Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hatari - ja jak ostatnio bylam przeziebiona radzilam sobie tym samym.
Ale znalazlam fajny artykuł w którym wymienione były "bezpieczne leki".
Wklejam,moze sie przyda:
Katar - tylko woda morska (Sterimar, Marimar) i sól fizjologiczna (Tetrisal), krople homeopatyczne (Euphorbium) ewentualnie Rutinoscorbin w dawce ustalonej z lekarzem.
Kaszel - syrop z babki lancetowatej lub prawoślazu.
Ból gardła - środki do ssania w dawkach zalecanych na opakowaniu, oprócz tych, na których jest ostrzeżenie przed stosowaniem w czasie ciąży (np. Cholinex).
Gorączka - chlodna kąpiel/prysznic, wywar z kwiatów lipy.Ostatecznie paracetamol, w dawce nie większej niż 1000 mg dziennie (2 tabletki) i nie dłużej, niż przez trzy dni.
Hej Dziewczyny,
bardzo długo mnie nie było :( Będę miała synka na milion procent :) Od gin dostałam nawet zdjęcie siusiaka :)
Co do szpitala to chyba mimo wszystkich przeczytanych opinii za i przeciw zdecyduje się na wojewódzki.
A dziś pisze z prośbą o pomoc - RATUJCIE - jestem mega przeziębiona. Od wczoraj męczę się z czosnkiem cebulą malinami miodem mlekiem cytryną itp na przemian. Może coś doradzicie ????
Cześć Dziewczyny! No ja właśnie będę miała na 99 % wózek musty ( odkupie od brata ). Oczywiście chciałabym inny tzn nowy i w innym kolorze ( bo ten jest cały brązowy) ale jak oglądałam ich ceny to się przeraziłam i napewno takiego nowego bym nie kupiła (3 w 1). Także obejrzałam go- wizualnie jest dość ładny, duże koła pompowane, ale taki jakiś ciężki. Ale czego sie nie robi, by zaoszczedzić troszke kaski :)
Madziakin czemu mutsy nie poleca?? Jaki ma model ?? a tak bardzo chciałam ten wózeczek...
hihi moniii1985 to będzie dziewczynka:)) ale wiesz już na 100% czy jeszcze lekarz nie jest pewny???

postaram się wrzucić jakieś zdjęcie jak tylko będę miała czas, na razie wpadam tu na chwilkę bo strasznie zabiegana jestem. jutro jadę do hurtowni w tczewie i rozglądnę się za wózkami, ale raczej na pewno chcę x landera. Koleżanka ma musty, spodobał mi się wizualnie ale odradziła mi go...
Hej.

Byłam wczoraj na usg i wszystko z dzidzią w porządku, jednak lekarz nie widział pomiędzy nogami tego co ostatnio.... i chyba będzie jednak dziewczynka!? a poprzednio to stwierdził, ze akurat pępowina musiała się tak ułożyć.
Nam bez różnicy czy chłopak czy dziewczynka, ale trochę tak dziwnie bo wyobrażałam sobie nasze dziecko już jako chłopca a teraz muszę się przestawić.Za to co do imienia jestem pewna, że jak dziewczynka to będzie Marcelina, bo dla chłopca to jakoś nie mogliśmy się zdecydować.
dziewczyny w bobowozki jest drogo i to baaardzo, ja tam bylam zeby mi wycenili ta teutonie i tam ponad 5 tys, w necie na stronie http://www.wozki-teutonia.pl/?gclid=CL7MyaqZmKsCFYG_zAodkCkgvQ
to samo za 3,3 tys a ja uzywana w koncu kupialm....

ja juz sie nie moge doczekac kolejnej wizyty...

co do 4d to moja gin chyba zawsze to robi, co wizyte chce plytke i foto :) ale teraz bedzie wyraznie twarzyczke juz widac

Maly kopie - najadlam sie winogron :)

pozdrawiam Was
Hmm,ciekawe. ale wydaje mi sie,ze raczej nie zrobi, bo 4D trwa ok. 40-50 min,a zwykla wizyta tylko 15.. ale moze:)

Ja dalej wojuję o wózek z mężem, który za cholere nie chce kupic nowego (najpierw nie mial z tym problemu,a teraz jak sie uparł, to koniec) tylko wziasc wozek od swojej siostry..
Wszystko byloby ok, gdybym nie uczepila sie juz tego,ze chce miec koniecznie 3w1 :) a tamten oczywiscie taki nie jest.
No nic, zobaczymy co uda mi sie zdziałać:)
Madziakin gratuluję:) popieram Brygidę i wklej jakąś fotkę:D
Tak będę chciała iść na 4D. W sobotę mam wizytę i ustale z lekarzem kiedy iść. Ciekawa jestem czy podczas normalnej wizyty on może zrobić 4D przecież to jest ten sam sprzęt i najwyżej dopłaciłabym do wizyty.

Byłam dziś w bobowózki w Gdyni i według mnie najtańsze wózki są w Hurtowni przy Tczewie w Bajce a babeczka poświęciła nam dużo czasu i rzeczowo opisała wózki. Największy wybór jest w Mama i Ja do tego fachowa obsługa za to ceny trochę wyższę. Hurtownia w Gdyni niczym mnie nie zachwyciła.

Dziewczyny a wy wybrałyście już wózki??
madziakin - super:) no i bedzie dziewucha:) wklej zdjecie buziola!:)
olcia_ pewnie,ale moge Ci tylko opisac, bo ich nazwisk nie znam:)
To jest ta, ktora w kwietniu/maju byla w ciazy, nie ta ktora teraz siedzi w rejestracji, tylko wlasnie dokladnie ta druga:)
Z tego co wywnioskowalam z rozmowy w rejestracji to tylko ona robi - ale moge sie mylic..
A wybierasz sie?:)

madziakin - zapisalas sie juz na wizyte?:) i jak Ci minął lot z brzuszkiem?
hej dziewczyny:)

ja właśnie po USG normalnym i 4D :))))) wszystko jest ok, dzidzia pięknie się rozwija, super uczucie tak podglądać swoje maleństwo:) co prawda lepiej,jakbym poszła tak za 2 tygodnie, bo w 24 tygodniu lepiej widać, ale nie będzie mnie już w PL. była ułożyła trochę głęboko więc nie było tak łatwo jej zobaczyć, ale mamy kilka fajnych fotek i filmik:) i co najważniejsze, na pewno będzie dziewczyna:))))))

dziś kupiłam prześliczny różowy kombinezonik i czapeczkę:))))

pozdrawiam Was:))))
Brygida czy możesz powiedzieć u jakiej położnej robiłaś USG 4D?
1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, Maciej albo Basia
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka Zuzanka
18.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
19.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek Nikodem
20.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
21.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
22.czarnaaga -12.02.2012
23.Aniulka87 - 16.02.2012
24.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
25.lutka - połowa lutego
26.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
niewiem1303 witaj:)))

ja też mam skoliozę i w ogóle o tym nie pomyślałam żeby to powiedzieć lekarzowi...
ogólnie zalatana jestem, dużo spraw mamy tutaj do załatwienia ale i tak jest fajnie, lepsze to niż praca:) jutro będę dzwoniła umawiać się na wizytę 4 d, już się nie mogę doczekać:) we wtorek chyba pojedziemy do tej hurtowni do Tczewa.

pozdrawiam Was kochane:*
no mam spora, nie mowilam lekarzowi prowadzacemu, teraz mam wizyte 21/09 i mu powiem - ale nie mam pojecia jak to wyglada pozniej - chyba trzeba miec skierowanie od ortopedy (?)...

o tym ze to wskazanie to cc dowiedzialam sie od kolezanki i pozniej w necie czytalam

kregoslup tak mnie juz teraz boli, a to 20 tydzien, ze nie wiem co bedzie pozniej
O wow! Dużą masz skoliozę? Ja też mam, ale nie wspominałam o tym lekarzowi... Jakoś mi wyleciało z głowy :/
witam przyszle mamusie :)

pisze juz 2 raz swojego posta, pierwszy gdzies zniknal :(

w koncu dobrnelam do konca wszystkich watkow....

mam termin na 07/02/2012, bedzie chlopak - Nikodem, szpital swissmed

echh zakupy - zwariowalam... kupilam juz wozek, ale uzywany, bo na nowy z tym wyposazeniem szkoda mi bylo kasy, za 8 miesieczna teutonie cosmo zaplacilam 2 tys, nowka 5 tys, wiec zakup trafiony.
ciuchy - Niki do 3 miesiaca ubrany, do 6 w czesci, wiekszosc z allegro uzwane i z lumpa, troszke nowych - nie moglam sie oprzec. Teraz omijam sklepy z daleka...

ciezko mi sie zmotywowac na chodzenie na cwiczenia do Medisona, a mam za darmo - co poniedzialek sobie obiecuje ze sie zwloke :( za to na basen zaczelam chodzic - troche mniej mnie kregoslup boli...
troche sie martwie bo przytyłam juz 7,5 kg. Ale tak sie zastanawiam, czy to nie dlatego, ze przed ciaza bylam na dukanie i sporo chudlam i czy to nie jojo oprocz ciazy ;/

co do porodu, boje sie, mam wskazania do cc ze wzgl na skolioze i wade wzroku i jak mnie panika wezmie to skorzystam.

czuje juz ruchy Małego - smieszne uczucie, czesto po czyms slodkim sie rusza i jak do tego jest cicho :)

do tego w 2 trymestrze nie moge spac, o 6 wstaje bo jesc mi sie chce i nie moge zasnac

pozdrawiam
Oolenka1 super, że jesteś taka szczęśliwa:)

Dziś pojechaliśmy do hurtowni Bajka w Tczewie i muszę wam powiedzieć, że wózki są tam tańsze niż w Gdańsku(mój wcześniej upatrzony o 170zł taniej)
Tam babeczka poleciła mi jeszcze inny wózek Bebetto Solaris. Jest bardziej funkcjonalny, dodają więcej gratisów typu folia przeciwdeszczowa, śpiworek itp i jest tańszy
Olenkaaaaaaa alez Ty tryskasz szczesciem! :) gratuluje córy :)
Paula, nie przejmuj sie tak dzidziunkiem, ono ma sie swietnie :) Szkoda nerwow, ktore i jemu burzą spokojny swiat.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry