Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magda a skąd jestes ja Gdansk Stogi
no niestety z tym lękiem tez tak mam pierwsza ciaza wręcz idealna.teraz złe samopoczucie mi juz przeszło.wieczorami mam twardy brzuch
hej;)
czuje sie średnio,w ciągu dnia calkiem dobrze ale wieczorami mam nadal mdlości i mocno wydęty brzuch,mam tez slaby apetyt.Pierwsza ciaze przechodzilam idealnie,teraz o wiele gorzej.Tez przez to krwawienie jestem bardziej niespokojna,każde ukłucie w brzuchu powoduje lęk.
A jak u Ciebie?
hej Madzi ja tez jetem w 14 tygodniu i mam 2,6letniego synka.witaj,
jak sie czujesz
hej dziewczyny,mialam juz dawno do Was dolączyć ale wyjazdy wakacyjne to opoznily.
Jestem w 14 tygodniu to moja 2 ciąża,mam juz 5 letnia corke.
Termin mam na 10 lutego,prosze o dopisanie mnie ;)
Ania-ja tez mialam miedzy 10 a 11 tygodniem krwawienie,lezalam w szpitalu 3 dni,lekarze nie wiedzieli skad ten krwotok bo nie pozostawil zadnego sladu,podobno czasami tak sie moze stac.
Aniu bedzie dobrze.ja tez miałam krwawienie 4tygodnie temu pojechałam do szpitala,ale jak narazie wszystko jest w porzadku.Bedzie dobrze.Ja wyprawke pewnie zaczne jak dowiem sie co sie urodzi ;-)
ja jakoś tak słabo zakupowy mam nastrój...ale tez dostałam caałą furę różnosci dla malucha od kolezanki..słodkie sąte malutkie ciuszki a te 'grube ' rzeczy' mam po 1-szym dzieku (lozeczko itp)...gdybym nic nie miala pewnie juz powoli robilabym zakupy-co by nie czekac do ostatniej chwili-bo pozniej ciezko z duzym brzuszkiem..
Ania - trzymaj sie!
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK!
Daj znac jak cos bedziesz wiedziala.

Ja jeszcze kompletnie nic nie kupilam dla dziecka i na razie nic nie kupuje. Zakupy zaczne robic ok. 6-7 m-ca.
A dziewczyny, dajcie znac czy macie juz cos pokupowane dla maluszków :) Ja póki co kupiłam wózek :)
Hej ja dopiero co wróciłam z urlopu i nie moge sie naczytać tyle napisałyscie tego wszystkiego :) ale to fajnie ze wątek sie rozwija. Ja wizyte u lekarza mam jutro wiec pewnie tez bede mogła napisac troche wiecej.

Aniaa daj koniecznie znać co sie stało i nie martw się na zapas!
Ja preczuwalam ze u mnie cos nie tak, w nocy z piatku na sobote dostalam kwawienia, i karetka zawiozla mnie do Redlowa. Narazie leze, niewiadomo co mi jest, skad krwawienie... boje sie okropnie, mam nadzieje ze jutro zrobia mi znowu usg:(
Cc nie jest takie straszne, naprawde. Ja spodziewalam sie czegos duzo gorszego. U mnie chyba euforia i szczescie z powodu narodzin dziecka przeslonily jakikolwiek bol, bo juz nawet w szpitalu odmawialam zastrzykow przeciwbolowych bo mnie nie bolalo. Ciezko jest jakis czas to fakt, ciezko sie podniesc z lozka bo rana ciagnie, ale to nie jest nic strasznego. Kazdy porod jest inny, ja znam i przypadki kobiet ktore maja ogromne problemy po porodzie sn( i czasem ich dzieci) a sa tez takie ktore cc zniosly slabo. Tak samo jedne zachwalaj sn, inne cc, o tym mozna godzinami dyskutowac ale tak naprawde kazda kobieta i kazdy porod jest inny. Ja majac dobre doswiadczenia z cc, chcialabym tak rodzic drugi raz, rodzilam tez sn, chociaz dziecko nie bylo duze, to blagalam o znieczulenie, mialam okropne bole krzyzowe, wymiotowalam...
Ja chyba bym wolała sn, bo szybciej się dojdzie do siebie, ale kurcze mam krwawiące hemoroidy i część lekarzy mówi że jak pęknie istnieje spora szansa to jest krwotok nie do zatrzymania, no i oczywiście trzeba wzywać chirurga, dlatego obawiam się cc
Porozmawiam o tym z Matkowskim co on o tym myśli, poprzednia pani dr powiedziała że nie wie, gdyby miała chirurga (tak jest u niej w szpitalu że chirurgia jest obok porodówki) to mogłaby myśleć o sn, no ale na Zaspie to kurcze wielki szpital
Ogólnie wczoraj byłam w szpitalu i Jagiełowicz powiedział że jeśli obiecam branie leków to mnie nie zostawi na oddziale, bo te skrzepy krwi są nie ciekawe, a ja mam 10 min samochodem do szpitala, jednak strachu się jak nigdy najadłam
kolezance prowadzil ciaze dr Matkowski i byla bardzo zadowolona. Po porodzie (na Zaspie) przychodzil do niej dopytywac jak sie czuje, wizyty w trakcie ciazy byly dlugie, odpowiadal na wszystkie pytania, byl dokladny.

jesli chodzi o porod, to mialam dwa razy SN i trzecie tez chcialabym SN, bez bolu pooperacyjnego jaki przechodzila moja przyjaciolka, rana jej sie nie goila...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matkowski jest ok, razem z Zabulem robil mi cc. Ponoc jest jednym z lepszych lekarzy z Zaspy. Ja zawsze chcialam miec cc i mialam, choc to wyszlo dopiero przy wywolywaniu porodu. I nie zaluje, dobrze to znioslam, szybko doszlam do siebie. Drugi raz tez chce cc, jesli rzeczywiscie mam ta przegrode to bede miala cc ze wskazania.
Jeśli miała bym wybór... to cc... ale nie mam;(
Ja w związku ze zmianą miejsca zamieszkania planuję zmienić lekarza na Matkowskiego, co o nim sądzicie?

Wolałybyście sn czy cc? Oczywiście pytanie retoryczne bo raczej nie ma się wyboru, ale gdyby było to co? Ból w trakcie czy ból po?
Za tydzien mam wizyte u Augustyniaka, bo moj gin na urlopie dlugim, do niego ide dopiero pod koniec sierpnia. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, bo drugi raz juz bym tego nie zniosla:/
Mam pytanie, czy któraś z was chodzi lub chodziła do lekarza ginekologa Marka Żabińskiego??? Szukam opinii;)
Pierwszy raz słyszę... ale brzmi dość strasznie;(
Ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok, daj znać co powiedział gin.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry