Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam test pappa robiony w gamecie, i wynik dostałam na e-mail, że wszystko ok, procent zagrożenia chorobą był jeszcze mniejszy niż przed. Więc nawet nie odbierałam wyniku, a ginowi powiedziałam jak wyszło i wystarczyło;)
Ja tak. Byłam u dr Leszczyńskiej i ona powiedziała mi, aby na usg przyjść z wynikami Papp-a i fbHCG.
podpowiedzcie mi dziewczyny, czy wynik testu Pappa byl w jakikolwiek sposob potrzebny ginowi, ktory wykonywal Wam usg NT do opisu tego usg?
czy wybieracie sie z wynikami testu z krwi do genetyka?
Cześć dziewczyny! Bardzo proszę Was o pomoc. Jestem w 7 tc i szukam dobrego ginekologa, najlepiej z okolic ujeściska/ oruni/ kowal. Byłam już u swojego ginekologa ale wizyta kosztuje 150 zł i nie stać mnie na taki wydatek raz w miesiącu. Może znacie jakiegoś dobrego i trochę tańszego? Proszę o pomoc bo Wy jesteście najbardziej aktualne w tym temacie :)
zgadzam się w 100%, w lumpku można kupić ciuszki dobrej firmy za 2-3 zł a nie 50-80 zł, wiadomo bieliznę kupuję zawsze nową ale spodenki, sweterki czy kurteczkę nie opłaca się w "zwykłym" sklepie.
Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o kupowaniu ciuszków dla dzieci w lumpku.
Ja nie widzę w tym problemu i myślę, że na pewno część garderoby tam skompletuje dla maluszka.
Po pierwsze:ceny nowych ubranek dziecinnych są nieporównywalnie wysokie do cen ciuchów dla dorosłych.
Po drugie: dzieci szybko rosną i czasami jedną rzecz założymy tylko raz (co rodzi po trzecie dużo ciuszków w szmateksach jest prawie nowa założona raz czy dwa).
A po czwarte: co może niektóre z was zdziwić, ale jeśli dbamy o skórę naszych maluchów to powinnyśmy być świadome tego, że przy produkcji ciuchów bawełnianych wykorzystuje się tyle chemii, że żeby się jej pozbyć trzeba by wyprać ubranko co najmniej kilkanaście razy, a tak mamy już kilka razy wyprane :)
Oczywiście nie mówię, że nie będziemy kupować nowych rzeczy, ale na pewno będę zaglądała do pobliskich ciuchlandów, bo czasami naprawdę można trafić na mega perełki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w sumie 'na nic nie liczę" mąż chyba też-ale u nas jest inny problem-córa mówi, że będzie braciszek....takze nie wiem-może być ciężko jak się okaze coś innego :D
Wilczyco my też z mężem liczymy na chłopca;) z początku miałam przeczucie że tak będzie, ale teraz już sama nie wiem... A dzidzia uparta i nie chciała nic pokazać na wtorkowym usg;(
piękne... Też się poryczałam och te nasze hormony...
No właśnie z tymi ciuszkami to jest tak ,że jest tyle ślicznych, ale niestety nie wiemy jeszcze kto mieszka w brzuszku więc trzeba się powstrzymać z zakupami. Chociaż mój mąż mówi ,że on nie potrzebuje USG na potwierdzenie bo on wie ,że będzie chłopak :)
Ja też chciałabym chłopca,ale zobaczymy ;)

Ostatnio przeczytałam i się poryczałam:
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: Mamusiu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie też ostatnio głowa często bolała. Szczególnie ten tydzień był straszny, od poniedziałku, aż do wczorajszego ranka. Nawet paracetamol całkowicie nie pomógł, jedynie trochę ulżył.
Ja byłam przeziębiona w czerwcu, wtedy kiedy miałam największą alergię. Organizm był osłabiony i mnie złapało. Mam nadzieję, że teraz żadne przeziębienie się do mnie nie przyczepi.
Ja usg mam pod koniec sierpnia. Tydzień temu byłam na wizycie, ale niestety maleństwo się zakryło i lekarz nie mógł stwierdzić, czy to chłopiec czy dziewczynka, więc też jeszcze nie wiem jaka to płeć.
No dajcie koniecznie znać jak tam po Usg :) Ja mam dopiero w połowie sierpnia następne. Morfologie mam robic co 2 wizyte, bo mam dobre wyniki. Tyle jest teraz fajnych przecen na dzieciece ciuszki, ale jakos jeszcze nic nie kupilam bo przewaznie wszystko albo w kwiatki albo w autka, albo rózowe albo niebieskie :) a u mnie jeszcze niewadomo co. Jedyne zmartwienie to takie ze mam łożysko przodujące ale moze jeszcze sie wszystko poprzewraca jeszcze mam czas :)
tak też mam co miesiąc morfologię i mocz, do tego jakiej bakterie mi znalazła i zrobiła posiew z pochwy i kolejne 50 zł poszło... Oj bankructwo mnie czeka;)
niby ciepło, a dużo z nas zaczyna chorować .. ;( masakra jakaś.

dziewczyny, czy Wy co miesiąc wykonujecie morfologie?? mnie martwi to, że z miesiąca na miesiąc mam coraz gorsze wyniki......
:(

jutro wizyta, wiec pewnie dostanę jakieś nakazy ...

nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć bejboszka :D
Mnie też ostatnio głowa boli dosyć często, pomaga paracetamol i drzemka.
Nalla dużo odpoczywaj i kuruj się :) Gardło płucz wodą z solą albo woda z wodą utlenioną.
Mnie głowa bolała często w pierwszym trymestrze często na zmianę pogody to wtedy kawę sobie robiłam i pomagało bo często mam niskie ciśnienie. Ja do lekarza idę dopiero w sierpniu. A teraz mnie dopadło takie przeziebienie aż się boję o dzidziusia. Kaszel straszny, katar i ból gardła. Oprócz babcinych sposbów typu syrop z cebuli, czosnku i cytryny i herbaty z miodem, kupiłam w aptece inne leki dla kobiet w ciąży i jak narazie mało wszystko pomaga próbuje dostac sie do lekarza ogólnego żeby mnie osłuchał. Nie chce brac antybiotyków..mam nadzieje, że się wykuruje i dzidzi nic nie bedzie
dziewczyny-a boli was czasem głowa? bo mnie prawie codziennie :/ ech...w sumie nie wiem co z tym zrobić...konczy się tak, ze codziennie kładę się na 2 godzinną drzemkę- i wtedy trochę lepiej
ja to bardziej przy sobie jestem, wiec mam nadzieję, że za wiele mi nie przybędzie ;) póki co boczki zniknęły i wszystko idzie w brzuszek ;) oby tak dalej. ja już nie mogę doczekać się piątku, bo mamy wizytę ;) i może dowiemy się jaka płeć :) pozdrawiam was serdecznie :)
Mi coś ostatnio przeskoczyło w dolnym odcinku kręgosłupa i bardzo boli, a że nie mogę zrobić prześwietlenia to rozgrzewam miejscowo i troszkę pomaga. Ja przez mdłości schudłam 3kg, ale pani ginekolog powiedziała ,że tak często bywa.Od 3 tygodni już jest lepiej i jem normalnie, według Gin.od 13 tygodnia powinnam przybierać 0,5 kg na tydzień.
Dziś zrobiłam porządek w szafie i musiałam schować połowę par spodni, bo już sie w nich nie dopinam ;). Heh i co to będzie dalej??
Mnie kręgosłup również pobolewa, z tym że już wcześniej miałam z nim problemy, więc podejrzewałam, że może tak być także w ciąży.
Co do wagi to w I trymestrze przytyłam ok. 3 kg, a teraz przybieram ok. 0,5 kg tygodniowo. Od początku ciąży, a jestem obecnie w 16 tygodniu, przybyło mi jakieś 4,5 kg.
Jak na razie idzie tylko w brzuch, bo delikatnie się uwypukla i w piersi. Zobaczymy jak będzie dalej. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry