Widok
Dziewczyny czy wiadomo Wam cos, albo ktoras z Was ma przegrode w macicy? Bo ja sie dowiedzialam ze ja mam dopiero w trzeciej ciazy:/ Pierwsza z corka przenosilam, druga poronilam pozno i nie wiem czy to nie przez to. Boje sie cholernie, moj lekarz na urlopie, gadalam z innym ktory robil mi usg ale mowil ze trzeba tylko obserwowac. Za tydzien ide na wizyte do innego gina.
Podobnie myślę, że kurcze jak mam mieć to będę miała, chociaż jak rozmawiałam z lekarzem to mi mówiła że lepiej zainwestować bo skóra później szybciej wróci do siebie, czasem myślę a kurde 150 zł. A później ok no ale na całą ciążę to mi wychodzi po 30 na miesiąc więc do zniesienia, podobno krem NIVEA i BAMBINO są świetne bo one najlepiej nawilżają
Z tymi rozstępami to niestety tak jak piszecie, wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych, jak mają być to i tak będą. Ja się smaruje oliwką babydream dla przyszłych mam z Rossmana, ma niską cenę i na wizażu.pl bardzo ją polecają. Ma też fajny skład więc za tą cenę warto, może jak już mają być te rozstępy to chociaż trochę mniejsze ;)
Ja licze na chlopaka szczerze mowiac, bo poprzednio stracilam chlopca i to dla mnie teraz taie niespelnione pragnienie... Ale wiadomo bede sie cieszyc niezaleznie od plci, oby tylko sie udalo i bylo zdrowe.
Ja mam nadwage wiec u mnie te 9kg bylo ok, w ciazy chudlam np w pupie i udach a szlo w brzuszek;)
Ja mam nadwage wiec u mnie te 9kg bylo ok, w ciazy chudlam np w pupie i udach a szlo w brzuszek;)
Jaagnes - w drugiej ciazy moj gin powiedzial, ze bulgotanie to pierwsze ruchy, no ale to nie to samo co kopniaki i rozpychanie sie przez dzidzie w pozniejszych tytgodniach :-)
ja w tej chwili mam 2 kg do przodu, ale mocno schudlam do 8 tyg. bo mialam jadlowstret ;-) jestem nalogowa kawoszka, a kawy rowniez nie moglam pic, do 9 tygodnia mnie odrzucala.
i podobnie jak Ania, w poprzednich ciazach przytylam tylko 10 i 9 kg, na porodowce mi powiedziala polozna, ze to minimum jakie kobieta w ciazy powinna przytyc. ale ja tez z tych sredniej wielkosci jestem, a nie chudzina :-)))
ja w tej chwili mam 2 kg do przodu, ale mocno schudlam do 8 tyg. bo mialam jadlowstret ;-) jestem nalogowa kawoszka, a kawy rowniez nie moglam pic, do 9 tygodnia mnie odrzucala.
i podobnie jak Ania, w poprzednich ciazach przytylam tylko 10 i 9 kg, na porodowce mi powiedziala polozna, ze to minimum jakie kobieta w ciazy powinna przytyc. ale ja tez z tych sredniej wielkosci jestem, a nie chudzina :-)))
Hej Dziewczyny :)
Co prawda macie jeszcze trochę czasu do porodu ale może rozglądacie się już za wyprawką? Mam na sprzedaż łóżeczko z materacem, używane przez jedno dziecko, gratis dodaję fotelik może którejś z Was się spodoba :)
Podaję linka:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-materac-fotelik-4baby-ID3mXhx.html?action=show&id=49800107#xtor=EREC-55--20130804--9742607@1-20130804204042%27
Sprzedaję bo na początku miały nam się przydać dwa ale jednak się przeprowadzamy więc wystarczy jeden a ten bez sensu żeby stał jak komuś może się przydać :) Cena do negocjacji :)
Pozdrawiam :)
Co prawda macie jeszcze trochę czasu do porodu ale może rozglądacie się już za wyprawką? Mam na sprzedaż łóżeczko z materacem, używane przez jedno dziecko, gratis dodaję fotelik może którejś z Was się spodoba :)
Podaję linka:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-materac-fotelik-4baby-ID3mXhx.html?action=show&id=49800107#xtor=EREC-55--20130804--9742607@1-20130804204042%27
Sprzedaję bo na początku miały nam się przydać dwa ale jednak się przeprowadzamy więc wystarczy jeden a ten bez sensu żeby stał jak komuś może się przydać :) Cena do negocjacji :)
Pozdrawiam :)
Ja zawsze na poczatku ciazy chudne, w kazdej tak mialam, a tyje dopiero po 20 tygodniu gdzies, ale to tez nieduzo bo w ciazy z corka przytylam 9kg i 2 tyg po porodzie jak zeszla opuchlizna itd to wazylam z 5kg mniej niz przed ciaza. Moze to dlatego ze na poczatku ciazy nie mam bytnio apetytu:) Ale w kazdej mam ogromna ochote na cytrusy, wlasnie pomarancze, grejjpfruty i soki z nich:)
Martyna mi sie wydaje ze naprawde nie ma co inwesowac w drogie kremy na rozstepy, wystarczy oliwka albo zwykly balsam. Jak masz sklonnosc do rozstepow to i tak bedzies miec wiec dla mnie te kremy to strata kasy i naciaganie. No ale zrobisz jak uwazasz:) Bulgotki ja juz czuje, ale to nie sa jeszcze ruchy takie typowe, wiec chyba sie nie liczy:)
Jaagnes w pierwszej ciazy pozniej sie czuje ruchy wiec jeszcze masz czas:)
Jaagnes w pierwszej ciazy pozniej sie czuje ruchy wiec jeszcze masz czas:)
dzieki za podpowiedzi w sprawie lekarzy.
ja zdecydowana jestem na 100% na porod na Zaspie, dwa razy rodzilam na Zaspie i nie mam zadnych zastrzezen, wiec teraz bez zastanowienia - Zaspa.
w pierwszej ciazy ok. 20 tygodnia czulam ruchy dopiero, w drugiej juz w 16 tyg., a teraz juz w 14 czasem bulgotanie czuje ;-)
ja zdecydowana jestem na 100% na porod na Zaspie, dwa razy rodzilam na Zaspie i nie mam zadnych zastrzezen, wiec teraz bez zastanowienia - Zaspa.
w pierwszej ciazy ok. 20 tygodnia czulam ruchy dopiero, w drugiej juz w 16 tyg., a teraz juz w 14 czasem bulgotanie czuje ;-)
Nie no witaminy to sie w ogole powinno brac wieczorem a nie na czczo:) Wtedy sa najlepiej przyswajalne. Ja bym chciala rodzic na Zaspie znowu, ale mieszkam w Redłowie, wiec nie wiem czy nie zdecydowac sie na Redłowo zeby mezowi zaoszczedzic klopotu jak bedzie dojezdzal, zwlaszcza ze teraz mamy juz coreczke on sie nia bedzie zajmowal jak bede w szpitalu. Ciekawa jestem kiedy ruchy poczuje, w pierwszej ciay czulam dopiero w 20-21 tyg ale za to w poprzedniej juz w 16, wiec za pare dni chyba powinnam juz cos poczuc:)
Czesc dziewczyny! Ja byłam wczoraj u lekarza ale dziecko nie chciało się pokazać niestety. Tak się ustawiło, że nie udało się go nawet zmierzyć. W sumie nic nowego nie wiem po wczorajszej wizycie. Mdłości jeszcze nie przeszły bywają sporadycznie ale nie oczekiwanie. Co do brania witamin mam podobnie ja Wy i nie biorę ich na czczo tylko po jedzeniu i wtedy jest ok. A do szpitala nie podjełam jeszcze decyzji bo dużo czasu jeszcze jest zoabczymy jak sprawy sie ułożą. Po koniec sierpnia planuje zrobic sobie usg 4d. Meczą mnie te upały...
Dziewczyny czy Was tez tak mdli po witaminach? Pamietam ze w ciazyz corka mialam to samo, co lyknelam witaminy to mnie mdlilo i gin mi powiedzial ze tak czesto bywa. Wtedy mi poradzil zeby brac po pol tabletki 2 razy dziennie i chyba skorzystam z tej rady bo juz momentami mam wrazenie ze zwroce ta tabletke.