Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjj Brygida to nie dobrze, kuruj się kochana, dużo herbatki z cytryną i miodem pij!!! ja na początku 2 razy byłam chora, masakra jakaś, ale póki co czuję się świetnie.

Marti30 jakbyś się zdecydowała na xlandera, to w hurtowni bajka w Tczewie za 1900zł, 500 zł taniej. W sobotę będę w Polsce i będę tam jechała może poniedziałek wtorek, jak coś, dam Ci znać, po co masz przepłacać:))))

Monika20 cieszę się,że z maluszkiem wszystko dobrze:) jak to jest,że chudniesz?? jesz normalnie czy nie masz apetytu???
Marti30 dlaczego boisz się samoopalacza? Ja użyłam 3 razy zwykłego samoopalacza do twarzy z Avonu i nic się nie stało. Boisz się efektów na skórze czy że to może źle wpłynąć na maluszka? Ja się nawet nad tym nie zastanowiłam.
Madziankin a możesz mi podeslać linka o jaki dokładnie wózek ci chodzi? Bo to spora róznica w cenie. Ten co kupujesz ma gondole+spacerówkę+fotelik?
Marta-B boje sie efektów na skórze-plam jakiś itd.
Napewno w jakims stopniu przenika przez skórę. No ja moje paznokcie akrylowe zdjęłam po paru latach ciągłego uzupełniania własnie ze wzgledu na maleństwo... teraz podziwiam swoje naturalne zniszczone i stosuje odżywki:)
O szkodliwości akryli i żeli dla dziecka słyszałam. Moja siostra jest kosmetyczką i mówi że w salonie gdzie pracuje nie robi się takich paznokci kobietom w ciąży. Za to powiedziała że samoopalacz raczej mogę stosować. Słońce może wywołać plamy ale samoopalacz nie powinien. Ja wypróbowałam, u mnie wszystko gra, choć i tak nieczęsto stosuję - tylko na twarz i dekolt i tylko jak już jestem naprawdę blada.
Marti30 tak ma spacerówkę,gondole i fotelik :) ja wybieram w kolorze fioletowym ale czarne też mają. cena 1899 zł.
http://www.bajka.net/index.php?p3938,x-lander-gleboko-spacerowy-fotelik-maxi-cosi-citi-amethyst-2011
No i widzicie.. a wedlug mojej kosmetyczki paznokcie robić można (mowie tu o zelach bo tylko takie robi, akryle sa gorsze pod wzgledem smrodku,ktory w ciazy chyba dosc trudno przetrzymac:))
Takie same opinie czytalam o farbowaniu wlosow. A co do samoopalacza... no tu opierajac sie na opiniach z inernetu jest inaczej, przez bardzo dużą powierzchnię wchłaniania.
No,ale niestety,opinie sa rozne. Ja w czasie ciazy 2 razy farbowalam wlosy i pewnie przed rozwiazaniem zrobie to po raz 3, na ślub robilam tez paznokcie,ale to tylko okazjonalnie. Za to opalaczem sie nie wysmaruje, co to to nie:)

Madziakin - dzięki, wznoszę toast herbatką z cytryną właśnie:)
Brygida no to zdrówko;)

według mojej kosmetyczki też paznokcie można robić, ale tylko żelowe... nosze je tylko okazjonalnie, ale odkąd jestem w ciąży ani razu nie robiłam i nie zamierzam. Za to paznokcie maluję prawie codziennie i też nie wiem czy to ma jakiś wpływ na maleństwo, po opiniach w internecie i gazetach niby nie... przed ciążą regularnie odwiedzałam solarium, teraz oczywiście nie, baldziutka jestem strasznie ale samoopalacz nie wchodzi w grę, jakoś wytrzymam te kilka miesięcy:))))
MartaB- jestem na urlopie od końca sierpnia i w tym roku szkolnym napewno do pracy nie wócę. Zwolnienie mam na nie cały miesiąc i pewnie będe miała tak przedłuzany aż do rozwiązania. Ale zdeklarowałam się dyrekcji ze nie wróce, łatwiej jej było kogos znależć na moje zastepstwo na cały rok.

Ja tez jestem blada, nie mogłam opalać się w wakacje -lekarz mi zabronił. A wczesniej to zawsze na słoneczku lubiłam leżec i na solarium od czasu do czasu. A teraz to straze bladościa, no i do tego od tygodnia pryszcze mi wielgachne wychodza- wyglądam poprostu brzydko!

