Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie po lekarzu wszystko w porządku, dzidzia rosnie a ja schudłam kilogram od ostatniej wizyty :) Płec nieznana póki co bo leżało sobie podłużnie miednicowo i nóżki były złączone. A ja od dzis na zwolnieniu ;)

Aniaa odezwij sie jak tam usg Twoje.

Do usłyszenia bye bye
tylko da dni mnie nie było a tu taki ruch na forum;)

Witam nową mamusię, cześć magdo;)

Dziewczyny mam pytanie, czy którejś z was puchną dłonie? od kilku dni mam jak balony, nie wiem co robić aby pozbyć się tej opuchlizny;(
karmelek,i ci jakies nowe informacje od ginekologa
Ja jestem w 20 tygodniu, ale też nie znam jeszcze płci. Ostatnio maluszek się zakrył. Może uda się w środę i będziemy już wiedzieć. :)
Ja ide dzisiaj więc trzymajcie kciuki :) A jestem w 18 tyg :)
Caroca to jest usg polowkowe, czyli jedno z tych genetycznych. Wtedy chyba ryzyka zadnego nie oceniaja, ale sprawdzaja dokladnie narzady, czy wszystko jest na miejscu, dostalam dokladny opis tego badania oprocz zdjec.
Ja moze dowiem sie w srode, to bedzie polowa 17 tygodnia, wczesniej na tym etapie juz poznalam plec.
a jakie teraz miedzy 18-22 t.c. robi sie usg?
bo czytam w niektorych artykulach, ze to kolejne genetyczne, w Invikcie dziewczyna mowila, ze w tym terminie byla na doplerowskim usg, a ja z poprzednich ciaz pamietam tylko tyle, ze mialam usg 3D z nagraniem na plyte. takich typowo genetycznych z ocena ryzyka nie mialam wczesniej badan i jestem zakrecona.

wizyte mam dopiero za poltora tygodnia, a chcialabym sie juz zarejestrowac i nie wiem na jakie usg ;-)
ja idę jutro :) miałam mieć wizytę tydzień temu, ale niestety odwołali..

może jutro się dowiemy :) jutro zaczynam 21 tydzień :)
Ja byłam na usg w zeszłym tygodniu ale było jeszcze za wcześnie na określenie płci. Może we wrześniu się uda :)
dziewczyny czy wy znacie juz płec waszego dziecka ??
Ja też trzymam kciuki, bo musi być dobrze! Napewno jesteś bardzo przerażona przez poprzednie przeżycia, ale dasz rade, nie martw sie za dużo na zapas!
Aniu wszystko bedzie dobrze trzymam mocne kciuki.
Ja jestem z Gdyni.
Ponoc krwawienia w 1 tymestrze sa jeszcze w miare normalne, tak mi lekarz powiedzial, ale u mnie to juz 17 tydzien wiec jest to niepokojace. Zwlaszcza ze poprzednio poronilam w 18tyg. Jak sie obudzilam nocy zakrwawiona to juz bylam pewna ze stalo sie najgorsze:( Jutro mam miec usg, jesli nic nie znajda to puszcza mnie do domu, bo juz nie krwawie od 2 dni. U mnie pierwsza ciaza tez bezproblemowa zupelnie, w poprzedniej mialam krwiaka, polipa, az skonczyla sie w 18tyg, a teraz znowu jakies problemy:(
u mnie ciezko stwierdzic ktory tydzien, bo mialam rozne zawirowania, stres przesunal mi @ i jestem pomiedzy 13 a 16 t.c :-)

termin wg usg mam na 1 lutego :-)
Miało być "Z Gdyni ktos jest?" hehehe
Witam nową mamusie :) Ja to prawie wszystkie z Gdańska albo z Wejherowa. Z Gdyni to jest? :)
o jak miło kolezanka ze stoów.ja tez biore luteine przez te moje krwawienie ale juz koncze,w którym jestes tyg Caroca?
Ania - jak tam u Ciebie?
Jak sie czujesz?

hehe, ja mam podobnie, obie poprzednie ciaze bez zadnych komplikacji, czulam sie lepiej niz nie bedac w ciazy :-)

a teraz - starosc nie radosc jednak - podbrzusze mnie ciagle boli, czasami bez nospy nie da rady, luteine tez biore, chodzic duzo nie moge, szok!

tez jestem ze Stogow :-)
tez mam twardy brzuch ale tez znacznie wiekszy niz rano i taki mega pelny nawet jak malo zjem
ja jestem z okolic Chelmu,Oruni Gornej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry