Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 19

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-18-t165499,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ogladalam w necie mutsy transportera, o 1000zl tanszy a wyglada podobnie...niestety tylko wyglada podobnie... na zywo jest wielka roznica, pan powiedzial wprost, ze gondola w mutsy starczy mi do listopada moze grudnia a w murze wystarczy do marca. No i kolka... jednak w prowadzeniu tez jest roznica nie wspomne juz o materialach... dla mnie mura wygrywa zdecydowanie. jeszcze nie zamowilam, ale napewno to zrobie. Zastanawiam sie tez nad bazą do auta do fotelika maxi cosi...czy warto wydac 700zł z tego co widzialam w sklepie calkiem latwo montuje sie fotelik pasem...a baza bez isofixów w aucie jest tak samo bezpieczna jak montowanie na samych pasach. Podobno tylko iso fixy połączone z baża dają 99,99% bezpieczenstwa maluchowi.
karolla Ja zamowilam mutsy ale nie transportera bo nie ma wszystkich kol pompowanych itp i dlatego jest tanszy a zamowilam mutsy 4rider i jest super i do tanich nie nalezy. A watpie zeby tak dlugo w gondoli wozic malucha kiedy bedzie chcial juz sam siedziec:) Mi tez podobal sie ten co masz ale wkoncu wygral mutsy:)

image
Ja nie kupuje bazy do nosidełka. Kupie do drugiego fotelika który starczy na dłużej. Nosidełko niby jest do 13 kg ale są dzieciaczki które już w wieku 9 miesięcy z nich wyrastają. A 700 zł to trochę dużo. Więc stwierdziłam że będę mocować na pasy.
ja nie bralam pod uwage innych typow wozkow dlatego nawet sie nie przygladałam innym mutsy, ale transporter okazal sie niewypalem. Nie wiem jak pozostale bo nie patrzylam :) :)

ja tez nie bede tej bazy kupowac, chyba ze wleci mi jakas uzywana okazyjnie na allegro ale raczej na sile nie bede szukac. Pasem tez idzie zamontowac a tak jak mowisz 700zł to jednak duzo kasy, ktora mozna przeznaczyc na inne wydatki dla malucha :)
Pewnie szczególnie że nie będzie służyć latami tylko jest maksymalnie na rok.
image

ja narazie na plusie o 8 kg. Do 30 tyg.mało przybierałam ale teraz jestem przerażona. Przytyłam ostatnio ponad 1 kg w ciągu 2 tyg. Przez całą ciążę tyłam przeciętnie 1,5 kg miesięcznie.
Nie wiecie, do którego tygodnia ciąży tyje się najwięcej?
pod koniec ciazy niby najmniej sie tyje ale to indywidualna sprawa kazdej z nas
Co do wózków to pewnie mnie zaraz zakraczecie - ale uważacie że wasze dzieci będą bardziej szczęśliwsze jeżdżąc wózkiem za 4 tys niż za 2 tys?? Co innego foteliki bo to tyczy się ich bezpieczeństwa ale z wózkiem tak nie jest. Dzieci potrzebują miłości, troski, uwagi a nie koniecznie firmowych zabawek, wózków itp ;)
ja mialam wczoraj wizyte. Mała nadal jest dziewczynka hihih waży już kilogram ;) glowka wyglada na 29 tydzien a zoladek na 27 tez tak mialyscie? to normalne ze jest takie nieproporcjonalne to dziecko? no i oczywiscie jest mega aktywna i już ułożona głowką w doł - normalnie mnie to przerazilo
mjakmama ja się z Tobą zgadzam. I gdyby mnie nie było stać na murę kupiłabym inny wózek i wiem że mała też byłaby szczęśliwa.
Ale że akurat mogłam sobie pozwolić na taki wózek - a właściwie moi rodzice:) - to wybrałam ten. Nie potępiam ani nie neguje wyborów innych dziewczyn. Uważam że np. Jedo też jest super a kosztuje 1000 zł mniej. Ale mura wygrała bo się lepiej składa co dla mnie jest ważne bo będę trzymać wózek w bagażniku samochodu żeby nie dźwigać go na 3 piętro (a nie mam wózkarni:(). Tak więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Madziulka to normalne że główka jest większa od reszty - już o tym pisałyśmy w poprzednich wątkach. Tak więc wszystko jest ok:)
ja teraz mniej jem, bo częściej mi niedobrze, maluch uciska chyba na żołądek ;-)
w piątek idę na usg, ostatnie to w 3d, mam nadzieje, że Mikołaj będzie ułożony główką w dół
Wczoraj kupiłam w C&A długą sukienkę, taką na ramiączkach do kostek, nigdy wcześniej w takich nie chodziłam, ale pomyślałam sobie, że będzie mi wygodnie. Były tylko dwa kolory, czarny i biały, no i wzięłam tą pierwsza i teraz od wczoraj mam dylemat czy by jej nie wymienić na białą ;D bo straszny gorąc jest, ale z drugiej strony, po porodzie przyda się taka sukienka, w miniówie z pieluchą nie wyskoczę :P a biała to chyba będzie ostro prześwitywać i do niej się only stringi nadają, jak uważacie? ;-)
Madziulka, nie przejmuj się, u mnie też tak było
Cześć dziewczynki :)
ja miałam wczoraj wizytę, Mała jest naprawdę mała ;))waży 1400 w 30tc, ale w końcu przekręciła się główką w dół :) choć lekarz szybko ugasił moja radość bo podobno może nawet przed samym porodem się obrócić ;/

co do fotelików to jakie kupujecie? ja patrzałam na teutonie, obowiązkowo z bazą ;) gdy pan ze sklepu mama i ja poszedł z nami mocować foteliki na pasy i na bazę to dla mnie nie ma porównania ! ten na bazę trzyma się mocno a ten na pasy cały lata ;/ jest podobno dobry i wydaje się wygodny

dziś idę do SR ma być psycholog i będziemy malować brzuchy ;))
Gabi ja bym koniecznie wymieniła na białą, całe lato przed Tobą ;)
Gabi białe rzeczy mogą być po porodzie niebezpieczne:) A może nie będzie tak gorąco i w czarnej da się wytrzymać?

Przyszła mama ja kupuje maxi cosi - w zestawie z wózkiem. Bazy są super ale kurcze 700 zł na rok używania to trochę dużo. Chciałam kupić tą bazę family - taka co pasuje też do większego fotelika - ale okazało się że jest trefna i producent ją wycofał ze sprzedaży:( Tak więc będę mocować na pasy.
Gabi, ja bym została przy czarnej ;) raz, że biała faktycznie może prześwitywać, dwa, że nie wiadomo na ile "pielucha" będzie się trzymać, a co jeśli coś przeleci ! ;) a trzy, że - czarny wyszczupla hehe :)

Ja mam z kolei problem ze strojem na wesele :/ szykuje mi się za tydzień i nie mam pojęcia w co się ubrać. Eleganckiej sukienki ciążowej nie chcę kupować skoro już zaraz koniec ciąży, a jedyna jaką mam i mi w miarę pasuje jest właśnie ... czarna :/ nie wiem czy na ślub i wesele wypada ...
Gabi - ciężki wybór, biała fakt na lato najlepsza ale po porodzie zdecydowanie ciemniejsza, sama zaopatrzyłam się w spódnice i sukienki ciemniejsze (niestety;/) bo po porodzie będzie "wszystko widać" a podobno trzeba się "wietrzyć" ;))
dzięki dziewczyny :)

stopkrotka, ja bym spokojnie poszła w czarnej, nawet kiedyś byłam :P ale przydałby się jakiś jasny dodatek, może jakaś wstążkę gdzieś naszyć? w pasie albo na dole, zależy od sukienki :)
u nas w rodzinie jest ślub na początku sierpnia, także zakładam, że nie pójdziemy :P
co do bazy...to nie jest nic pewnego...zdarzały sie przypadki ich wypinania, czy złego mocowania jak np. baza family...która została swojego czasu wycofana ze sprzedaży...ale pisałam juz o tym w innym wątku i podałam linka do artykułu o bazach...

ja w 100% jak nyzosia maxi cosi na adapter do wózka szkoda tych 700 zł. chociaz swego czasu upierałam sie przy bazie:) przeszło mi bo testy wykazuja jednakowa skutecznosc fotelików zapinanych na pasy i bazy przy prawidłowym mocowaniu:) choc pewnie jest to wygodniejsze...

image
Gabi może faktycznie coś pokombinuję z wstążką ... w sumie sukienka jest całkiem prosta, więc pozostawia pole do popisu :) tylko umiejętności brak ;) w ostateczności poratuję się jakąś broszką i dodatkami.
No a wesela tydz przed terminem też bym nie ryzykowała :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry