Widok
Martyna mi sie wydaje ze naprawde nie ma co inwesowac w drogie kremy na rozstepy, wystarczy oliwka albo zwykly balsam. Jak masz sklonnosc do rozstepow to i tak bedzies miec wiec dla mnie te kremy to strata kasy i naciaganie. No ale zrobisz jak uwazasz:) Bulgotki ja juz czuje, ale to nie sa jeszcze ruchy takie typowe, wiec chyba sie nie liczy:)
Jaagnes w pierwszej ciazy pozniej sie czuje ruchy wiec jeszcze masz czas:)
Jaagnes w pierwszej ciazy pozniej sie czuje ruchy wiec jeszcze masz czas:)
Ja zawsze na poczatku ciazy chudne, w kazdej tak mialam, a tyje dopiero po 20 tygodniu gdzies, ale to tez nieduzo bo w ciazy z corka przytylam 9kg i 2 tyg po porodzie jak zeszla opuchlizna itd to wazylam z 5kg mniej niz przed ciaza. Moze to dlatego ze na poczatku ciazy nie mam bytnio apetytu:) Ale w kazdej mam ogromna ochote na cytrusy, wlasnie pomarancze, grejjpfruty i soki z nich:)
Hej Dziewczyny :)
Co prawda macie jeszcze trochę czasu do porodu ale może rozglądacie się już za wyprawką? Mam na sprzedaż łóżeczko z materacem, używane przez jedno dziecko, gratis dodaję fotelik może którejś z Was się spodoba :)
Podaję linka:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-materac-fotelik-4baby-ID3mXhx.html?action=show&id=49800107#xtor=EREC-55--20130804--9742607@1-20130804204042%27
Sprzedaję bo na początku miały nam się przydać dwa ale jednak się przeprowadzamy więc wystarczy jeden a ten bez sensu żeby stał jak komuś może się przydać :) Cena do negocjacji :)
Pozdrawiam :)
Co prawda macie jeszcze trochę czasu do porodu ale może rozglądacie się już za wyprawką? Mam na sprzedaż łóżeczko z materacem, używane przez jedno dziecko, gratis dodaję fotelik może którejś z Was się spodoba :)
Podaję linka:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-materac-fotelik-4baby-ID3mXhx.html?action=show&id=49800107#xtor=EREC-55--20130804--9742607@1-20130804204042%27
Sprzedaję bo na początku miały nam się przydać dwa ale jednak się przeprowadzamy więc wystarczy jeden a ten bez sensu żeby stał jak komuś może się przydać :) Cena do negocjacji :)
Pozdrawiam :)
Jaagnes - w drugiej ciazy moj gin powiedzial, ze bulgotanie to pierwsze ruchy, no ale to nie to samo co kopniaki i rozpychanie sie przez dzidzie w pozniejszych tytgodniach :-)
ja w tej chwili mam 2 kg do przodu, ale mocno schudlam do 8 tyg. bo mialam jadlowstret ;-) jestem nalogowa kawoszka, a kawy rowniez nie moglam pic, do 9 tygodnia mnie odrzucala.
i podobnie jak Ania, w poprzednich ciazach przytylam tylko 10 i 9 kg, na porodowce mi powiedziala polozna, ze to minimum jakie kobieta w ciazy powinna przytyc. ale ja tez z tych sredniej wielkosci jestem, a nie chudzina :-)))
ja w tej chwili mam 2 kg do przodu, ale mocno schudlam do 8 tyg. bo mialam jadlowstret ;-) jestem nalogowa kawoszka, a kawy rowniez nie moglam pic, do 9 tygodnia mnie odrzucala.
i podobnie jak Ania, w poprzednich ciazach przytylam tylko 10 i 9 kg, na porodowce mi powiedziala polozna, ze to minimum jakie kobieta w ciazy powinna przytyc. ale ja tez z tych sredniej wielkosci jestem, a nie chudzina :-)))
Ja licze na chlopaka szczerze mowiac, bo poprzednio stracilam chlopca i to dla mnie teraz taie niespelnione pragnienie... Ale wiadomo bede sie cieszyc niezaleznie od plci, oby tylko sie udalo i bylo zdrowe.
Ja mam nadwage wiec u mnie te 9kg bylo ok, w ciazy chudlam np w pupie i udach a szlo w brzuszek;)
Ja mam nadwage wiec u mnie te 9kg bylo ok, w ciazy chudlam np w pupie i udach a szlo w brzuszek;)
Z tymi rozstępami to niestety tak jak piszecie, wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych, jak mają być to i tak będą. Ja się smaruje oliwką babydream dla przyszłych mam z Rossmana, ma niską cenę i na wizażu.pl bardzo ją polecają. Ma też fajny skład więc za tą cenę warto, może jak już mają być te rozstępy to chociaż trochę mniejsze ;)
Podobnie myślę, że kurcze jak mam mieć to będę miała, chociaż jak rozmawiałam z lekarzem to mi mówiła że lepiej zainwestować bo skóra później szybciej wróci do siebie, czasem myślę a kurde 150 zł. A później ok no ale na całą ciążę to mi wychodzi po 30 na miesiąc więc do zniesienia, podobno krem NIVEA i BAMBINO są świetne bo one najlepiej nawilżają
Dziewczyny czy wiadomo Wam cos, albo ktoras z Was ma przegrode w macicy? Bo ja sie dowiedzialam ze ja mam dopiero w trzeciej ciazy:/ Pierwsza z corka przenosilam, druga poronilam pozno i nie wiem czy to nie przez to. Boje sie cholernie, moj lekarz na urlopie, gadalam z innym ktory robil mi usg ale mowil ze trzeba tylko obserwowac. Za tydzien ide na wizyte do innego gina.
Matkowski jest ok, razem z Zabulem robil mi cc. Ponoc jest jednym z lepszych lekarzy z Zaspy. Ja zawsze chcialam miec cc i mialam, choc to wyszlo dopiero przy wywolywaniu porodu. I nie zaluje, dobrze to znioslam, szybko doszlam do siebie. Drugi raz tez chce cc, jesli rzeczywiscie mam ta przegrode to bede miala cc ze wskazania.
kolezance prowadzil ciaze dr Matkowski i byla bardzo zadowolona. Po porodzie (na Zaspie) przychodzil do niej dopytywac jak sie czuje, wizyty w trakcie ciazy byly dlugie, odpowiadal na wszystkie pytania, byl dokladny.
jesli chodzi o porod, to mialam dwa razy SN i trzecie tez chcialabym SN, bez bolu pooperacyjnego jaki przechodzila moja przyjaciolka, rana jej sie nie goila...
jesli chodzi o porod, to mialam dwa razy SN i trzecie tez chcialabym SN, bez bolu pooperacyjnego jaki przechodzila moja przyjaciolka, rana jej sie nie goila...
Ja chyba bym wolała sn, bo szybciej się dojdzie do siebie, ale kurcze mam krwawiące hemoroidy i część lekarzy mówi że jak pęknie istnieje spora szansa to jest krwotok nie do zatrzymania, no i oczywiście trzeba wzywać chirurga, dlatego obawiam się cc
Porozmawiam o tym z Matkowskim co on o tym myśli, poprzednia pani dr powiedziała że nie wie, gdyby miała chirurga (tak jest u niej w szpitalu że chirurgia jest obok porodówki) to mogłaby myśleć o sn, no ale na Zaspie to kurcze wielki szpital
Ogólnie wczoraj byłam w szpitalu i Jagiełowicz powiedział że jeśli obiecam branie leków to mnie nie zostawi na oddziale, bo te skrzepy krwi są nie ciekawe, a ja mam 10 min samochodem do szpitala, jednak strachu się jak nigdy najadłam
Porozmawiam o tym z Matkowskim co on o tym myśli, poprzednia pani dr powiedziała że nie wie, gdyby miała chirurga (tak jest u niej w szpitalu że chirurgia jest obok porodówki) to mogłaby myśleć o sn, no ale na Zaspie to kurcze wielki szpital
Ogólnie wczoraj byłam w szpitalu i Jagiełowicz powiedział że jeśli obiecam branie leków to mnie nie zostawi na oddziale, bo te skrzepy krwi są nie ciekawe, a ja mam 10 min samochodem do szpitala, jednak strachu się jak nigdy najadłam
Cc nie jest takie straszne, naprawde. Ja spodziewalam sie czegos duzo gorszego. U mnie chyba euforia i szczescie z powodu narodzin dziecka przeslonily jakikolwiek bol, bo juz nawet w szpitalu odmawialam zastrzykow przeciwbolowych bo mnie nie bolalo. Ciezko jest jakis czas to fakt, ciezko sie podniesc z lozka bo rana ciagnie, ale to nie jest nic strasznego. Kazdy porod jest inny, ja znam i przypadki kobiet ktore maja ogromne problemy po porodzie sn( i czasem ich dzieci) a sa tez takie ktore cc zniosly slabo. Tak samo jedne zachwalaj sn, inne cc, o tym mozna godzinami dyskutowac ale tak naprawde kazda kobieta i kazdy porod jest inny. Ja majac dobre doswiadczenia z cc, chcialabym tak rodzic drugi raz, rodzilam tez sn, chociaz dziecko nie bylo duze, to blagalam o znieczulenie, mialam okropne bole krzyzowe, wymiotowalam...