Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=311889&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

*04.12.2011 (termin06.01.2012) -misia83- szpital Zaspa, SYNEK FILIPEK, 2kg, 46cm, CC
*18.12.2011 (termin05.01.2012) -justysia1- szpital Wejherowo, SYNEK KACPER, 3620g, 58cm, CC
*31.12.2011 (termin20.01.2012) -Marti30- szpital Wejherowo, SYNEK JAKUB ,3080g, 53cm, SN
*01.01.2012 (termin09.01.2012) -Hatari- szpital Wojewódzki, SYNEK KSAWERY, 3530g, 55cm, SN
*03.01.2012 (termin09.01.2012) -Brygida -szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA, 3660g, 54cm, SN
*06.01.2012 (termin17.01.2012) -madziakin- Royal Free Hampstead, CÓRECZKA JULIA, 2578g, CC
*09.01.2012 (termin06.01.2012) -Agatka88- szpital Wejherowo CÓRECZKA ZOSIA ,2715g, 55cm, CC
*12.01.2012- RENNI-szpital Wejherowo, SYNEK STASIU, 4060g, 61cm
*20.01.2012 (termin23.01.2012) -aniax- szpital Zaspa, SYNEK JAŚ, 3750g, 56cm, SN
*22.01.2012 (termin18.01.2012) -Kola85- szpital Wejherowo, CÓRECZKA LENKA, 3880g, 57cm, SN
*26.01.2012 (termin01.02.2012) -niewiem1303- szpital Swissmed, SYNEK IWO, 3300g, 53cm, CC
*29.01.2012 (termin07-09.01.2012) -mamaO- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA LILIANA, 3640g, 60cm, SN
*31.01.2012 (termin15.01.2012) -dirty_little_secret- szpital Zaspa, CÓRECZKA WIKTORIA, 3500g, 56cm, SN
*31.01.2012 (termin03.02.2012) -oolenka1- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZANKA, 4350g, 63cm, SN
*02.02.2012 (termin30.01.2012) -tekila28- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA AGATKA, 3300cm, 57cm, SN
*02.02.2012 (termin03.02.2012) -olcia_- szpital Kliniczna, SYNEK BARTUŚ, 3260g, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin04.02.2012) -Pauline85- szpital Redłowo, SYNEK STAŚ, 3380cm, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin28.01.2012) -Marta-B- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZIA, 3840, 58cm, SN
*06.02.2012 (termin26.01.2012) -Struś- szpital Kliniczna, SYNEK MACIEJ, 3680g, 58cm, CC
*07.02.2012 (termin12.02.2012) -Paula81- szpital Zaspa, SYNEK KUBUŚ, 3540g, 57cm, SN
*08.02.2012 (termin07.02.2012) -Luciolla- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WERONIKA, 2860g, 52cm, SN
*08.02.2012 (termin05.02.2012) -Sasa1984- szpital Wejherowo, SYNEK OSKAR, 3500g, 59cm, CC
*10.02.2012 (termin12.02.2012) - czarnaaga- szpital Redłowo, SYNEK MAKSYM, 3600g, 57cm, SN
*11.02.2012 (termin28.02.2012) -moniii1985- szpital Morski, CÓRECZKA MARCELINKA, 3050g, 51cm, SN
*12.02.2012 (termin06.02.2012) -jasminka90- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WIKTORIA, 3390g, 57cm, SN
*15.02.2012 (termin19.02.2012) -Monika1987- szpital Zaspa, SYNEK WOJTUŚ, 3810g, 58cm, SN
*19.02.2012 (termin25.02.2012) -Dori_K- szpital Wojewódzki, SYNEK FILIP MAKSYMILIAN, 3600g, 54cm, SN
*21.02.2012 (termin20.02.2012) -Monika20- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WIKTORIA ZOFIA, 3980g, 56cm
*26.02.2012 (termin22.02.2012) -fizzy- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ROMA, 3340g, SN

CZEKAMY NA WIEŚCI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
4. Asica - 12.01.2012 - Synek
5. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
6.evilek - styczeń 2012 ?
7.elcia88 - 15.02.2012
8.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
9.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
10.lutka - połowa lutego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde co do chrztu też mam problem. Nie widzą mi się te falbaniaste sukienki, pozatym dziecku niewygodnie w tym jest. jak na złość wszystkie kompleciki jakie oglądałam to nie pasują na Zośke, wszystkie są robione na takie hmm "pulchniutki" dzieci tzn normalne tak ajk powinien wyglądać niemowlak. a Zośka ma już 66 cm i waży tylko ok 4700 więc jest mega długa i chuda i w tych wszystkich ubrankach wygląda jak w worku. Nawet za specjalnie nie mam jej jakich rajstopek ubrać bo wszystkie wiszą na tych chudych nóżkach. Teraz mam kłopot ale jak będzie starsza i tak jej to zostanie to będzie miała fajnie taka szczuplutka i wysoka.
To typowo kościelne ubranko i tak jak się pojdzie na obiad to i tak się zdejmie więc najlepiej byłoby wybrać coś neutralnego co może być i do kościoła i na później. ciężko będzie

no ja też jestem kompletnie zielona w co mam teraz ubierać małą... dziś u nas 16 stopni, rano jak wychodziłam było 2, mała miała body z krótkim, cienka bluzka z długim, spodenki dresowe ale takie cienkie bardziej jak legginsy, skarpetki i na to taki polarowy kombinezon ale nie taki bardzo gruby, czapeczkę. w wózku jeszcze mamy kocyk dość ciepły. jak wracałam, to miałam wrażenie,że już było jej za ciepło chociaż odkryłam ją i sprawdzałam nie była spocona. Teraz już na pewno będę jej ubierała kurteczkę wiosenną tylko nie wiem czy na taką cienką bluzeczkę z długim jeszcze sweterek i wtedy kurtkę? i czy rajstopki też...?

ja dziś byłam na włoskach, musiałam poprawić, robię u koleżanki w domku i mówiła,żebym tym razem wzięła małą i wzięłam, Julcia była tak grzeczniutka że aż moja fryzjerka była w szoku:)
hej dziewczyny pewnie moglabym na ten aerobik chodzic ale nie chce sciagac mleka pozatym nie mam za bardzo z kim malego zostawic.Maz pracuje dlugo wiec sobie daruje a duzo mi nie zostało do zrzucenia bo jakies 3 kg a waze tylko 53 wiec nawet moglo by zostac tak jak jest.
madziakin ja bym sweterka nie zakłada już pod kurtke a pod leginsy rajstopki no i jakies budziki czy cos... zapomnialam zawsze dopisac do stroju małej ze ma na nozkach jeszcze skarpetki i buciki :P

To jak dziewczyny z tym spotkaniem bedzie??

anka a może Ty masz ochote?

Agatka88 to może w piątek?
Agatka pisala,ze jej sroda i czw. pasuje ,sroda odpadla, to teraz tylko czwartek zostal , a wiem,ze Tobie olcia i Luccioli tylko sroda i piatek pasowal.

Dziewczyny, dogadajcie sie, a jak nie da rady, to zawsze mozna sie na przyszly tydz. umowic:)

U mnie dzisiaj byly kolezanki, takze troche sobie posiedzialysmy, moj maz wrocil z pracy,30 min zajal sie mala i poszedl spac, wielce zmeczony;/ wstanie kolo 20, wykapiemy ja, wezmie prysznic,chwile pogra w durna gierke i znowu pojdzie spac.
Kur.. normalne,albo go nie ma,albo śpi,albo gra. Juz mnie cos strzela, a ja oczywiscie pol dnia siedze w domu i tylko sie relaksuje! dziecko sie soba samo zajmie, mieszkanie posprzata i obiad sam robi.
Ehh.. no ale sie juz nie zale.

Ja mala w domu mam w pajacu,albo w bodziaku z dlugim+jakies spodenki i skarpetki. A mamy 20-21 stopni.
no własnie nie bardzo bo w piatek m ma wolne i ma jakieś plany. pasuje mi czwartek no i przyszły tydz jak pisałam. Ale spoko jakby co to najwyżej następnym razem się z wami spotkamy, chyba że poczekacie na mnie do nast tygodnia:P albo w czwartek jakoś z rana jak wam pasuje tzn 10 11 ale może być też szybciej bo my już od 6 na nogach jestesmy :P bo m akurat w tym tyg ma ranki i juz o 15 jest w domu dlatego troche szkoda mi jechać po południ a pozatym wracac jakby co po ciemku obwodnicą z mała to też nie bardzo :P więc jakby czwartek jakoś do południa wam pasował lub nast tydz to byłoby super a jak nie to trudno innym razem:P

ojjj ciężko z tymi terminami to może jak wszystkim poasuje piatek to może w następny piątek się spotkamy, pogoda już też powinna być ładna. No chyba że wam nie pasuje przyszły piatek to postaram sie z mezem pogadc zeby przełożyć to co mial w planach :P to dajcie znać czy wolicie ten czy nastepny

Brygida mój ma tak samo jak wraca z pracy to zmeczony i albo siedzi i przy aucie coś robi albo gra heheh ehhh faceci no ale jak poprosze to zajmuję się małą, sam z siebie też no i często zostaje z nią sam ale nie przewinie jej przy mnie bo twierdzi że zaraz będę komentowac ze cos źle robi

Agatka no właśnie butki.. nie mamy jak na razie ale trzeba w końcu kupić:) mam jedne pumy ale jeszcze za duże...

mój mąż tak samo, pracuje od 10.30 do 23.30, ma ok 4 h przerwy od 15 do 19 ale w tym czasie jak są to dni tygodnia to jedzie na siłownię, w weekendy do domu przyjeżdża na przerwę to jest ok 2 h. Dni wolne ma 2 ale to zawsze różnie wypada, raz w tygodniu, raz w weekend. Czyli go praktycznie w ogóle w domu nie ma.. a jak ostatnio miał wolne to zaczął grać ok 19 i skończył o 3 w nocy... oczywiście pomógł mi wykapać małą ale musiałam wcześniej się podąsać...
Witajcie :)
Oj dawno mnie nie było.... jakoś tak wyszło,ale cały czas śledzę wszystko. mój malutki wczoraj skończył 3 miesiące i waży 6 kg, jest zdrowy. Mam pytanie bo Kacper nie chce leżeć już na płasko i chciałby już siedzieć ale czy mogę go sadzać do siebie na kolana? czy to za wcześnie?
ja buciki kupiłam w smyku takie pluszowe bo adidaski jeszcze za duże są.

Ja już doszłam do wprawy w samotnej kąpieli bo jak m jest do 22 w pracy to nie będe czekać aż tak długo więc bardzo dobrze daje sobie sama radę w kąpielach, najbardziej to marzyło by mi się żeby on chodz raz wstal rano jak mała się obudzi i ja nakarmil, jak mu to powiedzialam to on na to "po co skoro Ty i tak wstaniesz i będziesz mi się na ręce patrzec" no to się poddałam. Jak mala zacznie mowić to musze ja nauczyć że w nocy ma wołać tate :P wtedy nie będzie miał wyjścia w końcu to córeczka tatusia :P
Kurde co faceci mają z tymi gierkami to nie wiem jak takie duże dzieci, no ale wole te gierki niż jakby miał mi się wluczyć nie wiadomo gdzie

Agatka milo ze pytasz ale teraz mnie przez kilka dni nie bedzie moze innym razem;)
no moj na szczescie chociaz kapie ze mna;/
A tak to owszem, posiedzi z mala,jak ona ma dobry humor i sie smieje.
A jak juz zaczyna plakac to max 20min jak dzis i mi ja oddaje z tekstem: no,teraz mamusia sie toba zajmie - takim tonem,jakby tylko on sie nia zajmowal.
A nawet jak juz cos z nia robi, to do wszystkiego potrzbuje kumpla/pomocy, a tu cos mu podaj, a tu to,a tu sro.
Mam juz dosc po prostu,tak bym chciala sobie czasem chociaz posiedziec sama, a w tym naszej malej klitce nie ma nawet gdzie sie zaszyc;/
Jutro jade na zakupy, mial z nia zostac,ale oczywiscie wymyslil sobie,ze pojedzie z nia do swojej mamy, no a jak, przeciez kto ja przewinie jak kupe zrobi?? Da ja mamusi i bedzie spokoj, usiadzie sobie i bedzie tv ogladal.