Wczoraj byłam w aptece i dostałam prezencik ( śliniaczek) różowy- może się sprawdzi i bedzie dziewucha. Ucieszyłam sie strasznie, gdyż jest to pierwsza i jedyna rzecz jaką mam dla malenstwa. Wczesniej niczego nie ogllądałam ani nie kupowałam- bałam sie zapeszyc. Ale teraz mam ochote jechac do sklepu i nakupowac mnóstwo rzeczy.

Mam pytanie własnie do dziewczyn z Gdyni, Rumii lub okolic- gdzie ( najlepiej w jednym miejscu) kupic rózne akcesoria typu- materac, posciel, kocyk , butelki, smoczki itp?? Poradzcie :)
Madziakin- ładny ten wózek X-lander, kolor też mi sie podoba.
oolenka1 mi też pryszcze wyskakiwały,ale już poznikały i jak na razie nie jest źle:) nie martw się, jeszcze parę miesięcy i wszystko wróci do normy:)

no ma nadzieję,że wózeczek na żywo wygląda równie dobrze:)
Czesc ciężarówki!
U mnie na plusie 3,7kg. Mam dokladna elektorniczna wagę, wiec mam super dokladne dane. Brzuszek sliczniutki, piekny ksztalt :) Cera w porzadku. Ostatnio pojechalismy z mężem na weekend do hotelu do Łeby na mini wakacje, bylismy 3 godzinki na plazy, wynajelismy te duze kosze dwuosobowe do siedzenia, rozmawialismy, czytalismy gazety i opalilam sie ladnie,nie mam zadnych plam. Oczywiscie brzucho bylo zakryte bluzką a na nim jeszcze spoczywało czasopismo, ale reszta ciala dostala fajna dawke slonca. I od razu buzia ladniej wyglada!
Ulubione zdanie, ktore slysze od znajomych to- ze ciąża mi sluży:)

Niedlugo mamy zaklepanego fotografa, robimy sobie kolejna sesje zdjeciowa. To juz u nas taki standard - co roku robimy sesje. Pierwsza byla ślubna-w trzech plenerach, po roku rocznicowa - kolorowa, szalona, radosna- rowniez w trzech plenerach. teraz bedzie małżeńsko- brzuszkowa; rowniez kolorowa, z elementami niemowlęcych gadżetów, jak np. malenkie skarpetki. Nie bedą to typowe zdjęcia z brzuchem, bo nie jest on jeszcze taki wydatny, bardziej chcemy utrwalic na zdjeciach nasze szczescie z faktu zostania przyszlymi rodzicami, niz pokazywac wielki brzuch- takie zdjecia mnie nie kręcą.
Myslalyscie moze o takiej sesji? Brzuchowej, albo pozniejszej -juz z malenstwem? Super pamiatka. My mamy tyle pieknych zdjec z poprzednich sesji, najladniejsze wiszą w zlotych oprawach na scianach. Mysle, ze warto fundowac sobie taką profesjonalną pamiątkę, sami bysmy takich zdjec nie zrobili, a do tego te pomysly fotografow na miejsca, pozy, te obróbki komputerowe zdjęc, cudo.

Anyway, serducho mojej dzidzi bije pieknie, za dwa tygodnie dowiem sie czy to faktycznie córa, do tego zobaczę ją na 4D.
uściski.

a co do wózka - mi teraz podoba sie juz tylko stokke i mam zamiar go mieć :)

A no witam..mało tu zaglądam gdyż trochę jezdziłam po rodzince,korzystam póki mogę.Czuję się dosyć dobrze tylko brzusio czasem boli,głowa i najgorsze jest to,że nie mam apetytu na nic przez co mało przybywa mi na wadze.Nie wiem czy to na dziecku czasem się nie odbija.Pod koniec miesiąca mam wizytę i wtedy pani doktor "poszuka"jaka to płeć:) Co do zakupów to jeszcze nic w tym kierunku nie robię,a chciałabym.Muszę poznosić te rzeczy co mam jeszcze po córci.Zakupy wtedy robiliśmy w Gdyni w hurtowni dziecięcej na Grabówku koło kościoła.Akpol się nazywa.Dostaniecie tam wszystko.Dawno mnie tam nie było.Jak tam się wejdzie to bez niczego się nie wychodzi.Uwielbiam takie zakupy.
oolenka1 - spokojnie,madziakin ma racje, za pare tygodni znikną:)
Ja mam takie gorsze i lepsze tygodnie, jedyne co to nie zmienia się sytuacja na moich plecach - są caaaałe w malusieńkich krostkach.
Cale szczescie,ze jest juz zimno i chodzi sie pozakrywanym:)
czarnaaga- właśnie wczoraj buszując w internecie wyszukłam tą hurtownie na ul. Morskiej i właśnie z niej wróciłam. Rzeczywiście jest tam wszystko- od pieluszek,łózeczkek, ubraniek po smoczki, butelki i kosmetyki. Co nieco juz kupiłam i napewno za jakiś czas znowu ją odwiedze i kupię kolejne potrzebne rzeczy.
Tak właśnie zapomniałam napisać ulicy:) mi się tam też podobało:)
Proszę o wpis na listę:
szpital Kościerzyna,
moja lekarz niezdecydowana co do płci ;-) więc będzie albo Maciej albo Basia

Pozdrawiam gorąco!
Na dzisiejszym badaniu mój maluszek wydał mi się olbrzymi w porównaniu z ostatnim razem:) Widać było dokładnie wszystko, każdy pojedynczy paluszek, ale dzidzia siedziała na pupie więc nie wiadomo co tam skrywa między nóżkami.

Nie lubię wagi mojej lekarki - pokazuje 6,3 kg do przodu!!;)

Ale co tam, jak widzę jak pięknie maleństwo się rozwija to wagę mam głęboko w poważaniu:)

Lekarka pytała o datę pierwszych ruchów, tak jak się obawiałam. Powiedziałam jej że czułam to delikatnie już od 14 tygodnia, a teraz coraz mocniej. Ostatecznie ustaliłyśmy że pierwszy raz kopnęło mnie solidnie w poniedziałek, czyli w dzień moich urodzin:) To był pierwszy kopniak w który nie musiałam się wsłuchiwać - poczułam go w środku dnia, w księgarni, robiąc zakupy i w ogóle nie skupiając się na brzuszku więc moja gin stwierdziła że to przyjmiemy za datę pierwszego kopniaka:)

Z hurtowni to nie wiem czy była już wspominana MAPU przy Hutniczej w Gdyni ale już przy wjeździe do Rumi. Moi znajomi sobie chwalą, ja jeszcze nie byłam, ale znalazłam m.in. takie coś:

http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=rumia+hutnicza&gs_upl=1304l3516l0l3684l14l12l0l0l0l0l274l2094l0.7.4l11l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1280&bih=619&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x46fda4f04e9f3a21:0xd32f967270e602c4,Hutnicza,+Rumia&gl=pl&ei=id9oTtPTLIaN-waCuoDZCw&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CBgQ8gEwAA

I taki filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=8NFsUMewYD4
Ja dzisiaj byłam w Mama i ja w Gdańsku. Jest duży wybór wózków i nawet rozważam zakup JEDO FYN 4DS. Ma praktycznie wszytsko co chciałam i do tego ma dużą gondolę na co musimy zwrócić uwagę gdyż rodzę w styczniu i jak zapakuje się śpiworek kocyk dziecko to np w x landera by się dziecko nie zmieściło.

Jeżeli chodzi o skórę to na buzi mam czystko ale plecy to jakaś tragedia:/

Marta-B zazdroszczę Ci, że mogłaś podglądnąć swojego maluszka:) Ja na wizytę muszę czekać do przyszłej soboty
Znalazłam jeszcze jakiegoś TYGRYSKA w Rumi, na forum raczej polecany- niskie ceny. Ale najlepiej samemu sprawdzić, niedługo tam tez się wybiorę.

Jutro kolejna wizyta u lekarza- może teraz poznam płeć. Dzisiaj w hurtowni wszystkie rzeczy które brałam do ręki były bardziej dla dziewczynki , dlatego albo kupowałam zielone albo wogóle- trudno było się oprzeć, ale głuipo by było gdybym jednak miała synka a smoczki, czapeczki, kocyki RÓżowe HEHE

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry