Widok
Ja tez jestem przy kosci a roztepy w pierwszej ciay mialam duze:/ Teraz sa biale wiec tak sie w oczy nie rzucaja, ale tuz po porodzie byla tragedia na brzuchu... Od 4 miesiaca sie smarowalam mustela na rozstepy a to ponoc najlepsze kremy i nic to nie dalo. Jak ktos ma miec rozstepy to i tak bedzie mial, to zalezy od elastycznosci skory i nawilzenia. Ja mam niestety skore sucha, dodatkowo przez niedoczynnosc tarczycy, wiec u mnie latwo o rozstepy. Mniejsze szanse maja te ktore maja cere tlusta, mocno nawilzona. Teraz nie stosuje nic, bo wiem ze to i tak nic nie da, a nie lubie sie smarowac:) Np moja ciocia przytyla w ciazy 30kg, niczym sie nie smarowala a rozstepow nie ma wcale. Wage zrzucila szybko, ma plaski brzuch i jest mega laska.
U mnie z waga minus 3kg.
U mnie z waga minus 3kg.
no też mi się wydaje, że nic tylko wymyślają...
słyszałam też, że zamiast tego polecają łyżkę oleju lnianego...
ja póki co biorę jedynie prenetal...
dziewuszki a pojawiły się wam jakies rozstępy??
kurcze, ja od początku sie smarowałam... jestem też przy kosci wiec miałam zapas skóry hehe;) i nie myslalam że u mnie się pojawią.... niestety..... w dziwnym miejscu bo na samym przodzie w okolicy pępka....
ło matko :D ale dziś zakupiłam bio oil moze on cos pomoże
i jak wasza waga?? u mnie +3 ;]
słyszałam też, że zamiast tego polecają łyżkę oleju lnianego...
ja póki co biorę jedynie prenetal...
dziewuszki a pojawiły się wam jakies rozstępy??
kurcze, ja od początku sie smarowałam... jestem też przy kosci wiec miałam zapas skóry hehe;) i nie myslalam że u mnie się pojawią.... niestety..... w dziwnym miejscu bo na samym przodzie w okolicy pępka....
ło matko :D ale dziś zakupiłam bio oil moze on cos pomoże
i jak wasza waga?? u mnie +3 ;]
Ja nie biorę, ale ja jem dużo ryb :)
Znam lekarzy którzy mówią tak a są tacy co mówią że to wymysł firm farmaceutycznych żeby zarobić.
Ostatnio za femibion 1 mimo że normalnie kosztuje 34 zł zapłaciłam 68 :/ bo to droga apteka była ale cóż 11 w której byłam i akurat tam mieli
Wielu lekarzy mówi, że za chwilę ciężarne będą jadły 10 tabletek dziennie
Znam lekarzy którzy mówią tak a są tacy co mówią że to wymysł firm farmaceutycznych żeby zarobić.
Ostatnio za femibion 1 mimo że normalnie kosztuje 34 zł zapłaciłam 68 :/ bo to droga apteka była ale cóż 11 w której byłam i akurat tam mieli
Wielu lekarzy mówi, że za chwilę ciężarne będą jadły 10 tabletek dziennie
ja jestem od początku ciąży na zwolnieniu. nie myślałam, że pójdę tak szybko. chciałam tak od 12 tygodnia. niestety musiałam leżeć, bo miałam niewielkiego krwiaka. ja pracuje w spedycji, to jest dosc stresująca praca i nie wyobrazam sobie, abym mogla siedziec 8 godzin przed kompem i uganiać sie z kierowcami, telefonami i całą tą stresującą sytuacją. w ciąze nie łatwo było nam zajść... wciaż nie mogę uwierzyć, że się udało... wiec wolę nie ryzykować z chodzeniem do pracy.
własnie siadłam z kartką, żeby zapisać pytania do lekarza ;] i... czarna dziura ;)
martwi mnie to, że nie mam na jutro żadnych nowych wyników, no ale zaskoczyli mnie przełożeniem wizyty... ostatnio byłam 19 lipca, wiec moze niewiele się zmieniło..
a mam jeszcze jedno pytanko, bierzecie ten kwas DHA??
własnie siadłam z kartką, żeby zapisać pytania do lekarza ;] i... czarna dziura ;)
martwi mnie to, że nie mam na jutro żadnych nowych wyników, no ale zaskoczyli mnie przełożeniem wizyty... ostatnio byłam 19 lipca, wiec moze niewiele się zmieniło..
a mam jeszcze jedno pytanko, bierzecie ten kwas DHA??
~Martyna.89 Dr Paszkiewicz niestety nie przyjmuje w żadnym szpitalu z tego co mi wiadomo. Dobrym lekarzem jest też dr Klimaszewski i on przyjmuje prywatnie (nie w invicta)i w przychodni na NWZ, chyba pracuje w Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku jak również dr knutowski gabinet prywatny ma w Sopocie ale też pracuje w szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku.
martyna.89 ja nie mam zagrożonej ciąży ani nic z tych rzeczy, ale mam dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne i za każdy miesiąc L4 dostaję kasę;) mogę brać na jedne zdarzenie (chorobę) do 6 miesięcy, dlatego od 8tyg jestem na zwolnieniu. A nie każdy ginekolog chce wystawić, uważają że ciąża to nie choroba... W pracy, mimo że jest umysłowa proszą aby kobieta jak wie że jest w ciąży od razu szła na zwolnienie, ze względu na stresujące warunki.
hm.. ja jutro idę do młodego Maciejewskiego ;) nie wiem jak będzie. trafiłam do niego z plamieniem do szpitala i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Także zobaczymy jak będzie. idę prywatnie i wizytę mam w Gdyni.
wielka niewiadoma ;) jutro zdam relacje ;)
póki co jestem jeszcze zapisana do gamety na przyszły tydzień, gdyby mi nie podpasywał ten jutrzejszy.
generalnie ciężka sprawa ...
wielka niewiadoma ;) jutro zdam relacje ;)
póki co jestem jeszcze zapisana do gamety na przyszły tydzień, gdyby mi nie podpasywał ten jutrzejszy.
generalnie ciężka sprawa ...
ja wybieram się na usg genetyczne do Piotra Zabuli (mam nadzieję, że dobrze odmieniłam nazwisko;) ale dopiero 30 sierpnia do Gamety. DObrze wiedzieć, że będę w dobrych rękach.
mi zmienili termin wizyty z piątku na jutro. trochę za późno dali znać, bo ani żadnych badań nie mam wykonanych, ani nic. do tego gina idę pierwszy raz, bo tak jak już wcześniej pisałam, mój lekarz zasugerował mi zmianę lekarza prowadzącego. i jutro zobaczymy jak będzie ;) także dam znać, co i jak ;) może już będziemy znali płeć. :) bo jutro zaczynam dokładnie już 20 tydzień :)
mi zmienili termin wizyty z piątku na jutro. trochę za późno dali znać, bo ani żadnych badań nie mam wykonanych, ani nic. do tego gina idę pierwszy raz, bo tak jak już wcześniej pisałam, mój lekarz zasugerował mi zmianę lekarza prowadzącego. i jutro zobaczymy jak będzie ;) także dam znać, co i jak ;) może już będziemy znali płeć. :) bo jutro zaczynam dokładnie już 20 tydzień :)
Dzięki, :)
Przemyślę, Piotr Zabul przyjmuje podobno w Sopocie też hmmm
Problem jest taki że ja mam zestawienie konfliktowe (ja mam A RHD - a ojciec dziecka A RHD +)
Problem jest też z krwawiącymi hemoroidami, leczyłam przed ciążą i chirurg się pytał czy planuję ciążę, bo jak krwawią to on by pacjentki na poród naturalny nie wysłał
I teraz już sama nie wiem czy liczyć się z cc czy może jednak nie
Przemyślę, Piotr Zabul przyjmuje podobno w Sopocie też hmmm
Problem jest taki że ja mam zestawienie konfliktowe (ja mam A RHD - a ojciec dziecka A RHD +)
Problem jest też z krwawiącymi hemoroidami, leczyłam przed ciążą i chirurg się pytał czy planuję ciążę, bo jak krwawią to on by pacjentki na poród naturalny nie wysłał
I teraz już sama nie wiem czy liczyć się z cc czy może jednak nie