Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się jednak też nie zapisałam, bo jak pomyśle o tej godzinnej podróży do Gdańska w jedną stronę to mi się odechciewa :)
Zajecia super tylko daleko i ciezko małego gdzies zostawic
Karmelek nie wiem czy wszytskie, ja w pierwszej ciazy zylam normalnie bo nic sie nie dzialo i jakos specjalnie sie nie oszczedzalam bo nie musialam. Teraz mam inna sytuacje, z uwagi na to ze poronilam w 5 miesiacu to naprawde oszczedzam sie teraz jak moge i unikam ryzkownych rzeczy. U mnie jeszcze teraz byl ten pobyt w szpitalu, wiec mysle ze nie ma co ryzykowac, wiadomo fajnie byc w formie, ale zeby nie przytyc za duzo to juz moge sobie czekolady odmowic zamiast cwiczen;)
Mi tez jest za daleko na awf,gdyby to bylo raz w tyg to jeszcze bym dojechala.
Bylam a usg,wszystko ok 15 tydzien,lekarz podejrzewa ze w brzuszku siedzi dziewczynka,ale to jeszcze nic pewnego;)
To chyba wszystkie mamy oszczędzający tryb życia :)
Ja wole jednak nie ryzykowac, jak sa problemy z szyjka na poczatku to pozniej raczej tez beda bo nacisk na szyjke jest coraz wiekszy w miare jak brzuszek rosnie. Jak musisz lezec to watpie aby lekarz Ci pozwolil na wysilek fizyczny 3 razy w tyg. Ja lezec nie musze, ale mam "oszczedzajacy tryb zycia" co wyklucza takie zajecia:(
Aniaa, ja obecnie też mam problem z szyjka bo się skróciła, zapisałam sie wcześniej co prawda, ale będę chodzić jak tylko będę mogła i pozwoli mi lekarz.
Śmiało pisz mala z zapisem, możesz zawsze po wizycie u lekarza napisać że rezygnujesz :)
Ja zapisywałam się mailowo.
ja nie dam rady sie zmobilizowac az 3 razy w tyg. jeszcze przy dwojce chlopakow, ale tez chetnie po zajeciach spotkam sie z Wami, jak bedziecie szly na kawe :-)
Hej dziewczyny jak się zapisywałyście mailowo czy dzwoniłyście???
Ja na zajecia raczej nie moge bo mam ciaze podwyzszonego ryzyka, pozatym u mnie niepewna sytuacja z szyjka, wiec odpada. W sobote mam wizyte u mojego gina, zobaczymy co powie.
Ja niestety nie dam rady uczęszczać na te zajęcia, szkoda ze nie ma zadnych popoludniowych, ale moge nieraz podjechać zeby sie z Wami na kawke czy jakies ciacho spotkać zeby energie zregenerować po zajęciach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z Gdańska śródmieścia, więc na żabiankę też mam spory kawałek, ale damy radę. Zapisuj się szybko bo już powoli zamykają listę.
Dziewczyny, a Wy wszystkie z Gdańska? Czy Któraś z Gdyni będzie dojeżdżać? Zastanawiam się czy też się zapisać, ale ten dojazd w jesienno-zimowe dni mnie odstrasza.
Ja też zapisałam się na te zajęcia na AWFie, także do zobaczenia :))
Dzięki za info o tych zajęciach na AWF-ie. Zapisałam się i mam nadzieję,że dam radę ;)
Ja narazie szukam zajęć na terenie Gdyni/Rumi, jak nic nie zjadę to pomyśle o Gdańsku, ale nie wiem czy będzie mi sie chciało dojeżdżać 3 razy w tygodniu. Raz to jeszcze bym się zmobilizowałą :p
Och jak ja bym też chciała móc napisać, że ciąża mija mi przyjemnie, póki co czekam z niecierpliwością na ustąpienie mdłości i mam nadzieje, że później już będzie tylko lepiej :)
A to szkoda, napewno nie dam rady 3 razy w tygodniu :( Ale spróbuje napisać może sie uda jakos umówić na pojedyncze zajęcia. Chętnie nawet zgapiłabym kilka ćwiczeń żeby móc w domu wykonywać :)

Małgosia85 nie ma za co :) Bardzo mi miło ze dołączyłas, im nas więcej tym ciekawiej ;)

U mnie sie dzisiaj własnie zaczął 20 tydzień. Oooo matko ale ten czas leci, oby druga połowa była równie przyjemna jak pierwsza

Pozdrawiam Was dziewczyny :*
Poprosiłam o opinię trenerkę mojego Męża z siłowni. Polecała zajęcia w Gymnasione z Magdą Poborca, podobno sprawdzona osoba, pracująca od lat z ciężarnymi. Jeszcze na Ujeścisku są zajęcia http://bodymindclub.pl/ , jednak o tych nie potrafiła nic powiedzieć. trzeba bardzo uważać na prowadzących,lepiej wybadać grunt,bo zdarzają się osoby, które prowadzą zajęcia rozciągające, ale z ciężarnymi mieli niewiele wspólnego i mogą zrobić niechcący krzywdę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry