Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie myślałam też o koszu,ale boję się,że moja ciekawska dwulatka go przewróci przez nieuwagę, te kołyski mi się wydają stabilniejsze, ale to faktycznie do pół roczku max, dlatego myślę o używanej.
Moj zestaw witaminowy to Magnez + B6 i Prenatal Classic.
Ten Prenatal to mi lekarz stwierdzil,ze "moge brac" bo w sumie sama chcialam. Niby krew dobra i wszystko ok, ale wydaje mi sie,ze moje dieta nie daje małej wszystkiego co powinna:)

Kołyski są prześliczne, ale tak jak mowi madziaki, na krotka mete:)
My na poczatek bedziemy mieli kosz, jednak nie kupujemy nowego tylko dziedziczymy w spadku:)
mi też się bardzo podobają kołyski, są śliczne, jednak my kupujemy łóżeczko, bo kołyska troszkę nie praktyczna, maleństwo mieści się w niej do ok. 4 miesiąca, później już dzidzia potrzebuje więcej miejsca...
Ja od paru dni biorę Falvit bo wyniki krwi trochę spadły. Ja przytyłam myślę, że mało bo niecałe 3 kg chociaż jem tak jak zawsze a nawt więcej bo jak pracowałam to często nie miałam czasu. A teraz wszystkie posiłki + przekąski. Codziennie jem 2 kiwi, banana czasami nektarynkę. Słodycze ale zazwyczaj bierze mnie na ciasta i serniki:) Nie ma cegoś takiego, żebym sobie odmawiała a jak cukier będzie podwyższony to będę się martwić a jak narazie jem to na co mam ochotę:)

Jak narazie nie mam jeszcze nic dla dzieciaczka a moja mama już kupiła sobie łóżeczko do domu. Chyba się ociągam...
Misia83 też bardzo mi się podobają kołyski i są bardzo praktyczne zwłaszcza te na kółkach. Oglądałam śliczne w Mama i Ja ale niestety my pozostaniemy tylko przy łóżeczku
Ja biorę magnez z b6 też, lekarz mi polecił. A co do wagi to niestety też już sporo na plusie, z 8 kg będzie, a to dopiero 26 tydzien jest. A poza tym to intensywnie myślę już nad wyprawka dla synka,ciuszków sporo mam, dziś doszedł becik, no i kombinuję nad kołyską, bo w sypialni będzie stało dla niego łóżeczko po siostrze (której muszę z tej okazji kupić jakieś większe),ale przynajmniej na początku będę z maluchem pewnie spała w drugim pokoju, więc taka kołyska na kółkach bardzo by mi pomogła. No i mam nadzieję utrAfić jakąś używaną.
ja też sama od siebie nie kupiłbym tego magnezu, ale drętwieją mi boidra podczas leżenia-więc lekarz zalecił. Ale prawdopodobnie na dniach odstawie bo poprawy nie widze ( biore 3 dzien)
1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
12.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
13. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
14.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
15.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
16.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
17.evilek - styczeń 2012 ?
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
20.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
21.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
23.czarnaaga -12.02.2012
24.Aniulka87 - 16.02.2012 - Synek
25.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
26.lutka - połowa lutego
27.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
Aniulka87 to super, gratuluję chłopca:)
ojj też bym chciała mieć wcięcie w talii;)))) mi trochę też w boczki poszło i w nogi... chyba jeszcze nigdy nie miałam tak grubych nóg hihih;) no nie są aż tak mocno grube ale zawsze to był mój atut, nawet jak tyłam to nóżki były niczego sobie a teraz robią się z nich takie paróweczki ;))

je też otręby i tym podobne muszę jeść codziennie, bez tego ani rusz;)

jeśli chodzi o podjadanie to :
- owoce, duuużo owoców, pomarańcze, jabłka, kiwi, winogrona, śliwki, gruszki, melon itp.
-kanapeczki, zawsze razowy chleb, z szynką, serem zawsze z jakimś warzywkiem i musztardą lub chrzanem, z jajkiem lub z dżemem
-kanapka z nutellą:)
-twarożek wiejski ze szczypiorkiem lub cebulą
-jogurty, musli, płatki z mlekiem, serki waniliowe
-marchewki
-tost z tuńczykiem, mozzerelą i czerwoną cebulką
-pieczywo chrupkie
-pomidor z cebulką, solą i pieprzem
-fasolka szparagowa żółta podsmażona na masełku z bułką tartą
-słodycze... ale staram się nie za dużo;)
jak na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy ale na pewno tego jest więcej;)
ja sie pytałam w aptece o to czy w ciąży moge brać to mi pani odpowiedziała że lepiej kupic centrum materne badz inne witaminy dla kobiet wiec magnezu nie biore.
Dziewczyny, wcięcie w talii?? Oglądam siebie i ogladam i to niemozliwe by miec wcięcie w talii w ciąży :) W każdym bądź razie- zazdroszcze!

Czy któraś z was brała w ciąży MAGNEZ+B6 BIO? Miałam kupic Magne B6 ale nie bylo wiec wzięłąm to pierwsze. Dopiero teraz sie zastanawiam czy moge to brac, na opakowniu nic nie jest napisane o ciąży. To co, brał ktoś?????
Aha, ale ze słodyczami w moim przypadku już koniec. Dotychczas od czasu do czasu cośtam zjadłam, teraz już koniec i kropka:)
Czytając Wasze posty o tyciu też się dzisiaj zważyłam i jest jak podejrzewałam, ponad 8kg na plusie. Jak powiedziałam w domu to wszyscy się pytają gdzie to jest bo podobno nic nie widać. Urósł tylko brzuszek, jest dosyć spory, okrąglutki, ale talię nadal mam, i nadal bardzo wąsko pod biustem. Za to biust-olbrzym. Mój mąż mi się wczoraj przyglądał i spytał co mi przytyło oprócz biustu i brzuszka bo nogi i tyłek podobno nadal takie same - ja widzę że są większe ale jak mój własny osobisty mąż nawet nie widzi to znaczy że jest dobrze;)
My wczoraj byliśmy na wizycie, jak stwierdził lekarz - na 200% chłopak :) Waży coś ponad 320g, a ja przez miesiąc przytyłam ponad 3 kg, ale łącznie to jest około 5.
Pozdrawiam!
Luciolla, mamy prawie tak samo :)
Mi rowniez leci teraz 21 tydz, przytylam w sumie podobnie, bo w tej chwili jest 4,2kg, nadal mam wcięcie w talii, a brzuszek malutki, okrągły, ale jesli zechce- moge go jeszcze ukryc i raczej nikt sie nie domysli.
Pracuję nadal, ale mam specyficzny grafik, raz na cztery dni jestem w pracy, a wtedy jestem tam na dlugo. A gdy jestem w domu - jem z mezuniem sniadanko, potem sobie podjadam to i owo, a gdy on wraca jemy razem obiad.
Brakuje mi juz pomyslow na przekaski. Na obiady zawsze cos fajnego wymysle, ale przekaski? Moze macie jakies pomysly, bo narazie w kolko serwuje sobie:
bulke razową :
-z serkiem kiri i na to dzem pomaranczowy, lub jagodowy,
- z szyneczka, serem, szczypiorkiem, rzodkiewką, papryką,ogorkiem, badz pomidorem
- owoce: winogrona, melon, banan, sliwki, gruszki, jablka.
- galaretka z owocami, jogurty
- platki z kefirem
- jajko z majo
- mozzarella z pomidorem
- suszone sliwki
- twarozek z czosnkiem
- slodyyyyczeeee, duuuzo slodyczy

podpowiedzcie co jeszcze podjadacie, bo to juz mi sie nudzi..

No na coś takiego czekałam :) zakupy!!!! Będę na pewno.

Jak was czytałam poszłam się zważyć ale właśnie mi waga padła :(
Jakiś tydzień temu (czyli w 20 tygodniu) miałam 5 kilo na plusie. U mnie na szczęście nie idzie tak szybko i w sumie dopiero od kilku dni mój brzuch przypomina trochę bardziej ciążowy niż sadełko :) I nadal mam wcięcie w tali :D

Ale trochę zmieniłam nawyki. Jak pracowałam to pół dnia mogłam nie jeść po czym pochłaniałam wielki obiad na raz. A teraz rozkładam sobie posiłki na kilka małych porcji. Rano śniadanko z moim M. Później jakiś jogurt, owoc, kanapka i tak podgryzam coś ciągle aż M wróci z pracy i jemy obiadek. I tak przeżuwam coś ciągle :)

Ale niestety każdego dnia muszę zjeść też suszone śliwki albo otręby bo bez tego ani rusz :/ Straszne mam zaparcia.
Witam przyszłe Mamy!
Ja już akurat mam dwójkę w domu.

ale chcę poinformować o szafingu -akcji podczas której będzie można nabyć ubranka, zabawki i inne rzeczy dla dzieci - fajny pomysł, by w ekonomiczy sposób skompletować wyprawke dla malucha.
Akcja odbędzie się 1 października w Gdańsku, na os. Pięciu Wzgórz, w studio Trendy Mamy.
Jeżeli któraś będzie zainteresowana proszę o kontakt pod nr tel 501 349 088.
Jest też możliwość wykonania sesji ciążowej lub z maluszkiem.

Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oolenka - ja też na wesele się wybieram za 3 tygodnie:) A druhną nie możesz być ze względu na szyjkę? Moja znajoma była druhną w 5 czy 6 miesiącu i wszystko było ok. Po prostu mniej tańczyła. Pięknie wyglądała:)

Sukienkę kupiłam na hali w Gdyni tam na dole naprzeciwko cukierni Justynki:)
na weselu pewnie siedziec bede cały czas, ale przecież w dresach nie pójdę :). A miałam byc druhną. . . . . . . . . . . .
Marti30- no to we dwie odpoczywamy i leżymy :). Tyle za ja za 3 tygodnie na slub ide do przyjaciółki, za 2 tygodnie na panieński - wiec poszukiwanie ciuchów na te okoliczności mnie czeka. Mam nadzieje ze jeden wypad na miasto mi nie zagrozi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry