Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chodziłam na taniec brzucha prawie do 4 miesiąca. Miałam zamiar chodzić nawet do 7-8 ale niestety w 4 dopadało mnie plamienie więc musiałam się oszczędzać. A szkoda bo ponoć taniec brzucha świetnie przygotowuje do porodu. I miałam robić takie ćwiczenia po których malucha się wypluwa i już:)) No ale teraz już za późno na treningi:)
Może samo nastawienie psychiczne pomoże i 'wyplujesz' malucha i bedzie po wszystkim:)

Oby tak było, mam nadzieje ze zadna sie nie meczyla sie za długo itp. hehe:)
heh, jakby samo nastawienie psychiczne wystarczyło to nasza yecath już dawno by rozpakowana była :) a tu klops :)
Mi juz chodzilo konkretnie jak sie porod zacznie zeby było szybko ,sprawnie i na temat:P
Dziewczyny ja wierze że pozytywne nastawienie wiele da. Dzisiaj gadałam z taką zestresowaną dziewczyną. Matko chyba bym się wykończyła jakbym podchodziła do porodu tak jak ona.
Ja się boje jak cholera ale staram się o tym nie myśleć i pozytywnie się nastawiać że będzie dobrze:)))

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły albo do lepiej zorientowanych ode mnie...
Czy jak już jesteśmy na IP i się przebieramy w ciuchy do porodu to bieliznę też zdejmujemy??
Kurcze jakoś nie wyobrażam sobie paradowania po oddziale bez stanika przez ileś godzin:)))
też sie zastanawiałam nad ta bielizna....ja raczej myslalam o majtasach...bo przeciez jak coś bedzie ciekło...to co ? bez podpachy???:)))

a drugie pytanko jak sie zgłaszamy na ip...i nas tam badają itd itp. to męzowie czekają nazewnątrz...czy sa z nami w srodku przy rozmowie z lekarzem????

image
To chyba zależy gdzie tzn. w jakim szpitalu.

W Redłowie jest taka kanciapa gdzie robią wywiad ale wszystko przez nią widać więc mąż też może być czujny:)
Dokładnie to zalezy od szpitala.
Jak bylam sie umowic na cc to musiał na mnie czekac na zewnatrz wiec przed porodem moze tez tak bedzie,to było na Klinicznej.
hmmm a co z ta bielizna?

zaraz ruszam na cudawianki i koncerty w gdyni ciekawe czy wytrzymam do morcheeby:)

image
Po przyjeżdzie wszystko Wam napewno powiedza co z bielizna;)

Ja jade na golasa na cc i po cc tez na golasa pare godzin bede lezala tyle wiem;)
Majtasków nie ściągałam dopóki się nie położyłam na łóżku porodowym bo rzeczywiście ciekło, a stanik na ip, po wypisaniu papierów pani kazała się przebrać w koszulę i tyle :)
Nospa mi wczoraj pomogła, tzn. nie jechałam na IP (choć mój Filip pytał: a może jedziemy do szpitala? Cwaniak, miałby mnie z głowy, a tak mu jęczałam nad uchem ;)
Może pragnienie to jeden z etapów, skoro nyzosia już jest po. To znaczy, że powinnam się nastawić na wilczy apetyt za dwa tygodnie :) No, nie wiem, jak to wytrzymam, lubię coś ugotować, ale od wielkiego dzwonu. A tak na codzień nie wystarcza mi cierpliwości. Chyba, że nagotuję zupy na trzy dni :)

nyzosia - na taniec brzucha to masz idealne warunki właśnie teraz! okaż im, jak to się robi ;)

Też mieliśmy iść na CudaWianki, ale nie chce mi się pchać w ten tłum. Mam za to pomysł, żeby podjechać na Kamienną Górę i z widoku sobie na spokojnie posłuchać muzyki :)

A - dziewczyny, czy Wy też w ciąży zaczęłyście chrapać? Bo ja strasznie... Tak od dwóch miesięcy daję czadu. Mój mąż aż się budzi w nocy, dziś, zamiast o 9.00 pojechał do pracy na 7.30 bo i tak nie mógł zasnąć.. Straszny wstyd, ale co ja zrobię, jak mi się syna na przeponę pcha? ;)
Hym... mi też się okrutnie pić chce... ale jednak nie sądzę, że to objaw przedporodowy, bo jeszcze duuużo czasu mam do końca.

Nyzosia - oj, pojadłabym sobie też orientalnego żarełka (hym.. wilczy apetyt też mam :-D)

Mi pozostaje koncertów wysłuchać w TV, bo sama to się nie zdecyduję na wieczorne eskapady ech
Ja chrapie ale jak zasypiam ale w nocy już nie chyba że mój Ł. śpi tak kamiennym snem że nie słyszy :)
Ja dzisiaj jestem ledwo żywa mamy w jeden dzień wyremontowane dwa pokoje. Nasz i pokój dla małej. teściu poprostu spisał się na medal i z wyborem tapet i z tempem pracy.
Jutro za to gril u znajomej w stajni a wieczorem jedziemy zobaczyć na truskawkobranie do Brodnicy Górnej napewno bojem sie truskawek i opije koktajlu :)
Ja nie chrapie,przynajmniej nikt sie nie skarzy,chociaz nie maja powodow bo ostatnio wogole nie moge spac i sie przekładam z boku na bok a w dzien funkcjonuje normalnie,moze spie 5h na dobe teraz;/
Nie wiem dlaczego tak jest,mama mowi ze to pewnie przez stres ktory gdzies juz mi siedzi w podswiadomosci:)
Ja już po tańcach brzucha. Było bardzo fajnie - aczkolwiek jedzenia jednak nie było:( Ale pokaz tańca super. Moja Helka zachwycona - cały czas tańczyła w brzuchu z tancerkami:))))

Ja też chrapie w nocy i to tak że sama się od tego chrapania budzę:))) Na szczęście mój mąż tez chrapie więc reklamacji składać nie może:)
No to później trzeba będzie małą zapisać na jakieś zajęcia taneczne :).

Ale dziś ładna pogoda - prawdopodobnie znów cały dzień spędzę wylegując się na balkonie :)
Fakt pogoda dzis piekna,a ja musze dzisiaj spedzic czas przy nauce,jutro ostatni egzamin;)

U Nas tutaj dzisiaj tez bedzie pewnie pusciutko,dziewczyny korzystaja z pogody i weekendu:)
czesc dziewczynyyy :) ostatnio malo tu zagladam, ale od dzis to sie zmieni poniewaz ( uwaga teraz bede sie chwalic :) ) mam neostrade :) :) hurrraaa.... :) w koncu nam podlaczyli i teraz bede juz na stalych łaczach z Wami :):)

mam male pytanko, poniewaz od kilku dni mam dziwne, nie wiem czy to sa skurcze, ale takie uczucie jakby bolal mnie zoladek... co jakis czas tak mnie skreci...nie sa to silne bole ale nieprzyjemne...i sa w miejscu pod linia piersi... do pana doktorka jade dopiero we wtorek moze Wy wiecie co to moze byc? czytalam gdzies, ze dno macicy zaczyna sie obnizac i to moze byc od tego...nie wiem...
aktywność weekendowo nam spada:p
karolla fajowo ze masz neostrade, a co do tych dolegliwosci to nie pomoge...nawet swoich dziwnych boli w brzuszku nie potrafie zidentyfikowac...

powiem Wam ze mam serdecznie dosc...zero checi do zycia, całymi dniami albo leze albo dzemka...nie mam ochoty dosloownie na nic...probuje sie zmobilizowac do czegokolwiek...ale wszystko lezy odłogiem...do tego tak mnie pachwiny bola ze do kibelka człapie jak godzilla....

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry