Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=166564&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam podkłady Bella ,kupilam w aptece.
A pieluszek mam 20 spakowanych,mowili zeby miec z 10sztuk,ale jak akurat maz nie bedzie mogl dowiesc to wole miec wiecej.
Ja wlasnie tez nie mam kosmetykow dlamalucha tylko krem do pupy Sudocrem i chusteczki nasaczone nic wiecej,mowili ze powinni miec na odzdziale,zobaczymy;)
ja dla malucha mam chusteczki nawilzane, spiryt w psikaczu, krem na odparzenia do pupy mustela ale w saszetkach ...na sr gratisy dawali:)

image
Ja też mam podkłady bella mamma, jedną paczkę (tak awaryjnie), bo w Wejherowie zapewniają podkłady. Wolę mieć jednak spakowane, jakby im się skończyły... ;) Ostatnio nawet dostałam na wyjście ze szpitala zapas podkladów do domu :)

Torbę też mam taką sportową, wożę już ją w aucie :) Ale trochę się zdziwiłam, bo z Tosią miałam tę samą torbę+jeszcze dwie mniejsze, a teraz zmieściłam się w jedną torbę, w której mam jeszcze trochę luzu... Albo o czymś zapomniałam, albo wtedy przegięłam z rzeczami :D Nawet zapasy wody mineralnej i soków sobie już kupiłam (jabłkowy i z czarnej porzeczki). Jeszcze herbatniki, ciasteczka maślane i biszkopty i będzie skompletowany szpitalny prowiant ;)

Pampersów do szpitala biorę ok. 25 sztuk, wolę mieć więcej, na początku jest szał, co chwilę się przewija malucha :D Do tego chusteczki nawilżone i tyle. Kosmetyków żadnych nie biorę- w razie czego w szpitalu dadzą maść pośladkową na pupcię.

Ja teraz wcinam calipsiaka z truskawkami, mmmm :D Pycha! Truskawek muszę się najeść na zapas, jeśli mam niedługo rodzić ;P
wtrace sie Wam w watek, a co mi tam :)

tak praktycznie (rodzilam na klinicznej)

*mlodego przebieralismy kilka razy dziennie (tyle nam sie obsikiwal) - warto to wziac pod uwage
* mielismy dla niego pieluszki i krem do pupy (kąpią i tak w j&j na klinicznej albo nivei na zaspie)
* dla dziecięcia sprawdzaja sie takie duze podklady seni 60x60cm - to duzo lepsze niz polozyc dziecko na pieluszce tetrowej i tak przewijac
* ja sama dla siebie nic nie mialam (zreszta i tak nei mialam zupelnie sil po cc) - to co sie przydaje to duuuuuuuuuuzo podkladow - nie widze roznicy miedzy absrogynem a bella (uzywalam i tych i tych w megailosciach)
* my dla dziecka nie mielismy reczniczka - tylko byl wycierany w pieluszke tetrowa po kapieli - dzieki temu pielucha byla uzywana tylko raz - cholibka wie co i gdzie sie gniezdzi (a w recznik na bank wszystko wchodzi)
* pieluch mielismy duzo i maz caly czas dowozil (ale my spedzilismy w spzitalu 2 tygodnie - wiem ze o tym sie normalneinie mysli ale jednak warto i taki scenariusz wziac pod uwage)
* spirytus w szpitalach jest - marudza ale daja :)
* tak samo z sola fizjologiczna

my mielsimy do tego 2 beciki ktore tez caly czas byly wymieniane bo mlody je caly czas przesikiwal
no i duzo pieluch tetrowych i flanelowych (osobiscie wole te drugie)

tak z grubsza

a weszla do was do watku zeby zobaczyc czy juz jakas rozpakowana z was jest, ale widze ze dzielnie sie trzymacie w dwupakach :D
o, dzięki Mia za info :)

ja już po usg, z małym wszystko w porządku :) ułożony jest główką w dół i pani doktor powiedziała, że raczej nie ma szans żeby się do porodu przekręcił, więc jestem spokojna :)
buzi nie chciał pokazać bo zakrywał się rączką, ale udało się jedno foto z profilu
panna z mokrą głową, mój mały na dzień dzisiejszy waży równo 2kg :) i według usg data porodu to 3.08
No to pięknię Gabi:)

Ja kosmetyki dla malucha do szpitala biorę ale mam pełno próbek więc je wezmę. Tak na wszelki wypadek.
Panna z mokra głową nie wiem czy ty byłaś na wykładach u Iwony co brać do szpitala. Jak nie to idź to będziesz wiedziała co trzeba zabrać. W Redłowie nie ma wielu rzeczy:)
Pieluszek biorę 10 szt. jak będzie trzeba więcej mąż dowiezie. To samo z tymi podpachami dla mnie:)

U mnie też już po burzy. Powietrze od razu lepsze.

Aśku_85 zjadłam jakieś 300 g czereśni i michę truskawek - na raz - zmierzyłam cukier i miałam 104 więc jest ok. A truskawki można wcinać tak jak arbuza - gdzieś wyczytałam że te owoce są w jakieś grupie nr 1 jeżeli chodzi o owoce dla cukrzyków - czyli są ok:)
Moja torba sportowa w zupełnosci mi wystarczy,mysle ze juz wszystko mam co potrzeba,ale jesli czegos zabraknie to maz albo rodzice mi dowioza;)
ja dla dziecka kaftaników biore na razie 4 reszte mi doniosa ale pieluszek mam cala mini paczke 28 szt newbornow bo na poczatku trzeba czesto zmieniac, podkłady biore ale na zaspie zawsze byly, kosmetyki tylko dla siebie bo tez sa
Ja mam tylko body i pajace kaftanikow nie mam spakowanych,hmmm myslicie ze trzeba miec?
mi sie wydaje ze w szpitalu kaftaniki wygodniejsze, bo od razu ma sie dostep do pieluchy - no i jak dziewczyny mówiły od genicjany mogą ci się pobrudzić ciuszki
~Gabi - no, no - nosisz w sobie dwa kilo samego malucha. Nie wiem, jak na Was, ale na mnie to, że dziecko jest już takie "ciężkie" robi duże wrażenie. Robi się naprawdę realnie :))

nyzosia - zaczęłam chodzić na sr, kiedy były zajęcia "II faza porodu", więc jeszcze czekam na resztę instrukcji (najbardziej mnie interesuje temat: kiedy do szpitala?)
Kaftaniki zamiast body tak?
Ja sie kompletnie ine znam,moj pierwszy maluch a kazdy robi inaczej i nie wiadomo co lepsze i badz tu madry hehe:)
Ja jeszcze wogle nie jestem spakowana a jak tak czytam was to sie martwie ze nie zdaze :( Spakuje sie pewnie do torby sportowej i wezme body i kaftanniki i na miejscu sie okaze co lepsze najwyzej duzo miejsca to one nie zajmuja :P

Ja dzis zabiegana rano pojechalam na 3 godzinki na dzialke do mamy troszke na sloneczko pozniej robic z kolezanka projekt na uczelnie i wrocilam dopiero co z klifu z zakupow spodni dla mojego.

Dzis na sloncu zauwazylam ze puchna troszke stopy, a myslalam ze mnie to nie spotka :P

image
to świetna wiadomość nyzosiu bo wszystkie wspomniane przez Ciebie owocw sa obecnie moimi ulubionymi achhhh:)

image
Ja też miałam nadzieję, że mnie "to nie spotka". A chodziło o różne ciążowe rzeczy - zmęczenie, stopy, bóle krzyża.. Widać, trzeba przez to przejść i do wyjątków należą osoby, które tego nie przechodzą :))
Ja dzisiaj na upał postanowiłam założyć japonki, takie plastikowe, pod prysznic (moje jedyne letnie obuwie), bo nie chciałam, żeby mi napuchły, tak, jak w balerinach. Napuchły i tak (ale miały przestrzeń, żeby się rozszerzyć) za to obtarły mnie niemiłosiernie...
Uroki ciąży :)
Jutro mam się zamiar wybrać na ten festyn ekologiczny w Brzeźnie, o którym wcześniej pisałam. Ciekawa jestem, jak długo wytrzymam ;)
No i zaczela sie sobota a z nia cisza :)

Wiecie od paru dni w nocy mecza mnie bule krzyza i podbrzusza jak na okres :(

image
Dzisiaj pogoda cudna!! Ciepło ale nie gorąco:) Bardzo sympatycznie.

Mam do Was pytanie - nie wiem czy już było - czy kupujecie klin do łóżeczka dla dzieciaków? Ja się zastanawiam. Niby można też podłożyć coś pod łóżeczko czy materac ale taki klin wygląda estetycznie:) Nie wiem tylko czy musi być.
a ja wogóle nie wiem o co chodzi z tym klinem:p
Swoja droga tak mi wczoraj narobiłas ochoty na czeresnie ze wysłałam meza na hale:)

pogoda supcio wreszcie można skorzystac i opuścic swoj bunkier:)

image
już wiem, dokształciłam się:)
ja podkładam książke pod materacyk i tyle efekt taki sam:P

image
Ja nie bardzo wiem o co chodzi z klinem:P

A mnie od paru dni tez mecza bole,a raczej zwiazane z niewygodnymi pozycjami przy spaniu,jest coraz ciezej sie wygodnie ułozyc:(

Pogoda cudna:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry