Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE 2012

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam:)))

Właśnie jestem po wizycie, jestem w 6t2d, wstępnie termin na 23 styczeń 2012??? Czy znajdą się jakieś mamusie styczniowe??? jak tak to wpisujcie się:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luciolla, dziękuję. A może wiesz, czy któryś z nich pracuje w jakimś szpitalu? Wolę prowadzić ciąże u kogoś z kim później urodze. A że będę miała cc, to myślę że sama rozumiesz jak to u nas jest. I to c. h. Madison to w Gdyni czy w Gdańsku jest? Przepraszam, może to głupie pytanie, ale ja wciąż się jeszcze gubie w trójmieście. I ja też uważam, że panowie są lepsi. Dziś idę na wizyte, ogólnie to aby potwierdzić czy jestem w ciąży, chociaż prawie jestem pewna.
Dzisiaj się jakoś średnio czuję, mam taką ciężką głowe. Może pogoda, lub ciśnienie, a może pierwsze objawy maleństwa w brzusiu:) Chociaż liczę, że nie będzie ich zbyt dużo (objawów) :)
Ja z pierwszą córką chodziłam na NFZ i teraz tez do tego samego lekarza do
Wejherowa bo jestem z Pucka. Na wizytę czekałam 1,5 tyg i jak trafiłam do niego byłam w 5 tyg. Fakt karty ciazy mi nie załozył, ale 16.06 mam kolejne usg i wtedy mi założy:). Nie moge sie już doczekać , mam nadzieję , że usłysze bijące serduszko:)) Samopoczucie u mnie tak sobie: senność, drażliwość piersi , opuchniete nogi, wzdęty brzuch i nic mi sie nie chce....
Marti, ja właśnie jak byłam u mnie w tej państwowej przychodni, rozmawiałam z babką która sobie bardzo chwaliła wejherowo, i jakiegoś lekarza , ale nazwiska nie pamiętam jego. Ja dziś zobaczę jak będzie na wizycie i co to za osoba ten mój i później zadecyduję, czy zostać u niego czy też dalej poszukać.
Hej dziewczyny :)
Dołączam się do wątku mamuś 2012, mam termin na początek lutego, 7 - 10. Byłam wczoraj u lekarza i potwierdził 5 tydzień :) terminu dokładnego jeszcze mi nie obliczy.
Gratuluję wszystkim mamom i mam nadzieję, że to jeszcze nie za wcześnie żeby się chwalić.
Lekarz zalecił mi zbadać już poziom glukozy, w poprzedniej ciąży badałam dopiero w połowie ciąży, czy którejś z Was też zalecili to badanie?
Glukozę robiłam przed ciążą razem z morfologią. Idz zrób:) Cukrzyca jest bardzo niebezpieczna w ciaży.
Hejka, jestem po badaniu. Prawdopodobnie termin na 1.02.12. Na razie nie widać ani zarodka, ani serduszka, tylko żółte ciałko. Dlatego zrobiłam też badanie z krwi, w poniedziałek je powtórzę, i wtedy będziemy pewni. Więc jeszcze niczego nikomu nie oznajmiam. Tylko Wam:)
Paula81 serdeczne gratulacje:)))))

aniu to super:) na pewno wyniki badań krwi potwierdzą ciążę:))))

a ja właśnie z pracy, też jakaś zmęczona, piersi wrażliwe i nogi strasznie bolą...
1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Marti30 - koniec stycznia 2012
6.Marta-B -28.01.2012
7.evilek - styczeń 2012 ?
8.Luciolla -10.02.2012
9.Paula81 - 7-10.02.2012
10. ania - ??
ja dopiero wszystkie badania będę miała robione w ok. 12 tygodniu... tutaj w Anglii najpierw idzie się do zwykłego lekarza, mówi się że jest się w ciąży i oni wysyłają list do szpitala i następnie szpital kontaktuje się ze mną ale to dopiero w ok 12. tygodniu, idę na spotkanie z położną i dopiero wtedy są robione wszystkie badania i pierwsze USG... oczywiście już byłam prywatnie u polskiego ginekologa i idę też za 2 tygodnie zobaczyć czy wszystko dobrze z maleństwem...
no jeśli chodzi o lekarzy, to w invikcie faktycznie większość ma pozytywne opinie, aczkolwiek ja osobiście nie wiem czy bym chodziła do invikty w przypadku bezproblemowej ciąży.
też uważam, że panowie są zdecydowanie lepszymi ginekologami niż panie ;) no ale to rzecz względna ;p mam kolegę, który nigdy nie puści swojej żony do faceta ;p
ja chodziłam do dr Mielcarka i muszę powiedzieć że osobiście ufam mu w 100%, z tym że on pracuje na klinicznej, ale nie na położnictwie, także przy porodzie na niego napewno nie trafisz...
ale z dobrych lekarzy spoza invicty to jeszcze dr olszewska (plus jej mąż, ale on ponoć ostatnio się troszkę zachłanny zrobił - co oczywiście nie umniejsza mu jako lekarzowi)
jak przewertujesz forum to jest pełno wątków o dobrych (i tych złych też) lekarzach :)
devil, dzięki. Właśnie z forum znalazłam tego u którego byłam, i fajny się wydaje. I powiem, że byłam troszke zaskoczona, bo młody. A wcześniej do starszych chodziłam.
Witam panie:),dołaczam do was.Jestem w 6tyg ciazy :),terminu nie znam nic,mam kolejna wizyte 28czerwca na zalozenie karty,i z wynikami.Mam takie pyt-szukam przychodni gdzies blizej srodmiescia.Do tej pory jezdzilam na Ujescisko-dla mnie za daleko na badania laboratoryjne-ani w strone mej pracy i tez dni urzedowania sa kiepskie.Moze tu mi cos doradzicie gdzie mam udac sie??Mialam dzisaij usg-potwierdzony 6 tydz,mam brac folik,no i badania podstawowe krwi,toxoplazmoze,cytomegalie.nie mam zadnych mdłosci,jedynie czuje piersi.Moj groszek ma 3mm :),widac bylo na usg pecherzyk,cialko zolte :)
Dodam,ze własnie na NFZ ,prywatnie to moze pozniej pojde na jakies usg z moim,by posłuchal serduszka za kilka tyg :)
tekla fajnie że jesteś:) ja niestety nie mogę polecić żadnego lekarza bo nie za bardzo jestem w tym obeznana:(
tekla jak ja byłam na USG to już widziałam malutką kropeczkę:) i już się nie mogę doczekać następnego USG jak już będzie ładnie widać naszą dzidzię:) Ty pewnie też:))))
Marti a jak nazywa się lekarz do którego chodzisz do Wejherowa? bo ja byłam w Feminie u dr Wajlonisa i wydaje się być całkiem sympatyczny, byłam u niego w 6 tyg ciąży i już było widać bijące serduszko, założył mi już na pierwszej wizycie karte ciąży.
Drugą wizyte mam za 3 tyg, czyli będzie to 11 tc. (chciałam w 10tc ale nie mieli wolnych miejsc)więc musze czekać 3 tyg- dla mnie to cała wieczność...
Dziewczyny czy wiecie ile mogę zapłacić za te pierwsze badania: morfologia, cukier, mocz,grupa krwi, WR? bo nie ma skierowania więc będę musiała iść prywatnie.
Tekla, witaj:)
Niestety nie wiem gdzie to ujeścisko, czy gdańsk czy gdynia. Ja dziś byłam w lekkim szoku, bo we wtorek byłam w przychodni w redłowie i pytałam o badanie beta... i babka mówi 124 zł, a trzeba 2x, więc pomyślałam szok 250 zł. A dziś mi lekarz zalecił, ale w laboratorium przyszpitalnym w redłowie i zapłaciłam 30 zł! Nie zła różnica!
Ujescisko to w Gdańsku.Chodzilam na kase chorych,rowniez robilam bete-i to koszt 36zł x2. :))))chcesz,masz moje gg5721369 bedzie mi milo.
Za to mi doktor kazala zrobic toxsoplazmoze i cytomegalie,i jakies inne we własnym zakresie-te badania pewnie drozsze,musze sprawdzic ceny.I podstawe to juz na kase chorych.
ania 30 zł a 250 zł to mega różnica, szok...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry