Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mam spora, nie mowilam lekarzowi prowadzacemu, teraz mam wizyte 21/09 i mu powiem - ale nie mam pojecia jak to wyglada pozniej - chyba trzeba miec skierowanie od ortopedy (?)...

o tym ze to wskazanie to cc dowiedzialam sie od kolezanki i pozniej w necie czytalam

kregoslup tak mnie juz teraz boli, a to 20 tydzien, ze nie wiem co bedzie pozniej
niewiem1303 witaj:)))

ja też mam skoliozę i w ogóle o tym nie pomyślałam żeby to powiedzieć lekarzowi...
ogólnie zalatana jestem, dużo spraw mamy tutaj do załatwienia ale i tak jest fajnie, lepsze to niż praca:) jutro będę dzwoniła umawiać się na wizytę 4 d, już się nie mogę doczekać:) we wtorek chyba pojedziemy do tej hurtowni do Tczewa.

pozdrawiam Was kochane:*
1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, Maciej albo Basia
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka Zuzanka
18.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
19.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek Nikodem
20.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
21.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
22.czarnaaga -12.02.2012
23.Aniulka87 - 16.02.2012
24.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
25.lutka - połowa lutego
26.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
Brygida czy możesz powiedzieć u jakiej położnej robiłaś USG 4D?
hej dziewczyny:)

ja właśnie po USG normalnym i 4D :))))) wszystko jest ok, dzidzia pięknie się rozwija, super uczucie tak podglądać swoje maleństwo:) co prawda lepiej,jakbym poszła tak za 2 tygodnie, bo w 24 tygodniu lepiej widać, ale nie będzie mnie już w PL. była ułożyła trochę głęboko więc nie było tak łatwo jej zobaczyć, ale mamy kilka fajnych fotek i filmik:) i co najważniejsze, na pewno będzie dziewczyna:))))))

dziś kupiłam prześliczny różowy kombinezonik i czapeczkę:))))

pozdrawiam Was:))))
olcia_ pewnie,ale moge Ci tylko opisac, bo ich nazwisk nie znam:)
To jest ta, ktora w kwietniu/maju byla w ciazy, nie ta ktora teraz siedzi w rejestracji, tylko wlasnie dokladnie ta druga:)
Z tego co wywnioskowalam z rozmowy w rejestracji to tylko ona robi - ale moge sie mylic..
A wybierasz sie?:)

madziakin - zapisalas sie juz na wizyte?:) i jak Ci minął lot z brzuszkiem?
madziakin - super:) no i bedzie dziewucha:) wklej zdjecie buziola!:)
Madziakin gratuluję:) popieram Brygidę i wklej jakąś fotkę:D
Tak będę chciała iść na 4D. W sobotę mam wizytę i ustale z lekarzem kiedy iść. Ciekawa jestem czy podczas normalnej wizyty on może zrobić 4D przecież to jest ten sam sprzęt i najwyżej dopłaciłabym do wizyty.

Byłam dziś w bobowózki w Gdyni i według mnie najtańsze wózki są w Hurtowni przy Tczewie w Bajce a babeczka poświęciła nam dużo czasu i rzeczowo opisała wózki. Największy wybór jest w Mama i Ja do tego fachowa obsługa za to ceny trochę wyższę. Hurtownia w Gdyni niczym mnie nie zachwyciła.

Dziewczyny a wy wybrałyście już wózki??
Hmm,ciekawe. ale wydaje mi sie,ze raczej nie zrobi, bo 4D trwa ok. 40-50 min,a zwykla wizyta tylko 15.. ale moze:)

Ja dalej wojuję o wózek z mężem, który za cholere nie chce kupic nowego (najpierw nie mial z tym problemu,a teraz jak sie uparł, to koniec) tylko wziasc wozek od swojej siostry..
Wszystko byloby ok, gdybym nie uczepila sie juz tego,ze chce miec koniecznie 3w1 :) a tamten oczywiscie taki nie jest.
No nic, zobaczymy co uda mi sie zdziałać:)
dziewczyny w bobowozki jest drogo i to baaardzo, ja tam bylam zeby mi wycenili ta teutonie i tam ponad 5 tys, w necie na stronie http://www.wozki-teutonia.pl/?gclid=CL7MyaqZmKsCFYG_zAodkCkgvQ
to samo za 3,3 tys a ja uzywana w koncu kupialm....

ja juz sie nie moge doczekac kolejnej wizyty...

co do 4d to moja gin chyba zawsze to robi, co wizyte chce plytke i foto :) ale teraz bedzie wyraznie twarzyczke juz widac

Maly kopie - najadlam sie winogron :)

pozdrawiam Was
Hej.

Byłam wczoraj na usg i wszystko z dzidzią w porządku, jednak lekarz nie widział pomiędzy nogami tego co ostatnio.... i chyba będzie jednak dziewczynka!? a poprzednio to stwierdził, ze akurat pępowina musiała się tak ułożyć.
Nam bez różnicy czy chłopak czy dziewczynka, ale trochę tak dziwnie bo wyobrażałam sobie nasze dziecko już jako chłopca a teraz muszę się przestawić.Za to co do imienia jestem pewna, że jak dziewczynka to będzie Marcelina, bo dla chłopca to jakoś nie mogliśmy się zdecydować.
hihi moniii1985 to będzie dziewczynka:)) ale wiesz już na 100% czy jeszcze lekarz nie jest pewny???

postaram się wrzucić jakieś zdjęcie jak tylko będę miała czas, na razie wpadam tu na chwilkę bo strasznie zabiegana jestem. jutro jadę do hurtowni w tczewie i rozglądnę się za wózkami, ale raczej na pewno chcę x landera. Koleżanka ma musty, spodobał mi się wizualnie ale odradziła mi go...
Madziakin czemu mutsy nie poleca?? Jaki ma model ?? a tak bardzo chciałam ten wózeczek...
Cześć Dziewczyny! No ja właśnie będę miała na 99 % wózek musty ( odkupie od brata ). Oczywiście chciałabym inny tzn nowy i w innym kolorze ( bo ten jest cały brązowy) ale jak oglądałam ich ceny to się przeraziłam i napewno takiego nowego bym nie kupiła (3 w 1). Także obejrzałam go- wizualnie jest dość ładny, duże koła pompowane, ale taki jakiś ciężki. Ale czego sie nie robi, by zaoszczedzić troszke kaski :)
Hej Dziewczyny,
bardzo długo mnie nie było :( Będę miała synka na milion procent :) Od gin dostałam nawet zdjęcie siusiaka :)
Co do szpitala to chyba mimo wszystkich przeczytanych opinii za i przeciw zdecyduje się na wojewódzki.
A dziś pisze z prośbą o pomoc - RATUJCIE - jestem mega przeziębiona. Od wczoraj męczę się z czosnkiem cebulą malinami miodem mlekiem cytryną itp na przemian. Może coś doradzicie ????
Hatari - ja jak ostatnio bylam przeziebiona radzilam sobie tym samym.
Ale znalazlam fajny artykuł w którym wymienione były "bezpieczne leki".
Wklejam,moze sie przyda:
Katar - tylko woda morska (Sterimar, Marimar) i sól fizjologiczna (Tetrisal), krople homeopatyczne (Euphorbium) ewentualnie Rutinoscorbin w dawce ustalonej z lekarzem.
Kaszel - syrop z babki lancetowatej lub prawoślazu.
Ból gardła - środki do ssania w dawkach zalecanych na opakowaniu, oprócz tych, na których jest ostrzeżenie przed stosowaniem w czasie ciąży (np. Cholinex).
Gorączka - chlodna kąpiel/prysznic, wywar z kwiatów lipy.Ostatecznie paracetamol, w dawce nie większej niż 1000 mg dziennie (2 tabletki) i nie dłużej, niż przez trzy dni.
Brygida bardzo dziękuję przyda się szczególnie to dot kataru bo mam jakiś wodospad z nosa :(((
Hatari - gratuluję synka i wyganiam do lekarza!!;) Może oprócz domowych sposobów zapisze Ci jakiś lek który nie szkodzi dziecku.

A ja się dowiedziałam że u nas w rodzinie ze strony mamy jest taka tradycja, że babcia kupuje wózek! Hihih więc moja mama już zadeklarowała że wózeczek nam kupi, tylko musimy najpierw wybrać jaki byśmy chcieli. To ci niespodzianka:) Za to moja babićka, czyli przyszła prababcia, dla swojego pierwszego prawnuczątka chce kupić łóżeczko:) Hihih cieszę się jak dziecko, mam już praktycznie pół wyprawki:) Nam zostają tylko ciuszki do kupienia i jakieś gadżety typu koszyczki, pościel, kocyki, kosmetyki itp.

Trochę się stresowałam zakupem wózka itp, bo jest duży wybór i nie wiadomo na co się zdecydować, ale w sobotę pojechałam z mamą na rekonesans i oswoiłam się z myślami o zakupach. Znalazłyśmy wymarzony dla mnie wózek, no po prostu wszystko miał jak dla mnie idealne, tylko nie ma skrętnych kół, ale przejechałam się nim i bardzo łatwo się nim skręca. Oglądałam też różne x landery, też bardzo fajne wózki, ale akurat ten mój jakoś bardziej mi leży. Jest firmy Adamex i mama mówi że słyszała że najmodniejszy i najbardziej polecany jest x lander i może bym chciała takim jeździć, ale bardziej nam obu podoba się Adamex więc trudno, będę jeździć nie-firmówką;) i wspierać polskich producentów;) Ahhhh mam wielką ochotę kupić go już teraz, ale czy to nie jest za szybko? W piątym miesiącu kupować wózek???!
Marta-B - jak masz gdzie trzymac, to w sumie nie jest za szybko...
Daj cynk gdzie za tą cenę znalazlas ten wozek. Jak na 3w1 - bardzo tani,a fajny:)
Tak do lekarza potuptam jutro :)

Też uważam, że nie ma znaczenia że to 5 mc ciąży, tak jak napisała Brygida jak masz gdzie go trzymać to kupuj. Na który model się zdecydowałaś ? Weszłam na stronę adamex i jest ich sporo :) http://www.adamex.pl/?lang=pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry