Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
są już jakieś...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
TULIPANEK trzymaj sie!!!!
Gratuluję:)
Jejku to jakis masakryczny ten lekarz i malo empatyczny skoro tak ci nagadal.

Ja po wizycie u maluszka. Machal mi raczka. Prawdopodobnie drugi synus :)
Aga_Kr ja mam podobnie. Mattwie sie cisnieniem,ogolnie mam niskie cisnienie ,wiec zastanawia mnie czy az tak by mi skoczylo do gory. Martwie sie badzo:///// moje samopoczucie tez siega dna. Zle sie czuje i nawet jesc mi sie nie chce.
mi mąz wczoraj robił okłady z lodu, bo myślałam, że zejde .. masakra. Pomogło na chwile, ale jak zaczynało się zasnęłam. Rano było ok
tulipanek, bardzo mi przykro :( 3 maj sie

jutro urodziny, a w piątek internista i najprawdopodobniej leki na cisnienie - niestety wysokie :( głowa boli, ogólnie nie za dobre samopoczucie
Dziewczyny wiecie może co może pomoc na bóle mgrenowe? Od poniedzialku boli mnie non stop a w piatek mam wizyte u lekarza dopiero. Robilam juz oklady chlodne i cieple. Pomaga,ale na chwile.
prosze o wypisanie mnie z listy. niestety u mnie to juz koniec.

Pozdrawiam
u mnie z usg z okresu 12 a usg 10 ale to normalne bo w pierwszej ciąży tez tak było....ponieważ ja mam prawie całe zycie nieregularne cykle-co ja sie przeżyłam w pierwszej ciąży przez pierwszego lekarza gin który naopowiadał mi ze moja ciąża sie nie rozwija i ze obumarła i ze poronię jeszcze w tym samym tyg i takie tam i nie mam juz po co przychodzić do niego bo nie słuchał mnie co do niego mówiłam o moich cyklach dopiero jak zaczęłam prawie krzyczeć do niego to z takim próżnym głosem powiedział ze oz to być młodsza ciąża niż wychodzi z okresu ale to usze od nowa badania robić ale i tak pewnie poronię .dlatego teraz od razu przed badaniem uświadamiam lekarzy ze u mnie to jest inaczej niż u całej reszty świata i niech nie gadają głupot i sami i racje przyznają:) no to tyle....wiec dziewczynki nie słuchajcie w każde słowo co mówi lekarz bo oni często straszą a matka która jest pierwszy raz w ciąży we wszystko wierzy tak jak ja choć podświadomie że jest wszystko dobrze to i tak chodziłam i płakałam
U mnie połowa 10 :)
Z usg wychodzi 11 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pestka,a który u Ciebie to już tydzień?:)
Luna dzieki za odpowiedz w zwiazku wit.D ja rowniez doczytalam,ze jest ok,biorę ja i jest ok;) A co do tej Musteli to pisze,ze nie ma skladnika,ale czy mam pewnosc,ze na serio go nie ma czy tylko na opakowaniu go skreslili?:/. Szukalam kremow ,balsamow i jutro pole ę do sklepu po Babydream ,ma chyba jedne z najlepszych opini. Musteli sie jakos wystraszylam.
no dada w tych testach też wypada strasznie :)

jedynie huggisy z tego co pamiętam "są ok" i jeszcze jakieś z netto, których i tak w netto nie ma ;)

Tak czy ianczej na pewno nei ma co przed porodem robić dużych zapasów jednej marki, bo właśnie mogą uczulać malucha...

a co do rozstępów - ja uważam że to są w większości także genetyczne predyspozycje - są kobiety, które ich mieć nie będą, a są takie, które mają skłonności i kremami jedynie je trochę zminimalizują ;)
Ja po wizycie. Maleństwo mierzy 3 cm i już wygląda jak mały fikający człowieczek:) Ciąża jest o tydzień młodsza niż wynika z ostatniej miesiączki.

Co do kremów to w pierwszej ciąży smarowałam zwykłą oliwką niemowlęcą babydream. Rozstępów nie mam, ale przytyłam wtedy tylko 9 kg. Czytałam już kiedyś tego bloga i gdzieś są też oceny dziecięcych kosmetyków to właśnie Babydream mają zazwyczaj najlepsze składy. Nie ma co przepłacać:)
do wizyty jeszcze tak daleko a ja juz nie moge sie doczekac, aby zobaczyc małego brzdaca :)
ja w pierwszej ciąży brzuch smarowałam zwykłym balsamem do ciała najczęściej był to nivea, na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu a przytyłam ponad 20 kg, ze dwa lub trzy rozstępy znalazłby sie na pośladkach ale ich niczym nie smarowałam, tak jakbym zapomniała o ich istnieniu :P
teraz tez smaruje tylko zwykłym balsamem i mam nadzieje ze bedzie oki.
a co do chusteczek nawilżanych to te wszystkie "topowe" marki oprócz papersa uczulały moją córkę, później tzn ja mała miała może ze 3 - 4 miesiące to zaczęłam kupować chusteczki z biedronki dada i były o niebo lepsze od markowych.
a właśnie - Wrzesień - mąż mi przyniósł z apteki Omegamed więc doczytałam co i jak z witaminą D.

no więc w kapsułkach omegamed optima forte jest 1500jm = 750% zalecanego dziennego spożycia dla "normalnych ludzi" = 100% dziennego zapotrzebowania dla kobiet w ciąży
na podstawie 4 "punktów": stanowisko zespołu ekspertów ministerstwa zdrowia i opieki społecznej 1997, rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologicznego 2005r, mmwr 1998, wytyczne suplementacji wit d dla europy srodkowej , endoktynologia polska 2013r
wrzesien co do musteli, to już wyeliminowali ten składnik o czym jest napisane kilka linijek niżej w sroczych wnioskach przy kolejnym kremie mustela ze zmienionym składem.

Strach tego czytać ;) ja czytałam o husteczkach nawilżanych to pampersy, nivea, wszystkie "topowe" marki wyszło, że są straszne...
ja sie smarowała obojętnie jakimi balsamami ale codziennie albo 2 razy dziennie bo tu raczej chodzi najbardziej o nawilżenie skóry a co ważne aby smarować po ciąży tez bo inaczej cała robota na marne....ja mam tylko pojedyncze na biodrach na brzuch ani jednego pomimo ze przybrałam 24 kg w pierwszej ciąży
Z ciekawości zajrzałam na tą stronkę,ponieważ kupiłam już krem. I oczy mi wyszły jak zobaczyłam krem Mustela z szkodliwym składnikiem. Dziewczyny a wy jakie kremy stosowalyscie w pierwszych ciazach? Zaczelam sie martwic czy ta mustela to jakis zart,czy serio ma ten skladnik:((( nie dosc ze drogi i w dodatku szkodliwy? Bez jaj:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry