Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=166564&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
panna z mokra glowa
asku 85

Nie wiem czy wytlumacze ok ale mam nadzieje ze sie skumacie :P idac z buta od strony batorego na dol na skrzyzowaniu starowiejskiej a wladyslawa IV trzeba skrecic w prawo kawaleczek przejsc to jest sklepik po lewej stronie obok bramy do prywatnego podworka bloku kolo niej jest bank tylko nie pamietam jaki to jest. Dajcie znac czy mniejwiecej wiecie.

A co to jest ta wiesiolka? nie lykam pierwsze slysze, ale dobrze wiedziec.

a ktoras z was mowila o lumie w gdyni tylko dla dzieci w ktorym miejscu on jest?????? chcialam dzis pojsc do takiego ale nie wiedzialam gdzie :(

image
tak czytam Was i czytam (nadrabiam zaległości) i cieszę się, że nie jestem sama z paniką przedporodową. Do tej pory wydawało mi się, że jeszcze tyyyyyllllleeeeee czasu, aż tu w weekend złapały mnie jakieś dziwne bóle podbrzusza (jak przed @) i wtedy na fest się zestrachałam....
z tego wszystkiego już nawet łóżeczko złożone, pościel wyprasowana i cały kącik dla niuni gotowy...
może to taki mobilizujący stres...
tyle, że boję się jak ja sobie dam z tym wszytskim rade??
a na wieczór ładnie sie zrobiło, wogóle długo jest jasno:)

image
nie jestem pewna, ale to chyba jako osobne wnioski... trzeba składać..

sabinka a w którym miejscu mniej wiecej ten sklep na starowiejskiej? a wiesiołka tez łykasz? ponoc własnie te dwie rzeczy razem działaja...

image
nyzosia - z urlopem ci nie pomogę, nie mam pojęcia jakie tam są regulacje...
ssabinka - a w którym miejscu starowiejskiej? Mam dość blisko, a też chciałam niedługo kupić, jak nie dostanę w aptece, skoczę tam, gdzie Ty.
Mjakmama masz rację. Myślałam o tym żeby iść do zusu się dowiedzieć. Pogadam jeszcze z kadrową. Mam jeszcze trochę czasu. Chyba....:))
gosiaro szlafroki sa d o kupienia lub darmowe w szpitalu
nyzosia mi sie wydaje ze te wnioski składa się chyba osobno - ale sprobuj zlozyc najpier ten pierwszy a po kilku dniach drugi - ja zawsze jakmam klopot to dzwonie do panstwowej inspekcji pracy do Malborka do dzialu porad i tam babki fajnie tłumacza bo u nas w Gdańsku pindy kaza doo siebie przylazic
Ja dzisiaj bylam na tym pierwszym wykladzie SR na Zaspie i bylo spoko tylko strasznie duzo ludzi i niewygodne lrzesła, juz pod koniec myslalam ze padne, wiercilam sie non stop:P
Pozatym zakochałam sie w wozku emmaljunga mondial duo combi i chyba pojade jutro zamowic:)
Dziewczyny mam pytanie o urlop macierzyński.
Czy orientujecie się czy można od razu złożyć wniosek o urlop macierzyński w wymiarze 22 tygodni - 20 tyg podstawowego i 2 tygodnie dodatkowego? Czy to się zawiera w 2 różnych pismach?
Ja mam taką syt. że mam umowę do końca sierpnia. Już wiem że mi jej nie przedłużą. Ale wyczytałam że mimo tego mogą mieć urlop w wysokości 22 tyg - za część po urlopie ZUS wypłaci mi zasiłek. Tylko zastanawiam się jak to wszystko zorganizować.
Idę na dniach do mnie do pracy zapytam się kadrowej ale może któraś z Was już wie jak to się robi:)
teraz sprawdzilam i jest tej firmy http://darynatury.pl/

image
Kupiłam ją w gdyni na starowiejskiej jeśli jesteście z gdyni. W takim sklepiku ze zdrową żywnością herbatkami itp. Kosztuje tylko 3zl a myslalam ze bedzie to jakas droga. Juz smakowalam nie jest zla :P a opakowanie takie cos zielone z kawalkiem przezroczystym ze widac te liscie. Pisze na niej ekologiczna

image
no właśnie co to za herbatka ? jakiej firmy i gdzie ją dostałaś...ja ostatnio też sie rozglądałam i niema nigdzie:( tylko wiesiołka dostałam jak narazie:)

image
sabinka a gdzie kupilas ta herbatke?W aptece?bo w sklepach nie moglam znalezc...
Niby maliny maja cos wspolnego z przyszpieszeniem porodu,czy czyms takim , obilo o uszy,ale nie wiem dokladnie o co chodzi.

Madziulka,ja sie Tobie nie dziwie,mi sie juz sni porod od paru dni,mam tak samo jak na miesiac przed slubem snil mi sie slub i wesele tak teraz sni mi sie porod,ale jestem postrzelona hehe:)
malaniunia ja też się panicznie boje porodu ;/
Witam:)

Ja od 7 na nogach przed 9 juz wyszlam z domu i dopiero niedawno dotarlam. Ale jestem mega zadowolona:) bo kupilam dzis dwie koszule do karmienia szlafroczek bawelniany cieniutki swietny:) majtki do szpitala:P zamowilam na jutro dwa staniczki do karmienia bo dzis mieli i nawet po lumpach mialam okazje pochodzic :) i dorwalam super jak nowe takie cos z wieszaczkiem na lozeczko chyba na pieluchy:P nie wiem jak to sie nazywa:) teraz tylko czekam na obiadek i musze konczyc wkoncu pisac prace lic. a tak mi sie nie chce:( moze wieczorkiem wyciagne swojego jeszcze do sportowego po klapki bo nie mam no chyba ze juz nie dam rady bo troche sie nachodzilam.

No i kupilam herbate z lisci malin podobno pomaga rozluzniac miesnie macicy itp i od 34 tygodnia warto ja pic dwa razy dziennie bo moze byc lzejszy porod:)

image
Madziulka masz jeszcze czas to fakt:)

Ja sie tak boje porodu ze ze mi sie tez nie spieszy:),szczegolnie ze mam miec cc;/;/
mnie dopadły jakieś dziwne skurcze i twardnienie brzucha w sobote na szczęście po nospie przeszło, do porodu mi nie spieszno :P więc torbe spakuje na początku września :))

A coś w ogole potrzeba jak się idzie na SR, skoro juz babka tam wszystko wzieła z książeczki co miała wziąć???
Ja sie dzisiaj tez czuje do niczego;/

Mialam egzamin na uczelni ale czuje ze czeka mnie powtorka we wrzesniu,zawsze musi byc ten pierwszy raz:)

Ja tez mam coraz czestsze objawy ze zbliza sie 'ten dzien' dlatego dzis sprawdze czy w torbie mam juz napewno wszystko z listy:)

Może któraś z Was by potrzebowala cos takiego:
http://forum.trojmiasto.pl/SPRZEDAM-TELEWIZOR-14-IDELANY-t167499,1,16.html
Pewnie że nam przejdzie ta cukrzyca. Ważne żeby maluchy urodziły się całe i zdrowe.
A my po ciąży musimy zrobić kontrolę cukru:) Po 6 tyg po porodzie.

Prasuje ciuchy małej i robię w nich porządek. A potem spakuje torby:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry