Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szlam dzis do Invicty i tam w Gymnasionie jest reklama, ze prowadza cwiczenia dla przyszlych mam, 20 zl za 1 zajecia.
Moze kogos zainteresuje...
Karmelek, powinno się chodzić 3 razy w tygodniu, bo na tej podstawie robią badania naukowe, wiesz, chodzi o obopólną korzyść:)Wiem jednak, że chodzą też kobiety, które (tak jak ja w tej chwili możne to się zmieni) nie mogą uczestniczyć w ogóle w ćwiczeniach,przecież to sprawa losowa,może się coś przydarzyć wszyscy jesteśmy ludźmi:)
Napisz maila do prowadzącej, bardzo miła osoba, konkretnie można z nią korespondować.
Pozdrawiam Cię Karmelku i jeszcze raz dziękuję za "ściągniecie" mnie na to forum:)
Karmelek, napisane jest, ze zajecia sa przed poludniem w poniedzialki, srody i piatki. Jak nie przyjdziesz na zajecia, to moga zapytac o powod nieobecnosci.
Ja bym sie chetnie zapisala, ale boje sie, ze nie bede sie mogla zmobilizowac co drugi dzien.
Hej, a wiecie czy na te zajęcia trzeba zdeklarować jakis konkretny dzień? Ja tez chetnie bym sie wybrała ale u mnie cięzej z opieką nad synkiem :)
Dziula, bardzo się cieszę:). Jeju dziewczyny, w końcu czuję, że nie jestem "w tym" sama:)Zwłaszcza leżąc w domu!Oby to się szybko zmieniło albo choć do października do pierwszych zajęć:)
Małgosia dzięki za info o tych zajęciach, super, że bezpłatne, ale dla mnie to troche za daleko. Wezmę napewno je pod uwagę jak nie znajdę nic bliżej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Malgosia85 ja też zapisałam się na te zajęcia. :) Może jeszcze więcej dziewczyn z forum się na nie zapisze, to będziemy mogły poznać się na żywo. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niezapominajka, polecam zajęcia na AWF'ie bezpłatne!. Zaczynają się od października, warunkiem jest udostępnienie pracownikom naukowym karty ciąży do badań naukowych.
Tu wszystkie informacje: http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734
Ja już się zapisałam mailowo i będę chodzić, jeśli tylko lekarz mi pozwoli:/
Witam :)
Małgosia ja też biorę od początku ciąży d*phaston.
Dziewczyny, a do kiedy miałyście mdłości? Ja już jestem w 14 tygodniu i cały czas od rana do wieczora mnie męczą :( Jestem już tym taka zmęczona, bo przez nie nie mogę normalnie funkcjonować jak człowiek.
Pisałyście szybciej też o zajęciach dla kobiet w ciąży, uczęszczacie na nie? BO ja też chyba pomyśle nad jakąś delikatną aktywnością fizyczną.
Cześć dziewczyny! Chciałam podziękować Karmelkowi, ze mnie znalazła na stworzonym przeze mnie forum dla mam styczeń-luty 2014:)
Mój termin to 7.02.1013. Wczoraj byłam na usg,Maluch zacisnął nóżki i nie chce pokazać płci. Niestety skróciła się szyjka macicy i muszę leżeć:/ Kontrola w poniedziałek.
Od początku ciąży biorę d*phaston i jestem na zwolnieniu ze ze względu na usunietą operacyjnie ciąże w lutym(w 3 m-cu). Od wczoraj dopochwowo jeszcze luteina. Mam nadzieję ze nie obrosnę jak orangutan od tych hormonów:)
Czy Wam również zdarzają się takie komplikacje? Spodziewałam sie, że inaczej spędzę ten czas..
Pozdrawiam!
Niezapominajko, zapomnialam dodać, że ja badania HIV, Hbs, HCV, mialam zlecone przez ginekologa, podobnie jak i inne badania, a nie przez lekarza rodzinnego i miałam je robione na początku w I trymestrze. Teraz, co wizytę mam mocz i morfologię.
Cześć :)
Troszkę mnie tu nie było :)
Gratuluję wszystkim mamusią które znają już płeć maleństwa :)
Ja mam wizytę w poniedziałek będzie to ok 17 tc więc może ja też się dowiem, bardzo liczymy na syna, ze względu na to, że dziewczynka otrzymałaby ode mnie w prezencie choroby czego bardzo nie chcemy :(
Ja też zamierzam rodzić na Zaspie, chociaż nie ukrywam, że liczę na szybki poród. Byłam tam ostatnio bo plamiłam, ale z zakrzepami i tylko ze względu na upały mnie nie wzięli, bo lekarz stwierdził, że tam jest tak źle, że lepiej żebym leżała w domku gdzie mam chłodno :)
Położna kurcze nie pamiętam jak się nazywała, bardzo fajna, mówiłam jej że ja planuję do bardzo dużego rozwarcia leżeć w domu w wannie (mam bardzo dużą) a ona do mnie, o jaka mądra kobieta, nic tak nie łagodzi bólu jak woda :) Także odniosłam pozytywne wrażenie :)
To i ja się dopisze :)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
04.01.2014 Jaagnes
05.01.2014 Dzula
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
21.02.2014 niezapominajka
Jaagnes - o mnie zapomnialas :(

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
04.01.2014 Jaagnes
05.01.2014 Dzula
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89

Gratuluje tym mamuskom, ktore juz znaja plec :-)

Ania - ciesze sie, ze wszystko OK!
Wilczyco w klinice Evi med w gdyni za 180 zł można zrobić w formacie 3D, najlepiej robi pan dr Zabul.
Ja dostałam taki sam zestaw badań w I i na początku II trymestru tokso i cytomegalię też miałam dwa razy. Nie robiłam jeszcze tylko grupy krwi. HIV robiłam tylko jeden raz.
Dziewczyny czy możecie polecić USG 3D, mój lekarz nie ma takiego sprzętu, a chcielibyśmy zrobić.
Ja równiez gartuluje szczęściarom które znaja płec maluszków :) oby sie potwierdziło :) Ja tez chodze prywatnie i badania miałam wszystkie od razu , a teraz tylko co wizyte morfologie + mocz. Miłego weekendu dziewczyny
Niezapominajko ja też chodzę prywatnie to gina i za wszystkie te badania musiałam płacić, byłam nawet u lekarki rodzinnej która nigdy nie robiła problemu z wystawieniem skierowania ale powiedziała że na te badania może kierować tylko lekarz specjalista;( a więc zapłaciłam prawie 400zł...

Od rodzinnego możesz dostać tylko na krew, mocz i Hbs
Tak, ja na początku też miałam dużo badań, a chodzę do lekarza na nfz. Jedyne czego mi nie zlecił to badań na toksoplazmozę i cytomegalię, bo te zrobiłam wcześniej odpłatnie.
Gratulacje dla dziewczyn, które znają już płeć maleństwa :)
Też już bardzo chciałabym wiedzieć, niby jest mi obojętnie wiadomo najważniejsze, żeby zdrowa dzidzia była, ale jednak jestem nastawiona na dziewczynkę :P
Dziewczyny czy Wy tez robiłyście tyle badań? Na pierwszej wizycie miałam zlecone ogólną krew i mocz, WR, toxo, cyto i różyczke. A teraz dostałam kolejną listę Hbs, HCV, HIV plus znowu krew i mocz. Ciekawa jestem czy jeśli chodzi się prywatnie do lekarza to jest szansa, żeby dostać na jakieś badania skierowania od lekarza rodzinnego?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry