Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja usg robię zawsze w Evi-med w Gdyni, mam tam pakiet. Wizytę mam we wtorek będzie to 16 tydzień i mam nadzieje że też będzie przez brzuszek;) Po badaniu usg prenatalnym które trwało 40min i było dopochwowo nie mogłam siedzieć;) o seksie też nie było mowy;)
W centrum handlowym Port Rumia Auchan 20-21. 07 będzie możliwość wykonania darmowego badania usg 4d w ciąży, wybieramy się tam z mężem, zawsze to 200 zł w portfelu;)
Dobrze wiedziec. Chętnie i ja skorzystam pewnie dużo osób będzie. Nie wiem jak wy ale ja umieram z ciekawości czy bede miec kolejna córeczkę czy synka:)
Hejka! Mam pytanie. Jestem w 7 tygodniu ciąży. Mam straszne mdłości przez cały dzień. Doradzcie prosze co Wam pomagalo. W pierwszej ciazy nie pamietam bym az tak zle sie czula.
mi na mdłości pomagały częste posiłki, np wiecznie żułam suchary;) pomagało;)
Ja też miałam mdłości od samej pobudki, pomagało mi jeszcze przed wstaniem z łóżka zjedzenie kawałka bułki z samym masłem. A w ciągu dnia jadłam wafle ryżowe. Na szczęście od tygodnia już mdłości mnie nie męczą ;)
Zazdroszczę,bo trochę sie smuce gdyż nie moge sie zajmować swoim synkiem tak jak do tej pory:( a ma w poniedzialek 11 miesiecy, wiec wymaga uwagi i jest taki kochaniutki,stale sie do mnie smieje a ja tylko mysle o tym by nie zwrócić:(
Dowiedziałam się że usg 4d robią dopiero od ok 20 tyg, wcześniej niewiele widać więc tylko 2d. Tak więc sobie daruję przesiadywanie w Auchan czekając na możliwe badanie. Zwykłeusg będę miała jutro, więc do soboty niewiele się zmieni;)
Aniaa mnie też prawie codziennie "pobolewał" kręgosłup :/ momentami dosć intensywnie..
na szczescie ostatnio przeszlo jakos..
co do witamin-ja akurat nie biorę i zbytnio nie zamierzam -zastępuję świezą sałatą, ogórkami itp.. :D aczkolwiek biorę żelazo- bo z tym u mnie krucho- mam takie specjalne na receptę..zobaczymy jak będzie...
Na ból kręgosłupa polecam basen, może nie ten w aqua parku, gdyż nie jest zbyt czysty ale np w hotelu Faltom lub Victoria, pływanie na plecach nawet raz w tygodniu pomaga rewelacyjnie;) polecam
dawno mnie nie było, ale akurat odwiedziła mnie rodzinka, wiec mam wesoło ;) i nie ma nawet chwili na odpoczynek. dziś jednak zrezygnowałam ze spacerów, coś ciągnie mnie brzuch... ale to chyba normalny objaw. ja nie mam żadnych mdłości... ale wczoraj jakoś słabo mi się zrobiło... a wieczorem tak jakbym się rozkładała na grypę..... ale wieczorna herbatka z cytrynka i miodem postawiła mnie na nogi.
tez widziałam plakaty zapraszające na bezpłatne usg, ale akurat mam wizytę w piątek, więc nie ma co ;)
a jak wasz kręgosłup? mnie już troszki pobolewa... nie wiem jak będzie dalej. aha i ważyłam się, jestem juz 1,5 kg na plusie :]
Mnie kręgosłup również pobolewa, z tym że już wcześniej miałam z nim problemy, więc podejrzewałam, że może tak być także w ciąży.
Co do wagi to w I trymestrze przytyłam ok. 3 kg, a teraz przybieram ok. 0,5 kg tygodniowo. Od początku ciąży, a jestem obecnie w 16 tygodniu, przybyło mi jakieś 4,5 kg.
Jak na razie idzie tylko w brzuch, bo delikatnie się uwypukla i w piersi. Zobaczymy jak będzie dalej. :)
Mi coś ostatnio przeskoczyło w dolnym odcinku kręgosłupa i bardzo boli, a że nie mogę zrobić prześwietlenia to rozgrzewam miejscowo i troszkę pomaga. Ja przez mdłości schudłam 3kg, ale pani ginekolog powiedziała ,że tak często bywa.Od 3 tygodni już jest lepiej i jem normalnie, według Gin.od 13 tygodnia powinnam przybierać 0,5 kg na tydzień.
Dziś zrobiłam porządek w szafie i musiałam schować połowę par spodni, bo już sie w nich nie dopinam ;). Heh i co to będzie dalej??
ja to bardziej przy sobie jestem, wiec mam nadzieję, że za wiele mi nie przybędzie ;) póki co boczki zniknęły i wszystko idzie w brzuszek ;) oby tak dalej. ja już nie mogę doczekać się piątku, bo mamy wizytę ;) i może dowiemy się jaka płeć :) pozdrawiam was serdecznie :)
dziewczyny-a boli was czasem głowa? bo mnie prawie codziennie :/ ech...w sumie nie wiem co z tym zrobić...konczy się tak, ze codziennie kładę się na 2 godzinną drzemkę- i wtedy trochę lepiej
Mnie głowa bolała często w pierwszym trymestrze często na zmianę pogody to wtedy kawę sobie robiłam i pomagało bo często mam niskie ciśnienie. Ja do lekarza idę dopiero w sierpniu. A teraz mnie dopadło takie przeziebienie aż się boję o dzidziusia. Kaszel straszny, katar i ból gardła. Oprócz babcinych sposbów typu syrop z cebuli, czosnku i cytryny i herbaty z miodem, kupiłam w aptece inne leki dla kobiet w ciąży i jak narazie mało wszystko pomaga próbuje dostac sie do lekarza ogólnego żeby mnie osłuchał. Nie chce brac antybiotyków..mam nadzieje, że się wykuruje i dzidzi nic nie bedzie
Mnie też ostatnio głowa boli dosyć często, pomaga paracetamol i drzemka.
Nalla dużo odpoczywaj i kuruj się :) Gardło płucz wodą z solą albo woda z wodą utlenioną.
niby ciepło, a dużo z nas zaczyna chorować .. ;( masakra jakaś.

dziewczyny, czy Wy co miesiąc wykonujecie morfologie?? mnie martwi to, że z miesiąca na miesiąc mam coraz gorsze wyniki......
:(

jutro wizyta, wiec pewnie dostanę jakieś nakazy ...

nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć bejboszka :D
tak też mam co miesiąc morfologię i mocz, do tego jakiej bakterie mi znalazła i zrobiła posiew z pochwy i kolejne 50 zł poszło... Oj bankructwo mnie czeka;)
No dajcie koniecznie znać jak tam po Usg :) Ja mam dopiero w połowie sierpnia następne. Morfologie mam robic co 2 wizyte, bo mam dobre wyniki. Tyle jest teraz fajnych przecen na dzieciece ciuszki, ale jakos jeszcze nic nie kupilam bo przewaznie wszystko albo w kwiatki albo w autka, albo rózowe albo niebieskie :) a u mnie jeszcze niewadomo co. Jedyne zmartwienie to takie ze mam łożysko przodujące ale moze jeszcze sie wszystko poprzewraca jeszcze mam czas :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry