Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi sie podoba to,że słoneczko bedzie ale temeratuta okolo 23stopni by wystarczyla jak dla mnie;)

Yecath jeszcze troszke i zaczniemy sie brzuszkow pozbywac,badz dzielna bo wiesz im mocniej sie czegos chce tym mniej sie to sprawdza wiec nie mysl o tym a Wojtus sam Cie zaskoczy i juz bedzie z Wami;)

Madziulka taki kolor juz sie przyjal dla dziewczynek,chociaz ja nie lubie jak rodzice robia z dziewczynki takie całe różowe 'cukiereczki';)
Ja walczę z różowym :P Spora ilość ciuchów jest oczywiście różowa, ale co nieco jest też niebieskie, żółte, czerwone :).

Mnie na szczęście jeszcze nic nie uciska - staram się jak najwięcej chodzić aby potem było łatwiej.
nie no w zyciu takiego cukierka ze swojej cory nie zrobie - tylko powiedz jak to mezowi wybic z glowy? :) dobrze ze ciuchy ja kupuje, bo pewnie by byla lalka barbie :)) narazie jest rozowy pokoj, rozowa kapa na kanape i rozowa lampka - mam nadzieje ze na tym koniec :)
ja się zaklinałam, że zero różu dla naszej małej- i co z tego?? jak większość ciuszków, które mi się podoba akurat w tym kolorze?? staram się jak mogę, ale róż już dominuje :/
O matko Madziulka to faktycznie mała będzie miała różowy świat:)))
Ja z kolei uwielbiam niebieski i turkus więc młoda też ma dużo rzeczy w tych kolorach. Nasza sypialnia też taka jest i jak tylko chce coś kupić do sypialni to mój mąż od razu krzyczy żeby tylko to nie było coś turkusowego:)))

Co do tego puchnięcia to wiem że powinno go nie być po nocy. Dzisiaj znowu jest:((( Ale zastosuje Wasze rady - dużo odpoczynku i wody:))
Jutro idę do lekarza jak mi nie przejdzie to jej o tym powiem. Może coś jeszcze mi zaradzi.

A pogoda rewelacyjna!!!
jak mi wczoraj jeszcze powiedzial ze rozowe lozeczko, rozowa karuzela, rozowy dywan rozowe jakies tam naklejki to mu powiedzialam ze zaraz urodze jak nie skonczy gadac - mowie Wam masakra - totalny pierdolec na punkcie rozu
I co szantaż na poród zadziałał???:)))
wow Madziulka to różowa księżniczka Wam wyrośnie :))
Ja też zaklinałam się "zero różu", ale przy małej dziewczynce nie da rady :) Im dziewczynka starsza, tym większy wybór ciuszków w innych kolorach i wzorach :) Tosia już rzadko kiedy ma coś różowego na sobie, a jak była niemowlaczkiem, to prawie że non stop :)

Dzisiaj mi się przypomniało, jakie to jest cudowne, jak taki noworodek szuka piersi mamy, tak rozchyla malutkie usteczka i kręci główką, cmoka buźką :) Czyli pojawiło się pierwsze "macierzyńskie" uczucie do synka, bo już się nie mogę doczekać tego widoku :)

Dziewczyny, które mają blisko termin- jak z aktywnością Waszych maluchów? Bo ja albo tego nie zauważam, albo Młody ma po prostu jeden, max dwa razy w ciągu dnia, kiedy intensywniej się rusza/przeciąga, a tak to prawie cały dzień cisza... Czasami się martwię, czy nie rusza się zbyt mało. Niby to normalne, ale chcialabym porównać.
Yecath moja mała jest cały czas mocno aktywna. Rzuca się po ściankach brzucha właściwie cały dzień.
Ale lekarza mi powiedział żeby liczyć ruchy małej 2 razy dziennie - rano i wieczorem - i mają być 3 ruchy w ciągu 30 min lub 5 w ciągu godziny. Jak będą to ok jak nie to jechać na ktg.

A może Twój młody zbiera siły na poród?? Bo moja to chyba by siły jeszcze nie miała jak ona się tak kręci:)))
Yecath moja Mala ciagle skacze, ale ja jestem dopiero w 29tc, martwi mnie natomiast cos innego, bo wyczytalam w m jak mama jakie sa oznaki przedwczesnego porodu. No i ja od jakiegos tygodnia mam 3 z 5:/ mam bole krzyża, czasem mam takie bóle miesiaczkowe i mam wrazenie ze jestem bardziej mokra "tam". Staram sie nie panikowac ale wez tu czlowieku badz spokojny:/
mój małż z kolei nie znosi rózu i zarzekał sie ze jak bedzie córka to napewno nie bedzie taką :"różowa landryneczką" a jak syn to tez nie ma byc tylko takim "błękitkiem"- mysle zdrowe podejście:) jest chłopiec i mamy jasny pokój a ciuszki to w kazdym kolorze zoltym, zielonym, turkus...prócz rózu...

ja mam tak jak ty yecath...maluch wiekszość czasu śpi? pare razy dziennie sie mocno przeciągnie i tyle...lekarz mówił na usg ze się pręży i prostuje:)))

image
Yecath mój Mały robi się aktywny dopiero wieczorem, w ciagu dnia cisza,a jak tylko chce spac to mi robi na złosc:P
Ale to normalne ze sie rusza mniej,jest wiekszy i ma mniej miejsca,nie ma powodu do obaw;)

No tak różowy ogarnąl dziewczecy swiat,ale to racja im starsze dzieci tym wiekszy wybor.
Dla chlopca tez tylko niebieski i niebieski,ale dobrze ze jeszcze sa czerwone,żółte zielone i takie tam rzeczy;)
moja mała ma swoje stałe godziny aktywności i wtedy zwariować idzie tak się rzuca :)) 2h do południa i potem koło 22 też jakieś 2 h
a poza tym to w miarę spokojna i zauważyłam, ze bardzo reaguje na moje samopoczucie- tzn jak jestem wesoła to ona jest spokojniutka, a jak mnie coś zdenerwuje to i ona bardziej ruchliwa.
Wczoraj na przykład ogladałam film, który mnie bardzo wzruszył i płakałam jak małe dziecko, a nasza niunia kop za kopem pod żeberka :)) chyba chciała mnie pocieszyć :D
Mój maluch też się tylko pręży i przeciąga, ale dość często ... teraz mu puściłam kołysankę Brahms'a i chyba poczuł klimat bo wystawia stópki :))
Wczoraj się trochę mniej ruszał ... ale to chyba nadal może tak być, że jednego dnia jest bardziej aktywny, drugiego mniej. Jak coś Cię niepokoi yecath to lepiej podjedź na ktg.

Madziulka rozbawił mnie Twój "różowy" mąż :D z drugiej strony fajnie, że się tak przejmuje :))
Hej.

Fajnie ze wszystkie mowicie ze bedzie ok na obronie ale ja mam jakies zle przeczucie :( Z nerwow dzis niezle sie przeczyscilam :P wiec jakby porod sie zaczal to chyba nie musialabym prosic o lewatywe.

Niedlugo pewnie bede musiala tam mykac a tak sie boje i nie chce :( yyyyy

Co do ruchow to moj najbardziej jest aktywny wieczorami kiedy leze juz ale w dzien zawsze pare razy go poczuje albo delikatnie albo mocno:P czasami lubi sie wiercic i rowiez odczuwa jak sie stresuje :(

Odezwe sie pewnie po jak wroce do domku... yyyyyy cos uspokojenie by sie przydalo....

image
luzik ssabinka...sama zobaczysz juz po ze nie warto było sie tak stresic...wspomnisz moje słowa:)

image
ssabinka trzymam kciuki- nie łam się- będzie dobrze!!!
yecath - to chyba indywidualna sprawa, tak, jak radzą dziewczyny - licz ruchy i tyle. Popatrz - córka nyzosi ma za dwa tygodnie wyjść na świat a rzuca się w brzuszku jak mały bączek. Mój syn ma pięć tygodni do narodzin i już od jakiegoś czasu siedzi cicho - nie kopie, tylko przeciąga się (brak miejsca) i tylko jak z nim zacznę gadać, prosząc, żeby dał mi znak, że wszystko ok, to mnie puknie raz, dla spokoju :) Może wyczuwa zmartwiony ton głosu?

~Ania - jeśli Cię to niepokoi, to pójdź do lekarza. Wydaje mi się, że nie ma się czym stresować, ale jak Ci lekarz powie, że szyjka jest długa i zamknięta, to od razu się uspokoisz.

Madziulka - a to dopiero początek. Utemperuj męża, zanim mała wejdzie w "fazę księżniczki". Córka mojego przyjaciela od 3,5 roku kocha wszelkie księżniczki disneyowskie, ulubione przebranie na niedzielę to strój księżniczki (albo baletnicy udający księżniczkę), czyli wszystko w pudrowym różu :)
Ja bym chciała nie przechodzić fazy zabaweczek disneya (samochodziki typu zyg-zak mcQueen, ale nie wiem, czy da radę... :)
Ehhh- super masz, że już obrona :)
Ja się męczę z pisaniem magisterki i nie potrafię się do tego zmusić :(.
Na razie mam tylko 23 strony i nic do przodu nie idzie :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry