Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=533784&c=1&k=160

założyłam nowy wątek :)
Hej mamuśki:))
Witam się;) Mała mi wysłała pustego posta;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w końcu ściągnęli to cholerstwo ze mnie .. miłego dnia babeczki ! :)
Ha ha Luna :)) Tłumacz to jako brak koncentracji w ciąży i całej reszty:)))
no oczywiście, że tygodni :) nie wiem skąd się tam miesiące wzięły :P
Luna chyba mialas na mysli 30 tygodni :)
30 miesiecy byc w ciazy to bym nie chciala :p

Wrzesien gratuluje synka ;)
Co do fotelikow jestem tego samego zdania co Kasia im wiekszy przedzial wagowy tym gorzej, my najpierw mielismy fotelik 0-13, pozniej 9-18, a teraz 15-36
ja Wam powiem dziewczyny, że czas między wizytami koszmarnie mi się dłuży, a z drugiej strony nie wiem kiedy minęły u mnie te ponad 30 miesięcy już :)
Kasia mialam tak samo:) dzien sie nie chcial skonczyc. A teraz trzeba znowu czekac:)
To pewnie tez dowiesz sie wtedy kogo nosisz w brzuszku:))
U mnie tez wypadnie na połowę maja, chyba ze gin bedzie wolała zrobić je bardziej w okolicach 24tc. Juz nie moge się doczekać wizyty za tydzień, jakos strasznie dłużą sie te dni od wizyty do wizyty...
Aga wytrzymaj jeszcze troche :)
U mnie imie dla dziewczynki jeszcze poczeka:)
Ja mam to połówkowe dopiero w połowie maja.
wrzesien gratuluje synka !
ręka mi zaraz odpadnie, zmieniłam na drugą ale słabo .. ;/co 15 min tak mi pompuje, że aż cała czerwona się robie.
Jakaś taka delikatna w ciąży też jestem :P :)
U nas chłopak też Aleksander będzie :) a dziewucha Helena :)
15 kwietnia wizyta planowana u mojej gin, pod koniec kwietnia badanie połówkowe. Niebawem już połowa! :)
No niby samochód mam szeroki ale oba foteliki wczepione są na isofix-y i nie ma możliwości ich rozsunięcia. Zosia mogłaby już jeździć na podstawce ale kupilismy jej w zeszłym roku dobry fotelik w którym jeszcze długo będzie mogła pojeździć i jest zdecydowanie bezpieczniejszy niż podstawka bo chroni dziecko w razie uderzeń bocznych. No nic będę kombinować :) w listopadzie zmienialiśmy samochód i strasznie nam się podoobał jeden siedmioosobowy ale stwierdziliśmy że następne dziecko pewnie pojawi się za dwa lata to wtedy sie pomysli.. ;)
Kaska - dzięki za sugestię, na szczęście do fotelika 9+ jeszcze dużo czasu ;) Ale w sumei bym nawet o tym nie pomyślała :) Mi z tych większych to podobają sie Roamer taka zebra - kiedyś widziałam w sklepie :)

A kiedy się przesadza malucha na podstawkę? Bo podstawka + 2 foteliki Ci wejdą na pewno, a jak nie to zawsze pzoostaje zmiana auta na 7 osobowy hihi ;)

Ja z kolei jeśli chodzi o "obsługę" chłopca jestem z lekka przerażona - siostra ma dwie córy, najbliższe psiapsióły też w większości córeczki... JAk tu oporządzić to nie wiem... :P Tata mój, choć cieszy się, że bedzie w końcu DZIADKIEM, a nie tylko mężem babci też mówi, że będzie mu nieswojo, bo on dwie córki, jego siostra dwie cóki, moja sisotra starsza dwie córki... :)

Ja też byłam nastawiona na dziewuszkę - może dlatego, że same babki w około... i te sukieneczki, spineczki, opaseczki, warkoczyki... ach... ;)
No,ale po początkowych dwóch dniach jak mi było "nieswojo" z chłopakiem, to już się z tym oswoiłam i teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej :) Mały Jasio najważniejsze, że zdrowy.
Jak masz w miare szeroki tył to dasz radę ;)
Dzieki!:))
Kasia dasz radę :))
Mamakaroli ja po cichu liczylam na synka bo z dziewczynką to ja nigdy do czynienia nie miałam:) Siostrzeńcami zajmowałam się od maluszków ,więc wiecej wiem co i jak:) i jakos z chlopcem chyba latwiej ? :)
A co do fotelikow to ja sobie na serio pogadam z tym gościem w sklepie. Teraz juz wiem wiecej od Was wiec bede madrzejsza jak tam pojde:)
Tak w ogóle to zastanawiam sie jakim cudem w samochodzie wcisnę do tyłu trzeci fotelik...
Z tymi fotelikami to faktycznie może być tak jak pisze Luna.

No ja od zawsze chciałam chłopca a pierwsza urodziła się dziewczynka i teraz pewnie też będzie dziewczyna;) tak czuje. No ale niech sobie będzie kto chce ważne żeby zdrowe było;)
A ja tez spotkałam dziś kominiarza :) To fajnie, że u Ciebie wszystko ok :) a sprzedawcy w sklepie może faktycznie chodziło o fotelik 9kg+. Co do dalszych kategorii fotelików to Luna ja polecam 9-18 a nie 9-36 te większe niby są przystosowane do maluszków ale i tak dziecko jakoś w nim "znika" i w większości są nie pochylane, albo w małym stopniu a jednak dziecko w tym wieku przesypia jeszcze sporo czasu i drzemki w samochodzie będą nieuniknione.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry