Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panna z mokra glowa- no wlasnie bylam juz u lekarza, z szyjka wszytsko ok, mam brac luteine profilaktycznie i tyle... Ale mimo wszystko troche mnie to martwi:(
My dzieci będziemy wychowywać bez tv (przynajmniej przez kilka pierwszych lat życia), to nas ominie trochę tych "faz" chcenia tego i siamtego :)

Takie pojedyncze ruchy w ciągu dnia też czuję- chodziło mi o taką wyższą aktywność- tę tylko raz-dwa razy na dobę czuję.

Tosia zaraz zaśnie, teraz jeszcze chwilę szaleje, robi mostek w łóżeczku i skacze jak dzikus- ale to już jej pora spania, zaraz się przytuli do misiaka i będzie kimać :) A potem na spacerek pójdziemy. Już nie wiem, co mam ubierać w takie upały- bo nie kupowałam zbyt wiele ciuszków ciążowych, większość mam po Tosiowej ciąży, a wtedy to końcówka przypadała na zimę...
~Ania: Dopóki nie trafisz do szpitala z ostrym bólem, skurczami albo krwawieniem (przepraszam za drastyczne szczegóły) nie masz się czego bać.
A zaraz się zaczną bóle krocza, miednicy i trudności z oddychaniem, więc nie martw się - będzie jeszcze gorzej aż do porodu, wtedy będzie cudownie :)))

nilkaa - pisz, zanim się dzieciaczek pojawi ;) potem to już będzie pod górkę ;)
nyzosia jak go zaszantazowalam porodem to sie uspokoil :P temperuje go ale tak chcial pomalowac pokoj ze juz odpuscilam - zreszta bylo juz za pozno bo farba na scianach hahaha rozowej ksiezniczki napewno nie zrobimy o nie. ale chyba najwiekszy ubaw bede miala jak wyjdzie chlopak :))))))))

Ania nie czytaj za duzo ja też mam niektóre objawy ale Sr mnie uspokoila, niektóre są po prostu normalne.

Ja porządkuje dzis biurko w pracy. Jestem jeszcze do końca tygodnia i koniec pracy i jest mi tak smutnooooooo :(
He he no Madziulka jak Wam jednak chłopak wyjdzie to będzie ubaw:))))

Kurcze nie mogę się zabrać za sprzątanie....A takie ambitne plany mam. Hmm jakiś syndrom wicia gniazda??
Właśnie przyjaciółka mi napisała że jej koleżanka z pracy która miała termin zbliżony do mnie w sobotę urodziła.
Cytuje:
"w ogole nie wiedziala, ze rodzi, pojechala do szpitala bo jej sie brzuch naciagnal i bolal, ale nie czula zadnych skurczy!!! :))

Ja też tak chce!!!!!
Madziulka w idziesz dzisiaj na SR? Wiesz moze czy tam jest jakis plan tych zajec, jaki temat kiedy jest? Bo nie wiem kiedy warto meza zabrac:)
sabinko to daje wirtualny koniaczek na szczęście i nie stresuj sie aż tak bardzo!Będzie dobrze i niedługo juz będziesz to miała z głowy.

Madziulka no to zaszalał z różem mężuś!Widać, że sie bardzo cieszy i super, że jest taki zaangażowany w przygotowania.

Ja kupiłam pare różowych ubranek, różowy rożek, a tak to reszta jest uniwersalna.W razie pomylki USG jakos damy radę ;-)
a ja tak nie chce:)
tak sie boje ze nic nie czułam skurczy a rozwarcie postepowało...i przeraza mnie to ze teraz tez moge je miec i nic nie czuje...wyobrazam sobie czarne scenariusze ze mam 10 cm i głowka idzie a ja nic nie wiem siedze i tv ogladam:p

co do wicia gniazda to wczoraj zero checi do zycia nawet z łózka nie wstałam, a dzis od rana o hurra energia wróciła,..układam, sprzatam i latam jak wsciekła:)
image
Aśku_85 z dwojga złego lepiej oglądać TV i niech główka idzie i nic nie boli niż męczyć się ileś godzin w bólach:))))
ja z energią mam na bakier- powinnam się zabrać za porządki, ale tak przekładam z dnia na dzień... dobrze, że dla małej juz praktycznie wszystko mamy przygotowane :)

a co do braku czucia skurczów to nie wiem czy Wam pisałam, bardzo podobną sytuację miała moja koleżanka, była w szpitalu bo podejrzewali zakrzepice, porobili badania, okazalo się, że wszystko ok i jak we wtorek miała wychodzić, to jeszcze zrobili jej ktg i okazało się, że ma skurcze, a tez nic nie czuła- tego samego dnia urodziła (a była 2 tyg przed terminem).
ja już sama nie wiem co lepsze- boję się bólu, ale z drugiej strony tak nic nie wiedziec, nic nie czuć??
no niewiem:) ale generalnie to super ze niektorzy maja takie lekkie porody...wszyscy tak powinni! tez słyszałam o duzej liczbie takich przypadków, raczej te ciezkie porody sa rzadkoscia...

image
Ania w pokoju gdzie się podpisujemy jest plan zajec. Dzis o 16.30 jest prezentacja Johnsons a o 17 wyklad o karmieniu piersią. W piątek jeszcze nie bylo wywieszonych tematow na lipiec.
dziewczyny,
ja tak trochę z innej beczki- czy któraś ma spisane co, gdzie, kiedy trzeba zrobić/zgłosić po porodzie?? byłabym wdzięczna, bo chyba zaczynam się gubić...
modern lady a co jakby nie była w szpitalu??? to własnie mnie przeraza...ze mozna kompletnie nie miec pojecia..

image
nooooo to mogłoby się skończyć tak, że 10 cm, głowka wychodzi a ona Tv ogląda.... trochę przerażające....
Hahaha, wyobraziłam sobie te 10cm rozwarcia w trakcie oglądania tv i jak nagle pojawia się przed Tobą maluch :D

A co do formalności, kiedyś zapisałam sobie ten wątek : http://forum.trojmiasto.pl/formalnosci-po-urodzeniu-dziecka-t150933,1,16.html, jeszcze go nie czytałam, ale chyba jest tam wszystko :)
dzięki za link- ważne rzeczy tam pisza :)
nie wiecie może czy to zaswiadczenie od gin potrzebne do becikowego bierze się już pod koniec ciąży, czy dopiero po porodzie??
Moja gin powiedziała, że już po porodzie mam wysłać męża i dostanie to zaświadczenie od położnych z rejestracji. Tak więc nie musi się nawet umawiać na wizytę.

A właśnie, czy kupowałyście jakiś materacyk do wózka ??
czyli moja czarna wizja tv i 10 cm...dopadła tez inne:))))
to wcale nie jest śmieszne:)

chyba po porodzie...

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry