Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaagnes- to spokojnie- bez stresu :) jeszcze spokojnie jest czas :) a pozniej to juz nawet ma się dosć momentami tego kopania ;)
gratulacje!!! Witamy w gronie mamusiek;)
hej dziewczyny jestem w 12tyg dopiszczie mnie do listy termin na 18lutego
pierwsza;) dość wyczekiwana (5 lat starań). USG miałam wczoraj ale maluszek nie chciał ujawnić płci;) , ale widziałam jak machał rączką;)

Justi dzięki za info, muszę jeszcze z tydzień poczekać, gdyż według wczorajszego usg jestem w 19 tyg, a według miesiączki w 18;)
jaagnes-a 1 czy kolejna ciąża? bo w pierwszej to chyba kolo 20-21 tyg..
ja juz 17 się zaczyna-no i 2 ga ciąża
Ja też jestem w 18tyg. i też jeszcze nic nie czuję. A któraś z was zna już płeć? My byliśmy wczoraj na usg, ale lekarz powiedział, że najlepiej przyjść za dwa tygodnie i wtedy może będzie wiadomo, może maleństwo się ujawni. :)
troszkę tam drogo;) jak bym miała 6 tyś na zbyciu to pewnie bym się tam wybrała, ale szkoda mi tyle wydać, a poród i tak trzeba przeżyć...
Ja w 14 już czuję, :)
Dziewczyny a co sądzicie o Swissmedzie??
Ja też kilka dni temu poczułam ruchy malucha. Niesamowite uczucie, to takie jakby dotknięcie opuszkiem palca, a to mały człowieczek puka do mamy :)
A ja jeszcze nic nie czuję;( A może nie rozpoznaje;( a jestem już w 18tyg więc powinnam chyba też czuć;(
ja wlasnie dzis pierwsze ruchy poczulam- a juz wczoraj zaczęłam sie zastanaiwać ze powinnam juz czuc wlasnie...hmm..takie trochę niezwykle uczucie..
Martyna tu sie musze z Toba zgodzic, dla mnie to nieporozumienie zeby nie mozna bylo miec znieczulenia. Ja mieszkalam przez jakis czas w Szwajcarii i tam moglam wybrac czy chce sn czy cc, nie mowiac o znieczuleniu. Jesli chodzi o lekarza ja chodze do Sliwinskiego z Gamety, polecam go goraco.
Jutro ide do szpitala na zalozenie szwu, bede musiala okolo tygodnia polezec, ciezko bedzie bez coreczki tyle czasu:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem zbyt wrażliwa na ból i nie urodzę inaczej, byłam w uk i tam prawie każda tak rodzi, najbardziej przeraża mnie to lekkie nie obraźcie się dziewczyny zacofanie w Gdańsku, że znieczulenie nie jest normą!
W krk nie ma szpitala gdzie nie ma, i akcje w stylu nie mamy lekarza się nie zdarzają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co kojarzę na temat porodów w wodzie w Wojewódzkim, to jest tylko jedna wanna do tego przystosowana i nigdy nie masz pewności czy nie będzie już zajęta w momencie jak Ty zaczniesz rodzić.
kiedyś slyszałam opowiesc kolezanki a propo porodu w wodzie..zaplacila w wojewodzkim za porod w wodzie-a jak co do czego- nic z tego nie wyszlo (chyba nie bylo cieplej wody) czy cos innego sie przydarzyło.. wydaje mi się ze juz parę razy slyszalam 'przypadkiem' o porodach , ktore mialy bycw wodzie a niestety nic z tego nie wyszlo..poszukaj info w innych wątkach a propo szpitali i lekarzy-tu na forum jest tego sporo..ten wątek troszkę jeszcze mało aktywny ;)
Otóż ja mam taki problem, że nie znam żadnego lekarza w Gdańsku, wymarzyłam sobie poród w wodzie.
Na zaspie już nie ma takiej możliwości podobno jest w wojewódzkim, ale wszyscy to tam odradzają, nie wiem czemu :(
Martyna-kwestie szpitala pojawiają sie na tym forum wielokrotnie, i jest to sprawa naprawdę bardzo indywidualna..
niektóre mamy za "nic w świecie' nie wybrałyby się do wojedowdzkiego - a inne wprost przeciwnie,
wg mnie najwięcej pozytywnych opinii ma Zaspa i Kliniczna -nie jestem w stanie jednoznacznie wskazac roznic miedzy tymi szpitalami ( reasumując w gdansku masz 3 szpitale do wyboru),
ja akurat rodzilam na Klinicznej - i jakos jeszcze zyję ;) i wybieram się tam kolejny raz- ale myślę ze prawda jest taka, że nigdy nie wiadomo na jaki personel akurat 'się trafi', nawet w polecanym szpitalu mozna trafic na gorszą zmianę i gorszy dzien :/ ale wiadomo-na cos sie trzeba zdecydowac...na pewno kazdy z tych szpitali rozni sie zasadami odwiedzin (na klinicznej-odwiedzajacy wchodzą na salę- bez limitow czasowych i ilosciowych - no chyba ze ktos mega przesadzi-to wtedy moze personel poprosic do pokoju odwiedzin),
co do reszty szpitali-mysle ze inne dziewczyny wesprą poradą :)
super!! wysłałam wlasnie mężowi :D
Podobno dobry jest dr Klimaszewski, ma gabinet prywatny, ale przyjmuje też na NFZ. Osobiście też się do niego wybieram. Ogólnie mam lekarza spoza Trójmiasta, ale na wszelki wypadek chcę mieć również tutaj i jeżeli opinie się sprawdzą, będę chciała zostać jego pacjentką.
cześć Martyna witamy w gronie mamusiek;) Ja jestem z Wejherowa i też tu będę rodzić, lekarza mam w Gdyni, w Gdańsku niestety ale nikogo nie znam i nie mogę polecić;( Ale mam nadzieje że inne przyszłe mamy będą mogły Ci pomóc...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry