Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przyszła mama, ja mam termin na 03.08- druga rocznica ślubu i 8 bycia razem:) tylee ze mały juz powoli by chciał po tej stronie brzusia byc:)

image
Cześć dziewczyny :)
ale Wy aktywne jesteście :) mi ostatnio ciężko przy komputerze się siedzi, młoda strasznie się buntuje ;)) coraz ciężej mi juz z ta ciąża ;) tez po nocach spać nie mogę, dziś mam wizytę ciekawa jestem co powie lekarz, mam codziennie skurcze wiec może coś zaczyna sie dziać ;)

mąż wymyślił sobie termin porodu na pierwsza rocznice ślubu 31.07 :) ehh same rocznice mamy, 10-cio lecie bycia razem, pierwsza ślubu :)) nie wyrobi z prezentami dla Nas :)))

podziwiam Was dziewczyny że tak śmigacie pod koniec ciąży :)) mi energii brakuje by zejść po schodach do kuchni a Wy tu o wchodzeniu na 16 piętro piszecie :))
no kochane lipcóweczki od jutra mozecie sie rozpakowywac:) w czerwcu niewypadało bo przeciez to nie forum czerwcówek, ale od jutra śmiało:)

image
Te terminy sa dziwne, nie wiadomo komu wierzyc ;)
Ale zawsze te 2 tygodnie w ta czy w ta trzeba liczyc.
Nie no sierpień może być ale ja nie chce być w ciąży 10 miesięcy:))) No i nastawiłam się na lipiec.

Wolałabym żeby jednak młoda wyszła sama w okolicach terminu.
a czemu tak źle by było, gdyby urodziła się w sierpniu? To też całkiem fajny wakacyjny miesiąc :).

No właśnie dziwnie z tym kalkualatorem - pokazuje zupełnie inne tygodnie, ale on chyba mierzy od dnia zapłodnienia a nie ostatniej miesiączki, czyli nie tak jak lekarze ...
tez robiłam i mi tyz wyszło ze jestem tydzień wstecz...badz tu madry:)

image
dzięki za linka. Wyszło mi z niego, ze jestem w 33 tygodniu ciąży.. Już nie wiem, w co wierzyć ;)
Mi tak przynajmniej moja lekarka mowila ze tylko ten termin nas interesuje co jest w karcie ciazy wyliczony na poczatku. Ja to bym chciala miec na lipiec termin a tu dopiero wrzesien! Ale lepiej niech Mala siedzi do tego wrzesnia;)
No to słabo:( Bo mam tam 19.07 i jak przenoszę i trafie do szpitala 29.07 to jeszcze wyjdzie że młoda urodzi się w sierpniu!!! Masakra.

Idę do lekarza za tydzień to się go spytam.
Nyzosia mi sie wydaje ze to bedzie ta data z karty ciazy. Napewno jest brany pod uwage termin wyliczony z miesiaczki a nie z usg. Wiec skoro tak wyliczyl to wydaje mi sie ze ten termin, przeciez kazda z nas ma inne cykle:)
Ja mam w karcie wpisane 17.07, na pierwszej wizycie jednak byl 22.07.
A i tak mnie umowili na cc 15.07.
Ciezko sie polapac o co chodzi;)
To ten co wylicza datę zapłodnienia:)

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html
nie mam pojęcia, więc się nie wypowiadam, ale podaj linka do tego kalkulatora, proszę :)
Ja moją dzisiaj widziałam tak wyraźnie. Ale czy tak będzie wyglądać to już inna historia:))

Mam pytanie - może któraś się orientuje. Jak lekarze ustalają termin porodu który biorą pod uwagę do wywołania porodu??? Bo tak w karcie ciąży mam wpisaną datę 19.07 bo jak lekarz mi ją zakładał to wziął pod uwagę długość moich cykli które były około 32 dniowe. A jakby wziąć pod uwagę cykle książkowe czyli 28 dni to termin wychodzi 15.07....
A przed chwilą znalazłam taki kalkulator terminu porodu który obliczył - na podstawie OM i 32 cykli kiedy doszło do zapłodnienia (chyba nawet dobrze:) i wyszedł mu termin porodu na 12.07. No i wychodzi na to że ten terminy różnią się od siebie nawet o tydzień a to sporo...
~aśku - wiadomo - my będziemy zazdrościć rozpakowanym, a one od czasu do czasu zatęsknią za czasami ciąży ;)
Śniło mi się jeszcze, że chciałam nakarmić Młodego, ale zupełnie nie wiedziałam, jak go przystawić do piersi ;)
A mój informator, który siedzi w Wejherowie, mówi, że zbiera się na deszcz, a zwykle deszcz idzie właśnie z tamtej okolicy do Gdyni...

Spytałam się kumpla, któremu właśnie urodzila się druga córeczka, jak wygląda. A on (z delikatnością właściwą facetom..) powiedział: "Jak mały Józef Oleksy." :) Ja też sobie wyobrażam mojego młodego z ciemnymi włosami (kręconymi!). Jeżeli włoski ma po mnie, tak może być, jeśli będzie blondynem po tacie, to pewnie czeka mnie "Józio Oleksy" ;))
panna z mokra glowa- nie wiem kto komu bedzie bardziej zazdrosić...:)

co do snów...to mi tez czesto sni sie i porod i nawet powrot ze szpitala, ale jakos nigdy w tych snach nie widze jak wyglada moj maluszek...niby widze dzidzie ale jakoś jakbym miała opisac to nie wiem jak wygladał..chyba dlatego że poprostu niejestem w stanie sobie go wyobrazic tak do konca:)

image
OOo mi się dzisiaj też moja mała śniła. Była malutka ale śliczna. Z czarnymi włoskami.
Ja mam jakiegoś hopla na punkcie tych włosów bo strasznie bym chciała żeby młoda nie była łysa tylko miała włoski. Takie maluchy z włoskami podobają mi się najbardziej:)

Pogoda się skiepściła a ja się dzisiaj chciałam opalać:(((
~aśku - a mamy już rozpakowane będą nam zazdrościć, że nasze siedzą jeszcze w brzuchach, nie trzeba ich przewijać, martwić się wysypkami, karmieniem itp.. ;)

Wczoraj na SR miałam zajęcia o porodzie. I chyba dlatego dzisiaj śnił mi się właśnie poród. Śniło mi się, że nic a nic nie bolało i nawet mnie to zdziwiło :) No i oczywiście mój synek wyglądał jak śliczny bobas (gdzieś na oko ośmiomiesięczny) z okładki czasopisma dla rodziców :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

do góry