Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niezapominajka ja tez wiele razy plakalam z bezsilnosci i tego ze sie tak beznadziejnie czuje.. Ale przeszlo a pozniej reszta ciazy byla cudowna, zero dolegliwosci:)
A co do usg 3d polecam dr Augustyniaka w Starmedzie, podobno dr Skora tez jest dobry, oni tam maja bardzo dobry sprzet, juz raz bylam:)
Czy któraś się wybiera na Bezpiecznego Malucha?
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/65
A co to a warsztaty?Nie ma żadnego programu na stronie, a obawiam się, że jest to coś w rodzaju Tele Mango;)
Na usg połówkowe idę do doktor Katarzyny Lenckowskiej, Al. Gen.J. Hallera 4/1a Gdańsk, nr tel:602-476-778. Chodzę obecnie do dwóch lekarzy i oboje, mimo że się nie znają polecili mi tą Panią. Usg będzie w 3d:)Lekarze ZALECALI nawet 3d "jest to etap ciąży,w którym widać rzeczy, których wcześniej nie było widać a w późniejszym etapie nie będzie widać".
Dziewczyny, a w którym tygodniu umówiłyście się na połówkowe 3d? Bo połówkowe między 18-22tc, a zastanawiam się czy to nie za wcześnie na 3d i czy warto dopłacać. Tak wogóle to nawet nie orientuję się w cenach.
Ja zapisałam się na warsztaty, ale w Gdyni. Nie dostałam jednak żadnego maila potwierdzającego i się teraz zastanawiam czy jestem zapisana czy nie.
Ja ide w sobote, to bedzie koncowka 20 tygodnia. Robie chyba normalne polowkowe, chyba ze lekarz stwierdzi ze dla dokladnosci pomiarow i wiekszej wiarygodnosci badania warto zrobic je w 3d, wtedy zrobie.
Cześć dziewczyny. Ja miałam usg 3d w 18 tygodniu robiłam je tak dodatkowo dla siebie. Akurat nic nie płaciłam, bo dostałam zaproszenie na bezpłatne badanie w związku z akcją w Auchan, o której było pisane na tym forum wcześniej. U mojego lekarza usg połówkowe miałam robione w 22 tygodniu i to już było zwykłe usg. Ogólnie planuje iść jeszcze raz na usg 3d jeszcze we wrześniu lub na początku października.
Mi polecano do usg 3d doktor Brzóskę, doktora Stencla i doktora Doeringa.
Ja się zapisałam na bezpiecznego malucha i mam nadzieję, że nie będzie to strata czasu.
Nie wiem jak wy macie z przesądami, ale my kupiliśmy dziś wózek i tak jakoś urealnia się ta wizja maleństwa...:)
Czy, któraś z was ma robione wyniki progesteronu? Ja mam co dwa tygodnie , jeden lekarz mówi, że w II trymestrze się już tego nie bada, ale drugi bada mi i ciągle jest niski i muszę brać leki :( Nie wiem sama co o tym myśleć....
Dziewczyny, a wybrałyście już szpital?
Ja byłam prawie pewna Zaspy, ale stale słyszę o łapownictwie w szpitalach różnych to jak mam dać x zł to przecież lepiej iść rodzić za 6 tys w swisie i przynajmniej mówić płacę wymagam znieczulenie i mila opieka
Już sama zgłupiałam
Moja kolezanka dała 5 tysięcy w sumie łapówek co prawda w nie w Gd ale kwota mówi sama za siebie
ja jestem z Wejherowa i będę tu rodzić, szpital jak każdy inny, poród trzeba przeżyć;)
Jak miała bym dość kasy to pewnie pojechała bym na Mazury do szpitala w Mońkach, tam dają znieczulenie dla każdej rodzącej która chcę i takie jakie chce...
Dziewczyny wątek się zaczyna zawieszać, założyłam nowy;)
Zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=491037&c=1&k=160

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry