Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Martyna mi sie wydaje ze naprawde nie ma co inwesowac w drogie kremy na rozstepy, wystarczy oliwka albo zwykly balsam. Jak masz sklonnosc do rozstepow to i tak bedzies miec wiec dla mnie te kremy to strata kasy i naciaganie. No ale zrobisz jak uwazasz:) Bulgotki ja juz czuje, ale to nie sa jeszcze ruchy takie typowe, wiec chyba sie nie liczy:)
Jaagnes w pierwszej ciazy pozniej sie czuje ruchy wiec jeszcze masz czas:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Martyna a moze masz zla dawke euthyroxu? Bo ja tez mam niedoczynnosc, 16tydzien a mam 3kg na minusie.
aniaa to ty chudniesz w ciąży? ja też biorę euthyrox i wyniki mam super, a mimo to tyję;) nie zbyt wiele ale jednak;)
Choć ostatnio nie mam kompletnie apetytu i tylko piję sok z grejpfruta różowego;) tylko ten mi smakuje;)
Ja zawsze na poczatku ciazy chudne, w kazdej tak mialam, a tyje dopiero po 20 tygodniu gdzies, ale to tez nieduzo bo w ciazy z corka przytylam 9kg i 2 tyg po porodzie jak zeszla opuchlizna itd to wazylam z 5kg mniej niz przed ciaza. Moze to dlatego ze na poczatku ciazy nie mam bytnio apetytu:) Ale w kazdej mam ogromna ochote na cytrusy, wlasnie pomarancze, grejjpfruty i soki z nich:)
Hej Dziewczyny :)

Co prawda macie jeszcze trochę czasu do porodu ale może rozglądacie się już za wyprawką? Mam na sprzedaż łóżeczko z materacem, używane przez jedno dziecko, gratis dodaję fotelik może którejś z Was się spodoba :)
Podaję linka:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-materac-fotelik-4baby-ID3mXhx.html?action=show&id=49800107#xtor=EREC-55--20130804--9742607@1-20130804204042%27

Sprzedaję bo na początku miały nam się przydać dwa ale jednak się przeprowadzamy więc wystarczy jeden a ten bez sensu żeby stał jak komuś może się przydać :) Cena do negocjacji :)

Pozdrawiam :)
Jaagnes - w drugiej ciazy moj gin powiedzial, ze bulgotanie to pierwsze ruchy, no ale to nie to samo co kopniaki i rozpychanie sie przez dzidzie w pozniejszych tytgodniach :-)

ja w tej chwili mam 2 kg do przodu, ale mocno schudlam do 8 tyg. bo mialam jadlowstret ;-) jestem nalogowa kawoszka, a kawy rowniez nie moglam pic, do 9 tygodnia mnie odrzucala.

i podobnie jak Ania, w poprzednich ciazach przytylam tylko 10 i 9 kg, na porodowce mi powiedziala polozna, ze to minimum jakie kobieta w ciazy powinna przytyc. ale ja tez z tych sredniej wielkosci jestem, a nie chudzina :-)))
oj, moglaby byc dziewuszka, ale nie nastawiam sie za bardzo na nia, bo nie mialam okazji pomoc sobie w zaplanowaniu plci ;-)
imie tez na razie mam tylko dla chlopca :-)
Ja licze na chlopaka szczerze mowiac, bo poprzednio stracilam chlopca i to dla mnie teraz taie niespelnione pragnienie... Ale wiadomo bede sie cieszyc niezaleznie od plci, oby tylko sie udalo i bylo zdrowe.
Ja mam nadwage wiec u mnie te 9kg bylo ok, w ciazy chudlam np w pupie i udach a szlo w brzuszek;)
Z tymi rozstępami to niestety tak jak piszecie, wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych, jak mają być to i tak będą. Ja się smaruje oliwką babydream dla przyszłych mam z Rossmana, ma niską cenę i na wizażu.pl bardzo ją polecają. Ma też fajny skład więc za tą cenę warto, może jak już mają być te rozstępy to chociaż trochę mniejsze ;)
Podobnie myślę, że kurcze jak mam mieć to będę miała, chociaż jak rozmawiałam z lekarzem to mi mówiła że lepiej zainwestować bo skóra później szybciej wróci do siebie, czasem myślę a kurde 150 zł. A później ok no ale na całą ciążę to mi wychodzi po 30 na miesiąc więc do zniesienia, podobno krem NIVEA i BAMBINO są świetne bo one najlepiej nawilżają
Dziewczyny czy wiadomo Wam cos, albo ktoras z Was ma przegrode w macicy? Bo ja sie dowiedzialam ze ja mam dopiero w trzeciej ciazy:/ Pierwsza z corka przenosilam, druga poronilam pozno i nie wiem czy to nie przez to. Boje sie cholernie, moj lekarz na urlopie, gadalam z innym ktory robil mi usg ale mowil ze trzeba tylko obserwowac. Za tydzien ide na wizyte do innego gina.
Pierwszy raz słyszę... ale brzmi dość strasznie;(
Ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok, daj znać co powiedział gin.
Mam pytanie, czy któraś z was chodzi lub chodziła do lekarza ginekologa Marka Żabińskiego??? Szukam opinii;)
Za tydzien mam wizyte u Augustyniaka, bo moj gin na urlopie dlugim, do niego ide dopiero pod koniec sierpnia. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, bo drugi raz juz bym tego nie zniosla:/
Ja w związku ze zmianą miejsca zamieszkania planuję zmienić lekarza na Matkowskiego, co o nim sądzicie?

Wolałybyście sn czy cc? Oczywiście pytanie retoryczne bo raczej nie ma się wyboru, ale gdyby było to co? Ból w trakcie czy ból po?
Jeśli miała bym wybór... to cc... ale nie mam;(
Matkowski jest ok, razem z Zabulem robil mi cc. Ponoc jest jednym z lepszych lekarzy z Zaspy. Ja zawsze chcialam miec cc i mialam, choc to wyszlo dopiero przy wywolywaniu porodu. I nie zaluje, dobrze to znioslam, szybko doszlam do siebie. Drugi raz tez chce cc, jesli rzeczywiscie mam ta przegrode to bede miala cc ze wskazania.
kolezance prowadzil ciaze dr Matkowski i byla bardzo zadowolona. Po porodzie (na Zaspie) przychodzil do niej dopytywac jak sie czuje, wizyty w trakcie ciazy byly dlugie, odpowiadal na wszystkie pytania, byl dokladny.

jesli chodzi o porod, to mialam dwa razy SN i trzecie tez chcialabym SN, bez bolu pooperacyjnego jaki przechodzila moja przyjaciolka, rana jej sie nie goila...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chyba bym wolała sn, bo szybciej się dojdzie do siebie, ale kurcze mam krwawiące hemoroidy i część lekarzy mówi że jak pęknie istnieje spora szansa to jest krwotok nie do zatrzymania, no i oczywiście trzeba wzywać chirurga, dlatego obawiam się cc
Porozmawiam o tym z Matkowskim co on o tym myśli, poprzednia pani dr powiedziała że nie wie, gdyby miała chirurga (tak jest u niej w szpitalu że chirurgia jest obok porodówki) to mogłaby myśleć o sn, no ale na Zaspie to kurcze wielki szpital
Ogólnie wczoraj byłam w szpitalu i Jagiełowicz powiedział że jeśli obiecam branie leków to mnie nie zostawi na oddziale, bo te skrzepy krwi są nie ciekawe, a ja mam 10 min samochodem do szpitala, jednak strachu się jak nigdy najadłam
Cc nie jest takie straszne, naprawde. Ja spodziewalam sie czegos duzo gorszego. U mnie chyba euforia i szczescie z powodu narodzin dziecka przeslonily jakikolwiek bol, bo juz nawet w szpitalu odmawialam zastrzykow przeciwbolowych bo mnie nie bolalo. Ciezko jest jakis czas to fakt, ciezko sie podniesc z lozka bo rana ciagnie, ale to nie jest nic strasznego. Kazdy porod jest inny, ja znam i przypadki kobiet ktore maja ogromne problemy po porodzie sn( i czasem ich dzieci) a sa tez takie ktore cc zniosly slabo. Tak samo jedne zachwalaj sn, inne cc, o tym mozna godzinami dyskutowac ale tak naprawde kazda kobieta i kazdy porod jest inny. Ja majac dobre doswiadczenia z cc, chcialabym tak rodzic drugi raz, rodzilam tez sn, chociaz dziecko nie bylo duze, to blagalam o znieczulenie, mialam okropne bole krzyzowe, wymiotowalam...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry