wczesniej, pan doktor stwierdzil, ze jest to niewielki stan zapalny i nie wie skad sie wzial bo reszte wynikow mam ok, zrobil mi wiec posiew i kolejna wizyta za 3 tygodnie. Co do cisnienia to mialam dzis niskie 60/90..

teraz co do materaca... nie , ja nie kupowalam w ikea materaca do lozeczka tylko materacyk do przewijaka :)

bylam dzis rowniez w sklepie "swiat dziecka" i po obejrzeniu wszystkich modeli jestem zdecydowana na maxi cosi mure 4. Juz wiem za co chca tyle kasy i stwierdzam, ze warto :) :)
Karollla ja też zdecydowałam się ma mure 4 mam już nawet zamówioną. Zakochałam się w tym wózku i żaden inny mi się nie podobał.
A pani w sklepie tłumaczyła nam że są różne wózki tak jak samochody można mieć malucha albo mercedesa - i za to się płaci:)

Ja na szczęście nie puchnę ale w dużej mierze ograniczam spożycie soli. I to daje efekty. Piję też dużo wody. Dzięki temu nogi wyglądają ok, ręce też mi nie puchną i mogę dalej nosić pierścionki:)

Ja do lekarza idę w czwartek. Ciekawe ile mała waży:)
do góry