Staram sie zauwazac plusy jak cos zrobi, czesto sprzata,ale do zajmowania sie mala to ma dwie lewe rece... No i wkurza mnie strasznie jego stosunek do mnie, wogole ma w d*pie to,ze ja od rana sprzatam, gotuje, piore, zajmuje sie mala, tylko wieczne prestensje,ze on wraca do domu,a tu np. kurze nie starte! No i co dwa dni tekst : co ty robilas caly dzien!
Faceci mysla,ze jak siedzimy w domu, to przeciez mozemy zapierdzielac, do pracy nie chodzimy.
Nie wiem co bedzie,jezeli mi umowy nie przedluza po macierzynskim i bede siedziala w domu na zasilku, nie dosc,ze juz uwaza, ze moja pensja to grosze, to co bedzie wtedy?? moze zacznie mi zadania na kartce codziennie rano zostawiac - hoho, przyszlosc przed nami:)
Ja jak idę na aerobik to nakarmie małego a w razie co bebilon w szafce jest:)
Znalazłam opiekunkę na godziny żebysmy sie z mężem mogli gdzies wyrwac a nie za każdym razie wozic małego do mamy do Wejherowa. Jutro mam z nia spotkanie.
Pozatym musze iśc na prawko(stąd też ten pomysł opiekunki), bo na obecna chwilę jestem uzależniona od mojego męża i zaczyna mnie to wkurzac na maxa. Mój mąż może sobie robic wolne kiedy chce , ale w sezonie będzie musiał pracowac od rana do wieczora i pilnować wszystkiego a ja bez auta co zrobię? Pójdę z dziecmi nad zatokę i tyle.... jakoś tego nie widzę. A auto pod blokiem bedzie stało...
Mąż mi pomaga, wode nosi do kąpania, bawi się z małym , zmywa.
Natomiast nie odkurzy ani nie wyprasuje a bardzo bym chciała, żeby czasem i to zrobił.
Brigida- jak mój mały jest niespokojny nie mam nic w domu zrobione!! Zajmuje się dziećmi, jak nie jedym to drugim np. odrabianie lekcji.
Jak nie mam czasu zrobic obiadu robie cos na szybkiego np. kurczak w piekarnik i tyle, albo placki z biedronki do tortilli, rosół. Mój mąż też skomentuje , że np. nalesniki to nie obiad ale mam to w tyłku. Zawsze przeciez on może gotować! Ja ostatnio wyluzowałam ze wszystkim i czasem mam 3 pralki do prasowania i zostawiam to na kanapie i wychodze na aerobik. Ja tez mam prawo zrobic coś dla siebie i Ty też rób:) Pozatym sanepit mnie nie odwiedza , goscie są prawie zawsze zapowiedziani a dom jest do mieszkania a nie do sprzątania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agatka na ja też kąpię małą sama już od 2 tygodnia życia, tylko te 2 dni co mój ma wolne, to mi pomaga, tzn. naleje wody do wanienki ja w tym czasie ją rozbieram, wtedy ją myjemy i On wylewa wodę i zawiesza wanienkę z powrotem i ten stojak składa. Dla mnie to duża pomoc, bo tak to sama, pierw przygotuję ten stojak, ręcznik itp, później małą rozbieram ale zostawiam z pampersem przykrytą,idę nalać tej wody a po wszystkim znów złożyć ten stojak a najbardziej mnie szlak trafia bo mało miejsca mamy i wanienkę trzymamy zawieszoną nad wc na takim wieszaku co na powietrze, to zawsze muszę stanąć na ten kibel,żeby tą wanienkę powiesić a czasami odpada ten wieszak i spada na ziemię i tak musze skakać aż porządnie dmuchnę na to aż się przyklei;) strasznie mnie to drażni dlatego mega ulg jak mój jest w domu. No ale właśnie, czasami mówię,że jestem zmęczona bądz niewyspana a On się pyta "czym: przecież nie pracujesz..? heh dobre;) Ale ogólnie nie mam problemu bo nie powiem, jak jest w domu to mi pomaga przy małej, czasami tylko się 'zagra" za bardzo;))))
Ja jak kąpie małą sama (kąpie w kuchni) to jak ma drzemke ok 18 to już sobie w kuchni przygotowuje stojak wanienke recznik ciuszki do spania itd. i jak idziemy już się kąpac to kladę mała na stoł i nalewam wody. A po kąpieli wanienka z woda czeka sobie aż mąż wróci z pracy i ją wyleje :p jak kąpałam ją w takiej miejszaej wanience to nie było problemu żeby ją wylać ale przeszliśmy już do tej wielkiej wanienki (Zośka już się nie mieści :p) i ona jak jest z wodą to dla mnei za ciężka, a wodę nalewam sobie garnkiem :P

co do porządków to mój m ma dwie lewe ręce :P więc to na mojej głowie jest ale ja się tym nie przejmuje jak nie mam czasu albo mi się poprostu nie chce to mam to gdzieś i nie sprzątam, prasowanie lęży sobie na dole na kanapie i czeka na lepsze dni:P ale na szczęście m nie czepia się o porządki i o obiad też nie. jak jest do wieczora w pracy to obiad robie dopiero ok 21 jak mala zaśnie a jak do południa tio jak on wróci to robi coś dla nas więc jest ok

Do dziewczyn które używają pieluszek Dada:

Jakiego używacie rozmiaru?? My zaczęliśmy trójki i mam wrażenie że jak dotykam pieluszki która jest lekko zasikana że jest ona mokra tak jakby nic nie chłonęła . Niby w środku jest zrobiony ten taki żel czy coś ale z wierzchu przy dotyku jest ona wilgotna, mała też ma taką wilgotną pupe. Oczywiście pieluszka jest tylko lekko zasikana a nie tak mocno. I teraz nie wiem czy ja trafiłam na jakąś kiepską jakość czy one tak mają.

ho ho ile czytania bylo:).co do dada-tez mam rozmiar 3 i faktycznie sa jakies mokre,czesto zmieniam. co do fridy-tez ja mamy.moj robil jej czesto te zabiegi z woda morska.Pani pediatra odradzila czesto stosowac,bo wydzieliny przyrasta wiecej wtedy.zaprzestal-robimy gdy trzeba i faktycznie mała ma juz suchy nosek. jutro mamy 1 szczcepienie-boje sie.Zdecydowalam sie na ta 3 w 1. tak moj brat szczepiel i znajoma pielegniarka tez zalecala-a podarowac sobie rota bo to guzik daje.Mala wieczorkiem czasem placze,kupilam juz espumisan na wzdecia.Jakby mniejsze ma kolki albo czasem wogole.Co do chrztu-zakupilam sliczny komplet-sukienka piekna +plaszczyk taki+butki +czapeczka regulowana.I dostalam w prezencie nowe body do chrztu-przesliczne!!Jakby byla ktoras chetna-odsprzedam po chrzcie.Stroj cudenko za niewielka kase :)
Marti30 bardzo podoba mi sie twoje podejście. Tez uważam ze dobra mama to zadowolona mam. Czy miernikiem dobrej żony czy matki musi być porządek w domu. Co mi po porządku jeśli mielibyśmy się nie dogadywać.

Na szczęście mój m bardzo chętnie zajmuje się dzieckiem. Zmienia pieluchy, zabawia. Póki co tylko raz kąpałam małą kiedy wyjechał a tak mnie nie dopuszcza. Mówi że ja mam karmienie na wyłączność a on kąpanie :)
Widzę że nie tylko mój jest gierkomaniakiem.... ehhhh chyba go tego nie oducze :/

Co do spotkania to chyba na przyszły tydzień łatwiej nam będzie się umówić. Poza tym pogoda może będzie lepsza.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry